LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2008 M. RUGSĖJO 11 D. ĮSAKYMO NR. 3D-498 „DĖL TAUTINIO PAVELDO PRODUKTŲ, TRADICINIŲ AMATŲ MEISTRŲ IR TRADICINIŲ AMATŲ NEFORMALIOJO MOKYMO PROGRAMŲ ATITIKTIES TRADICIJAI KRITERIJŲ APRAŠO IR TAUTINIO PAVELDO PRODUKTŲ ATITIKTIES LIETUVOS ETNINEI KULTŪRAI VERTINIMO RODIKLIŲ SĄVADO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2021 m. lapkričio 3 d. Nr. 3D-678
Vilnius
Pakeičiu Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. rugsėjo 11 d. įsakymą Nr. 3D-498 „Dėl Tautinio paveldo produktų, tradicinių amatų meistrų ir tradicinių amatų neformaliojo mokymo programų atitikties tradicijai kriterijų aprašo ir Tautinio paveldo produktų atitikties Lietuvos etninei kultūrai vertinimo rodiklių sąvado patvirtinimo“:
1. Pakeičiu 4.1.2 papunktį ir jį išdėstau taip:
2. Pakeičiu 41 punktą ir jį išdėstau taip:
„41. Maitinimo paslaugas teikiančios įmonės (kavinės, restoranai, barai, įmonės, teikiančios paslaugas renginių metu, ir kt.), kuri teikia sertifikuoti maisto produktus, atitinkančius Tautinio paveldo produktų, tradicinių amatų meistrų ir tradicinių amatų neformaliojo mokymo programų atitikties tradicijai kriterijų aprašo 4 punkto reikalavimus, pavadinimas turi būti lietuviškas (Lietuvoje gyvenančių kitų tautų – gali būti ir jų etninei kultūrai būdingas pavadinimas). Sertifikuoti maisto gaminiai, pagaminti iš tradicinių žaliavų ir be sintetinių cheminių medžiagų, turi sudaryti ne mažiau kaip 50 procentų įmonės asortimento ir gaminami maitinimo paslaugas teikiančios įmonės produktų gamybai skirtose patalpose. Įstaigos maitinimo patalpos ir jų interjeras, lauko prekybai skirtos palapinės (nameliai ar kita) ir jų interjeras, maitinimui skirti indai (išskyrus lauko prekybą renginių metu), padavėjų apranga turi būti artima Lietuvos etninių kultūrų tradicijai.“
3. Pakeičiu 5 punktą ir jį išdėstau taip:
4. Pakeičiu 8.2 papunktį ir jį išdėstau taip:
5. Pakeičiu 9.1 papunktį ir jį išdėstau taip: