VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2008 M. SPALIO 15 D. ĮSAKYMO NR. B1-527 „DĖL MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO
2017 m. birželio 12 d. Nr. B1-373
Vilnius
1. P a k e i č i u Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2008 m. spalio 15 d. įsakymą Nr. B1-527 „Dėl Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo reikalavimų patvirtinimo“ ir jį išdėstau nauja redakcija:
„VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
DĖL MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO
Vadovaudamasis 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 882/2004 dėl oficialios kontrolės, kuri atliekama siekiant užtikrinti, kad būtų įvertinama, ar laikomasi pašarus ir maistą reglamentuojančių teisės aktų, gyvūnų sveikatos ir gerovės taisyklių (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 200), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. gegužės 15 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 652/2014 (OL 2014 L 189, p. 1), 31 straipsniu, 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 319), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. kovo 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 219/2009 (OL 2009 L 87, p. 109), 6 straipsniu, Lietuvos Respublikos maisto įstatymo 4 straipsnio 3 dalies 4 punktu, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų patvirtinimo“, 9.1.5 papunkčiu ir siekdamas, kad būtų užtikrinta Lietuvos Respublikoje tvarkomo maisto sauga, vienoda maisto tvarkymo subjektų apskaita bei maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo, jų galiojimo sustabdymo, galiojimo sustabdymo panaikinimo ar panaikinimo tvarka:
1. T v i r t i n u Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašą (pridedama).
2. N u s t a t a u, kad:
PATVIRTINTA
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2008 m. spalio 15 d.
įsakymu Nr. B1-527
(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
direktoriaus 2017 m. birželio 12 d.
įsakymo Nr. B1- 373 redakcija)
MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO
TVARKOS APRAŠAS
I SKYRIUS
BENDROSIOS NUOSTATOS
1. Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašas (toliau – Aprašas) nustato maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo pažymėjimų išdavimo, atsisakymo išduoti pažymėjimą, pažymėjimo papildymo, pažymėjimo galiojimo sustabdymo, galiojimo sustabdymo panaikinimo, galiojimo panaikinimo, ir maisto tvarkymo subjektų registravimo, atsisakymo registruoti, registracijos galiojimo sustabdymo, registracijos galiojimo sustabdymo panaikinimo, registracijos galiojimo panaikinimo, maisto tvarkymo subjektų ūkinės komercinės veiklos sąlygų laikymosi tvarką.
2. Aprašas taikomas maisto tvarkymo subjektams, Lietuvos Respublikoje tvarkantiems maistą, išskyrus gyvūninio maisto tvarkymo subjektus, kuriems taikomos Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo, patvirtinto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 30 d. įsakymu Nr. B1-738 „Dėl Gyvūninio maisto tvarkymo subjektų veterinarinio patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, kaimo turizmo sodybas, kurioms taikomos Maisto tvarkymo reikalavimų kaimo turizmo paslaugos teikėjams, patvirtintų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2008 m. gruodžio 31 d. įsakymu Nr. B1-670 „Dėl Maisto tvarkymo reikalavimų kaimo turizmo paslaugos teikėjams patvirtinimo“, geriamojo vandens tiekimo subjektus, kuriems taikomos Geriamojo vandens tiekimo subjektų registravimo tvarkos aprašo, patvirtinto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2006 m. birželio 12 d. įsakymu Nr. B1-382 „Dėl Geriamojo vandens tiekimo subjektų registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, ir ūkininkus bei sodininkus, prekiaujančius šviežiais vaisiais ir daržovėmis, kuriems taikomas Importuojamų, eksportuojamų ir vidaus rinkai tiekiamų šviežių vaisių ir daržovių atitikties prekybos standartams patikros taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. liepos 10 d. įsakymu Nr. 3D-488 „Dėl Importuojamų, eksportuojamų ir vidaus rinkai tiekiamų šviežių vaisių ir daržovių atitikties prekybos standartams patikros taisyklių patvirtinimo“, 6 punkto nuostatos.
3. Aprašas taikomas ir kitos Europos Sąjungos valstybės narės piliečiams, kitiems fiziniams asmenims, kurie naudojasi Lietuvos Respublikos ar Europos Sąjungos teisės aktų jam suteiktomis judėjimo Lietuvos Respublikoje ar kitose Europos Sąjungos valstybėse narėse teisėmis, Lietuvos Respublikoje įsteigtiems juridiniams asmenims, kitų Europos Sąjungos valstybių narių juridiniams asmenims, organizacijai ar jų filialams, kitose Europos Sąjungos valstybėse narėse ar kitose užsienio valstybėse įsteigtų juridinių asmenų ar organizacijų registruotiems filialams Lietuvos Respublikoje, tvarkantiems maistą Lietuvos Respublikoje.
4. Apraše vartojamos sąvokos:
4.1. Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimas – teisės vykdyti maisto tvarkymo veiklą suteikimas maisto tvarkymo subjektui ir tai patvirtinančio pažymėjimo išdavimas.
4.2. Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimas (toliau – Pažymėjimas) – Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduodamas dokumentas, kuriuo ūkio subjektui suteikiama teisė vykdyti maisto tvarkymo veiklą.
4.3. Maisto tvarkymo subjekto registravimas – teisės vykdyti maisto tvarkymo veiklą suteikimas maisto tvarkymo subjektui ir jo įtraukimas į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą, suteikiant atpažinimo numerį.
4.4. Kitos Apraše vartojamos sąvokos atitinka sąvokas, vartojamas 2002 m. sausio 28 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 178/2002, nustatančiame maistui skirtų teisės aktų bendruosius principus ir reikalavimus, įsteigiančiame Europos maisto saugos tarnybą ir nustatančiame su maisto saugos klausimais susijusias procedūras (OL 2004 m. specialusis leidimas, 15 skyrius, 6 tomas, p. 463), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. gegužės 15 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) Nr. 652/2014 (OL 2014 L 189, p. 1), 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 882/2004 dėl oficialios kontrolės, kuri atliekama siekiant užtikrinti, kad būtų įvertinama, ar laikomasi pašarus ir maistą reglamentuojančių teisės aktų, gyvūnų sveikatos ir gerovės taisyklių (OL 2004 m. specialusis leidimas, 3 skyrius, 45 tomas, p. 463200), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2014 m. gegužės 15 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) Nr. 652/2014 (OL L 189, 2014, p. 1), 2004 m. balandžio 29 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamente (EB) Nr. 852/2004 dėl maisto produktų higienos (OL 2004 m. specialusis leidimas, 13 skyrius, 34 tomas, p. 319), su paskutiniais pakeitimais, padarytais 2009 m. kovo 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (EB) Nr. 219/2009 (OL 2009 L 87, p. 109), Lietuvos Respublikos maisto įstatyme ir kituose teisės aktuose.
5. Maisto tvarkymo subjektai, vykdantys Aprašo 1 priedo 1 punkte nurodytą maisto tvarkymo veiklą, turi būti patvirtinti, o maisto tvarkymo subjektai, vykdantys Aprašo 1 priedo 2 punkte nurodytą maisto tvarkymo veiklą, – registruoti, ir įtraukti į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (toliau – VMVT) tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą.
6. Maisto tvarkymo subjektą patvirtina ir registruoja bei įtraukia į VMVT tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą VMVT teritorinė valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – teritorinė VMVT) pagal maisto tvarkymo subjekto faktinę vykdomos veiklos ar numatomos vykdyti veiklos vietą. Kai maisto tvarkymo subjektas vykdo ar numato vykdyti su transporto priemonės naudojimu susijusią veiklą, maisto tvarkymo subjektą patvirtina bei įtraukia į VMVT tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą ta teritorinė VMVT, kurios teritorijoje subjektas vykdo ar numato vykdyti nuolatinę veiklą. Tuo atveju, kai numatoma vykdyti maisto tvarkymo veiklą laikinuosiuose statiniuose ar naudojant laikinuosius prekybos įrenginius, Pažymėjime ar registruojant maisto tvarkymo subjektą nurodoma maisto tvarkymo vieta pagal artimiausio statinio adresą, pažymint, kad maisto tvarkymo vieta yra prie minėto statinio. Kai maisto tvarkymo subjektas neturi maisto tvarkymo patalpų, jis patvirtinamas ar registruojamas pagal maisto tvarkymo subjekto buveinės ar pagal fizinio asmens deklaruojamą gyvenamąją vietą, o kai jos neturi – pagal nuolatinę gyvenamąją vietą.
7. Maisto tvarkymo subjektui Pažymėjimas išduodamas ar jis registruojamas šio įsakymo 1 priede atitinkamame punkte nurodytoms ūkinėms komercinėms veikloms. Išduodant Pažymėjimą ar registruojant maisto tvarkymo subjektą turi būti konkrečiai nurodyta, kokiomis Aprašo 1 priede nurodytomis ūkinėmis komercinėmis veiklomis gali verstis maisto tvarkymo subjektas.
8. Maisto tvarkymo subjektui, siekiančiam vykdyti Aprašo 1 priedo 1 punkte nurodytą veiklą, Pažymėjimas išduodamas įvertinus maisto tvarkymo veiklos sąlygas vietoje. Jei maisto tvarkymo subjektas siekia vykdyti veiklą neturėdamas maisto tvarkymo patalpų (tik naudojant laikinuosius prekybos įrenginius), atliekamas tik Aprašo 15.1, 15.3–15.7 papunkčiuose nurodytų dokumentų vertinimas.
9. Maisto tvarkymo subjektui, siekiančiam vykdyti Aprašo 1 priedo 2 punkte nurodytą veiklą, suteikiamas atpažinimo numeris nevertinant maisto tvarkymo veiklos sąlygų vietoje.
10. Pažymėjimo originalas išduodamas maisto tvarkymo subjektui, o duomenys apie išduotą Pažymėjimą saugomi jį išdavusioje teritorinėje VMVT. Maisto tvarkymo subjektui, praradusiam Pažymėjimą, pateikus atitinkamai teritorinei VMVT motyvuotą prašymą (laisva forma) išduoti Pažymėjimo dublikatą, ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos teritorinė VMVT išduoda Pažymėjimo dublikatą su žyma „Dublikatas“.
11. Maisto tvarkymo subjekto vadovas ar jo įgaliotas asmuo per 10 (dešimt) darbo dienų tiesiogiai ar per atstumą (paštu, elektroninėmis priemonėmis, per kontaktinį centrą, nurodytą Lietuvos Respublikos paslaugų įstatyme) turi informuoti atitinkamą teritorinę VMVT apie vykdomos veiklos pasikeitimus (maisto tvarkymo subjektas nevykdo maisto tvarkymo veiklos arba ją nutraukia, yra likviduojamas ar reorganizuojamas; siekiant pakeisti maisto tvarkymo veiklos sąlygas, veiklos rūšis arba gamybos technologijas, atlikti patalpų rekonstrukciją ar remontą) ar pasikeitus Pažymėjime ar Maisto tvarkymo subjektų sąraše maisto tvarkymo subjekto nurodytiems duomenims (pavadinimui, teisinei formai, juridinio asmens kodui, kontaktiniams duomenims ir kt.).
12. Keičiantis maisto tvarkymo subjekto vykdomai ūkinei komercinei veiklai arba duomenims (veiklos sąlygoms, veiklos rūšiai, maisto tvarkymo subjekto pavadinimui, teisinei formai, juridinio asmens kodui ir kt.), maisto tvarkymo subjektas turi kreiptis į atitinkamą teritorinę VMVT dėl naujo Pažymėjimo išdavimo arba registracijos ir pateikti užpildytą prašymo formą (Aprašo 2 priedas) ir dokumentus, nurodytus Aprašo 15 punkte, kai kreipiamasi dėl patvirtinimo, arba dokumentus, nurodytus Aprašo 25 punkte, kai kreipiamasi dėl registracijos. Galiojančiu laikomas paskutinis išduotas Pažymėjimas.
13. Už Pažymėjimų išdavimą imama valstybės rinkliava, nustatyta Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. gruodžio 15 d. nutarimo Nr. 1458 „Dėl Konkrečių valstybės rinkliavos dydžių sąrašo ir valstybės rinkliavos mokėjimo ir grąžinimo taisyklių patvirtinimo“, 4.420.2 papunktyje, išskyrus atvejus, kai Pažymėjimas tikslinamas siekiant ištaisyti klaidas, padarytas išduodant Pažymėjimą. Už Pažymėjimo dublikato išdavimą valstybės rinkliava neimama.
II SKYRIUS
PAŽYMĖJIMŲ IŠDAVIMO, ATSISAKYMO IŠDUOTI IR PAPILDYMO TVARKA
15. Maisto tvarkymo subjektas, siekiantis įgyti teisę vykdyti Aprašo 1 priedo 1 punkte nurodytą (-as) ūkinę (-es) komercinę (-es) veiklą (-as), dėl Pažymėjimo išdavimo turi kreiptis į atitinkamą teritorinę VMVT, kurios teritorijoje planuoja vykdyti maisto tvarkymo veiklą, ir jai pateikti:
15.1. nustatytos formos prašymą dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo išdavimo / registracijos (Aprašo 2 priedas);
15.2. maisto tvarkymo vietos (patalpų) projektą (planą) su įrenginių išdėstymu (tik maisto tvarkymo subjektams, siekiantiems vykdyti Aprašo 1 priedo 1 punkte nurodytą veiklą, išskyrus atvejus, kai maisto tvarkymo subjektai veiklą vykdys neturėdami maisto tvarkymo patalpų);
15.3. maisto tvarkymo proceso aprašymą, projektines gamybos ir kitas su maisto tvarkymu susijusias apimtis, maisto tvarkymo subjekto darbuotojų skaičių, numatomą steigiamo maisto tvarkymo subjekto darbuotojų skaičių, pamainų skaičių;
15.4. dokumentus, kuriais reglamentuojama Rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų (toliau – RVASVT) principais pagrįsta savikontrolės sistema, vadovaujantis Lietuvos higienos normos HN 15:2005 „Maisto higiena“, patvirtintos Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2005 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. V-675 „Dėl Lietuvos higienos normos HN 15:2005 „Maisto higiena“ patvirtinimo“, nuostatomis;
15.5. dokumento, kuriuo patvirtinama teisė naudotis maisto tvarkymo vieta, įskaitant transporto priemones, kurioje numatoma vykdyti su maisto tvarkymu susijusią veiklą, kopiją;
15.6. transporto priemonės registracijos liudijimo kopiją, kai numatoma vykdyti su transporto priemonės naudojimu susijusią maisto tvarkymo veiklą;
16. Teritorinė VMVT per 3 (tris) darbo dienas nuo Aprašo 15 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos turi juos išnagrinėti ir informuoti maisto tvarkymo subjektą apie dokumentų gavimą, nurodant prašymo gavimo datą, terminą, per kurį dokumentai turi būti išnagrinėti, maisto tvarkymo subjekto teisių gynimo priemones, kuriomis galima naudotis, jeigu kiltų ginčų dėl patvirtinimo, ir apie tai, kad atsakymo dėl patvirtinimo nepateikimas per teisės aktų nustatytą terminą nelaikomas patvirtinimu.
17. Teritorinė VMVT, gavusi juridinio asmens prašymą, šiame prašyme nurodytus juridinio asmens duomenis, patikrina Juridinių asmenų registre.
18. Jei teritorinė VMVT, įvertinusi maisto tvarkymo subjekto pateiktus duomenis ir dokumentus, nustato, kad maisto tvarkymo subjektas pateikė ne visus Aprašo 15 punkte nurodytus duomenis ir dokumentus, apie tai ir apie naujai skaičiuojamą dokumentų nagrinėjimo terminą, nurodytą Aprašo 19 punkte, ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas nuo duomenų ir dokumentų gavimo dienos informuoja maisto tvarkymo subjektą, nustatydama jam 5 (penkių) darbo dienų terminą trūkstamiems duomenims ir dokumentams pateikti.
19. Terminas, per kurį Aprašo 15 punkte nurodyti duomenys ir dokumentai turi būti išnagrinėti, skaičiuojamas nuo visų tinkamai pateiktų duomenų ir dokumentų gavimo dienos. Laikotarpis, per kurį maisto tvarkymo subjektas turi pateikti teritorinei VMVT nurodytus duomenis ir dokumentus, į Aprašo 21 punkte nurodytą dokumentų išnagrinėjimo terminą neįskaičiuojamas.
20. Gavusi visus Aprašo 15 punkte nurodytus duomenis ir dokumentus, teritorinė VMVT pagal kompetenciją Aprašo 8 punkte nurodytais atvejais atlieka maisto tvarkymo veiklos sąlygų patikrinimą vietoje, įvertina, ar maisto tvarkymo subjekto veiklos sąlygos atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, ir surašo nustatytos formos patikrinimo aktą.
21. Aprašo 20 punkte nurodyto patikrinimo metu nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, susijusius su teritorija, patalpomis ir jų įrengimu, įskaitant apšvietimą, vėdinimą, vandentiekiu, nuotekų ir maisto atliekų šalinimu, įrenginiais, transporto priemonėmis, RVASVT principais pagrįstos savikontrolės sistemos įdiegimu, laboratoriniais tyrimais ir kitomis sąlygomis bei priemonėmis, teritorinė VMVT ne vėliau kaip per 10 (dešimt) darbo dienų (nuo Aprašo 15 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos) išduoda maisto tvarkymo subjektui Pažymėjimą (Aprašo 3 priedas) arba, vadovaudamasi Aprašo 22 punktu, atsisako jį išduoti. Kai maisto tvarkymo subjektas veiklą siekia vykdyti neturėdamas maisto tvarkymo patalpų, teritorinė VMVT ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas nuo Aprašo 15 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos išduoda jam Pažymėjimą be maisto tvarkymo veiklos sąlygų įvertinimo vietoje, jei per šį terminą įvertinusi pateiktus dokumentus nustato, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maisto higieną reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus.
22. Maisto tvarkymo subjektui Pažymėjimas neišduodamas, jei:
22.1. jis nepateikia visų Aprašo 15 punktuose nurodytų duomenų ir dokumentų ar pateikia suklastotus duomenis ir dokumentus ar neištaiso teritorinės VMVT nurodytų trūkumų per Aprašo 18 punkte nustatytą terminą;
23. Teritorinė VMVT apie Pažymėjimo išdavimą arba tai, kad Pažymėjimas nebus išduotas, kai nustatoma viena iš Aprašo 22 punkte nurodytų sąlygų, maisto tvarkymo subjektą informuoja raštu Aprašo 21 punkte nustatytais terminais.
24. Maisto tvarkymo subjektas, siekdamas papildyti Pažymėjime nurodytą vykdomą maisto tvarkymo veiklą kitomis ūkinės komercinės veiklos rūšimis, teritorinei VMVT turi pateikti Aprašo 2 priede nurodytą nustatytos formos prašymą ir kitus Aprašo 15 punkte nurodytus duomenis ir dokumentus (priklausomai nuo planuojamos vykdyti maisto tvarkymo veiklos), išskyrus parduotuves, kurios pradėjusios tiekti patiekalų pašildymo paslaugą, šią veiklą (56.10.0.P. Kulinarijos pusgaminių, gaminių, patiekalų pašildymas, kepimas ir patiekimas galutiniam vartotojui) gali vykdyti be apribojimų, jeigu yra laikomasi šiai veiklai taikomų higienos ir kitų teisės aktų reikalavimų. Pažymėjimas išduodamas arba jį atsisakoma išduoti Aprašo 16–23 punktuose nustatyta tvarka. Aprašo 20 punkte nustatytais atvejais atliekant maisto tvarkymo veiklos sąlygų patikrinimą vietoje, teritorinė VMVT vertina, ar maisto tvarkymo subjekto veiklos sąlygos atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus tik toms ūkinėms komercinėms veikloms, kuriomis siekiama papildyti Pažymėjime nurodytą vykdomą maisto tvarkymo veiklą.
III SKYRIUS
MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ REGISTRAVIMO IR ATSISAKYMO REGISTRUOTI TVARKA
25. Maisto tvarkymo subjektas, siekiantis įgyti teisę vykdyti Aprašo 1 priedo 2 punkte nurodytą (-as) ūkinę (-es) komercinę (-es) veiklą (-as), turi kreiptis į atitinkamą teritorinę VMVT, kurios teritorijoje planuoja vykdyti veiklą, ir jai pateikti Aprašo 15.1 ir 15.3 papunkčiuose nurodytus duomenis ir dokumentus.
26. Teritorinė VMVT per 3 (tris) darbo dienas nuo Aprašo 25 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos turi juos išnagrinėti ir informuoti maisto tvarkymo subjektą apie dokumentų gavimą, nurodant prašymo gavimo datą, terminą, per kurį dokumentai turi būti išnagrinėti, galimas maisto tvarkymo subjekto teisių gynimo priemones, kuriomis galima naudotis, jeigu kiltų ginčų dėl registravimo, ir apie tai, kad atsakymo dėl registravimo nepateikimas per teisės aktų nustatytą terminą nelaikomas registravimu.
27. Teritorinė VMVT, gavusi juridinio asmens prašymą, šiame prašyme nurodytus juridinio asmens duomenis, patikrina Juridinių asmenų registre.
28. Jei teritorinė VMVT, įvertinusi maisto tvarkymo subjekto pateiktus duomenis ir dokumentus, nustato, kad maisto tvarkymo subjektas pateikė neišsamų prašymą ir (ar) pateikė ne visus Aprašo 25 punkte duomenis ar dokumentus, apie tai ir apie naujai skaičiuojamą dokumentų nagrinėjimo terminą, nurodytą Aprašo 29 punkte, ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas nuo duomenų ir dokumentų gavimo dienos informuoja maisto tvarkymo subjektą nustatydama jam ne trumpesnį kaip 5 (penkių) darbo dienų terminą trūkstamiems duomenims ir dokumentams pateikti.
29. Terminas, per kurį Aprašo 25 punkte nurodyti duomenys ir dokumentai turi būti išnagrinėti, skaičiuojamas nuo visų duomenų ir dokumentų gavimo dienos. Laikotarpis, per kurį maisto tvarkymo subjektas turi pateikti teritorinės VMVT nurodytus duomenis ir dokumentus, į Aprašo 30 punkte nurodytą dokumentų išnagrinėjimo terminą neįskaičiuojamas.
30. Gavusi visus Aprašo 25 punkte nurodytus duomenis ir dokumentus ir nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, teritorinė VMVT ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas nuo Aprašo 25 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos įtraukia maisto tvarkymo subjektą į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą, suteikdama jam atpažinimo numerį. Maisto tvarkymo subjekto įregistravimas įforminamas teritorinės VMVT viršininko įsakymu.
31. Teritorinė VMVT atsisako įtraukti maisto tvarkymo subjektą į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą, jei:
31.1. jis nepateikia visų Aprašo 25 punkte nurodytų duomenų ir dokumentų ar pateikia suklastotus duomenis ir dokumentus, ar neištaiso teritorinės VMVT nurodytų trūkumų per Aprašo 28 punkte nurodytą terminą;
IV SKYRIUS
maisto tvarkymo subjektų PAŽYMĖJIMO ir registraCijos GALIOJIMO SUSTABDYMAS, GALIOJIMO SUSTABDYMO PANAIKINIMAS AR GALIOJIMO PANAIKINIMAS
33. Pažymėjimo ir / ar registracijos galiojimas sustabdomi:
33.1. teritorinės VMVT viršininko sprendimu dėl ūkio subjekto veiklos sustabdymo, kai maisto tvarkymo subjektas pažeidė teisės aktų reikalavimus, dėl kurių buvo priimtas minėtas sprendimas;
34. Pažymėjimo galiojimo ir / ar registracijos galiojimo sustabdymas panaikinami:
34.1. jį išdavusios teritorinės VMVT viršininko sprendimu dėl maisto tvarkymo subjekto veiklos atnaujinimo, maisto tvarkymo subjektui pašalinus visus teisės aktų reikalavimų pažeidimus;
34.2. ir ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas jį išdavusios teritorinės VMVT viršininko įsakymu pateikus maisto tvarkymo subjekto vadovo ar jo įgalioto asmens prašymą dėl Pažymėjimo galiojimo ir registracijos galiojimo sustabdymo panaikinimo, kai Pažymėjimo ar registracijos galiojimas buvo sustabdytas gavus maisto tvarkymo subjekto vadovo ar jo įgalioto asmens prašymą sustabdyti Pažymėjimo ar registracijos galiojimą.
35. Pažymėjimo galiojimas ir registracijos galiojimas ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas panaikinami teritorinės VMVT viršininko įsakymu, išskyrus 35.3 numatytą atvejį, kai Pažymėjimo galiojimas ir registracijos galiojimas panaikinami sprendimu dėl ūkio subjekto veiklos uždraudimo, jei:
35.1. maisto tvarkymo subjekto vadovas ar jo įgaliotas asmuo pateikia prašymą panaikinti Pažymėjimo ar registracijos galiojimą;
35.2. jei maisto tvarkymo subjektas nevykdo maisto tvarkymo veiklos arba jei maisto tvarkymo veikla pasibaigia kitais įstatymų ar kitų teisės aktų nustatytais pagrindais. Kai įtariama, kad subjektas nevykdo maisto tvarkymo veiklos, tačiau Aprašo 35.1 papunktyje nurodytas prašymas nebuvo pateiktas, teritorinė VMVT atlieka patikrinimą ir, nustačiusi, kad veiklos vykdymas galimai nutrauktas, raštu (registruotu laišku) kreipiasi į maisto tvarkymo subjektą, informuodama apie ketinimą panaikinti Pažymėjimo ar registracijos galiojimą ir nustatydama 20 (dvidešimt) darbo dienų terminą informacijai apie vykdomą maisto tvarkymo veiklą pateikti. Per nustatytą terminą negavus minėtos informacijos, Pažymėjimo galiojimas ar registracijos galiojimas panaikinami;
35.3. maisto tvarkymo subjektas pažeidė teisės aktų reikalavimus ir dėl to buvo priimtas sprendimas dėl ūkio subjekto veiklos uždraudimo;
35.4. nustatoma, kad maisto tvarkymo subjektas pateikė tikrovės neatitinkančius ar suklastotus duomenis ir (ar) dokumentus;
V SKYRIUS
BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
36. Maisto tvarkymo subjektas Apraše nurodytus duomenis ir dokumentus gali pateikti per atstumą (paštu, elektroninėmis priemonėmis, per kontaktinį centrą, nurodytą Paslaugų įstatyme) arba kreipdamasis tiesiogiai į teritorinę VMVT. Juridinio asmens, tvarkančio maistą, struktūrinis padalinys yra atskiras maisto tvarkymo subjektas.
37. Teritorinė VMVT maisto tvarkymo subjektams Apraše nurodytą informaciją apie dokumentų gavimą, trūkstamus duomenis ar dokumentus, Pažymėjimo išdavimą arba tai, kad Pažymėjimas nebus išduotas, registraciją arba tai, kad ūkio subjektas nebus registruojamas, pateikia maisto tvarkymo subjekto prašyme dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo išdavimo / registracijos (Aprašo 2 priedas) nurodytu būdu (tiesiogiai arba per atstumą (paštu, elektroninėmis priemonėmis, kai prašymas pateiktas šiomis priemonėmis).
38. Teritorinės VMVT privalo užtikrinti iš maisto tvarkymo subjektų gautos informacijos, kuri sudaro komercinę paslaptį, konfidencialumą.
39. Už Aprašo 15, 24 ir 25 punktuose nurodytuose dokumentuose pateiktų duomenų ir dokumentų teisingumą atsako prašymus teritorinei VMVT pateikę maisto tvarkymo subjektai.
40. Maisto tvarkymo subjektai Aprašo 21 ir 30 punktuose nustatytais terminais patvirtinami ir registruojami juos įtraukiant į VMVT tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą. Šiame sąraše Aprašo 24, 33–35 punktuose nustatytais terminais pateikiama informacija apie maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo pažymėjimo papildymą, pažymėjimo galiojimo sustabdymą, galiojimo sustabdymo panaikinimą, galiojimo panaikinimą ir maisto tvarkymo subjektų registracijos galiojimo sustabdymą, registracijos galiojimo sustabdymo panaikinimą, registracijos galiojimo panaikinimą. Informacija yra kaupiama Maisto tvarkymo subjektų sąraše ir teisės aktų nustatyta tvarka teikiama Licencijų informacinei sistemai.
41. Maisto tvarkymo subjektas informaciją apie tai, kad vykdoma veikla, nurodyta Aprašo 1 priedo 2 punkte (47.91 Užsakomasis pardavimas paštu arba internetu), yra registruota teritorinės VMVT, paskelbia savo interneto svetainėje (kurioje yra sudaromos nuotolinės sutartys) aiškiai matomoje ir laisvai vartotojams prieinamoje vietoje.
Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir
registravimo tvarkos aprašo
1 priedas
MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ ŪKINIŲ KOMERCINIŲ VEIKLŲ KODŲ SĄRAŠAS
1. Ūkinių komercinių veiklų, kurioms vykdyti maisto tvarkymo subjektai patvirtinami išduodant maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, kodai:
Eil. Nr. |
Kodas |
Ūkinės komercinės veiklos pavadinimas |
1. |
1.11.D |
Grūdinių (išskyrus ryžius), ankštinių ir aliejingų sėklų, skirtų daiginimui, auginimas, daigai |
2. |
10.0.0.S |
Maisto produktų gamyba (sezoninė) |
3. |
10.31 |
Bulvių perdirbimas ir konservavimas |
4. |
10.32 |
Vaisių, uogų ir daržovių sulčių gamyba |
5. |
10.39 |
Kitas vaisių ir daržovių perdirbimas ir konservavimas |
6. |
10.41 |
Aliejaus ir riebalų gamyba |
7. |
10.42 |
Margarino ir panašių valgomųjų riebalų gamyba |
8. |
10.61 |
Grūdų malimo produktų gamyba |
9. |
10.62 |
Krakmolo ir krakmolo produktų gamyba |
10. |
10.71.0.D |
Duonos gamyba; šviežių konditerijos kepinių ir pyragaičių gamyba |
11. |
10.72 |
Džiūvėsių ir sausainių gamyba; ilgai išsilaikančių konditerijos kepinių ir pyragaičių gamyba |
12. |
10.73 |
Makaronų, vermišelių, kuskuso ir panašių miltinių produktų gamyba |
13. |
10.81 |
Cukraus gamyba |
14. |
10.82 |
Kakavos, šokolado ir cukraus saldumynų gamyba |
15. |
10.83 |
Arbatos ir kavos apdorojimas ir perdirbimas |
16. |
10.84 |
Užgardų, prieskonių ir padažų gamyba |
17. |
10.85.0.G |
Paruoštų valgių ir patiekalų gamyba |
18. |
10.86 |
Homogenizuotų ir dietinių maisto produktų gamyba |
19. |
10.89.0.E |
Ekologiškų produktų perdirbimas ir gamyba |
20. |
10.89.0.G |
Grybų perdirbimas, tiekimas rinkai |
21. |
10.89.0.MP |
Maisto papildų gamyba |
22. |
10.89.0.N.MP |
Maisto priedų ir jų mišinių gamyba, perdirbimas, fasavimas |
23. |
10.89.0.N.KM |
Maisto kvapiųjų medžiagų (eterinių aliejų, skirtų maistui) ir jų mišinių gamyba, perdirbimas, fasavimas |
24. |
10.89.0.N.MF |
Maisto fermentų ir jų mišinių gamyba, perdirbimas, fasavimas |
25. |
10.89.0.N |
Kitų, niekur kitur nepriskirtų, maisto produktų gamyba |
26. |
11.0.1 |
Distiliuotų alkoholinių gėrimų gamyba (įskaitant kokteilių gamybą) |
27. |
11.0.2 |
Vynuogių vyno gamyba |
28. |
11.0.3 |
Sidro ir kitokių vaisių, uogų vynų gamyba |
29. |
11.0.4 |
Kitų nedistiliuotų fermentuotų gėrimų gamyba |
30. |
11.0.5 |
Alaus gamyba |
31. |
11.0.6 |
Salyklo gamyba |
32. |
11.0.7 |
Nealkoholinių gėrimų gamyba; natūralaus mineralinio ir kito, pilstomo į butelius, vandens gamyba |
33. |
46.31 |
Vaisių, uogų ir daržovių didmeninė prekyba |
34. |
46.32 |
Mėsos ir mėsos produktų didmeninė prekyba |
35. |
46.33 |
Pieno produktų, kiaušinių bei valgomųjų aliejaus ir riebalų didmeninė prekyba |
36. |
46.34.10 |
Alkoholinių gėrimų didmeninė prekyba |
37. |
46.34.20 |
Nealkoholinių gėrimų didmeninė prekyba |
38. |
46.36 |
Cukraus, šokolado ir cukraus saldumynų didmeninė prekyba |
39. |
46.37 |
Kavos, arbatos, kakavos ir prieskonių didmeninė prekyba |
40. |
46.38.0.E |
Ekologiškų produktų didmeninė prekyba |
41. |
46.38.0.K.MP |
Maisto priedų ir jų mišinių didmeninė prekyba |
42. |
46.38.0.K.KM |
Maisto kvapiųjų medžiagų ir jų mišinių didmeninė prekyba |
43. |
46.38.0.K.MF |
Maisto fermentų ir jų mišinių didmeninė prekyba |
44. |
46.38.0.MP |
Maisto papildų didmeninė prekyba |
45. |
46.38.0.SP |
Specialiojo maisto didmeninė prekyba |
46. |
46.38.0.Ž |
Žuvų, vėžiagyvių, moliuskų ir jų produktų didmeninė prekyba |
47. |
46.38.0.K |
Kitų maisto produktų didmeninė prekyba |
48. |
46.39 |
Maisto produktų, gėrimų nespecializuota didmeninė prekyba |
49. |
47.11 |
Mažmeninė prekyba nespecializuotose parduotuvėse (dominuoja maistas, gėrimai) |
50. |
47.21 |
Vaisių, uogų ir daržovių mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse |
51. |
47.22 |
Mėsos ir mėsos produktų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse |
52. |
47.23 |
Žuvų, vėžiagyvių ir moliuskų ir gaminių iš jų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse |
53. |
47.24 |
Duonos, bandelių, konditerijos gaminių ir cukraus saldumynų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse |
54. |
47.25 |
Gėrimų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse |
55. |
47.29.0.E |
Ekologiškų maisto produktų prekyba specializuotose parduotuvėse |
56. |
47.29.0.K |
Kita maisto produktų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse |
57. |
47.81.0.P |
Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba prekyvietėse (turgavietėse) |
58. |
47.81.0.P-2 |
Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba prekyvietėse (paviljonuose) |
59. |
47.99.0.A |
Mažmeninė prekyba iš mobiliųjų parduotuvių |
60. |
49.20 |
Krovininis geležinkelio transportas |
61. |
49.41 |
Krovininis kelių transportas |
62. |
50.20 |
Jūrų ir pakrančių krovininis vandens transportas |
63. |
50.40 |
Vidaus vandenų krovininis transportas |
64. |
51.21 |
Krovininis oro transportas |
65. |
52.10 |
Laikymas ir sandėliavimas |
66. |
56.0.0. S |
Maitinimo ir gėrimų teikimo veikla (sezoninė) |
67. |
56.10.0.K |
Kavinių, užkandinių veikla |
68. |
56.10.0.M |
Mobiliųjų maisto vežimėlių veikla |
69. |
56.10.0.P |
Kulinarijos pusgaminių, gaminių, patiekalų pašildymas, kepimas ir pateikimas galutiniam vartotojui |
70. |
56.10.0.R |
Restoranų veikla |
71. |
56.29.A |
Asmens sveikatos priežiūros įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla |
72. |
56.29.AM |
Aukštųjų mokyklų valgyklų veikla |
73. |
56.29.G |
Socialinės globos ir rūpybos įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla |
74. |
56.29.I |
Ikimokyklinių įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla |
75. |
56.29.KAM |
Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla |
76. |
56.29.KD |
Kalėjimų departamento įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla |
77. |
56.29.LP |
Labdaros, paramos organizacijų maitinimo paslaugų teikimas |
78. |
56.29.M |
Mokyklų užkandinių, valgyklų ir virtuvių veikla |
79. |
56.29.PS |
Vaikų poilsio stovyklų maisto tvarkymo skyrių veikla |
80. |
56.29.VR |
Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos ir vidaus reikalų statutinių įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla |
81. |
56.29.K |
Kita maitinimo teikimo veikla |
82. |
56.30.0.G |
Gėrimų pardavimo vartoti vietoje veikla |
83. |
56.30.0.S |
Šviežių sulčių barų veikla |
84. |
82.92 |
Fasavimo ir pakavimo veikla |
2. Ūkinių komercinių veiklų, kurioms vykdyti maisto tvarkymo subjektai registruojami neišduodant maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo, kodai:
Eil. Nr. |
Kodas |
Ūkinės komercinės veiklos pavadinimas |
1. |
1.11 |
Grūdinių (išskyrus ryžius), ankštinių ir aliejingų sėklų augalų auginimas (visi išskyrus daigus) |
2. |
0.113 |
Daržovių, iš jų ir šakniavaisių bei gumbavaisių, auginimas |
3. |
1.13.60 |
Grybų ir valgomųjų trumų auginimas |
4. |
0.119 |
Kitų vienmečių augalų auginimas |
5. |
0.121 |
Vynuogių auginimas |
6. |
0.124 |
Sėklavaisių ir kaulavaisių auginimas |
7. |
0.125 |
Kitų vaismedžių, uogakrūmių ir riešutmedžių vaisių auginimas |
8. |
0.127 |
Gėrimams gaminti vartojamų augalų auginimas |
9. |
0.128 |
Prieskoninių, kvapiųjų, vaistinių ir kitokių farmacijos pramonėje naudojamų augalų auginimas |
10. |
0.129 |
Kitų daugiamečių augalų auginimas |
11. |
47.91 |
Užsakomasis pardavimas paštu arba internetu |
12. |
47.0.0. S |
Mažmeninė prekyba (sezoninė) |
13. |
47.19.0.D |
Mažmeninė prekyba degalinėse |
14. |
47.19.0.K |
Mažmeninė prekyba kitose prekybos vietose, kuriose maistas ir gėrimai nedominuoja |
15. |
47.19.0.S |
Mažmeninė prekyba spaudos kioskuose |
16. |
47.19.0.V |
Mažmeninė prekyba vaistinėse |
17. |
47.81.0.K |
Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba kioskuose |
18. |
47.81.0.P-1 |
Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba prekyvietėse (prekybos vieta) |
19. |
47.99.0.M |
Kita mažmeninė prekyba ne parduotuvėse, kioskuose ar prekyvietėse |
20. |
47.99.0.TI |
Tiesioginė arba išnešamoji prekyba per prekiautojus |
21. |
47.99.20 |
Mažmeninė prekyba iš automatų smulkioms prekėms pardavinėti |
22. |
56.21 |
Pagaminto valgio teikimas renginiams / pagal sutartį |
____________________
Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir
registravimo tvarkos aprašo
2 priedas
(Prašymo dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo išdavimo / registracijos formos pavyzdys)
_______________________________________________________________________________
(juridinio asmens pavadinimas, kodas, buveinės adresas / fizinio asmens vardas, pavardė (didžiosiomis raidėmis))
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos
__________________valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai
(teritorinio padalinio pavadinimas)
PRAŠYMAS
DĖL MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO PAŽYMĖJIMO IŠDAVIMO / REGISTRACIJOS
20 – –
(data)
Prašau išduoti / papildyti (kas nereikalinga – išbraukti) maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą / registruoti Maisto tvarkymo subjektų sąraše. Su teisės aktais, reglamentuojančiais maisto tvarkymo saugą, esu susipažinęs.
1. Atsakingojo / įgaliotojo asmens kontaktiniai duomenys
Vardas, pavardė, pareigos |
Telefonas, faksas, el. paštas (jei yra) |
|
|
2. Duomenys apie maisto tvarkymo vietą
Pavadinimas ir adresas*, interneto svetainės adresas, transporto priemonės gamybinė markė ir valstybinis registracijos numeris |
Telefonas, faksas, el. paštas (jei yra) |
|
|
*Tuo atveju, kai numatoma vykdyti maisto tvarkymo veiklą laikinuosiuose statiniuose ar tik naudojant laikinuosius prekybos įrenginius, nurodoma maisto tvarkymo vieta pagal artimiausio statinio adresą, pažymint, kad maisto tvarkymo vieta yra prie minėto statinio
Žymėti |
ü |
|
£ nurodoma maisto tvarkymo vieta pagal artimiausio statinio adresą (numatoma vykdyti maisto tvarkymo veiklą laikinuosiuose statiniuose ar tik naudojant laikinuosius prekybos įrenginius)
3. Ūkinės komercinės veiklos rūšis (-ys)
3.1. Pagrindinė (kodas, pavadinimas) |
...... |
|
...... |
...... |
|
3.2. Papildoma (kodas (-ai), pavadinimas (-ai) |
...... |
|
...... |
...... |
|
3.3. Produktų grupių asortimentas (kodas (-ai), papildoma informacija) |
...... |
|
...... |
...... |
|
4. Pateikiami dokumentai**
Žymėti |
ü |
(žymi dokumentus priimantis maisto produktų inspektorius) |
|
4.1. Maisto tvarkymo patalpų projektas (planas) su įrenginių išdėstymu (numatytais atvejais) |
£ |
||
4.2. Maisto tvarkymo proceso aprašymas, projektinės gamybos ir kitos su maisto tvarkymu susijusios apimtys, numatomas subjekto darbuotojų skaičius, steigiamuose subjektuose – numatomas subjekto darbuotojų skaičius, pamainų skaičius |
£ |
||
4.3. Dokumentai, kuriais reglamentuojama RVASVT principais pagrįsta savikontrolės sistema |
£ |
||
4.4. Dokumento, kuriuo įrodoma teisė naudotis maisto tvarkymo vieta, įskaitant transporto priemonėmis, kuriose numatoma vykdyti su maisto tvarkymu susijusią veiklą, kopija 4.5. Transporto priemonės registracijos liudijimo kopija (numatytais atvejais) 4.6. Valstybės rinkliavos apmokėjimą patvirtinantis dokumentas (apmokėjimo banke išrašas), kurio mokėjimo paskirtyje nurodytas tikslus juridinio asmens pavadinimas, kai kreipiasi juridinis asmuo, arba fizinio asmens vardas ir pavardė, kai kreipiasi fizinis asmuo |
£ £ £
|
||
4.7. Kita |
£ |
||
** Maisto tvarkymo subjektas, siekiantis būti registruotas, turi pateikti tik 4.2 papunktyje nurodytą dokumentą.
Įsipareigoju:
1. Laikytis mano vykdomą maisto tvarkymo veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų;
2. Netvarkyti maisto, jei statiniai ir patalpos neatitinka statybą ir jos priežiūrą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų;
3. Apie ūkinės komercinės veiklos pasikeitimus nedelsiant informuoti šį pažymėjimą išdavusią Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinę valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.
Atsakymą pageidauju gauti (nurodyti vieną iš būdų)***: £ – paštu, £ – el. paštu, £ – kitomis elektroninėmis priemonėmis (kai prašymas pateiktas šiomis priemonėmis), £ – tiesiogiai.
*** Nurodomas konkretus vietos adresas, kai atsakymą pageidaujama gauti paštu, arba el. pašto adresas, kai atsakymą pageidaujama gauti el. paštu: _______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________.
_______________________________ _______________ _____________________
(atsakingojo / įgaliotojo asmens pareigos) (parašas) (vardas ir pavardė)
Prašymą priėmė (Pareigų pavadinimas) (Parašas) (Vardas ir pavardė) (Data) |
|
|
|
|
Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir
registravimo tvarkos aprašo
3 priedas
(Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo formos pavyzdys)
VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS
___________________________________________________________________________
(teritorinio padalinio pavadinimas)
MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO PAŽYMĖJIMAS
20 – – Nr. ___________
_____________________
(vieta)
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos maisto įstatymu ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatais, patvirtintais Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų patvirtinimo“,
___________________________________________________________________________
(juridinio asmens pavadinimas, kodas / fizinio asmens vardas, pavardė
___________________________________________________________________________
/ maisto tvarkymo vietos pavadinimas ir adresas*,
___________________________________________________________________________
interneto svetainės adresas, transporto priemonės gamybinė markė ir valstybinis registracijos
___________________________________________________________________________
numeris, telefonas, faksas, el. paštas)
turi teisę verstis maisto tvarkymu:
Leidžiama (-os) ūkinės komercinės veiklos rūšis (-ys)
Pagrindinė
___________________________________________________________________________
(kodas, pavadinimas)
Papildoma (-os)
___________________________________________________________________________
(kodas (-ai), pavadinimas (-ai)
Leidžiamas maisto produktų grupių asortimentas
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
(kodas (-ai), papildoma informacija)
Žymėti |
ü |
|
£ nurodyta maisto tvarkymo vieta pagal artimiausio statinio adresą (numatyta vykdyti maisto tvarkymo veiklą laikinuosiuose statiniuose ar tik naudojant laikinuosius prekybos įrenginius)
____________ _______________ _______________________
pareigos (parašas) (vardas ir pavardė)
A. V.
*Tuo atveju, kai numatoma vykdyti maisto tvarkymo veiklą laikinuosiuose statiniuose ar tik naudojant laikinuosius prekybos įrenginius, nurodoma maisto tvarkymo vieta pagal artimiausio statinio adresą, pažymint, kad maisto tvarkymo vieta yra prie minėto statinio.