LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO
MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2008 M. RUGSĖJO 11 D. ĮSAKYMO NR. 3D-498
„DĖL TAUTINIO PAVELDO PRODUKTŲ,TRADICINIŲ AMATŲ MEISTRŲ IR TRADICINIŲ AMATŲ NERFORMALIOJO MOKYMO PROGRAMŲ ATITIKTIES TRADICIJAI KRITERIJŲ APRAŠO IR TAUTINIO PAVELDO ATITIKTIES LIETUVOS ETNINEI KULTŪRAI VERTINIMO RODIKLIŲ SĄVADO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2017 m. liepos 11 d. Nr. 3D-461
Vilnius
P a k e i č i u Tautinio paveldo produktų, tradicinių amatų meistrų ir tradicinių amatų neformaliojo mokymo programų atitikties tradicijai kriterijų aprašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. rugsėjo 11 d. įsakymu Nr. 3D-498 „Dėl Tautinio paveldo produktų, tradicinių amatų meistrų ir tradicinių amatų neformaliojo mokymo programų atitikties tradicijai kriterijų aprašo ir Tautinio paveldo produktų atitikties Lietuvos etninei kultūrai vertinimo rodiklių sąvado patvirtinimo“:
2. Papildau 41 papunkčiu ir jį išdėstau taip:
„41. Maitinimo paslaugas teikiančios įmonės (kavinės, restoranai, barai, įmonės, teikiančios paslaugas renginių metu, ir kt.), kurios teikia sertifikuoti maisto produktus, atitinkančius Tautinio paveldo produktų, tradicinių amatų meistrų ir tradicinių amatų neformaliojo mokymo programų atitikties tradicijai kriterijų aprašo 4 punkto reikalavimus, pavadinimas turi būti lietuviškas (Lietuvoje gyvenančių kitų tautų – gali būti ir jų etninei kultūrai būdingas pavadinimas). Sertifikuoti maisto gaminiai, pagaminti iš tradicinių žaliavų ir be cheminių medžiagų, turi sudaryti ne mažiau kaip 50 procentų įmonės asortimento, turi būti gaminami maitinimo paslaugas teikiančios įmonės produktų gamybai skirtose patalpose. Įstaigos maitinimo patalpos ir jų interjeras, lauko prekybai skirtos palapinės (nameliai ar kita) ir jų interjeras, maitinimui skirti indai (išskyrus lauko prekybą renginių metu), padavėjų apranga turi būti artima Lietuvos etninės kultūros tradicijai.“