Suvestinė redakcija nuo 1999-10-03 iki 2002-11-09
Įsakymas paskelbtas: Žin. 1997, Nr. 42-1052, i. k. 097201AISAK010-1-31
LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINĖS KOKYBĖS INSPEKCIJOS
ĮSAKYMAS
DĖL FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ RODIKLIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ BANDYMŲ IR KITŲ PASLAUGŲ LAIKINŲJŲ ĮKAINIŲ
1997 m. gegužės 7 d. Nr. 10-1-31
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1993 m. liepos 28 d. nutarimu Nr. 579 „Dėl įstaigų ir organizacijų, finansuojamų iš Lietuvos valstybės biudžeto, nebiudžetinių lėšų“ ir siekdamas vieningo bandymų laboratorijų darbo:
1. Tvirtinu „Fizikinių ir cheminių rodiklių, fizikinių veiksnių bandymų ir kitų paslaugų laikinuosius įkainius“, 1997 05 07 suderintus su Valstybine konkurencijos ir vartotojų teisių gynimo tarnyba (priedas).
2. Įkainiai nustatomi pagal Inspekcijos bandymų laboratorijų teikiamų paslaugų kaštus, išskyrus tuos atvejus, kai bandinius pristato Lietuvos valstybinės kokybės inspekcijos inspektoriai į maisto produktų tyrimo laboratorijas ir jų bandymų rezultatai yra teigiami.
Priedas
SUDERINTA |
PATVIRTINTA |
su Valstybinės konkurencijos |
Lietuvos valstybinės kokybės inspekcijos |
ir vartotojų teisių gynimo tarnybos |
1997 m. gegužės 7d. įsakymu Nr. 10-1-31 |
direktoriumi R. Stanikūnu |
|
1997 m. gegužės 7d. |
|
FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ RODIKLIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ BANDYMŲ IR KITŲ
PASLAUGŲ LAIKINIEJI ĮKAINIAI
1. NORMINĖS, NORMATYVINĖS PROJEKTAVIMO DOKUMENTACIJOS EKSPERTIZĖ IR KITOS PASLAUGOS
Eil. Nr. |
Darbų rūšis |
Kaina, Lt |
1.1. |
Pramoninių prekių, vartojimo gaminių receptūrų, technologinių |
30,0 už val. |
|
reglamentų ekspertizė |
|
|
|
|
1.2. |
Prekės pavyzdžio ištyrimo rezultatų ekspertizė |
20,0 už val. |
|
|
|
1.3. |
Maisto produktų gamybos, prekybos ir laikymo objektų projektinių siūlymų ekspertizė |
40% nustatytos objekto projekto ekspertizės kainos |
|
|
|
1.4. |
Maisto produktų gamybos, prekybos ir laikymo objektų statybos (rekonstrukcijos), projektavimo dokumentacijos specialioji ekspertizė |
20% nuo statybos (išplėtimo rekonstrukcijos) projekto pirminės ekspertizės įkainio, bet ne mažiau kaip 35 Lt |
|
||
|
||
|
||
|
||
|
||
|
|
|
1.5. |
Baigtų statybos maisto pramonės įmonės technologinė ekspertizė ir išvadų parengimas dėl priėmimo naudoti |
15% nuo statybos projekto ekspertizės darbų kainos |
|
|
|
1.6. |
Kopijavimas, 4 formato 1 puslapis |
0,3 |
2. MAISTO ŽALIAVŲ IR MAISTO PRODUKTŲ BANDYMAI
Eil. |
Nustatoma analitė |
Tiriamas objektas |
Kaina, Lt |
Nr. |
|
|
|
2.1. |
Akytumas |
duonos, pyrago gaminiai |
7,0 |
2.2. |
Aldehidai |
alkoholinis gėrimas |
13,0 |
2.3. |
Alkoholis: |
|
|
2.3.1. |
Etilo |
alus |
16,0 |
|
|
spiritas |
6,0 |
|
|
alkoholinis gėrimas |
16,0 |
|
|
pieno produktai |
16,0 |
2.3.2. |
Metilo |
alkoholinis gėrimas |
16,0 |
2.4. |
Amoniakas |
žalias pienas, mineralinis vanduo |
6,0 |
2.5. |
Angliarūgštė |
mineralinis vanduo, šampanizuoti vynai, nealkoholiniai gėrimai, alkoholiniai gazuoti kokteiliai |
8,0 |
2.6. |
Apmuilinimo skaičius |
aliejus |
15,0 |
2.7. |
Arsenas |
mineralinis vanduo |
40,0 |
2.8. |
Aukštesnieji alkoholiai |
alkoholinis gėrimas |
20,0 |
2.9. |
Baltymai |
mėsa, mėsos produktai |
40,0 |
2.10. |
Bendras kietumas |
mineralinis vanduo |
10,0 |
2.11. |
Benzoinė rūgštis |
|
60,0 |
2.12. |
Cinkas |
alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditerijos gaminiai, konservai, mėsa, pienas ir jo gaminiai, žuvis, fermentinis sūris, riebalai |
35,0 |
2.13. |
Citrinos rūgšties kiekis |
citrinos rūgštis |
12,0 |
2.14. |
Cukraus kiekis |
alkoholinis gėrimas |
17,0 |
|
|
konditerijos gaminiai |
22,0 |
|
|
pyrago gaminai |
22,0 |
|
|
pieno gaminiai |
22,0 |
|
|
kreminiai gaminiai |
12,0 |
2.15. |
Chloridai |
mineralinis vanduo |
16,0 |
2.16. |
Drumstumas |
mineralinis vanduo |
8,0 |
2.17. |
Diastazinis skaičius |
medus |
17,0 |
2.18. |
Drėgmė |
aliejus |
8,0 |
|
|
dešra, mėsos gaminiai, |
12,0 |
|
|
duonos, pyrago gaminiai |
8,0 |
|
|
konditerija |
8,0 |
|
|
kavos pupelės, miltai, mielės |
8,0 |
|
|
medus |
8,0 |
|
|
sausi pieno produktai, sviestas, sūris |
8,0 |
|
|
cukrus, valgomoji druska |
15,0 |
2.19. |
Duonos kiekis |
patiekalai |
15,0 |
2.20. |
Ekstraktyvios medžiagos |
kavos pupelės, arbata |
9,0 |
|
|
alkoholiniai gėrimai(refraktometru) |
7,0 |
2.21. |
Esteriai |
alkoholiniai gėrimai |
10,0 |
2.22. |
Emulsijos patvarumas |
majonezas |
6,0 |
2.23. |
Fosforas |
aliejus |
16,0 |
2.24. |
Fluoras |
mineralinis vanduo |
10,0 |
2.25. |
Glitimas |
miltai |
10,0 |
2.26. |
Geležis |
alkoholiniai gėrimai, mineralinis vanduo |
10,0 |
2.27. |
Invertinis cukrus, sacharozė |
medus |
15,0 |
2.28. |
Jodo skaičius |
aliejus |
35,0 |
2.29. |
Juslinis rodiklis |
maisto produktai |
12,0 |
2.30. |
Kadmis |
alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis duonos, pyrago gaminiai, grūdai, jų perdirbimo |
30,0 |
|
|
produktai, konditerijos gaminiai |
35,0 |
|
|
pienas ir jo produktai |
48,0 |
|
|
fermentinis sūris, riebalai |
30,0 |
|
|
vynas ir jo gaminiai |
30,0 |
2.31. |
Kavos kiekis gėrime |
be cukraus |
10,0 |
|
|
su grietinėle, ledais, sutirštintu pienu |
12,0 |
2.32. |
Kofeino, tanino kiekis |
kavos pupelės, tirpi kava |
12,0 |
|
|
alkoholiniai gėrimai |
20,0 |
2.33. |
Krakmolas |
dešra |
15,0 |
2.34. |
Lakios riebalinės rūgštys |
mėsa, žuvis |
9,0 |
2.35. |
Lakios rūgštys |
alkoholiniai gėrimai |
9,0 |
2.36. |
Liekamoji aktyvi fosfatazė |
riebalai |
11,0 |
2.37. |
Lyginamasis svoris (areometru) |
pienas, pieno produktai |
5,0 |
2.38. |
Lyginamasis svoris (piknometru) |
pienas, pieno produktai |
10,0 |
2.39. |
Maistinių medžiagų sudėtis ir kaloringumas |
patiekalai |
25,0 |
2.40. |
Manganas |
mineralinis vanduo |
16,0 |
2.41. |
Muilas |
aliejus |
8,0 |
2.42. |
Neapmuilintos medžiagos |
aliejus |
8,0 |
2.43. |
Neriebalinės priemaišos ir nuosėd. |
aliejus |
13,0 |
2.44. |
Netirpių medžiagų kiekis |
druska |
13,0 |
2.45. |
Nitratai, nitritai |
augalinė produkcija |
13,0 |
|
|
maisto produkcija |
50,0 |
|
|
mėsos gaminiai |
40,0 |
|
|
pienas |
50,0 |
2.46. |
Nuosėdų tūrinė dalis |
aliejus |
7,0 |
2.47. |
Oksidacijos laipsnis |
riebalai |
10,0 |
2.48. |
Pasterizacija |
pienas ir jo produktai |
10,0 |
|
|
sultys, gėrimai |
10,0 |
2.49. |
Pelenų kiekis |
miltai |
20,0 |
2.50. |
Pesticidai (plonasluoksnė chromatografija) |
maisto produktai |
50,0 |
2.51. |
Peroksidinis skaičius |
aliejus, riebalai |
20,0 |
2.52. |
Pesticidai (dujinė chromatografija) |
maisto produktai (augalinė prod.) |
50,0 |
2.53. |
Pesticidai (fotometrija) |
augalinė produkcija, maisto produk. |
40,0 |
2.54. |
Ph |
gėrimai |
8,0 |
|
|
tirpi kava, žolių arbata |
8,0 |
|
|
pienas |
8,0 |
2.55. |
Pirminis baltymų skilimas |
mėsa, žuvis |
7,0 |
2.56. |
Plazmos rūgštingumas |
sviestas |
6,0 |
2.57. |
Polifosfatai |
mineralinis vanduo |
16,0 |
2.58. |
Riebalai |
mėsos, žuvies produktai, konservai |
18,0 |
|
|
pienas, pieno produktai |
8,0 |
|
|
rūgštūs pieno produktai |
8,0 |
|
|
ledai, varškė ir jos produktai |
12,0 |
|
|
sausi pieno produktai |
12,0 |
|
|
fermentinis, lydytas sūris |
12,0 |
|
|
konditerijos gaminiai |
18,0 |
2.59. |
Reakcija sieros vandeniliui |
mėsa, žuvis |
13,0 |
2.60. |
Rūgštinis skaičius |
aliejus |
11,0 |
2.61. |
Rūgštingumas |
nealkoholiniai gėrimai, sultys, sirupas |
8,0 |
|
|
duonos, pyrago gaminiai |
8,0 |
|
|
grietinė, grietinėlė, kefyras, jogurtas, ledai, pienas, sausi pieno produktai |
9,0 |
|
|
sutirštintas pienas |
9,0 |
|
|
sviestas |
9,0 |
|
|
konservai |
9,0 |
2.62. |
Sausa liekana |
mineralinis vanduo |
25,0 |
2.63. |
Sausos medžiagos |
aliejus |
13,0 |
|
|
alus |
15,0 |
|
|
nealkoholiniai gėrimai, sirupas |
11,0 |
|
|
pienas, grietinėlė, ledai |
11,0 |
|
|
rūgštūs pieno produktai |
8,0 |
|
|
sūris |
12,0 |
2.64. |
Sieros anhidridas |
sulfituotos daržovės |
10,0 |
2.65. |
Soda |
žalias pienas |
5,0 |
2.66. |
Somatinės ląstelės |
žalias pienas |
9,0 |
2.67. |
Sorbino rūgštis |
daržovių produktai |
42,0 |
2.68. |
Sulfatai |
mineralinis vanduo |
15,0 |
2.69. |
Spalvinis skaičius |
aliejus |
14,0 |
2.70. |
Sulfitinė rūgštis (bendroji) |
alkoholiniai gėrimai |
8,0 |
2.71. |
Sulfitinė rūgštis (laisva) |
alkoholiniai gėrimai |
8,0 |
2.72. |
Šarmingumas |
alkoholiniai gėrimai |
9,0 |
2.73. |
Švarumas |
pienas, sausi pieno produktai |
8,0 |
2.74. |
Šviežumas |
mėsos, žuvies gaminiai |
9,0 |
2.75. |
Švinas |
alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis |
35,0 |
|
|
duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo |
35,0 |
|
|
produktai, konditerijos gaminiai |
|
|
|
pienas ir jo produktai |
40,0 |
|
|
fermentinis sūris, riebalai |
32,0 |
|
|
vynas ir jo gaminiai |
30,0 |
2.76. |
Terminis paruošimas |
dešra, mėsos ir žuvies produktai bei patiekalai |
25,0 |
2.77. |
Tirpumo indeksas |
sausi pieno produktai |
7,0 |
2.78. |
Valgomoji druska |
dešra, mėsos gaminiai, konservai |
13,0 |
|
|
brinza, fermentinis sūris, lydytas sūris |
45,0 |
|
|
sviestas |
15,0 |
|
|
varškės sūris |
13,0 |
2.79. |
Vandenilio peroksidas |
žaliavinis pienas |
10,0 |
2.80. |
Varis |
alus, nealkoholiniai gėrimai, daržovės, mėsa, žuvis |
25,0 |
|
|
duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditeriniai gaminiai |
25,0 |
|
|
pienas ir jo produktai |
25,0 |
|
|
fermentinis sūris, riebalai |
28,0 |
|
|
vynas ir jo gaminiai |
25,0 |
3. BENZINO, DYZELINIO KURO IR ALYVOS BANDYMAI
Eil. Nr. |
Darbų rūšis |
Kaina, Lt |
3.1. |
Benzino oktaninio skaičiaus ir frakcinės sudėties nustatymas |
110,0 |
3.1.1. |
Tik frakcinė sudėtis |
20,0 |
3.1.2. |
Švino ir sieros kiekio nustatymas (benzine) |
73,0 |
3.2. |
Dyzelinis kuras |
52,0 |
3.2.1. |
Tankio, frakcinės sudėties, klampumo ir pliūpsnio temperatūros nustatymas |
52,0 |
3.2.2. |
Ribinės filtruojamumo temperatūros nustatymas |
43,0 |
3.2.3. |
Sieros kiekio nustatymas |
42,0 |
3.2.4. |
Tankio, frakcinės sudėties, klampumo, pliūpsnio temperatūros, ribinės filtruojamumo temperatūros ir sieros kiekio nustatymas |
137,0 |
3.2.5. |
Cetaninio skaičiaus nustatymas |
403,0 |
3.2.6. |
Dyzelinio kuro bandinio pilnas tyrimas (tankio, frakcinės sudėties, klampumo, pliūpsnio temperatūros, ribinės filtruojamumo temperatūros, sieros kiekio ir cetaninio skaičiaus nustatymas) |
540,0 |
3.3. |
Alyva |
46,0 |
Pastaba. Įkainiai paskaičiuoti su pridėtinės vertės mokesčiu.
Punkto pakeitimai:
Nr. 39, 1999-09-28, Informaciniai pranešimai, 1999, Nr. 39-146 (1999-10-02), i. k. 099201AISAK00000039
Pakeitimai:
1.
Lietuvos valstybinė kokybės inspekcija prie Valstybinės konkurencijos ir vartotojų teisių gynimo tarnybos, Įsakymas
Nr. 39, 1999-09-28, Informaciniai pranešimai, 1999, Nr. 39-146 (1999-10-02), i. k. 099201AISAK00000039
Dėl inspekcijos viršininko 1997 05 07 įsakymu Nr.10-1-31 patvirtintų "Fizikinių ir cheminių rodiklių, fizikinių veiksmų bandymų ir kitų paslaugų laikinųjų įkainių" dalinio pakeitimo ir papildymo