NACIONALINĖS MOKĖJIMO AGENTŪROS PRIE ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS DIREKTORIUS
ĮSAKYMAS
Dėl ŽEMĖS ŪKIO PRODUKTŲ, UŽ KURIUOS PRAŠOMA EKSPORTO GRĄŽINAMOSIOS IŠMOKOS, PAPILDOMŲ KODŲ KLASIFIKATORIaUS PATVIRTINIMO
2015 m. liepos 22 d. Nr. BR1-211
Vilnius
Vadovaudamasis Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. sausio 22 d. įsakymu Nr. 3D-17 „Dėl Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos nuostatų“, 9.8.3 papunkčiu:
1. T v i r t i n u Žemės ūkio produktų, už kuriuos prašoma eksporto grąžinamosios išmokos, papildomų kodų klasifikatorių (pridedama).
PATVIRTINTA
Nacionalinės mokėjimo agentūros
prie Žemės ūkio ministerijos
direktoriaus 2015 m. liepos 22 d.
įsakymu Nr. BR1-211
ŽEMĖS ŪKIO PRODUKTŲ, UŽ KURIUOS PRAŠOMA EKSPORTO GRĄŽINAMOSIOS IŠMOKOS, PAPILDOMŲ KODŲ KLASIFIKATORIUS
Eil. Nr. |
Papildomas kodas |
Aprašymas |
1. |
Ryžiai ir skaldyti ryžiai |
|
1.1. |
IS10A1 |
Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 0 iki 5 %. |
1.2. |
IS10B1 |
Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 5 iki 10 %. |
1.3. |
IS10C1 |
Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 10 iki 15 %. |
1.4. |
IS10D1 |
Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 15 iki 20 %. |
1.5. |
IS10E1 |
Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 20 iki 30 %. |
1.6. |
IS10F1 |
Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 30 iki 40 %. |
1.7. |
IS1002 (..... %) |
Ryžių mišinyje skaldytų ryžių yra ..... %. |
2. |
Iš javų pagaminti produktai |
|
2.1. |
IS1003 |
Lukštenti grūdai/perlinės kruopos atitinka Reglamento (EB) Nr. 508/2008 I priede nustatytas charakteristikas. |
2.2. |
IS1004 (..... %) |
Bulvių krakmolo sausosios medžiagos kiekis yra ... proc. |
2.3. |
IS1005 (..... %) |
Krakmolo, išskyrus bulvių krakmolą, sausosios medžiagos kiekis yra ... proc. |
2.4. |
IS1006 (..... %) |
Produktai, kurių sudėtyje esantis sausosios medžiagos kiekis yra ne mažesnis kaip 78 %. |
2.5. |
IS1007 (..... %) |
Produktai, kurių sudėtyje esančios sausosios medžiagos kiekis yra mažesnis kaip 78 %. Sausosios medžiagos kiekis yra ... proc. |
2.6. |
IS1008 |
Produktas neturi gelifikuoto krakmolo, atsiradusio dėl termiško apdorojimo. |
2.7. |
IS1009 |
Pretenduoju į patikslintą eksporto grąžinamąją išmoką už deklaruojamą prekę. Patvirtinu, kad salyklas arba miežiai, iš kurių prekė buvo pagaminta, yra patvirtinti kaip birželio pabaigos atsargos ir deklaruoti pagal Reglamentą (EB) Nr. 1993/2005 |
2.8. |
IS1010 |
Bulvių krakmolas neimportuotas iš trečiųjų šalių ir nevirškvotinis, t. y. pagamintas neviršijant krakmolo gamybos kvotos dalį. |
3. |
Grūdiniai kombinuotieji pašarai |
|
3.1. |
IS1011 |
Grūdiniai kombinuotieji pašarai, kurių sudėtyje esantis krakmolo kiekis sudaro ne mažiau kaip 5 % masės. |
3.2. |
IS1012 |
Deklaruojant grūdinius kombinuotuosius pašarus turi būti nurodyta kombinuotojo pašaro sudėtis, nurodant žemės ūkio ir maisto produktų eksporto grąžinamųjų išmokų nomenklatūros kodus bei panaudotų produktų dalį procentais ir tikslius kukurūzų ir kitų grūdų kiekius. |
4. |
Galvijų mėsa |
|
4.1. |
IS1013 |
Konservai pagaminti iš Bendrijos kilmės galvijienos, sudaryti iš 80 % ar daugiau galvijienos, išskyrus subproduktus ir riebalus, ir sudėti į skardines, kurių kiekvienos neto svoris yra ne didesnis kaip 2 500 gramų. Kiekvienoje skardinėje aiškiai matomoje vietoje įspaustas reljefiškas, neužkoduotas valstybės narės, kurioje produktas buvo pagamintas, pavadinimas. |
4.2. |
IS1014 |
Atitinka reglamentų Nr. 852/2004, Nr. 853/2004 ir Nr. 854/2004 reikalavimus. |
4.3. |
IS1015 |
Gyvūnai identifikuoti ir registruoti pagal Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1760/2000. Gyvūnų identifikaciniai numeriai yra nurodyti galvijų pasuose ir/ar svėrimo pažymose* |
5. |
Kiaulių mėsa |
|
5.1. |
IS1016 |
Produkto pavadinimas patvirtintas valstybės narės gamintojos kompetentingos institucijos. |
5.2. |
IS1017 (.... kg) |
Dešrų, pateiktų konteineriuose su apsauginiu skysčiu, neto masė, atėmus skysčio svorį, yra .... kg. |
5.3. |
IS1018 (.... kg) |
Dešrų, mėsos ir subproduktų, įskaitant bet kurios rūšies ir kilmės riebalus, kurie yra sudėtinių maisto gaminių (įskaitant paruoštus patiekalus), klasifikuojamų pozicijoje Nr. 1601, sudėtyje, neto svoris yra .... kg. |
5.4. |
IS1019 (.... kg) |
Produktų su kaulais neto svoris, atėmus kaulų svorį, yra .... kg. |
5.5. |
IS1020 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 91 9120, t. y.: a) baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 16 % neto masės; b) be pašalinio vandens; c) baltymai, išskyrus gyvulinius, yra draudžiami. |
5.6. |
IS1021 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 91 9190, t. y.: a) baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 12 % neto masės; b) be pašalinio vandens; c) baltymai, išskyrus gyvulinius, yra draudžiami. |
5.7. |
IS1022 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9110, t. y.: a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 10 % neto masės; b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,30; c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 25 % neto masės. |
5.8. |
IS1023 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9190, t. y: a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 8 % neto masės; b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,45; c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 33 % neto masės. |
5.9. |
IS1024 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9110, t. y: a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 10 % neto masės; b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,30; c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 10 % neto masės. |
5.10. |
IS1025 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9190, t. y.: a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 8 % neto masės; b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,45; c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 23 % neto masės. |
5.11. |
IS1026 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 41 10 9110, t. y.: vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,3. |
5.12. |
IS1027 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 41 10 9130, t. y.: vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,3. |
5.13. |
IS1028 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 42 10 9110, t. y.: vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,5. |
5.14. |
IS1029 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 42 10 9130, t. y.: vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,5. |
5.15. |
IS1030 |
Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 49 19 9130, t. y.: vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,5. |
5.16. |
IS1031 |
Produktai nebuvo užšaldyti. |
5.17. |
IS1032 |
Atskirai pateiktos pažandės, apatinės žandų dalys arba apatinės žandų dalys kartu su pažandėmis. |
5.18. |
IS1033 |
Atskirai pateiktos kaklinės be kaulų. |
5.19. |
IS1034 |
Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr. 852/2004, Nr. 853/2004, Nr. 854/2004 reikalavimus. |
6. |
Paukštiena |
|
6.1. |
IS1035 |
Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr. 852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus. |
7. |
Kiaušiniai |
|
7.1. |
IS1035 |
Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr. 852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus. |
8. |
Pienas ir pieno produktai |
|
8.1. |
IS1036 (..... %) |
100 kg produkto sudėtyje pieno filtrato (permeato) yra ... proc. |
8.2. |
IS1037 |
Produkto sudėtyje nėra pieno filtrato (permeato). |
8.3. |
IS1038 (..... %) |
100 kg produkto sudėtyje ne pieno kilmės medžiagų yra ... proc. |
8.4. |
IS1039 |
Produkto sudėtyje nėra ne pieno kilmės medžiagų. |
8.5. |
IS1040 (..... %) |
100 kg produkto sudėtyje išrūgų ir (arba) produktų, gautų iš išrūgų, ir (arba) laktozės, ir (arba) kazeino, ir (arba) kazeinatų, ir (arba) pieno filtrato (permeato), ir (arba) produktų, nurodytų KN 3504 kodu, yra ... proc. |
8.6. |
IS1041 |
Produkto sudėtyje nėra išrūgų ir (arba) produktų, gautų iš išrūgų, ir (arba) laktozės, ir (arba) kazeino, ir (arba) kazeinatų, ir (arba) pieno filtrato (permeato), ir (arba) produktų, nurodytų KN 3504 kodu. |
8.7. |
IS1042 (..... %) |
100 kg produkto sudėtyje sacharozės kiekis yra ... proc. |
8.8. |
IS1043 (..... %) |
100 kg produkto sudėtyje išrūgų laktozės kiekis yra ... proc. |
8.9. |
IS1044 (..... %) |
100 kg produkto sudėtyje kazeino ir (arba) kazeinatų, ir (arba) išrūgų, ir (arba) produktų, gautų iš išrūgų (išskyrus išrūgų sviestą, klasifikuojamą KN kodu 0405 10 50), ir (arba) laktozės, ir (arba) pieno filtrato (permeato), ir (arba) produktų, klasifikuojamų KN kodu 3504, yra ... proc. |
8.10. |
IS1045 |
Produkto sudėtyje yra kazeino ir (arba) kazeinatų, pridėtų prieš arba perdirbimo metu. |
8.11. |
IS1046 |
Produkto sudėtyje nėra kazeino ir (arba) kazeinatų, pridėtų prieš arba perdirbimo metu. |
8.12. |
IS1047 |
Sūrių, tiesiogiai išfasuotų į pakuotes, deklaruojama neto masė nurodyta be konservavimo skysčio, visų pirma, sūrymo. |
8.13. |
IS1048 (.... kg) |
Sūrių, tiesiogiai išfasuotų į pakuotes, deklaruojama neto masė nurodyta su konservavimo skysčiu, visų pirma, sūrymu. Skysčio masė yra ... kg. |
8.14. |
IS1049 |
Sūriai supakuoti į plastikinę plėvelę, kurios masė neįskaičiuota į produkto neto masę. |
8.15. |
IS1050 |
Sūriai laikomi parafino arba pelenų apvalkale, kurio masė neįskaičiuota į produkto neto masę. |
8.16. |
IS1051 |
Sūriai laikomi vaško apvalkale, kurio masė neįskaičiuota į produkto neto masę. |
8.17. |
IS1052 |
Minimalus produktų pieno baltymų kiekis sausosiose pieno neriebalinėse medžiagose yra ne mažesnis kaip 34%. |
8.18. |
IS1053 |
Minimalus produktų pieno baltymų kiekis sausosiose pieno neriebalinėse medžiagose yra mažesnis kaip 34%. |
8.19. |
IS1054 |
Produktas yra miltelių pavidalo ir maksimalus vandens kiekis produkto masėje yra ne didesnis kaip 5 %. |
8.20. |
IS1055 |
Produktas yra miltelių pavidalo ir maksimalus vandens kiekis produkto masėje yra didesnis kaip 5 %. |
8.21. |
IS1056 |
Ne miltelių pavidalo produktai. |
8.22. |
IS1057 |
Produkto sudėtyje yra ne pieno kilmės sudedamųjų dalių, išskyrus prieskonius ir prieskoninius augalus, tokius kaip: kumpis, riešutai, krevetės, lašišos, alyvuogės, razinos. |
8.23. |
IS1058 |
Produkto sudėtyje yra prieskoninių augalų arba prieskonių, tokių kaip: garstyčios, bazilikas, česnakas, raudonėlis. |
8.24. |
IS1035 |
Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr. 852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus. |
9. |
Baltasis ir žaliavinis cukrus be tolesnio perdirbimo |
|
9.1. |
IS1059 (..... %) |
Sacharozės proc.** |
10. |
Sirupai ir kiti cukraus produktai |
|
10.1. |
IS1059 (..... %) |
Sacharozės proc. |
10.2. |
IS1060 (..... %) |
Sausosios medžiagos proc. |
10.3. |
IS1061 (..... %) |
Grynumo proc. |
11. |
Perdirbti vaisiai ir daržovės |
|
11.1. |
IS1059 (..... %) |
Sacharozės proc. |
11.2. |
IS1060 (..... %) |
Sausosios medžiagos proc. |
11.3. |
IS1059 (..... %) |
Sacharozės proc. |
12. |
Prekės, neįtrauktos į Romos sutarties I priedą |
|
12.1. |
IS1035 |
Produktai atitinka Europos parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr. 852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus. |
12.2. |
IS1062 |
Grąžinamosios išmokos sertifikato pateikti nereikalaujama pagal Reglamento (ES) Nr. 578/2010 42 straipsnio 1 dalį. |
*Atlikus eksporto formalumus, dokumentai yra teikiami Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos.
**Baltąjį cukrų, klasifikuojamą KN kodu 1701 99 10, sudaro 100 proc. sacharozės, todėl papildomų kodų deklaruoti nereikia.