LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIUS
Į S A K Y M A S
DĖL KAUNO VISUOMENĖS SVEIKATOS CENTRO MIKROBIOLOGIJOS LABORATORIJOS ĮGALIOJIMO ATLIKTI VALSTYBINEI MAISTO KONTROLEI ATRINKTŲ MĖGINIŲ TYRIMUS SUTEIKIMO
2004 m. birželio 3 d. Nr. B1-549
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. liepos 10 d. nutarimo Nr. 1092 „Dėl laboratorijų, atliekančių valstybinei maisto kontrolei atrinktų bandinių tyrimus“ (Žin., 2002, Nr. 72-3040) 2.2.2 punktu, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2003 m. birželio 5 d. įsakymu Nr. B1-508 „Dėl Laboratorijų, atliekančių valstybinei maisto kontrolei atrinktų mėginių tyrimus, įgaliojimo tvarkos“ (Žin., 2003, Nr. 56-2522) patvirtintos Laboratorijų, atliekančių valstybinei maisto kontrolei atrinktų mėginių tyrimus, įgaliojimo tvarkos 7 punktu,
įgalioju Kauno visuomenės sveikatos centro Mikrobiologijos laboratoriją atlikti valstybinei maisto kontrolei atrinktų vandens ir maisto produktų: pieno ir pieno produktų (išskyrus nepasterizuotą pieną, skirtą vartoti ar perdirbti be terminio apdorojimo, nenokintus varškės sūrius, nokintą kietą sūrį, nokintą minkštą ar pusiau kietą sūrį), kiaušinių produktų (išskyrus skystą šaldytą kiaušinių masę, pasterizuotus kiaušinių miltelius), mėsos ir mėsos gaminių (išskyrus mėsos (ir paukštienos) faršą, mėsos pusgaminius, rūkytas, parūkytas ir virtas rūkytas dešras, rūkytus mėsos ir paukštienos gaminius, vytintus mėsos gaminius), žuvų ir žuvininkystės produktų (išskyrus žuvų pastą, vytintas žuvis, žuvų kulinarinius gaminius, žuvų faršą, vėžiagyvių ir moliuskų prezervus, šaldytas austres, virtus, atvėsintus ar užšaldytus vėžiagyvius ir moliuskus), konditerijos gaminių (išskyrus šokoladinius kremus ir pastas, biskvitinius ir trapius tortus, pyragaičius ir vyniotinius, kremus ir užpilus, šviežius ar užšaldytus), margarino, nealkoholinių gėrimų ir alaus (išskyrus nepasterizuotą alų) – mikrobiologinius tyrimus.