LOGOnespalv-maz2

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

ĮSAKYMAS

DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2017 M. GRUODŽIO 19 D. ĮSAKYMO NR. 3D-816 „DĖL DUOMENŲ IR INFORMACIJOS APIE BŪTINIAUSIUS MAISTO PRODUKTUS TEIKIMO NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES, MOBILIZACIJOS AR KARO PADĖTIES POREIKIAMS TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2022 m. gruodžio 6 d. Nr. 3D-772

Vilnius

 

 

1. P a k e i č i u Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2017 m. gruodžio 19 d. įsakymą Nr. 3D-816 „Dėl Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklių patvirtinimo“:

1.1. Pakeičiu 2 punktą ir jį išdėstau taip:

2. P a v e d u VĮ Žemės ūkio duomenų centrui vykdyti virtualios aplinkos, duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams techninės priežiūros, administravimo ir tobulinimo funkcijas.“

1.2. Pakeičiu nurodytu įsakymu patvirtintas Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisykles:

1.2.1. Pakeičiu 2.1 papunktį ir jį išdėstau taip:

2.1. Duomenų tvarkytojas – VĮ Žemės ūkio duomenų centras.“

1.2.2. Pakeičiu 2.3 papunktį ir jį išdėstau taip:

2.3. Duomenų ir informacijos gavėjai – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos, savivaldybės administracijos įgaliotiems darbuotojams.“

1.2.3. Pripažįstu netekusiu galios 2.6 papunktį.

1.2.4. Pakeičiu 5.3 papunktį ir jį išdėstau taip:

5.3. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. sausio 23 d. įsakymu Nr. 3D-39 „Dėl Duomenų apie bulves, daržoves, grybus, vaisius ir uogas teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie bulves, daržoves, grybus, vaisius ir uogas teikimo taisyklės;“.

1.2.5. Papildau nauju 5.7 papunkčiu:

5.7. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2022 m. spalio 13 d. įsakymu Nr. 3D-609 „Dėl Duomenų apie druską, maisto papildus (vitaminus) ir mišinėlius kūdikiams teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie druską, maisto papildus (vitaminus) ir mišinėlius kūdikiams teikimo taisyklės;“.

1.2.6. Buvusius 5.7–5.8 papunkčius laikau 5.8–5.9 papunkčiais.

1.2.7. Pakeičiu 5.9 papunktį ir jį išdėstau taip:

5.8. Valstybės duomenų agentūros skelbiami gyventojų skaičiaus duomenys atitinkamo laikotarpio produkto paros normos užtikrinimo procentinei daliai apskaičiuoti.“

1.2.8. Pakeičiu 1 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama).

1.2.9. Pakeičiu 2 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama).

2. N u s t a t a u, kad:

2.1. šio įsakymo 1.2.3, 1.2.7 papunkčiai įsigalioja 2023 m. sausio 1 d.;

2.2. šio įsakymo 1.1, 1.2.1 papunkčiai įsigalioja 2023 m. sausio 3 d.

 

 

 

Žemės ūkio ministras                                                                                    Kęstutis Navickas

 

 

 

SUDERINTA                                                  SUDERINTA

Lietuvos statistikos departamento                   VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo

2022-12-01 raštu Nr. SD-861                          centro 2022-11-24 raštu Nr. 1S- 6737

 

 

SUDERINTA

Lietuvos Respublikos sveikatos

apsaugos ministerijos 2022-12-02

raštu Nr. (10.2.4.1Mr-412)10-5040

 


 

Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus

teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties

poreikiams taisyklių

1 priedas

 

 

SAM PATVIRTINTŲ BŪTINIAUSIŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS UŽTIKRINIMO ...... METŲ .... KETVIRČIO / PUSMEČIO ATASKAITA

 

 

 

 

Eil. Nr.

 

SAM patvirtintas būtiniausių maisto produktų sąrašas

 

Ūkio subjektas (gamintojas) ir jo padalinys (-iai), vykdantis (-ys) gamybą1:

 

Sandėliavimo vietos adresas, jeigu skiriasi nuo gamybos vietos2

 

Ataskaitos teikimo periodiškumas3

 

Vidutinė gamyba per parą, kg4

 

Sandėliuotas pagamintos produkcijos kiekis ataskaitinio periodo pabaigoje, kg

 

Eksportuota, kg  

 

Paros normos užtikrinimas, proc.

 

šalies mastu

 

pavadinimas

 

įm. kodas

 

adresas, kontaktinis asmuo, tel., el. p.

 

savivaldybė

 

 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

1.

 

Geriamasis vanduo (negazuotas), litrais

 

 

Kas ketvirtį

 

2.

 

Angliavandenių šaltiniai:

 

 

 

2.1.

 

duona  (tamsi, šviesi, sumuštinių batonai)

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.2.

 

džiūvėsiai, traški duona

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.3.

 

kvietiniai miltai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.4.

 

makaronai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.

 

kruopos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.5.1.

 

grikių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.2.

 

ryžių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.3.

 

manų

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.4.

 

miežių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.5.

 

perlinės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.6.

 

avižų

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.7.

 

kviečių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.6.

 

dribsniai (kviečių, rugių, miežių, avižų, grikių)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.7.

 

Greito paruošimo košės (avižų, grikių ir kt. su priedais / be priedų)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.8.

 

greito paruošimo makaronai įvairių skonių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.9.

 

ilgo tinkamumo vartoti termino sausainiai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 6 mėn.)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.

 

Baltymų šaltiniai:

 

 

 

3.1.

 

mėsa (šviežia arba atšaldyta):

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.1.

 

jautienos ir veršienos skerdenos, skerdenų pusės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.2

 

kiaulienos skerdenos, skerdenų pusės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.3.

 

ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.4.

 

ožkiena

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.5.

 

triušiena

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.6.

 

nesukapoti viščiukai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.7.

 

nesukapoti kalakutai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.8.

 

nesukapotos žąsys, antys arba patarškos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.2.

 

vytinti arba rūkyti mėsos produktai, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų:

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.2.1.

 

vytinti ar rūkyti kumpiai (jautienos, kiaulienos, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.2.2.

 

vytintos arba rūkytos dešros (visų rūšių mėsos, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.

 

mėsos konservai (kuriuose mėsos ne mažiau kaip 50 proc., įvairios talpos pakuotėse):

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.1.

 

galvijienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.2.

 

kiaulienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.3.

 

vištienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.4.

 

kalakutienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.5.

 

įvairių rūšių mėsos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.4

Šviežios arba atšaldytos žuvys

(įskaitant žuvų filė ir kitą žuvų mėsą)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.5.

 

Žuvų konservai (žuvies  kiekis sudaro ne mažiau 60 proc., įvairaus galiojimo termino ir  įvairios talpos pakuotėse)

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

3.6.

 

Nesaldintas sutirštintas pienas

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.7.

 

Saldintas sutirštintas pienas

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.8.

 

Nugriebto pieno milteliai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.9.

 

Nenugriebto pieno milteliai ir grietinėlės milteliai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.10.

 

Fermentiniai ir kiti brandinti sūriai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

4.

 

Riebalų šaltiniai:

 

 

 

4.1.

 

Aliejus (rapsų,  saulėgrąžų)

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

4.2.

 

Sviestas (riebumas ne didesnis kaip 85 % masės)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

4.3.

 

Tepieji riebalų mišiniai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

4.4.

 

Taukai (įvairių gyvulių, paukščių)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

5.

 

Daržovės, vaisiai ir ankštiniai:

 

 

 

5.1.

 

konservuotos daržovės

 

 

 

 

 

 

 

5.1.1.

 

konservuoti agurkai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.2.

 

konservuoti burokėliai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.3.

 

vakuumuoti burokėliai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 6 mėn.)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.4.

 

daržovių mišrainės (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.5.

 

daržovių sriubos (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.6.

 

konservuotos pupelės  (kuriose ankštinių ne mažiau 50–60 proc. ir kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.7.

 

konservuoti žirneliai (kuriose ankštinių ne mažiau 50–60 proc. ir kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.8.

 

kitos konservuotos daržovės (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.2.

 

pupelės, pupos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.3.

 

žirniai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.4.

 

žirnių dribsniai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.5.

 

džiovinti vaisiai ir riešutai

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

6.

 

Cukrus

 

 

Kas pusmetį

 

7.

 

Druska

 

 

Kas pusmetį

 

8.

 

Maisto papildai (vitaminai)

 

 

Kas pusmetį

 

9.

 

Pradinio maitinimo ir tolesnio maitinimo kūdikių mišiniai

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

 

 

Pastabos:

 

1, 2 - informacija atnaujinama (jeigu yra pasikeitimų), pateikiant ataskaitą už atitinkamą periodą.

 

3 - duomenų tvarkytojas suvestinę informaciją pagal šią ataskaitos formą pateikia LRV, ŽŪM ir KAM adresu https://is.vic.lt/pls/vris/ris_start.loginVesti, pasibaigus ketvirčiui / pusmečiui iki einamojo mėn. paskutinės darbo dienos.

 

4 – apskaičiuojama pagal ataskaitinio laikotarpio gamybos duomenis.

 

Duomenis teikia maisto produktų gamybos / pakavimo ir prekybos įmonės. Taip pat įtraukiami pagal užsakymą pagaminti maisto produktai.

 

Patamsinta spalva pažymėtų rodiklių vertės yra apskaičiuojamos arba gaunamos atliekant statistinius tyrimus pagal 5 punkte nurodytus teisės aktus.

 

part_3771bc064c3b4096865150d2ca5be54d_end


 

Duomenų ir informacijos apie būtiniausius

Maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties,

mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklių

2 priedas

 

 

SAM PATVIRTINTŲ BŪTINIAUSIŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS......METŲ.....KETVIRČIO / PUSMEČIO KAINŲ ATASKAITA

 

 

 

 

Eil. Nr.

 

Produktas
(SAM patvirtinti būtiniausi maisto produktai)

 

Vidutinė ...... m. ..... ketv. / pusm. kaina (gamintojo didmeninė)

 

Matavimo vnt.

 

Nustatyta produkto paros norma

 

Nustatyto produkto paros normos kaina,  Eur už produkto normą

 

1.

 

Geriamasis vanduo

 

Eur už l

 

1–1,5 l

 

2.

 

Angliavandenių šaltiniai:

 

2.1.

 

duona (tamsi, šviesi, sumuštinių batonai)

 

Eur už kg

 

290–400 g

 

2.2.

 

džiūvėsiai, traški duona

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.3.

 

kvietiniai miltai

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.4.

 

makaronai

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.

 

kruopos:

 

2.5.1.

 

grikių

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.2.

 

ryžių

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.3.

 

manų

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.4.

 

miežių

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.5.

 

perlinės

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.6.

 

avižų

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.5.7.

 

kviečių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.

 

dribsniai:

 

 

 

 

 

2.6.1.

 

kviečių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.2.

 

rugių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.3.

 

miežių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.4.

 

avižų

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.5.

 

grikių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.7.

 

greito paruošimo košės (avižų, grikių ir kt. su priedais / be priedų)

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.8.

 

greito paruošimo makaronai

 

 

Eur už kg

 

550–750 g

 

 

2.9.

 

ilgo tinkamumo vartoti sausainiai

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

3.

 

Baltymų šaltiniai:

 

3.1.

 

Mėsa, žuvis

 

Eur už kg

 

200–270 g

 

3.2.

 

vytinti arba rūkyti mėsos produktai

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

3.3.

 

mėsos konservai

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

3.4.

 

žuvų konservai

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

3.5.

 

nesaldintas sutirštintas pienas

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

3.6.

 

saldintas sutirštintas pienas

 

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

 

3.7.

 

nenugriebto pieno milteliai

 

Eur už kg

 

110–150 g

 

3.8.

 

nugriebto pieno milteliai

 

 

Eur už kg

 

110–150 g

 

 

3.9.

 

fermentiniai ir kiti brandinti sūriai

 

Eur už kg

 

110–150 g

 

4.

 

Riebalų šaltiniai:

 

4.1.

 

aliejus (rapsų, saulėgrąžų)

 

Eur už l

 

22–30 g

 

4.2.

 

sviestas

 

Eur už kg

 

22–30 g

 

4.3.

 

tepieji riebalų mišiniai

 

Eur už kg

 

29–40 g

 

4.4.

 

taukai

 

Eur už kg

 

15–20 g

 

5.

 

Daržovės, vaisiai, ankštiniai:

 

5.1.

 

konservuotos daržovės:

 

5.1.1.

 

pupelės

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.1.2.

 

žirneliai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.1.3.

 

burokėliai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.1.4.

 

agurkai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.2.

 

pupelės, pupos

 

Eur už kg

 

70–100 g

 

5.3.

 

žirniai

 

Eur už kg

 

70–100 g

 

5.4.

 

žirnių dribsniai

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

5.5.

 

džiovinti vaisiai ir riešutai

 

Eur už kg

 

90–120 g

 

5.6.

 

vakuumuoti burokėliai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.7.

 

konservuotos daržovių sriubos

 

 

Eur už kg

 

290–400 g

 

 

6.

 

Cukrus

 

Eur už kg

 

11–15 g

 

7.

 

Druska

 

Eur už kg

 

2,2–3 g

 

8.

 

Maisto papildai (vitaminai)

 

Eur už pak.

 

20 proc. RMV

 

9.

 

Pradinio maitinimo kūdikių mišiniai

 

 

Eur už kg

 

100 g

 

 

10.

 

Tolesnio maitinimo kūdikių mišiniai

 

 

Eur už kg

 

80 g

 

 

 

part_5bd07783d0fb429da929713eac9d7097_end