LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO
ĮSAKYMAS
DĖL REKOMENDUOJAMŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMŲ SOCIALINĘ GLOBĄ GAUNANTIEMS ASMENIMS PATVIRTINIMO
2007 m. gruodžio 29 d. Nr. V-1090
Vilnius
Įgyvendindamas Valstybinės maisto ir mitybos strategijos įgyvendinimo priemonių 2003-2010 metų plano, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. spalio 23 d. nutarimu Nr. 1325 (Žin., 2003, Nr. 101-4556), 9.1 ir 9.2 priemones:
1. Tvirtinu Rekomenduojamas maisto produktų paros normas socialinę globą gaunantiems asmenims (pridedama).
2. Pripažįstu netekusiu galios Lietuvos higienos normos HN 124:2004 „Vaikų globos įstaigos. Bendrieji sveikatos saugos reikalavimai“, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2004 m. sausio 23 d. įsakymu Nr. V-17 (Žin., 2004, Nr. 45-1492), 2 priedą.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2007 m. gruodžio 29 d. įsakymu
Nr. V-1090
REKOMENDUOJAMOS MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS SOCIALINĘ GLOBĄ GAUNANTIEMS ASMENIMS
Produktų grupių pavadinimas |
Vidutinis kiekis (neto, g) 1 globotiniui |
|||||
1–3 metų amžiaus |
4–6 metų amžiaus |
7–14 metų amžiaus |
15–29 metų amžiaus |
Vyresniems kaip 29 metų amžiaus |
Suaugusiems asmenims, negalintiems judėti |
|
1. Duonos ir pyrago gaminiai, grūdų produktai (ruginė, kvietinė duona, batonai, miltai, makaronai ir kt.) |
105 |
140 |
200 |
260 |
245 |
190 |
2. Kruopos ir ankštinės kultūros |
24 |
35 |
55 |
60 |
60 |
38 |
3. Bulvės |
130 |
200 |
300 |
350 |
310 |
230 |
4. Daržovės |
140 |
240 |
450 |
470 |
350 |
240 |
5. Vaisiai ir sultys |
246 |
256 |
380 |
392 |
330 |
300 |
6. Mėsa ir mėsos gaminiai |
55 |
70 |
90 |
110 |
110 |
60 |
7. Pienas ir pieno produktai (pienas, kefyras, jogurtas, varškė ir varškės sūriai, fermentiniai sūriai, grietinė, sviestas ir kt.) |
594 |
363 |
384 |
398 |
390 |
323 |
8. Kiaušiniai |
20 |
40 |
40 |
40 |
20 |
15 |
9. Žuvis ir žuvies produktai |
20 |
40 |
65 |
70 |
60 |
40 |
10. Cukrus, medus, uogienės ir konditerijos gaminiai |
47 |
80 |
90 |
110 |
95 |
75 |
11. Augalinis aliejus ir majonezas |
8 |
15 |
20 |
30 |
25 |
20 |
12. Joduota druska |
2 |
3 |
5 |
5 |
5 |
3 |