VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2016 M. BIRŽELIO 29 D. ĮSAKYMO NR. B1-486 „DĖL MAŽAIS KIEKIAIS VIETINEI RINKAI TIEKIAMŲ PIRMINIŲ PRODUKTŲ, IŠSKYRUS GYVŪNINIUS PRODUKTUS, TVARKYMO REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2019 m. lapkričio 12 d. Nr. B1-781
Vilnius
P a k e i č i u Mažais kiekiais vietinei rinkai tiekiamų pirminių produktų, išskyrus gyvūninius produktus, tvarkymo reikalavimų, patvirtintų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2016 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. B1-486 „Dėl Mažais kiekiais vietinei rinkai tiekiamų pirminių produktų, išskyrus gyvūninius produktus, tvarkymo reikalavimų patvirtinimo“, 1 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama).
Mažais kiekiais vietinei rinkai tiekiamų pirminių
produktų, išskyrus gyvūninius produktus, tvarkymo
reikalavimų
1 priedas
Maži pirminių produktų, išskyrus gyvūninius produktus, kiekiai
Eil. nr. |
Produkto pavadinimas |
Per metus pagaminamų ir patiekiamų rinkai pirminių produktų kiekis |
1. |
Bulvės |
Iki 5 000 kg |
2. |
Smulkūs vaisiai ir uogos (braškės, serbentai, slyvos ir kt.) |
Iki 2 000 kg |
3. |
Stambūs vaisiai (obuoliai, kriaušės) |
Iki 5 000 kg |
4. |
Šakniavaisinės, svogūninės ir gūžinės daržovės (morkos, burokėliai, ropės, salierai, kopūstai, česnakai, svogūnai ir kt.) |
Iki 4 000 kg |
5. |
Sezoninės daržovės, kurių tiekimas rinkai yra trumpalaikis (agurkai, pomidorai, paprikos ir kt.) |
Iki 3 000 kg |
6. |
Lapinės daržovės ir švieži prieskoniai (špinatai, krapai, svogūnų laiškai, įvairios salotos) ir augalai ir jų dalys, skirti arbatžolių gamybai |
Iki 600 kg |
7. |
Miško gėrybės (surenkami grybai, uogos, sula ir kt.) |
Iki 600 kg |
8. |
Maistiniai grūdai |
Iki 10 000 kg |
9. |
Ankštinės daržovės (pupelės, žirniai ir kt.) |
Iki 3 000 kg |
___________________________