LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA
Į S A K Y M A S
DĖL LIETUVOS MEDICINOS NORMOS MN 34:1996 „DIETINIŲ PATIEKALŲ VIRĖJAS. PAREIGOS, TEISĖS, KOMPETENCIJA IR ATSAKOMYBĖ“
1996 m. balandžio 25 d. Nr. 220
Vilnius
1. Patvirtinti Lietuvos medicinos normą MN 34:1996 „Dietinių patiekalų virėjas. Pareigos, teisės, kompetencija ir atsakomybė“ (pridedama) ir nustatyti jos įsigaliojimo datą nuo 1996 04 30.
3. Sveikatos priežiūros įstaigų vadovams organizuoti šios normos įdiegimą nuo 1996 04 30 ir užtikrinti dietinių patiekalų virėjo darbą, vadovaujantis šios normos nurodymais.
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos
Ministerijos 1996 04 25 įsakymu Nr. 220
Medicinos normos MN 34:1996 „Dietinių patiekalų virėjas.Pareigos, teisės, kompetencija ir atsakomybė“ įdiegimo priemonių planas
Priemonė |
Vykdytojas |
Įvykdymo terminas |
1. Pateikti informaciją apie patvirtintą ir įregistruotą medicinos normą MN 34 Lietuvos standartizacijos departamentui dėl jos išspausdinimo informaciniame biuletenyje |
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM |
Iki 1996.04.23 |
2. Padauginti 300 egz. MN 34 ir pateikti privalomuosius egzempliorius |
SAM Leidybos ir spaudos biuras |
Iki 1996.04.26 |
3. Pateikti privalomuosius MN 34 egzempliorius sveikatos priežiūros įstaigoms |
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM |
Iki 1996.04.30 |
4. Akredituojant sveikatos priežiūros įstaigas, kontroliuoti, kaip laikomasi šios normos reikalavimų |
Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM |
Nuo 1996.04.30 |
DIETINIŲ PATIEKALŲ VIRĖJAS
Pareigos, teisės, kompetencija ir atsakomybė
1. TAIKYMO SRITIS
1.1. Ši medicinos norma nustato dietinių patiekalų virėjo pareigas, teises, kompetenciją ir atsakomybę.
3. TERMINAI IR APIBRĖŽIMAI
3.1. Dietinių patiekalų virėjas (toliau – virėjas) – maisto gamybos darbuotojas, turintis specialųjį išsilavinimą ar baigęs dietinių patiekalų virėjo specializacijos kursus bei turintis ne mažesnį kaip IV kvalifikacinį virėjo atskyrį.
Pastaba. Kiti terminų apibrėžimai, pavartoti šioje normoje, yra pateikti MN 30:1996 [3 p.].
4. BENDROSIOS NUOSTATOS
4.1. Virėjas gali dirbti privačioje ar valstybinėje sveikatos priežiūros įstaigoje, kur būtina ruošti dietinį maistą.
5. TEISĖS
Virėjas turi teisę:
6. PAREIGOS
Virėjas privalo:
7. VIRĖJO KOMPETENCIJA
Virėjas turi žinoti:
8. ATSAKOMYBĖ
Virėjas už netinkamą jam priklausančių funkcijų vykdymą atsako nustatyta tvarka pagal galiojančius LR teisės aktus.