VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2017 M. GRUODŽIO 22 D. ĮSAKYMO NR. B1-826 „DĖL VIETINEI RINKAI MAŽAIS KIEKIAIS GAMINAMŲ IR TIEKIAMŲ GYVŪNINIO MAISTO PRODUKTŲ VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2021 m. rugsėjo 28 d. Nr. B1-746
Vilnius
Vadovaudamasi Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų patvirtinimo“, 21.2 papunkčiu ir siekdama išsaugoti visuomenės sveikatą, padėti vystyti mažais kiekiais gyvūninio maisto produktus ir pirminius gyvūninio maisto produktus gaminančių ir tokius produktus tiekiančių subjektų veiklą, augant vartotojų poreikiui:
1. P a k e i č i u Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2017 m. gruodžio 22 d. įsakymą Nr. B1-826 „Dėl Vietinei rinkai mažais kiekiais gaminamų ir tiekiamų gyvūninio maisto produktų veterinarijos reikalavimų patvirtinimo“:
1.1. pakeičiu įsakymo 3.1 papunktį ir jį išdėstau taip:
1.2. pakeičiu nurodytu įsakymu patvirtintus Vietinei rinkai mažais kiekiais gaminamų ir tiekiamų gyvūninio maisto produktų veterinarijos reikalavimus:
1.2.1. pakeičiu 4 punktą ir jį išdėstau taip:
„4. Reikalavimai taikomi šiems gyvūninio maisto tvarkymo subjektams:
4.1. šviežios mėsos tiekėjams, kurių patalpose per savaitę išpjaustoma ir patiekiama vietinei rinkai ne daugiau kaip 1000 kg šviežios mėsos;
4.2. mėsos gaminių, smulkintos mėsos, pusgaminių tiekėjams, kurių patalpose per savaitę pagaminama ir patiekiama vietinei rinkai ne daugiau kaip 500 kg mėsos gaminių, ne daugiau kaip 200 kg smulkintos mėsos ir ne daugiau kaip 300 kg mėsos pusgaminių;
4.3. žuvų tiekėjams, kurie vienos žvejybos metu ar akvakultūros gyvūnų ūkyje per vieną kalendorinę dieną sugauna ne daugiau kaip 200 kg žuvų;
4.4. žuvininkystės produktų tiekėjams, kurių patalpose per vieną kalendorinę dieną išdarinėjama ir (ar) perdirbama ne daugiau kaip 150 kg žuvininkystės produktų;
1.2.2. pakeičiu 6.1 papunktį ir jį išdėstau taip:
„6.1. gyvūninio maisto tvarkymo subjektas atskirų patalpų gyvūninio maisto produktų žaliavoms, skerdenoms ir jų dalims, gyvūninio maisto produktams laikyti, sūdyti, brandinti gali neturėti, jei užtikrina ir kompetentingai institucijai įrodo, kad gyvūninio maisto laikymo, sūdymo, brandinimo metu bus išvengta kryžminės taršos. Skerdenos ir jų dalys, gyvūninio maisto produktų žaliavos gali būti laikomos, sūdomos, brandinamos tam tikslui skirtame šaldymo įrenginyje, esančiame gyvūninio maisto produktų tvarkymo patalpoje. Atskiros patalpos šviežios mėsos išpjaustymui gyvūninio maisto tvarkymo subjektas gali neturėti, jei šviežia mėsa išpjaustoma atskiru laiku nuo vykdomo maisto produktų gamybos proceso, užtikrinant, kad bus išvengta kryžminės taršos;“,
1.2.3. pakeičiu 6.6 papunktį ir jį išdėstau taip:
„6.6. gyvūninio maisto tvarkymo subjektas išpjaustymui skirtas skerdenas ir jų dalis, gyvūninio maisto produktų žaliavas gali atsivežti ir pagamintus gyvūninio maisto produktus gali išvežti per tas pačias duris skirtingais laikotarpiais, užtikrinant, kad bus išvengta kryžminės taršos ir apsaugota nuo išorinės aplinkos veiksnių;“,
2. P a v e d u įsakymo vykdymo kontrolę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojui pagal administruojamą sritį ir Veterinarijos sanitarijos skyriui.