VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS

DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

DĖL VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2015 M. LIEPOS 23 D. ĮSAKYMO NR. B1-723 „DĖL VIETINEI RINKAI MAŽAIS KIEKIAIS GAMINAMŲ IR TIEKIAMŲ MĖSOS GAMINIŲ IR PUSGAMINIŲ VETERINARIJOS REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2016 m. gegužės 19 d. Nr. B1-392

Vilnius

 

 

1. Pakeičiu Vietinei rinkai mažais kiekiais gaminamų ir tiekiamų mėsos gaminių ir pusgaminių veterinarijos reikalavimus, patvirtintus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2015 m. liepos 23 d. įsakymu Nr. B1-723 „Dėl Vietinei rinkai mažais kiekiais gaminamų ir tiekiamų mėsos gaminių ir pusgaminių veterinarijos reikalavimų patvirtinimo“:

1.1. pakeičiu 2 punktą ir jį išdėstau taip: 

„2. Reikalavimai taikomi mažais kiekiais gaminamų mėsos gaminių ir (ar) pusgaminių tiekėjams, kurie savo patalpose per savaitę iš savo vardu registruotų ūkinių gyvūnų, augintų savo ūkyje ne mažiau kaip pusę viso jų auginimo laikotarpio ir paskerstų veterinarinį patvirtinimą turinčiose skerdyklose, mėsos ir (ar) papildomai įsigytos (ne daugiau kaip 20 proc.) ūkinių gyvūnų mėsos iš veterinarinį patvirtinimą turinčių skerdyklų ir (ar) mėsos išpjaustymo įmonių, ir (ar) mėsos perdirbimo įmonių, ir (ar) iš ūkininkų pagamina ir patiekia vietinei rinkai ne daugiau kaip 500 kg mėsos gaminių ir ne daugiau kaip 200 kg mėsos pusgaminių. Mažais kiekiais gaminamų mėsos gaminių ir (ar) pusgaminių tiekėjų iš ūkininkų įsigyta mėsa turi būti gauta iš ūkinių gyvūnų, augintų ūkininkų ūkyje ne mažiau kaip pusę viso jų auginimo laikotarpio ir paskerstų veterinarinį patvirtinimą turinčiose skerdyklose.“;

1.2. pakeičiu 17 punktą ir jį išdėstau taip: 

„17. Mėsos gaminiai turi atitikti Mėsos gaminių techninio reglamento, patvirtinto Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2015 m. vasario 9 d. įsakymu Nr. 3D-78 „Dėl Mėsos gaminių techninio reglamento patvirtinimo ir žemės ūkio ministro 2003 m. gruodžio 29 d. įsakymo Nr. 3D-560 pripažinimo netekusiu galios“, reikalavimus.“;

1.3. pakeičiu 23.1 papunktį ir jį išdėstau taip:

23.1. mėsos gaminių mikrobiologinius tyrimus turi atlikti ne mažiau kaip vieną kartą per metų ketvirtį;“.

2.       N u r o d a u, kad šis įsakymas įsigalioja nuo 2016 m. lapkričio 1 d.

 

 

 

Direktorius                                                                                                                       Jonas Milius