VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS

DIREKTORIUS

 

ĮSAKYMAS

Dėl VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS DIREKTORIAUS 2008 M. SPALIO 15 D. ĮSAKYMO Nr. B1-527 „DĖL MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ PATVIRTINIMO IR REGISTRAVIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO“ PAKEITIMO

 

2019 m. kovo 25 d. Nr. B1-205

Vilnius

 

 

Pakeičiu Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašą, patvirtintą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2008 m. spalio 15 d. įsakymu Nr. B1-527 „Dėl Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“:

1. Pakeičiu 19 punktą ir jį išdėstau taip:

19. Terminas, per kurį Aprašo 15 punkte nurodyti duomenys ir dokumentai turi būti išnagrinėti, skaičiuojamas nuo visų tinkamai pateiktų duomenų ir dokumentų gavimo dienos. Laikotarpis, per kurį maisto tvarkymo subjektas turi pateikti teritorinei VMVT nurodytus duomenis ir dokumentus, į Aprašo 21 punkte nurodytą dokumentų išnagrinėjimo terminą neįskaičiuojamas. Tais atvejais, kai teritorinė VMVT, Aprašo 16–17 punktuose nurodyto pateiktų duomenų ir dokumentų vertinimo metu išnagrinėjusi pateiktus duomenis ir dokumentus, nustato, kad maisto tvarkymo subjektas visus duomenis ir dokumentus pateikė tinkamai, Aprašo 16 punkte nurodytos informacijos maisto tvarkymo subjektui neteikia, išskyrus atvejus, kai gauna rašytinį maisto tvarkymo subjekto prašymą informuoti apie dokumentų gavimą.

2. Pakeičiu 21 punktą ir jį išdėstau taip:

21. Aprašo 20 punkte nurodyto patikrinimo metu nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, susijusius su teritorija, patalpomis ir jų įrengimu, įskaitant apšvietimą, vėdinimą, vandentiekiu, nuotekų ir maisto atliekų šalinimu, įrenginiais, transporto priemonėmis, RVASVT principais pagrįstos savikontrolės sistemos įdiegimu, laboratoriniais tyrimais ir kitomis sąlygomis bei priemonėmis, teritorinė VMVT ne vėliau kaip per 10 (dešimt) darbo dienų (nuo Aprašo 15 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos) išduoda maisto tvarkymo subjektui Pažymėjimą (Aprašo 3 priedas) arba, vadovaudamasi Aprašo 22 punktu, per nurodytą terminą atsisako jį išduoti. Kai maisto tvarkymo subjektas veiklą siekia vykdyti neturėdamas maisto tvarkymo patalpų, teritorinė VMVT ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas nuo Aprašo 15 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos išduoda jam Pažymėjimą be maisto tvarkymo veiklos sąlygų įvertinimo vietoje, jei per šį terminą įvertinusi pateiktus dokumentus nustato, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maisto higieną reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, arba, vadovaudamasi Aprašo 22 punktu, per nurodytą terminą atsisako išduoti Pažymėjimą.

Aprašo 20 punkte nurodyto patikrinimo metu nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas neatitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų, teritorinė VMVT patikrinimo akte nurodo nustatytus neatitikimus ir terminą, per kurį maisto tvarkymo subjektas privalo juos pašalinti. Tais atvejais, kai maisto tvarkymo subjekto, kuris siekia veiklą vykdyti neturėdamas maisto tvarkymo patalpų, pateiktų duomenų ir dokumentų įvertinimo metu teritorinė VMVT nustato, kad maisto tvarkymo subjektas neatitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų, raštu informuoja maisto tvarkymo subjektą apie nustatytus neatitikimus ir terminą, per kurį maisto tvarkymo subjektas privalo juos pašalinti. Maisto tvarkymo subjektui nustatytas neatitikimų pašalinimo terminas negali būti ilgesnis kaip 10 (dešimt) darbo dienų.

Maisto tvarkymo subjektas, per teritorinės VMVT nurodytą terminą pašalinęs nustatytus neatitikimus, privalo ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas nuo nurodyto termino pabaigos raštu informuoti teritorinę VMVT apie tai, kad nustatyti neatitikimai pašalinti ir pateikti tai pagrindžiančius duomenis ir (arba) dokumentus. Gavusi ir įvertinusi pateiktus duomenis ir (arba) dokumentus, teritorinė VMVT prireikus atlieka pakartotinį maisto tvarkymo veiklos sąlygų patikrinimą vietoje, įvertina, ar maisto tvarkymo subjekto veiklos sąlygos atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, ir surašo nustatytos formos patikrinimo aktą (tais atvejais, kai maisto tvarkymo subjektas siekia vykdyti veiklą neturėdamas maisto tvarkymo patalpų, teritorinė VMVT atlieka tik pateiktų dokumentų vertinimą). Pakartotinio patikrinimo arba pateiktų dokumentų vertinimo, kai maisto tvarkymo subjektas veiklą siekia vykdyti neturėdamas maisto tvarkymo patalpų, metu nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, teritorinė VMVT išduoda maisto tvarkymo subjektui Pažymėjimą (Aprašo 3 priedas).

Laikotarpis, per kurį maisto tvarkymo subjektas turi pašalinti nurodytus teisės aktų reikalavimų neatitikimus ir pateikti teritorinei VMVT tai patvirtinančius duomenis ir (arba) dokumentus, į šiame Aprašo punkte nurodytus dokumentų išnagrinėjimo terminus neįskaičiuojamas.“

3. Pakeičiu 25 punktą ir jį išdėstau taip:

25. Maisto tvarkymo subjektas, siekiantis įgyti teisę vykdyti Aprašo 1 priedo 2 punkte nurodytą (-as) ūkinę (-es) komercinę (-es) veiklą (-as), turi kreiptis į atitinkamą teritorinę VMVT, kurios teritorijoje planuoja vykdyti veiklą, ir jai pateikti Aprašo 15.1, 15.3 ir 15.5 papunkčiuose nurodytus duomenis ir dokumentus.“

4. Pakeičiu 29 punktą ir jį išdėstau taip:

29. Terminas, per kurį Aprašo 25 punkte nurodyti duomenys ir dokumentai turi būti išnagrinėti, skaičiuojamas nuo visų duomenų ir dokumentų gavimo dienos. Laikotarpis, per kurį maisto tvarkymo subjektas turi pateikti teritorinės VMVT nurodytus duomenis ir dokumentus, į Aprašo 30 punkte nurodytą dokumentų išnagrinėjimo terminą neįskaičiuojamas. Tais atvejais, kai teritorinė VMVT, Aprašo 26–28 punktuose nurodyto pateiktų duomenų ir dokumentų vertinimo metu išnagrinėjusi pateiktus duomenis ir dokumentus, nustato, kad maisto tvarkymo subjektas visus duomenis ir dokumentus pateikė tinkamai, Aprašo 26 punkte nurodytos informacijos maisto tvarkymo subjektui neteikia, išskyrus atvejus, kai gauna rašytinį maisto tvarkymo subjekto prašymą informuoti apie dokumentų gavimą.

5. Pakeičiu 30 punktą ir jį išdėstau taip:

30. Gavusi visus Aprašo 25 punkte nurodytus duomenis ir dokumentus ir nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, teritorinė VMVT ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas nuo Aprašo 25 punkte nurodytų dokumentų gavimo dienos įtraukia maisto tvarkymo subjektą į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą, suteikdama jam atpažinimo numerį, arba, vadovaudamasi Aprašo 31 punktu, per šį terminą atsisako jį registruoti. Maisto tvarkymo subjekto įregistravimas įforminamas teritorinės VMVT viršininko įsakymu.

Aprašo 30 punkte nurodyto duomenų ir dokumentų vertinimo metu nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas neatitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų, teritorinė VMVT raštu informuoja maisto tvarkymo subjektą apie nustatytus neatitikimus ir terminą, per kurį maisto tvarkymo subjektas privalo juos pašalinti. Maisto tvarkymo subjektui nustatytas neatitikimų pašalinimo terminas negali būti ilgesnis kaip 10 (dešimt) darbo dienų. 

Maisto tvarkymo subjektas, per teritorinės VMVT nurodytą terminą pašalinęs nustatytus teisės aktų reikalavimų neatitikimus, privalo ne vėliau kaip per 3 (tris) darbo dienas nuo nurodyto termino pabaigos raštu informuoti teritorinę VMVT apie tai, kad nustatyti teisės aktų neatitikimai pašalinti ir pateikti tai pagrindžiančius duomenis ir (arba) dokumentus. Gavusi šią informaciją, teritorinė VMVT įvertina, ar maisto tvarkymo subjekto veiklos sąlygos atitinka maistą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus. Pateiktų duomenų ir dokumentų vertinimo metu nustačiusi, kad maisto tvarkymo subjektas atitinka maisto higieną reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus, teritorinė VMVT įtraukia maisto tvarkymo subjektą į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą, suteikdama jam atpažinimo numerį. 

Laikotarpis, per kurį maisto tvarkymo subjektas turi pašalinti nurodytus teisės aktų reikalavimų neatitikimus ir pateikti teritorinei VMVT nurodytus duomenis ir (arba) dokumentus, į šiame Aprašo punkte nurodytą dokumentų išnagrinėjimo terminą neįskaičiuojamas.

6. Pakeičiu 37 punktą ir jį išdėstau taip:

37. Teritorinė VMVT maisto tvarkymo subjektams Apraše nurodytą informaciją apie dokumentų gavimą, trūkstamus duomenis ar dokumentus, Pažymėjimo išdavimą arba tai, kad Pažymėjimas nebus išduotas, registraciją arba tai, kad ūkio subjektas nebus registruojamas, pateikia elektroninėmis priemonėmis, išskyrus atvejus, kai maisto tvarkymo subjekto prašyme dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo išdavimo / registracijos (Aprašo 2 priedas) nurodytas kitas būdas (tiesiogiai arba per atstumą (paštu).“

7. Pakeičiu Aprašo 1 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama).

8. Pakeičiu Aprašo 2 priedą ir jį išdėstau nauja redakcija (pridedama).

 

 

 

Direktorius                                                                                                               Darius Remeika

 

Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir

registravimo tvarkos aprašo

1 priedas

(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2019 m. kovo 25 d. įsakymo Nr. B1-205

redakcija)

 

MAISTO TVARKYMO SUBJEKTŲ ŪKINIŲ KOMERCINIŲ VEIKLŲ KODŲ SĄRAŠAS

 

1. Ūkinių komercinių veiklų, kurioms vykdyti maisto tvarkymo subjektai patvirtinami išduodant maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą, kodai:

 

Eil. Nr.

Kodas

Ūkinės komercinės veiklos pavadinimas

1.

1.11.D

Grūdinių (išskyrus ryžius), ankštinių ir aliejingų sėklų, skirtų daiginimui, auginimas, daigai

2.

10.0.0.S

Maisto produktų gamyba (sezoninė)

3.

10.31

Bulvių perdirbimas ir konservavimas

4.

10.32

Vaisių, uogų ir daržovių sulčių gamyba

5.

10.39

Kitas vaisių ir daržovių perdirbimas ir konservavimas

6.

10.41

Aliejaus ir riebalų gamyba

7.

10.42

Margarino ir panašių valgomųjų riebalų gamyba

8.

10.61

Grūdų malimo produktų gamyba

9.

10.62

Krakmolo ir krakmolo produktų gamyba

10.

10.71.0.D

Duonos gamyba; šviežių konditerijos kepinių ir pyragaičių gamyba

11.

10.72

Džiūvėsių ir sausainių gamyba; ilgai išsilaikančių konditerijos kepinių ir pyragaičių gamyba

12.

10.72 MK

Kepyklos veikla ir miltinių produktų gamyba mažais kiekiais

13.

10.73

Makaronų, vermišelių, kuskuso ir panašių miltinių produktų gamyba

14.

10.81

Cukraus gamyba

15.

10.82

Kakavos, šokolado ir cukraus saldumynų gamyba

16.

10.83

Arbatos ir kavos apdorojimas ir perdirbimas

17.

10.84

Užgardų, prieskonių ir padažų gamyba

18.

10.85.0.G

Paruoštų valgių ir patiekalų gamyba

19.

10.85.0.GMK

Paruoštų valgių ir patiekalų gamyba mažais kiekiais

20.

10.86

Homogenizuotų ir dietinių maisto produktų gamyba

21.

10.89.0.E

Ekologiškų produktų perdirbimas ir gamyba

22.

10.89.0.G

Grybų perdirbimas, tiekimas rinkai

23.

10.89.0.MP

Maisto papildų gamyba

24.

10.89.0.N.MP

Maisto priedų ir jų mišinių gamyba, perdirbimas, fasavimas

25.

10.89.0.N.KM

Maisto kvapiųjų medžiagų (eterinių aliejų, skirtų maistui) ir jų mišinių gamyba, perdirbimas, fasavimas

26.

10.89.0.N.MF

Maisto fermentų ir jų mišinių gamyba, perdirbimas, fasavimas

27.

10.89.0.MK

Mažais kiekiais iš augalinių produktų (vaisių, uogų, daržovių, grūdų, riešutų, sėklų, arbatžolių, kavos, prieskoninių augalų) gaminamų gaminių gamyba

28.

10.89.0.N

Kitų, niekur kitur nepriskirtų, maisto produktų gamyba

29.

11.0.1

Distiliuotų alkoholinių gėrimų gamyba (įskaitant kokteilių gamybą)

30.

11.0.2

Vynuogių vyno gamyba

31.

11.0.3

Sidro ir kitokių vaisių, uogų vynų gamyba

32.

11.0.4

Kitų nedistiliuotų fermentuotų gėrimų gamyba

33.

11.0.5

Alaus gamyba

34.

11.0.6

Salyklo gamyba

35.

11.0.7

Nealkoholinių gėrimų gamyba; natūralaus mineralinio ir kito, pilstomo į butelius, vandens gamyba

36.

46.31

Vaisių, uogų ir daržovių didmeninė prekyba

37.

46.32

Mėsos ir mėsos produktų didmeninė prekyba

38.

46.33

Pieno produktų, kiaušinių bei valgomųjų aliejaus ir riebalų didmeninė prekyba

39.

46.34.10

Alkoholinių gėrimų didmeninė prekyba

40.

46.34.20

Nealkoholinių gėrimų didmeninė prekyba

41.

46.36

Cukraus, šokolado ir cukraus saldumynų didmeninė prekyba

42.

46.37

Kavos, arbatos, kakavos ir prieskonių didmeninė prekyba

43.

46.38.0.E

Ekologiškų produktų didmeninė prekyba

44.

46.38.0.K.MP

Maisto priedų ir jų mišinių didmeninė prekyba

45.

46.38.0.K.KM

Maisto kvapiųjų medžiagų ir jų mišinių didmeninė prekyba

46.

46.38.0.K.MF

Maisto fermentų ir jų mišinių didmeninė prekyba

47.

46.38.0.MP

Maisto papildų didmeninė prekyba

48.

46.38.0.SP

Specialiojo maisto didmeninė prekyba

49.

46.38.0.Ž

Žuvų, vėžiagyvių, moliuskų ir jų produktų didmeninė prekyba

50.

46.38.0.K

Kitų maisto produktų didmeninė prekyba

51.

46.39

Maisto produktų, gėrimų nespecializuota didmeninė prekyba

52.

49.20

Krovininis geležinkelio transportas

53.

49.41

Krovininis kelių transportas

54.

50.20

Jūrų ir pakrančių krovininis vandens transportas

55.

50.40

Vidaus vandenų krovininis transportas

56.

51.21

Krovininis oro transportas

57.

52.10

Laikymas ir sandėliavimas

58.

56.0.0. S

Maitinimo ir gėrimų teikimo veikla (sezoninė)

59.

56.10.0.K

Kavinių, užkandinių veikla

60.

56.10.0.M

Mobiliųjų maisto vežimėlių veikla

61.

56.10.0.P

Kulinarijos pusgaminių, gaminių, patiekalų pašildymas, kepimas ir pateikimas galutiniam vartotojui

62.

56.10.0.R

Restoranų veikla

63.

56.29.A

Asmens sveikatos priežiūros įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla

64.

56.29.AM

Aukštųjų mokyklų valgyklų veikla

65.

56.29.G

Socialinės globos ir rūpybos įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla

66.

56.29.I

Ikimokyklinių įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla

67.

56.29.KAM

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla

68.

56.29.KD

Kalėjimų departamento įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla

69.

56.29.LP

Labdaros, paramos organizacijų maitinimo paslaugų teikimas

70.

56.29.M

Mokyklų užkandinių, valgyklų ir virtuvių veikla

71.

56.29.PS

Vaikų poilsio stovyklų maisto tvarkymo skyrių veikla

72.

56.29.VR

Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos ir vidaus reikalų statutinių įstaigų maisto tvarkymo skyrių veikla

73.

56.29.K

Kita maitinimo teikimo veikla

74.

56.30.0.G

Gėrimų pardavimo vartoti vietoje veikla

75.

56.30.0.S

Šviežių sulčių barų veikla

76.

82.92

Fasavimo ir pakavimo veikla

 

2. Ūkinių komercinių veiklų, kurioms vykdyti maisto tvarkymo subjektai registruojami neišduodant maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo, kodai:

 

Eil. Nr.

Kodas

Ūkinės komercinės veiklos pavadinimas

1.

1.11

Grūdinių (išskyrus ryžius), ankštinių ir aliejingų sėklų augalų auginimas (visi, išskyrus daigus)

2.

0.113

Daržovių, iš jų ir šakniavaisių bei gumbavaisių, auginimas

3.

1.13.60

Grybų ir valgomųjų trumų auginimas

4.

0.119

Kitų vienmečių augalų auginimas

5.

0.121

Vynuogių auginimas

6.

0.124

Sėklavaisių ir kaulavaisių auginimas

7.

0.125

Kitų vaismedžių, uogakrūmių ir riešutmedžių vaisių auginimas

8.

0.127

Gėrimams gaminti vartojamų augalų auginimas

9.

0.128

Prieskoninių, kvapiųjų, vaistinių ir kitokių farmacijos pramonėje naudojamų augalų auginimas

10.

0.129

Kitų daugiamečių augalų auginimas

11.

47.11

Mažmeninė prekyba nespecializuotose parduotuvėse (dominuoja maistas, gėrimai)

12.

47.91

Užsakomasis pardavimas paštu arba internetu

13.

47.0.0. S

Mažmeninė prekyba (sezoninė)

14.

47.19.0.D

Mažmeninė prekyba degalinėse

15.

47.19.0.K

Mažmeninė prekyba kitose prekybos vietose, kuriose maistas ir gėrimai nedominuoja

16.

47.19.0.S

Mažmeninė prekyba spaudos kioskuose

17.

47.19.0.V

Mažmeninė prekyba vaistinėse

18.

47.21

Vaisių, uogų ir daržovių mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse

19.

47.22

Mėsos ir mėsos produktų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse

20.

47.23

Žuvų, vėžiagyvių ir moliuskų ir gaminių iš jų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse

21.

47.24

Duonos, bandelių, konditerijos gaminių ir cukraus saldumynų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse

22.

47.25

Gėrimų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse

23.

47.29.0.E

Ekologiškų maisto produktų prekyba specializuotose parduotuvėse

24.

47.29.0.K

Kita maisto produktų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse

25.

47.81.0.K

Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba kioskuose

26.

47.81.0.P

Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba prekyvietėse (turgavietėse)

27.

47.81.0.P-2

Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba prekyvietėse (paviljonuose)

28.

47.81.0.P-1

Maisto, gėrimų mažmeninė prekyba prekyvietėse (prekybos vieta)

29.

47.99.0.A

Mažmeninė prekyba iš mobiliųjų parduotuvių

30.

47.99.0.M

Kita mažmeninė prekyba ne parduotuvėse, kioskuose ar prekyvietėse

31.

47.99.0.TI

Tiesioginė arba išnešamoji prekyba per prekiautojus

32.

47.99.20

Mažmeninė prekyba iš automatų smulkioms prekėms pardavinėti

33.

56.21

Pagaminto valgio teikimas renginiams / pagal sutartį

 

__________________

 

Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir

registravimo tvarkos aprašo

2 priedas

(Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2019 m. kovo 25 d. įsakymo Nr. B1-205 redakcija)

 

(Prašymo dėl maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo išdavimo / registracijos formos pavyzdys)

 

_______________________________________________________________________________

(juridinio asmens pavadinimas, kodas, buveinės adresas / fizinio asmens vardas, pavardė (didžiosiomis raidėmis)

 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

__________________________valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai

(teritorinio padalinio pavadinimas)

 

PRAŠYMAS
DĖL MAISTO TVARKYMO SUBJEKTO PATVIRTINIMO PAŽYMĖJIMO IŠDAVIMO / REGISTRACIJOS

 

20    –     –     

(data)

 

Prašau išduoti / papildyti / patikslinti (kas nereikalinga – išbraukti) maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą / registruoti Maisto tvarkymo subjektų sąraše. Su teisės aktais, reglamentuojančiais maisto tvarkymo saugą, esu susipažinęs.

 

1. Atsakingojo / įgaliotojo asmens kontaktiniai duomenys

Vardas, pavardė, pareigos

Telefonas, el. paštas, faksas, (jei yra)

 

 

 

2. Duomenys apie maisto tvarkymo vietą

Pavadinimas ir adresas*, interneto svetainės adresas, transporto priemonės gamybinė markė ir valstybinis registracijos numeris

Telefonas, el. paštas, faksas (jei yra)

 

 

*Tuo atveju, kai numatoma vykdyti maisto tvarkymo veiklą laikinuosiuose statiniuose ar tik naudojant laikinuosius prekybos įrenginius, nurodoma maisto tvarkymo vieta pagal artimiausio statinio adresą, pažymint, kad maisto tvarkymo vieta yra prie minėto statinio

 

Žymėti

üV

 

£ nurodoma maisto tvarkymo vieta pagal artimiausio statinio adresą (numatoma vykdyti maisto tvarkymo veiklą laikinuosiuose statiniuose ar tik naudojant laikinuosius prekybos įrenginius)

 

3. Ūkinės komercinės veiklos rūšis (-ys)

3.1. Pagrindinė (kodas, pavadinimas)

......

......

......

3.2. Papildoma (kodas (-ai), pavadinimas (-ai)

......

......

......

3.3. Produktų grupių asortimentas (kodas (-ai), papildoma informacija)

......

......

......

 

4. Pateikiami dokumentai**

Žymėti

üV

(žymi dokumentus priimantis maisto produktų inspektorius)

4.1. Maisto tvarkymo patalpų projektas (planas) su įrenginių išdėstymu (numatytais atvejais)

£[]

4.2. Maisto tvarkymo proceso aprašymas, projektinės gamybos ir kitos su maisto tvarkymu susijusios apimtys, numatomas subjekto darbuotojų skaičius, steigiamuose subjektuose – numatomas subjekto darbuotojų skaičius, pamainų skaičius

£[]

4.3. Dokumentai, kuriais reglamentuojama RVASVT principais pagrįsta savikontrolės sistema

£[]

4.4. Dokumento, kuriuo įrodoma teisė naudotis maisto tvarkymo vieta, įskaitant transporto priemonėmis, kuriose numatoma vykdyti su maisto tvarkymu susijusią veiklą, kopija                                                                                                []

4.5. Transporto priemonės registracijos liudijimo kopija (numatytais atvejais)

4.6. Valstybės rinkliavos apmokėjimą patvirtinantis dokumentas (apmokėjimo banke išrašas), kurio mokėjimo paskirtyje nurodytas tikslus juridinio asmens pavadinimas, kai kreipiasi juridinis asmuo, arba fizinio asmens vardas ir pavardė, kai kreipiasi fizinis asmuo

£

£

£[]

[]

4.7. Kita

£[]

** Maisto tvarkymo subjektas, siekiantis būti registruotas, turi pateikti tik 4.2 ir 4.4. papunkčiuose nurodytus dokumentus.

 

Įsipareigoju:

1. Laikytis mano vykdomą maisto tvarkymo veiklą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų;

2. Netvarkyti maisto, jei statiniai ir patalpos neatitinka statybą ir jos priežiūrą ir statinių naudojimą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų;

3. Apie ūkinės komercinės veiklos pasikeitimus nedelsiant informuoti šį pažymėjimą išdavusią Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinę valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

 

Esu susipažinęs, kad:

·              maisto tvarkymo subjektas patvirtinamas ne vėliau kaip per 10 (dešimt) darbo dienų (nuo nurodytų dokumentų gavimo dienos), išduodant maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą arba, vadovaujantis Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo, patvirtinto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2008 m. spalio 15 d. įsakymo Nr. B1-527 „Dėl Maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo ir registravimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, 22 punktu, atsisakoma jį išduoti (kai maisto tvarkymo subjektas veiklą siekia vykdyti neturėdamas maisto tvarkymo patalpų – ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas);

·                 maisto tvarkymo subjektas registruojamas ne vėliau kaip per 5 (penkias) darbo dienas (nuo nurodytų dokumentų gavimo dienos), įtraukiant maisto tvarkymo subjektą į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomą Maisto tvarkymo subjektų sąrašą, suteikiant jam atpažinimo numerį, arba, vadovaujantis Aprašo 31 punktu, per šį terminą atsisakoma jį registruoti;

·                 laikotarpis, per kurį maisto tvarkymo subjektas turi pateikti trūkstamus duomenis ar dokumentus arba pašalinti nurodytus teisės aktų reikalavimų neatitikimus, į nurodytus dokumentų išnagrinėjimo terminus neįskaičiuojamas;

·                 atsakymo dėl patvirtinimo / registravimo nepateikimas per teisės aktų nustatytą terminą nelaikomas patvirtinimu / registravimu.

 

Atsakymą pageidauju gauti šiuo el. pašto adresu***:

______________________________________________________________________________________.

 

*** Tais atvejais, kai maisto tvarkymo subjektas nesinaudoja el. paštu, gali būti pasirenkamas kitas atsakymo gavimo būdas (nurodyti vieną iš būdų):

£[] – paštu (nurodomas tikslus adresas):

_______________________________________________________________________________________________,

£[] – tiesiogiai.

 

_______________________________           _______________                _____________________

(atsakingojo / įgaliotojo asmens pareigos) (parašas) (vardas ir pavardė)

 

 

 

 

 

Prašymą priėmė                              

(Pareigų pavadinimas)

(Parašas)

(Vardas ir pavardė)

(Data)