LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO 2019 M. RUGPJŪČIO 20 D. ĮSAKYMO NR. V-1000 „DĖL PACIENTŲ MAITINIMO ORGANIZAVIMO ASMENS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOSE TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2020 m. gruodžio 29 d. Nr. V-3041
Vilnius
1. P a k e i č i u Pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2019 m. rugpjūčio 20 d. įsakymu Nr. V-1000 „Dėl Pacientų maitinimo organizavimo asmens sveikatos priežiūros įstaigose tvarkos aprašo patvirtinimo“:
1.1. Pakeičiu 7 punktą ir jį išdėstau taip:
1.2. Pakeičiu 8.1 papunktį ir jį išdėstau taip:
1.3. Pakeičiu 10 punktą ir jį išdėstau taip:
„10. Jei sudaroma sutartis dėl pacientų dietinio maitinimo paslaugos teikimo įstaigoje (toliau – sutartis), sutartyje turi būti numatyta atsakomybė už maisto tvarkymo patalpų higienos ir Tvarkos aprašo reikalavimų užtikrinimą bei sutarties nutraukimo sąlygos, jei nevykdomi Tvarkos aprašo reikalavimai ir (ar) sutartyje ir jos priede (-uose) numatytos sąlygos (kai nesilaikoma tiekiamų maisto produktų sąrašo, pridėto prie sutarties, ir kt.). Sutartys nesudaromos su maitinimo paslaugų teikėjais, įtrauktais į Nepatikimų maisto tvarkymo subjektų sąrašą, skelbiamą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos internetinėje svetainėje. Įstaigoje turi būti nustatyta nepertraukiamo pacientų dietinio maitinimo organizavimo (maisto tvarkymas, gaminimas ir tiekimas) tvarka, kuria turi būti vadovaujamasi tais atvejais, kai Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priima sprendimą dėl esamo maitinimo paslaugos tiekėjo veiklos sustabdymo ir (ar) dėl kitų priežasčių maitinimo paslaugos tiekėjui sustabdžius (nutraukus) savo veiklą.“
1.4. Pakeičiu 11 punktą ir jį išdėstau taip:
„11. Maisto tvarkymo skyriaus arba pacientų dietinio maitinimo paslaugos tiekimo įstaigos (toliau – maitinimo įstaiga) vadovas ar jo įgaliotas asmuo yra atsakingas už dietinių patiekalų gamybos patalpų, įrangos, inventoriaus, dietinių patiekalų patiekimo inventoriaus (maisto patiekimo indų ir įrankių, transportavimo indų ir transportavimo vežimėlių) tinkamumą naudoti, atsižvelgiant į Tvarkos aprašo 27 punkto reikalavimus, švarą, dezinfekciją ir pakankamą kiekį, dietiniams patiekalams pristatyti naudojamos transporto priemonės gerą būklę, tvarką, švarą ir dezinfekciją, teritorijos higieninę-sanitarinę ir techninę priežiūrą, atliekų surinkimą ir išvežimą, maisto produktų sandėliavimą. Šiame punkte nurodytos atsakomybės gali būti paskirtos kitaip, tai nustatant sutartyje.“
1.5. Pakeičiu 32 punktą ir jį išdėstau taip:
1.6. Pakeičiu 37 punktą ir jį išdėstau taip:
2. N u s t a t a u, kad