Suvestinė redakcija nuo 2004-05-19 iki 2007-12-31

 

Įsakymas paskelbtas: Žin. 2002, Nr. 91-3922; Žin. 2011, Nr.91-4369, i. k. 102110MISAK00000408

 

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS

VALSTYBINĖS MAISTO IR VETERINARIJOS TARNYBOS

DIREKTORIUS

 

Į S A K Y M A S

Dėl Alkoholio produktų gamybos įmonių personalo kvalifikacijos reikalavimų patvirtinimo

 

2002 m. rugsėjo 10 d. Nr. 408

Vilnius

 

Pakeistas teisės akto pavadinimas:

Nr. B1-479, 2004-05-11, Žin., 2004, Nr. 81-2922 (2004-05-18), i. k. 104110MISAK00B1-479

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2004 m. balandžio 26 d. nutarimo Nr. 473 „Dėl įgaliojimų suteikimo įgyvendinant Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymą“ (Žin., 2004, Nr. 63-2265) 2.1.1 punktu ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m. birželio 28 d. nutarimu Nr. 744 „Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų patvirtinimo“ patvirtintų Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatų (Žin., 2000, Nr. 53-1537; 2003, Nr. 42-1941) 15.3 punktu:

Preambulės pakeitimai:

Nr. B1-479, 2004-05-11, Žin., 2004, Nr. 81-2922 (2004-05-18), i. k. 104110MISAK00B1-479

 

1. Tvirtinu Alkoholio produktų gamybos įmonių personalo kvalifikacijos reikalavimus (pridedama)

Punkto pakeitimai:

Nr. B1-479, 2004-05-11, Žin., 2004, Nr. 81-2922 (2004-05-18), i. k. 104110MISAK00B1-479

 

2. Pavedu įsakymo vykdymą:

2.1. apskričių, rajonų, miestų valstybinėms maisto ir veterinarijos tarnyboms;

2.2. kontroliuoti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriui.

Punkto pakeitimai:

Nr. B1-479, 2004-05-11, Žin., 2004, Nr. 81-2922 (2004-05-18), i. k. 104110MISAK00B1-479

 

 

DIREKTORIAUS PAVADUOTOJAS,

L. E. DIREKTORIAUS PAREIGAS                                                                 DARIUS REMEIKA


Patvirtinta

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos

direktoriaus

2002 m. rugsėjo 10 d. įsakymu Nr. 408

 

Alkoholio produktų gamybos įmonių personalo kvalifikacijos reikalavimai

 

Pakeistas priedo pavadinimas:

Nr. B1-479, 2004-05-11, Žin., 2004, Nr. 81-2922 (2004-05-18), i. k. 104110MISAK00B1-479

 

1. Asmuo, vadovaujantis visam įmonės alkoholio produktų gamybos technologiniam procesui (vyriausiasis technologas arba darbuotojas, kuriam pareigybine instrukcija pavestas šis darbas), turi turėti:

magistro arba jam prilyginamo išsilavinimo kvalifikaciją fermentacijos, maisto mokslo ar maisto technologijos srityje ir ne mažesnį kaip 2 metų darbo stažą alkoholio produktų gamybos srityje,

arba ne žemesnę kaip bakalauro aukštojo universitetinio arba jam prilyginamo išsilavinimo kvalifikaciją fermentacijos arba maisto produktų technologijos srityje ir ne mažesnį kaip 3 metų darbo stažą alkoholio produktų gamybos srityje,

arba ne žemesnę kaip bakalauro aukštojo universitetinio arba jam prilyginamo išsilavinimo kvalifikaciją chemijos mokslų srityje ir ne mažesnį kaip 10 metų darbo stažą alkoholio produktų gamybos srityje.

2. Įmonių, turinčių savo sudėtyje spirito varyklas, kiekvienos spirito varyklos technologiniam procesui vadovaujančio asmens kvalifikacija turi atitikti arba 1 punkte nustatytus reikalavimus, arba jis gali turėti aukštesnįjį maisto produktų technologijos srities išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų darbo stažą spirito varykloje.

3. Atsižvelgiant į įmonės valdymo struktūrą, alkoholio produktų gamybos technologinio proceso atskirų gamybos padalinių, cechų, barų, pamainų vadovai turi turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį išsilavinimą fermentacijos arba maisto produktų technologijos srityje.

Darbuotojai, atliekantys aukštos kvalifikacijos reikalaujantį darbą (mišinių sudarytojai, rektifikuotojai, alaus virėjai ir kiti), turi turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį išsilavinimą fermentacijos arba maisto produktų technologijos srityje arba turėti ne mažesnį kaip 3 metų darbo stažą toje alkoholio produktų gamybos srityje.

4. Asmuo, vadovaujantis technologiniam procesui įmonėje, gaminančioje iki 100 000 dal per metus alaus, turi turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį išsilavinimą fermentacijos arba maisto produktų technologijos srityje arba turėti aukštesniosios maisto pramonės mokyklos ar kitos mokymo įstaigos, turinčios teisę rengti aludarių apmokymą, alaus gamybos kursų baigimo pažymėjimą.

5. Alkoholio produktų kokybės tyrimo laboratorijos vadovas turi turėti ne žemesnę kaip bakalauro aukštojo universitetinio arba jam prilyginamo išsilavinimo kvalifikaciją chemijos, mikrobiologijos, fermentacijos arba maisto produktų technologijos srityje ir ne mažesnį kaip 3 metų darbo stažą alkoholio produktų kokybės tyrimo arba maisto produktų kokybės tyrimo srityje.

6. Spirito varyklų, įeinančių į įmonės sudėtį, alkoholio produktų tyrimo laboratorijos vadovas turi turėti arba 5 punkte nustatytus reikalavimus, arba aukštesnįjį (fermentacijos, maisto produktų technologijos, chemijos, mikrobiologijos, biochemijos arba biologijos) išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų darbo stažą alkoholio produktų tyrimo srityje.

Laboratorinius bandymus atliekantys darbuotojai turi turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį (maisto produktų technologijos, chemijos, mikrobiologijos, biochemijos arba biologijos srityje) išsilavinimą.

7. Alaus kokybės tyrimo laboratorijos, kurioje atliekamos tik fizikinės cheminės analizės, vadovas turi turėti ne žemesnį kaip aukštesnįjį (fermentacijos, maisto produktų technologijos, chemijos, mikrobiologijos, biochemijos arba biologijos srityje) išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 3 metų darbo stažą alkoholio produktų kokybės tyrimo arba maisto produktų kokybės tyrimo srityje.

 

SUDERINTA                                                                SUDERINTA

Žemės ūkio ministras                                                      Valstybinės tabako ir alkoholio

kontrolės tarnybos direktorius

Jeronimas Kraujelis                                                        Česlovas Balsys

2002 m. rugsėjo 10 d.                                                     2002 m. rugsėjo 9 d.

______________

 

 

Pakeitimai:

 

1.

Lietuvos Respublikos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Įsakymas

Nr. B1-479, 2004-05-11, Žin., 2004, Nr. 81-2922 (2004-05-18), i. k. 104110MISAK00B1-479

Dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus 2002 m. rugsėjo 10 d. įsakymo Nr. 408 "Dėl Alkoholio produktų kokybės tyrimo laboratorijų ir gamybos personalo kvalifikacinių reikalavimų patvirtinimo" pakeitimo