NACIONALINĖS MOKĖJIMO AGENTŪROS PRIE ŽEMĖS ŪKIO MINISTERIJOS DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

Dėl ŽEMĖS ŪKIO PRODUKTŲ, UŽ KURIUOS PRAŠOMA EKSPORTO GRĄŽINAMOSIOS IŠMOKOS, PAPILDOMŲ KODŲ KLASIFIKATORIaUS PATVIRTINIMO

 

2015 m. liepos 22 d. Nr. BR1-211

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. sausio 22 d. įsakymu Nr. 3D-17 „Dėl Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos nuostatų“, 9.8.3 papunkčiu:

1.  T v i r t i n u  Žemės ūkio produktų, už kuriuos prašoma eksporto grąžinamosios išmokos, papildomų kodų klasifikatorių (pridedama).

2.  N u s t a t a u, kad šis įsakymas įsigalioja 2015 m. rugpjūčio 10 d.

 

 

 

Direktorius                                                                                                                     Erikas Bėrontas

 


 

PATVIRTINTA

Nacionalinės mokėjimo agentūros

prie Žemės ūkio ministerijos

direktoriaus 2015 m. liepos 22 d.

įsakymu Nr. BR1-211

 

ŽEMĖS ŪKIO PRODUKTŲ, UŽ KURIUOS PRAŠOMA EKSPORTO GRĄŽINAMOSIOS IŠMOKOS, PAPILDOMŲ KODŲ KLASIFIKATORIUS

 

Eil.

Nr.

Papildomas kodas

Aprašymas

1.

Ryžiai ir skaldyti ryžiai

1.1.

IS10A1

Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 0 iki 5 %.

1.2.

IS10B1

Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 5 iki 10 %.

1.3.

IS10C1

Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 10 iki 15 %.

1.4.

IS10D1

Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 15 iki 20 %.

1.5.

IS10E1

Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 20 iki 30 %.

1.6.

IS10F1

Kiekis skaldytų ryžių yra nuo 30 iki 40 %.

1.7.

IS1002 (..... %)

Ryžių mišinyje skaldytų ryžių yra ..... %.

2.

Iš javų pagaminti produktai

2.1.

IS1003

Lukštenti grūdai/perlinės kruopos atitinka Reglamento (EB) Nr. 508/2008 I priede nustatytas charakteristikas.

2.2.

IS1004 (..... %)

Bulvių krakmolo sausosios medžiagos kiekis yra ... proc.

2.3.

IS1005 (..... %)

Krakmolo, išskyrus bulvių krakmolą, sausosios medžiagos kiekis yra ... proc.

2.4.

IS1006 (..... %)

Produktai, kurių sudėtyje esantis sausosios medžiagos kiekis yra ne mažesnis kaip 78 %.

2.5.

IS1007 (..... %)

Produktai, kurių sudėtyje esančios sausosios medžiagos kiekis yra mažesnis kaip 78 %. Sausosios medžiagos kiekis yra ... proc.

2.6.

IS1008

Produktas neturi gelifikuoto krakmolo, atsiradusio dėl termiško apdorojimo.

2.7.

IS1009

Pretenduoju į patikslintą eksporto grąžinamąją išmoką už deklaruojamą prekę. Patvirtinu, kad salyklas arba miežiai, iš kurių prekė buvo pagaminta, yra patvirtinti kaip birželio pabaigos atsargos ir deklaruoti pagal Reglamentą (EB) Nr. 1993/2005

2.8.

IS1010

Bulvių krakmolas neimportuotas iš trečiųjų šalių ir nevirškvotinis, t. y. pagamintas neviršijant krakmolo gamybos kvotos dalį.

3.

Grūdiniai kombinuotieji pašarai

3.1.

IS1011

Grūdiniai kombinuotieji pašarai, kurių sudėtyje esantis krakmolo kiekis sudaro ne mažiau kaip 5 % masės.

3.2.

IS1012

Deklaruojant grūdinius kombinuotuosius pašarus turi būti nurodyta kombinuotojo pašaro sudėtis, nurodant žemės ūkio ir maisto produktų eksporto grąžinamųjų išmokų nomenklatūros kodus bei panaudotų produktų dalį procentais ir tikslius kukurūzų ir kitų grūdų kiekius.

4.

Galvijų mėsa

4.1.

IS1013

Konservai pagaminti iš Bendrijos kilmės galvijienos, sudaryti iš 80 % ar daugiau galvijienos, išskyrus subproduktus ir riebalus, ir sudėti į skardines, kurių kiekvienos neto svoris yra ne didesnis kaip 2 500 gramų. Kiekvienoje skardinėje aiškiai matomoje vietoje įspaustas reljefiškas, neužkoduotas valstybės narės, kurioje produktas buvo pagamintas, pavadinimas.

4.2.

IS1014

Atitinka reglamentų Nr. 852/2004, Nr. 853/2004 ir Nr. 854/2004 reikalavimus.

4.3.

IS1015

Gyvūnai identifikuoti ir registruoti pagal Komisijos reglamentą (EB) Nr.  1760/2000. Gyvūnų identifikaciniai numeriai yra nurodyti galvijų pasuose ir/ar svėrimo pažymose*

5.

Kiaulių mėsa

5.1.

IS1016

Produkto pavadinimas patvirtintas valstybės narės gamintojos kompetentingos institucijos.

5.2.

IS1017 (.... kg)

Dešrų, pateiktų konteineriuose su apsauginiu skysčiu, neto masė, atėmus skysčio svorį, yra .... kg.

5.3.

IS1018 (.... kg)

Dešrų, mėsos ir subproduktų, įskaitant bet kurios rūšies ir kilmės riebalus, kurie yra sudėtinių maisto gaminių (įskaitant paruoštus patiekalus), klasifikuojamų pozicijoje Nr. 1601, sudėtyje, neto svoris yra .... kg.

5.4.

IS1019 (.... kg)

Produktų su kaulais neto svoris, atėmus kaulų svorį, yra .... kg.

5.5.

IS1020

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 91 9120, t. y.:

a) baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 16 % neto masės;

b) be pašalinio vandens;

c) baltymai, išskyrus gyvulinius, yra draudžiami.

5.6.

IS1021

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 91 9190, t. y.:

a) baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 12 % neto masės;

b) be pašalinio vandens;

c) baltymai, išskyrus gyvulinius, yra draudžiami.

5.7.

IS1022

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9110, t. y.:

a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 10 % neto masės;

b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,30;

c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 25 % neto masės.

5.8.

IS1023

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9190, t. y:

a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 8 % neto masės;

b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,45;

c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 33 % neto masės.

5.9.

IS1024

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9110, t. y:

a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 10 % neto masės;

b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,30;

c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 10 % neto masės.

5.10.

IS1025

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1601 00 99 9190, t. y.:

a) gyvulinių baltymų kiekis pagal masę: mažiausiai 8 % neto masės;

b) kolageno/baltymų santykis: daugiausiai 0,45;

c) pašalinio vandens kiekis pagal masę: daugiausiai 23 % neto masės.

5.11.

IS1026

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 41 10 9110, t. y.:

vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,3.

5.12.

IS1027

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 41 10 9130, t. y.:

vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,3.

5.13.

IS1028

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 42 10 9110, t. y.:

vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,5.

5.14.

IS1029

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 42 10 9130, t. y.:

vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,5.

5.15.

IS1030

Reglamentą (EB) Nr. 903/2008 atitinkanti prekė, kurios KN kodas yra 1602 49 19 9130, t. y.:

vandens/baltymų santykis mėsoje: daugiausiai 4,5.

5.16.

IS1031

Produktai nebuvo užšaldyti.

5.17.

IS1032

Atskirai pateiktos pažandės, apatinės žandų dalys arba apatinės žandų dalys kartu su pažandėmis.

5.18.

IS1033

Atskirai pateiktos kaklinės be kaulų.

5.19.

IS1034

Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr.  852/2004, Nr. 853/2004, Nr. 854/2004 reikalavimus.

6.

Paukštiena

6.1.

IS1035

Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr.  852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus.

7.

Kiaušiniai

7.1.

IS1035

Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr.  852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus.

8.

Pienas ir pieno produktai

8.1.

IS1036 (..... %)

100 kg produkto sudėtyje pieno filtrato (permeato) yra ... proc.

8.2.

IS1037

Produkto sudėtyje nėra pieno filtrato (permeato).

8.3.

IS1038 (..... %)

100 kg produkto sudėtyje ne pieno kilmės medžiagų yra ... proc.

8.4.

IS1039

Produkto sudėtyje nėra ne pieno kilmės medžiagų.

8.5.

IS1040 (..... %)

100 kg produkto sudėtyje išrūgų ir (arba) produktų, gautų iš išrūgų, ir (arba) laktozės, ir (arba) kazeino, ir (arba) kazeinatų, ir (arba) pieno filtrato (permeato), ir (arba) produktų, nurodytų KN 3504 kodu, yra ... proc.

8.6.

IS1041

Produkto sudėtyje nėra išrūgų ir (arba) produktų, gautų iš išrūgų, ir (arba) laktozės, ir (arba) kazeino, ir (arba) kazeinatų, ir (arba) pieno filtrato (permeato), ir (arba) produktų, nurodytų KN 3504 kodu.

8.7.

IS1042 (..... %)

100 kg produkto sudėtyje sacharozės kiekis yra ... proc.

8.8.

IS1043 (..... %)

100 kg produkto sudėtyje išrūgų laktozės kiekis yra ... proc.

8.9.

IS1044 (..... %)

100 kg produkto sudėtyje kazeino ir (arba) kazeinatų, ir (arba) išrūgų, ir (arba) produktų, gautų iš išrūgų (išskyrus išrūgų sviestą, klasifikuojamą KN kodu 0405 10 50), ir (arba) laktozės, ir (arba) pieno filtrato (permeato), ir (arba) produktų, klasifikuojamų KN kodu 3504, yra ... proc.

8.10.

IS1045

Produkto sudėtyje yra kazeino ir (arba) kazeinatų, pridėtų prieš arba perdirbimo metu.

8.11.

IS1046

 

Produkto sudėtyje nėra kazeino ir (arba) kazeinatų, pridėtų prieš arba perdirbimo metu.

8.12.

IS1047

 

Sūrių, tiesiogiai išfasuotų į pakuotes, deklaruojama neto masė nurodyta be konservavimo skysčio, visų pirma, sūrymo.

8.13.

IS1048 (.... kg)

 

Sūrių, tiesiogiai išfasuotų į pakuotes, deklaruojama neto masė nurodyta su konservavimo skysčiu, visų pirma, sūrymu. Skysčio masė yra ... kg.

8.14.

IS1049

 

Sūriai supakuoti į plastikinę plėvelę, kurios masė neįskaičiuota į produkto neto masę.

8.15.

IS1050

 

Sūriai laikomi parafino arba pelenų apvalkale, kurio masė neįskaičiuota į produkto neto masę.

8.16.

IS1051

Sūriai laikomi vaško apvalkale, kurio masė neįskaičiuota į produkto neto masę.

8.17.

IS1052

 

Minimalus produktų pieno baltymų kiekis sausosiose pieno neriebalinėse medžiagose yra ne mažesnis kaip 34%.

8.18.

IS1053

Minimalus produktų pieno baltymų kiekis sausosiose pieno neriebalinėse medžiagose yra mažesnis kaip 34%.

8.19.

IS1054

 

Produktas yra miltelių pavidalo ir maksimalus vandens kiekis produkto masėje yra ne didesnis kaip 5 %.

8.20.

IS1055

 

Produktas yra miltelių pavidalo ir maksimalus vandens kiekis produkto masėje yra didesnis kaip 5 %.

8.21.

IS1056

 

Ne miltelių pavidalo produktai.

8.22.

IS1057

 

Produkto sudėtyje yra ne pieno kilmės sudedamųjų dalių, išskyrus prieskonius ir prieskoninius augalus, tokius kaip: kumpis, riešutai, krevetės, lašišos, alyvuogės, razinos.

8.23.

IS1058

Produkto sudėtyje yra prieskoninių augalų arba prieskonių, tokių kaip: garstyčios, bazilikas, česnakas, raudonėlis.

8.24.

IS1035

Produktai atitinka Europos Parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr.  852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus.

9.

 

Baltasis ir žaliavinis cukrus be tolesnio perdirbimo

9.1.

IS1059 (..... %)

 

Sacharozės proc.**

10.

Sirupai ir kiti cukraus produktai

10.1.

IS1059 (..... %)

Sacharozės proc.

10.2.

IS1060 (..... %)

Sausosios medžiagos proc.

10.3.

IS1061 (..... %)

Grynumo proc.

11.

Perdirbti vaisiai ir daržovės

11.1.

IS1059 (..... %)

Sacharozės proc.

11.2.

IS1060 (..... %)

Sausosios medžiagos proc.

11.3.

IS1059 (..... %)

Sacharozės proc.

12.

Prekės, neįtrauktos į Romos sutarties I priedą

12.1.

IS1035

Produktai atitinka Europos parlamento ir Tarybos reglamentų (EB) Nr.  852/2004, Nr. 853/2004 reikalavimus.

12.2.

IS1062

Grąžinamosios išmokos sertifikato pateikti nereikalaujama pagal Reglamento (ES) Nr. 578/2010 42 straipsnio 1 dalį.

 

 

*Atlikus eksporto formalumus, dokumentai yra teikiami Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos.

 

**Baltąjį cukrų, klasifikuojamą KN kodu 1701 99 10, sudaro 100 proc. sacharozės, todėl papildomų kodų deklaruoti nereikia.

 

_________________________