LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL ŽEMĖS ŪKIO MINISTRO 2017 M. GRUODŽIO 19 D. ĮSAKYMO NR. 3D-816 „DĖL DUOMENŲ IR INFORMACIJOS APIE BŪTINIAUSIUS MAISTO PRODUKTUS TEIKIMO NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES, MOBILIZACIJOS AR KARO PADĖTIES POREIKIAMS TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO PAKEITIMO
2022 m. liepos 13 d. Nr. 3D-441
Vilnius
P a k e i č i u Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2017 m. gruodžio 19 d. įsakymą Nr. 3D-816 „Dėl duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklių patvirtinimo“ ir jį išdėstau nauja redakcija:
„LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL DUOMENŲ IR INFORMACIJOS APIE BŪTINIAUSIUS MAISTO PRODUKTUS TEIKIMO NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES, MOBILIZACIJOS AR KARO PADĖTIES POREIKIAMS TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo 4 straipsnio 3 punktu, Lietuvos Respublikos karo padėties įstatymo 15 straipsnio 6 dalimi, Lietuvos Respublikos nepaprastosios padėties įstatymo 28 straipsnio 14 punktu, Gyvybiškai svarbių funkcijų sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d. nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 4 punktu, Valstybinių mobilizacinių užduočių valstybės ir savivaldybių institucijoms ir įstaigoms sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d. nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 5.4.1 papunkčiu:
1. T v i r t i n u Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisykles (pridedama).
Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas
SUDERINTA |
SUDERINTA |
Lietuvos statistikos departamento |
VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo |
2022-07-04 raštu Nr. SD-467 |
centro 2022-06-29 raštu Nr. 1S-4650 |
|
|
SUDERINTA |
|
Lietuvos Respublikos sveikatos |
|
apsaugos ministerijos 2022-07-01 |
|
raštu Nr. (10.2.4.1Mr-412)10- |
|
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2022 m. liepos 13 d. įsakymu Nr. 3D-441
DUOMENŲ IR INFORMACIJOS APIE būtiniausiUS maisto produktUS TEIKIMO nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties POREIKIAMS TAISYKLĖS
I SKYRIUS
Bendrosios Nuostatos
1. Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklės parengtos vadovaujantis Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo 4 straipsnio 3 punktu, Lietuvos Respublikos karo padėties įstatymo 15 straipsniu 6 dalimi, Lietuvos Respublikos nepaprastosios padėties įstatymo 28 straipsnio 14 punktu, Gyvybiškai svarbių funkcijų sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d. nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 4 punktu, Valstybinių mobilizacinių užduočių valstybės ir savivaldybių institucijoms ir įstaigoms sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d. nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 5.4.1 papunkčiu ir atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2015 m. gegužės 25 d. įsakymą Nr. V-641 „Dėl nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties metu rekomenduojamo maisto produktų asortimento ir vieno gyventojo paros suvartojimo normos patvirtinimo“.
2. Šiose taisyklėse vartojami sutrumpinimai ir sąvokos:
2.2. IDIS – Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos Interaktyvioji duomenų įvesties sistema.
2.3. Duomenų ir informacijos gavėjai – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos.
II SKYRIUS
NAUDOJAMI DUOMENŲ ŠALTINIAI
5. Informacijai pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas rengti naudojami šie duomenų šaltiniai:
5.1. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. liepos 1 d. įsakymu Nr. 3D-385 „Dėl Duomenų apie etilo alkoholį ir vyno produktus teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie etilo alkoholį ir vyno produktus teikimo taisyklės;
5.2. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2006 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. 3D-512 „Dėl Duomenų apie grūdus ir aliejinių augalų sėklas teikimo“ patvirtintos Duomenų apie grūdus ir aliejinių augalų sėklas teikimo taisyklės;
5.3. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. sausio 23 d. įsakymu Nr. 3D-39 „Dėl Duomenų apie bulves, daržoves, pievagrybius, vaisius ir uogas teikimo“ patvirtintos Duomenų apie bulves, daržoves, pievagrybius, vaisius ir uogas teikimo taisyklės;
5.4. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. birželio 5 d. įsakymu Nr. 3D-416 „Dėl Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklės;
5.5. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2010 m. kovo 19 d. įsakymu Nr. 3D-246 „Dėl Duomenų apie mėsos gamybą, kiaušinių gavybą ir prekybą šiais produktais teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie mėsos gamybą, kiaušinių gavybą ir prekybą šiais produktais teikimo taisyklės;
5.6. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2010 m. rugpjūčio 4 d. įsakymu Nr. 3D-707 „Dėl Žuvininkystės statistinių duomenų teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Žuvininkystės statistinių duomenų teikimo taisyklės;
5.7. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. vasario 12 d. įsakymu Nr. 3D-90 „Dėl Duomenų apie baltojo cukraus gamybą, prekybą ir cukrinių runkelių supirkimą teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie baltojo cukraus gamybą, prekybą ir cukrinių runkelių supirkimą teikimo taisyklės;
III SKYRIUS
DUOMENŲ IR INFORMACIJOS TEIKIMAS
6. Duomenų tvarkytojas:
6.1. sukuria IDIS – interaktyvias sąsajas duomenų ataskaitai pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas, naudojant LŽŪMPRIS kaupiamuosius duomenis pagal 5 punkte apibrėžtus duomenų šaltinius;
6.2. sukuria duomenų ir informacijos gavėjo nustatytiems darbuotojams prieigas IDIS prie duomenų ir informacijos pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas;
IV SKYRIUS
DUOMENŲ IR INFORMACIJOS SAUGOS UŽTIKRINIMAS
7. Duomenų ir informacijos gavėjai užtikrina duomenų ir informacijos, gaunamų pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas, konfidencialumą.
V SKYRIUS
BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS
Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus
teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties
poreikiams taisyklių
1 priedas
SAM PATVIRTINTŲ BŪTINIAUSIŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS UŽTIKRINIMO ...... METŲ .... KETVIRČIO / PUSMEČIO ATASKAITA
Eil. Nr. |
SAM patvirtintas būtiniausių maisto produktų sąrašas |
Ūkio subjektas (gamintojas) ir jo padalinys (-iai), vykdantis (-ys) gamybą1: |
Sandėliavimo vietos adresas, jeigu skiriasi nuo gamybos vietos2 |
Ataskaitos teikimo periodiškumas3 |
Vidutinė gamyba per parą, kg4 |
Sandėliuotas pagamintos produkcijos kiekis ataskaitinio periodo pabaigoje, kg |
Eksportuota, kg |
Paros normos užtikrinimas, proc. šalies mastu |
|||
pavadinimas |
įm. kodas |
adresas, kontaktinis asmuo, tel., el. p. |
savivaldybė |
|
|
||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
1. |
Geriamasis vanduo (negazuotas), litrais |
|
Kas ketvirtį |
||||||||
2. |
Angliavandenių šaltiniai: |
|
|
||||||||
2.1. |
duona (tamsi, šviesi, sumuštinių batonai) |
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
||||
2.2. |
džiūvėsiai, traški duona |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.3. |
kvietiniai miltai |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.4. |
makaronai |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.5. |
kruopos: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2.5.1. |
grikių |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.5.2. |
ryžių |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.5.3. |
manų |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.5.4. |
miežių |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.5.5. |
perlinės |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.5.6. |
avižų |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.5.7. |
kviečių |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.6. |
dribsniai (kviečių, rugių, miežių, avižų, grikių) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.7. |
Greito paruošimo košės (avižų, grikių ir kt. su priedais / be priedų) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.8. |
greito paruošimo makaronai įvairių skonių |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
2.9. |
ilgo tinkamumo vartoti termino sausainiai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 6 mėn.) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3. |
Baltymų šaltiniai: |
|
|
||||||||
3.1. |
mėsa (šviežia arba atšaldyta): |
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
||||
3.1.1. |
jautienos ir veršienos skerdenos, skerdenų pusės |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.1.2 |
kiaulienos skerdenos, skerdenų pusės |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.1.3. |
ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.1.4. |
ožkiena |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.1.5. |
triušiena |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.1.6. |
nesukapoti viščiukai |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.1.7. |
nesukapoti kalakutai |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.1.8. |
nesukapotos žąsys, antys arba patarškos |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.2. |
vytinti arba rūkyti mėsos produktai, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų: |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.2.1. |
vytinti ar rūkyti kumpiai (jautienos, kiaulienos, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.2.2. |
vytintos arba rūkytos dešros (visų rūšių mėsos, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.3. |
mėsos konservai (kuriuose mėsos ne mažiau kaip 50 proc., įvairios talpos pakuotėse): |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.3.1. |
galvijienos |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.3.2. |
kiaulienos |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.3.3. |
vištienos |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.3.4. |
kalakutienos |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.3.5. |
įvairių rūšių mėsos |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.4. |
Žuvų konservai (žuvies kiekis sudaro ne mažiau 60 proc., įvairaus galiojimo termino ir įvairios talpos pakuotėse) |
|
|
|
|
|
Kas pusmetį |
|
|
|
|
3.5. |
Nesaldintas sutirštintas pienas (PGPK 10.51.51.04.00) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.6. |
Saldintas sutirštintas pienas (PGPK 10.51.51.08.00) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.7. |
Nugriebto pieno milteliai (PGPK 10.51.21.30.00; 10.51.21.60.00) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.8. |
Nenugriebto pieno milteliai ir grietinėlės milteliai (PGPK 10.51.22.30.00; 10.51.22.60.00) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
3.9. |
Fermentiniai ir kiti brandinti sūriai (PGPK 10.51.40.50.10; 10.51.40.50.80) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį
|
|
|
|
|
4. |
Riebalų šaltiniai: |
|
|
||||||||
4.1. |
Aliejus (rapsų, saulėgrąžų) |
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
||||
4.2. |
Sviestas (riebumas ne didesnis kaip 85 % masės) (PGPK 10.51.30.30.00) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį
|
|
|
|
|
4.3. |
Tepieji riebalų mišiniai (PGPK 10.89.19.51.60) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį
|
|
|
|
|
4.4. |
Taukai (įvairių gyvulių, paukščių) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį
|
|
|
|
|
5. |
Daržovės, vaisiai ir ankštiniai: |
|
|
||||||||
5.1. |
konservuotos daržovės |
|
|
|
|
|
|
||||
5.1.1. |
konservuoti agurkai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.1.2. |
konservuoti burokėliai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.1.3. |
vakuumuoti burokėliai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 6 mėn.) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.1.4. |
daržovių mišrainės (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.1.5. |
daržovių sriubos (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.1.6. |
konservuotos pupelės (kuriose ankštinių ne mažiau 50–60 proc. ir kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.1.7. |
konservuoti žirneliai (kuriose ankštinių ne mažiau 50–60 proc. ir kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.1.8. |
kitos konservuotos daržovės (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai) |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.2. |
pupelės, pupos |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.3. |
žirniai |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.4. |
žirnių dribsniai |
|
|
|
|
|
Kas ketvirtį |
|
|
|
|
5.5. |
džiovinti vaisiai ir riešutai |
|
|
|
|
|
Kas pusmetį |
|
|
|
|
6. |
Cukrus |
|
Kas pusmetį |
||||||||
7. |
Druska |
|
Kas pusmetį |
||||||||
8. |
Maisto papildai (vitaminai) |
|
Kas pusmetį |
||||||||
9. |
Pradinio maitinimo ir tolesnio maitinimo kūdikių mišiniai |
|
|
|
|
|
Kas pusmetį |
|
|
|
|
Pastabos:
1, 2 - informacija atnaujinama (jeigu yra pasikeitimų), pateikiant ataskaitą už atitinkamą periodą.
3 - duomenų tvarkytojas suvestinę informaciją pagal šią ataskaitos formą pateikia LRV, ŽŪM ir KAM adresu https://is.vic.lt/pls/vris/ris_start.loginVesti, pasibaigus ketvirčiui / pusmečiui iki einamojo mėn. paskutinės darbo dienos.
4 – apskaičiuojama pagal ataskaitinio laikotarpio gamybos duomenis.
Duomenis teikia maisto produktų gamybos / pakavimo ir prekybos įmonės. Taip pat įtraukiami pagal užsakymą pagaminti maisto produktai.
Patamsinta spalva pažymėtų rodiklių vertės yra apskaičiuojamos arba gaunamos atliekant statistinius tyrimus pagal 5 punkte nurodytus teisės aktus.
Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto
produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos
ar karo padėties poreikiams taisyklių
2 priedas
SAM PATVIRTINTŲ BŪTINIAUSIŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS......METŲ.....KETVIRČIO / PUSMEČIO KAINŲ ATASKAITA
Eil. Nr. |
Produktas |
Vidutinė ...... m. ..... ketv. / pusm. kaina (gamintojo didmeninė) |
Matavimo vnt. |
Nustatyta produkto paros norma |
Nustatyto produkto paros normos kaina, Eur už produkto normą |
1. |
Geriamasis vanduo |
Eur už l |
1,5 l |
||
2. |
Angliavandenių šaltiniai: |
||||
2.1. |
duona (tamsi, šviesi, sumuštinių batonai) |
Eur už kg |
400 g |
||
2.2. |
džiūvėsiai, traški duona |
Eur už kg |
250 g |
||
2.3. |
kvietiniai miltai |
Eur už kg |
250 g |
||
2.4. |
makaronai |
Eur už kg |
250 g |
||
2.5. |
kruopos: |
||||
2.5.1. |
grikių |
Eur už kg |
250 g |
||
2.5.2. |
ryžių |
Eur už kg |
250 g |
||
2.5.3. |
manų |
Eur už kg |
250 g |
||
2.5.4. |
miežių |
Eur už kg |
250 g |
||
2.5.5. |
perlinės |
Eur už kg |
250 g |
||
2.5.6. |
avižų |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.5.7. |
kviečių |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.6. |
dribsniai: |
|
|
|
|
2.6.1. |
kviečių |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.6.2. |
rugių |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.6.3. |
miežių |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.6.4. |
avižų |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.6.5. |
grikių |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.7. |
greito paruošimo košės (avižų, grikių ir kt. su priedais/be priedų) |
|
Eur už kg |
250 g |
|
2.8. |
greito paruošimo makaronai |
|
Eur už kg |
750 g |
|
2.9. |
ilgo tinkamumo vartoti sausainiai |
Eur už kg |
200 g |
||
3. |
Baltymų šaltiniai: |
||||
3.1. |
mėsa |
Eur už kg |
270 g |
||
3.2. |
vytinti arba rūkyti mėsos produktai |
Eur už kg |
200 g |
||
3.3. |
mėsos konservai |
Eur už kg |
300 g |
||
3.4. |
žuvų konservai |
Eur už kg |
300 g |
||
3.5. |
nesaldintas sutirštintas pienas |
Eur už kg |
200 g |
||
3.6. |
saldintas sutirštintas pienas |
|
Eur už kg |
200 g |
|
3.7. |
nenugriebto pieno milteliai |
Eur už kg |
150 g |
||
3.8. |
nugriebto pieno milteliai |
|
Eur už kg |
150 g |
|
3.9. |
fermentiniai ir kiti brandinti sūriai |
Eur už kg |
150 g |
||
4. |
Riebalų šaltiniai: |
||||
4.1. |
aliejus (rapsų, saulėgrąžų) |
Eur už l |
30 g |
||
4.2. |
sviestas |
Eur už kg |
30 g |
||
4.3. |
tepieji riebalų mišiniai |
Eur už kg |
30 g |
||
4.4. |
taukai |
Eur už kg |
20 g |
||
5. |
Daržovės, vaisiai, ankštiniai: |
||||
5.1. |
konservuotos daržovės: |
||||
5.1.1. |
pupelės |
|
Eur už kg |
300 g |
|
5.1.2. |
žirneliai |
|
Eur už kg |
300 g |
|
5.1.3. |
burokėliai |
|
Eur už kg |
300 g |
|
5.1.4. |
agurkai |
|
Eur už kg |
300 g |
|
5.2. |
pupelės, pupos |
Eur už kg |
100 g |
||
5.3. |
žirniai |
Eur už kg |
100 g |
||
5.4. |
žirnių dribsniai |
|
Eur už kg |
250 g |
|
5.5. |
džiovinti vaisiai ir riešutai |
Eur už kg |
120 g |
||
5.6. |
vakuumuoti burokėliai |
|
Eur už kg |
300 g |
|
5.7. |
konservuotos daržovių sriubos |
|
Eur už kg |
400 g |
|
6. |
Cukrus |
Eur už kg |
15 g |
||
7. |
Druska |
Eur už kg |
3 g |
||
8. |
Maisto papildai (vitaminai) |
Eur už pak. |
20 proc. RMV |
||
9. |
Pradinio maitinimo kūdikių mišiniai |
|
Eur už kg |
100 g |
|
10. |
Tolesnio maitinimo kūdikių mišiniai |
|
Eur už kg |
80 g |
|