Suvestinė redakcija nuo 2005-11-09

 

Įsakymas paskelbtas: Žin. 2004, Nr. 109-4116, i. k. 1042055ISAK00VA-134

 

 

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO

 

Į S A K Y M A S

DĖL ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ PERTEKLINIŲ ATSARGŲ MOKESČIO DEKLARACIJOS FR0714 FORMOS IR JOS PILDYMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO

 

2004 m. liepos 9 d. Nr. VA-134

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaravimo ir perteklinių atsargų vienkartinio apmokestinimo įstatymu (Žin., 2004, Nr. 63-2245), Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymu (Žin., 2004, Nr. 63-2243), Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos nuostatų, patvirtintų Lietuvos Respublikos finansų ministro 1997 m. liepos 29 d. įsakymu Nr. 110 (Žin., 1997, Nr. 87-2212; 2004, Nr. 82-2966), 18.11 punktu:

1. Tvirtinu pridedamas:

1.1. Žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio deklaracijos FR0714 formą (toliau – FR0714 forma).

1.2. Žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio deklaracijos FR0714 formos pildymo taisykles (toliau – taisyklės).

2. Įsakau:

2.1. Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) Duomenų valdymo skyriui FR0714 formą įtraukti į Dokumentų formų registrą.

2.2. VMI prie FM Informacinių sistemų plėtros skyriui užtikrinti, kad iki 2004-11-01 būtų parengta programinė įranga FR0714 formoje pateikiamiems bei iš Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos (toliau – LŽŪM) gaunamiems duomenims apdoroti.

2.3. VMI prie FM Mokesčių apskaitos metodikos skyriui per mėnesį nuo šio įsakymo patvirtinimo parengti prievolės formavimo algoritmą.

2.4. Apskričių valstybinėms mokesčių inspekcijoms (toliau – AVMI) iki 2004-12-10 pateikti AVMI Duomenų valdymo skyriui duomenis apie atsargų deklaravimo subjektų sumokėtą mokestį už perteklines atsargas.

2.5. VMI prie FM Duomenų valdymo skyriui užtikrinti apsikeitimą reikiamais duomenimis su LŽŪM ir iki 2005-01-01 pateikti LŽŪM apibendrintus duomenis apie atsargų deklaravimo subjektų sumokėtą mokestį už perteklines atsargas.

2.6. VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamentui, išaiškėjus žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio mokėtojų skaičiui ir FR0714 formos blankų poreikiui, pateikti užsakymą VMI prie FM Bendrųjų reikalų departamento Sistemos aptarnavimo ir dokumentų tvarkymo skyriui dėl šių blankų pagaminimo.

Punkto pakeitimai:

Nr. VA-75, 2005-10-29, Žin., 2005, Nr. 132-4780 (2005-11-08), i. k. 1052055ISAK000VA-75

 

2.7. AVMI kontroliuoti, kad mokesčių mokėtojai, deklaruodami mokestį už žemės ūkio ir maisto produktų perteklines atsargas, naudotų FR0714 formą ir vadovautųsi šiuo įsakymu patvirtintomis taisyklėmis.

2.8. VMI prie FM viršininko pavaduotojams pagal kuruojamus klausimus ir AVMI viršininkams kontroliuoti šio įsakymo vykdymą.

 

 

 

Viršininkė                                                                                                                      Violeta Latvienė

 

______________

 

 

______________

 

 

PATVIRTINTA

Valstybinės mokesčių inspekcijos prie

Lietuvos Respublikos finansų ministerijos

viršininko 2004 m. liepos 9 d.

įsakymu Nr. VA- 134

 

ŽEMĖS ŪKIO IR MAISTO PRODUKTŲ PERTEKLINIŲ ATSARGŲ MOKESČIO DEKLARACIJOS FR0714 FORMOS PILDYMO TAISYKLĖS

 

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

 

1. Šios Žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio deklaracijos FR0714 formos pildymo taisyklės (toliau – taisyklės) nustato žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio deklaracijos FR0714 formos (toliau – deklaracija) užpildymo ir pateikimo apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos teritoriniam skyriui (toliau – AVMI), kuriame žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių atsargų mokesčio mokėtojas yra įregistruotas Mokesčių mokėtojų registre, tvarką.

2. Taisyklės parengtos vadovaujantis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaravimo ir perteklinių atsargų vienkartinio apmokestinimo įstatymo (toliau – ŽMAĮ, Žin., 2004, Nr. 63-2245) ir Lietuvos Respublikos mokesčių administravimo įstatymo (toliau – MAĮ, Žin., 2004, Nr. 63-2243) bei kitų teisės aktų nuostatomis.

3. Taisyklėse vartojamos sąvokos atitinka ŽMAĮ, MAĮ ir kituose teisės aktuose apibrėžtas sąvokas.

4. Juridiniai ir fiziniai asmenys, veikiantys Lietuvos Respublikoje ir užsiimantys ūkine komercine veikla (toliau – asmenys), nuosavybės teise 2004-05-01 turėję žemės ūkio ar maisto produktų perteklinių atsargų, tinkamai užpildytas deklaracijas privalo pateikti AVMI iki 2004-11-01 ir iki 2004-12-01 į biudžetą sumokėti vienkartinį mokestį.

 

II. DEKLARACIJOS PILDYMAS

 

5. Deklaracija turi būti užpildoma laikantis tokių reikalavimų:

5.1. turi būti pildoma juodu arba tamsiai mėlynu rašikliu (rašalu);

5.2. tekstas turi būti rašomas didžiosiomis spausdintinėmis raidėmis;

5.3. raidės ir skaičiai turi būti įrašomi tiksliai į jiems skirtas vietas, nepažeidžiant laukų linijų;

5.4. brūkšneliai tarp raidžių ar skaičių turi būti įrašomi atskiruose langeliuose;

5.5. kai įrašomas rodiklis turi mažiau ženklų, negu atitinkamame laukelyje jam yra skirta vietų, tai tuščios vietos (tušti langeliai) gali būti paliekamos tiek kairėje, tiek dešinėje laukelio pusėje, išskyrus atvejus, kai į laukelius įrašomos sumos ir mokesčių mokėtojų identifikaciniai numeriai (kodai). Sumos turi būti įrašomos tik dešinėje laukelio pusėje (t. y. tušti langeliai gali būti paliekami tik kairėje laukelio pusėje), o mokesčių mokėtojo identifikacinis numeris turi būti įrašomas tik kairėje laukelio pusėje (t. y. tušti langeliai gali būti paliekami tik dešinėje laukelio pusėje);

5.6. įrašomos sumos turi būti apvalinamos: 49 centai ir mažiau – atmetami, o 50 centų ir daugiau – laikomi litu (išskyrus 13 laukelį, kur mokesčio tarifas įrašomas litais ir centais);

5.7. nepildomuose laukeliuose neturi būti rašoma jokių brūkšnelių ar kitų simbolių;

5.8. kompiuteriu išspausdintoje ar užpildytoje deklaracijoje ir jos atitinkamuose prieduose turi išlikti originalo formos proporcijos (atstumai tarp formoje esančių specialių žymų ir atstumai tarp specialių žymų ar pildomų laukų).

6. Deklaracijoje turi būti nurodomi:

6.1. 1 laukelyje mokesčių mokėtojo (juridinio asmens) pavadinimas arba (fizinio asmens) vardas ir pavardė;

6.2. 2 laukelyje – mokesčių mokėtojo identifikacinis numeris (kodas);

6.3. 3 ir 4 laukeliuose – telefono ir/ar fakso numeriai;

6.4. 5 laukelyje – buveinės arba fizinio asmens nuolatinės gyvenamosios vietos adresas;

6.5. 6 laukelyje – elektroninio pašto adresas (jei asmuo jo neturi, laukelis nepildomas);

6.6. laukelyje „Pildymo data“ turi būti nurodoma deklaracijos pildymo data;

6.7. laukelyje „Registracijos Nr.“ turi būti įrašomas deklaracijos registracijos numeris pagal vieneto nusistatytą dokumentų registravimo tvarką;

6.8. deklaracijos 7 laukelio langelyje „Pirminė“ arba „Patikslinta“ „X“ ženklas turi būti įrašomas atsižvelgiant į tai, kokia deklaracija (priminė ar patikslinta) teikiama. Pateikiant deklaraciją pirmą kartą, „X“ ženklu pažymimas deklaracijos 7 laukelio langelis „Pirminė“. Šis langelis pažymimas ir deklaracijos papildomame lape (jeigu tokie lapai teikiami);

6.9. deklaracijos 8 laukelyje yra nurodytas ataskaitinis laikotarpis – 2004-05-01 (data, kurią turėtos perteklinės atsargos apmokestinamos). Mokesčių mokėtojas pats šio laukelio nepildo;

6.10. 9 laukelyje – produkto perteklinių atsargų kodas iš žemės ūkio ministro 2004 m. balandžio 30 d. įsakymu Nr. 3D-285 „Dėl Žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaracijos pildymo ir pateikimo taisyklių patvirtinimo“ (Žin., 2004, Nr. 77-2687) patvirtintų Žemės ūkio ir maisto produktų atsargų deklaracijos pildymo ir pateikimo taisyklių 1 priede nurodyto produktų sąrašo (toliau – Sąrašas). Šis Sąrašas pateiktas šių taisyklių priede;

6.11. jeigu deklaracijoje nurodytini duomenys netelpa viename lape, tai turi būti pildomi papildomi deklaracijos lapai;

6.12. 10 laukelyje produkto perteklinių atsargų kiekis sveikais skaičiais (javų (kodai pagal Kombinuotąją nomenklatūrą nuo 10.01 iki 10.08) – tonomis, kitų atsargų – kilogramais);

6.13. 11 laukelyje – produkto perteklinių atsargų vertė litais. Šis laukelis pildomas tik deklaruojant tuos produktus, kurių mokestis už perteklines atsargas skaičiuojamas tik pagal perteklinių atsargų vertę arba jų kiekį ir vertę kartu paėmus. Vertė apskaičiuojama perteklinių atsargų vieneto (tonos ar kilogramo) vidutinę kainą padauginus iš perteklinių atsargų kiekio. Perteklinių atsargų vieneto vidutinę kainą nustato ir paskelbia „Valstybės žiniose“ Muitinės departamentas prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos;

6.14. 12 laukelyje – mokesčio tarifas (procentais) nuo perteklinių atsargų vertės. Šis tarifas nurodytas Sąraše;

6.15. 13 laukelyje – mokesčio tarifas litais ir centais už perteklinių atsargų toną arba kilogramą. Šis mokesčio tarifas Sąraše nurodytas eurais už perteklinių atsargų toną arba 100 kilogramų. Todėl jis turi būti perskaičiuotas į litus pagal 2004-05-01 galiojusį Lietuvos banko nustatytą oficialų lito ir euro santykį (1 EUR = 3,4528 Lt). Taip pat mokesčio tarifas, Sąraše nurodytas už perteklinių atsargų 100 kilogramų, turi būti perskaičiuotas į mokesčio tarifą už 1 kilogramą.

Kai kurių produktų perteklinių atsargų mokesčio tarifas Sąraše nustatytas ir procentais nuo perteklinių atsargų vertės, ir eurais už 100 kilogramų, todėl asmenys, turintys tokių atsargų, mokestį privalo apskaičiuoti pagal abu tarifus;

6.16. 14 laukelyje – apskaičiuota mokesčio suma litais pagal mokesčio tarifą, nurodytą procentais nuo produktų vertės (11 lauk. x 12 lauk.);

6.17. 15 laukelyje – apskaičiuota mokesčio suma litais pagal mokesčio tarifą, nurodytą litais ir centais už produkto kilogramą arba už vieną toną (10 lauk. x 13 lauk.);

6.18. deklaracijos 16 laukelyje deklaracijos pagrindiniame lape apskaičiuoto mokesčio suma (sudedamos 14 laukeliuose nurodytos mokesčių sumos);

6.19. deklaracijos 17 laukelyje – deklaracijos pagrindiniame lape apskaičiuoto mokesčio suma (sudedamos 15 laukeliuose nurodytos mokesčių sumos);

6.20. deklaracijos 18 laukelyje – bendra mokesčio suma, nurodyta pagrindiniame ir papildomame deklaracijos lape (sudedamos 16 laukelio mokesčio sumos, nurodytos pagrindiniame ir pildomame deklaracijos lape);

6.21. deklaracijos 19 laukelyje – bendra mokesčio suma, nurodyta pagrindiniame ir papildomame deklaracijos lape (sudedamos 17 laukelio sumos, nurodytos pagrindiniame ir papildomame lape);

6.22. jeigu papildomas lapas nepildomas, tai 18 ir 19 laukeliuose atitinkamai turi būti įrašomos pagrindinio deklaracijos lapo 16 ir 17 laukeliuose nurodytos mokesčio sumos;

6.23. deklaracijos 20 laukelyje – deklaracijos papildomų lapų skaičius (jeigu tokie lapai pildomi). Papildomo lapo laukelyje „Papildomo lapo numeris“ turi būti nurodomas papildomo lapo numeris;

6.24. deklaracijos 21 laukelyje – bendra mokesčio suma (sudedami 18 lauk. ir 19 lauk.).

7. Užpildytas deklaracijas turi pasirašyti jas pateikusių juridinių asmenų vadovai (savininkai) ir vyriausieji buhalteriai (buhalteriai) arba tik neribotos civilinės atsakomybės juridinių asmenų savininkai (jei savininkas yra vienas asmuo), arba fizinis asmuo.

Jei juridinis asmuo neturi vyriausiojo buhalterio (buhalterio) ir pagal sutartį jam apskaitos paslaugas teikia ir deklaracijas rengia kitas vienetas, tai deklaraciją vietoj vyriausiojo buhalterio (buhalterio) turi pasirašyti (jei taip nustatyta sutartyje) to vieneto įgaliotas asmuo, nurodyti savo vardą, pavardę, pareigas ir vieneto, suteikusio tokias paslaugas, pavadinimą, identifikacinį numerį (kodą) ir telefoną.

 

III. DEKLARACIJOS TEIKIMAS IR TIKSLINIMAS

 

8. AVMI turi būti pateikiamas vienas užpildytos deklaracijos egzempliorius. Jeigu pačiam mokesčių mokėtojui yra reikalingas deklaracijos egzempliorius, tai AVMI gali būti pateikiami du deklaracijos egzemplioriai, iš kurių vienas su AVMI gavimo žyma turi būti grąžinamas deklaraciją pateikusiam asmeniui.

9. AVMI turi būti pateikta tinkamai užpildyta spaustuviniu būdu pagaminta deklaracija arba Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI prie FM) interneto svetainėje (www.vmi.lt) skelbiama deklaracija.

10. Deklaracija AVMI gali būti pateikta tokiais būdais:

10.1. tiesiogiai įteikta AVMI darbuotojui;

10.2. įmesta AVMI patalpose į specialiai tam skirtą dėžę;

10.3. atsiųsta paštu;

10.4. pateikta elektroniniu būdu VMI prie FM nustatyta tvarka ir forma.

11. Deklaracija tikslinama mokesčių mokėtojo iniciatyva arba pagal mokesčių administratoriaus pranešimą apie pateiktoje užpildytoje deklaracijoje esančias klaidas (neatitikimus).

12. Mokesčių mokėtojas pateiktą užpildytą deklaraciją savo iniciatyva gali tikslinti MAĮ nustatytais terminais.

Pateikta patikslinta deklaracija turi būti užpildyta šiose taisyklėse nustatyta tvarka. Patikslintoje užpildytoje deklaracijoje turi būti pateikiami visi (t. y. ne vien tik tikslinamieji) deklaracijoje nurodytini duomenys. Pateikiant patikslintą deklaraciją, „X“ ženklu turi būti pažymimas deklaracijos ir jos papildomo lapo (jeigu toks pildomas) 7 laukelio langelis „Patikslinta“.

13. Mokesčių mokėtojas, gavęs mokesčių administratoriaus pranešimą apie pateiktoje užpildytoje deklaracijoje esančias klaidas (neatitikimus), privalo klaidas ištaisyti ir šiose taisyklėse nustatyta tvarka tinkamai užpildytą patikslintą deklaraciją per pranešime nustatytą terminą pateikti AVMI.

 

IV. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

 

14. Už deklaracijos nepateikimą, patikslintos deklaracijos nepateikimą mokesčių administratoriaus nurodymu, pavėluotą jos pateikimą ar neteisingą duomenų į ją įrašymą mokesčių mokėtojui gali būti taikoma Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta atsakomybė.

______________


Žemės ūkio ir maisto produktų perteklinių

atsargų mokesčio deklaracijos FR 0714 formos

pildymo taisyklių priedas

 

Produktų sąrašas

 

Kodas pagal KN*

Prekės aprašymas

ES taikoma erga omnes importo muito norma**

%

EUR/100kg***

0201 30 00

Galvijiena, šviežia arba atšaldyta, be kaulų

12,8

303,4

0202 30 10

Galvijiena, sušaldyta, be kaulų: priekiniai ketvirčiai, sveiki arba sukapoti ne daugiau kaip į penkias dalis, kai kiekvienas ketvirtis sudarytas iš vieno bloko; „kompensuoti“ ketvirčiai sudaryti iš dviejų blokų, vienas iš jų – tai priekinis ketvirtis, sveikas arba sukapotas ne daugiau kaip į penkias dalis, kitas – sveikas užpakalinis ketvirtis be nugarinės

12,8

221,1

0202 30 50

Galvijiena, sušaldyta, be kaulų: galvijienos nugarinės pjausnio (rostbifo), galvijienos muštinio (antrekoto), mentės ir pakrūtinio gabalai

12,8

221,1

0202 30 90

Galvijiena, sušaldyta, be kaulų, kita

12,8

304,1

0203 11 10

Šviežios arba atšaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės

 

53,6

0203 21 10

Sušaldytos naminių kiaulių skerdenos ir skerdenų pusės

 

53,6

0204 30 00

Ėriukų skerdenos ir skerdenų pusės, sušaldytos

12,8

128,8

0204 43 10

Ėriukų gabalai be kaulų

12,8

234,5

0206 29 91

Galvijienos sušaldytos storosios ir plonosios diafragmos

12,8

304,1

0207 14 10

Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai be kaulų

 

102,4

0207 14 60

Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai su kaulais (kojos ir jų dalys)

 

46,3

0207 14 70

Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų) sušaldyti gabalai su kaulais, kiti

 

100,8

0207 27 10

Kalakutų sušaldyti gabalai be kaulų

 

85,1

 

Pienas ir grietinėlė, koncentruoti arba į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

 

Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

0402 10 11

 

Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

 

125,4

0402 10 19

Kiti

 

118,8

 

Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 % masė, kiti:

 

 

0402 10 91

Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

 

27,5 (+1,19 EUR/kg)

0402 10 99

Kiti

 

21 (+1,19 EUR/kg)

 

Miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausieji produktai, kurių riebumas didesnis kaip 1,5 % masės, į kuriuos nepridėta cukraus ar kitų saldiklių:

 

 

 

Kurių riebumas ne didesnis kaip 27 % masės:

 

 

0402 21 11

Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

 

135,7

0402 21 17

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 11 % masės

 

130,4

0402 21 19

Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 11 %, bet ne didesnis kaip 27 % masės

 

130,4

 

Kurių riebumas didesnis kaip 27 % masės:

 

 

0402 21 91

Tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

 

167,2

0402 21 99

Kiti

 

161,9

 

Sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip 85 % masės:

 

 

0405 10 11

Natūralus sviestas, tiesiogiai išfasuotas į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg

 

189,6

0405 10 19

Kitas natūralus sviestas

 

189,6

0405 10 30

Atgamintas sviestas

 

189,6

0405 10 50

Išrūgų sviestas

 

189,6

0405 10 90

Kitas sviestas

 

231,3

0405 90

Kiti pieno riebalai ir aliejai (išskyrus sviestą ir pieno pastas)

 

231,3

 

Sūriai ir varškė:

 

 

 

Švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė:

 

 

0406 10 20

Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės

 

185,2

0406 10 80

Kiti

 

221,2

 

Visų rūšių trinti arba miltelių pavidalo sūriai:

 

 

0406 20 10

Sūris Glarus (vadinamasis Schabziger) su prieskoniniais augalais, pagamintas iš nugriebto pieno, sumaišyto su smulkiai sumaltais prieskoniniais augalais

7,7

 

0406 20 90

Kiti

 

188,2

 

Lydyti sūriai, išskyrus trintus arba miltelių pavidalo sūrius:

 

 

0406 30 10

Kurių gamybai buvo naudojami tik šie sūriai: Emmentaler, Gruyereir Appenzell ir kurių sudėtyje kaip papildomosios sudėtinės dalies gali būti sūrio Glarus (vadinamojo Shabziger) su prieskoniniais augalais; paruošti parduoti mažmeninėje prekyboje, kurių sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 56 % masės

 

144,9

0406 30 31

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas ne didesnis kaip 48 % masės

 

139,1

0406 30 39

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 36 % masės, o sausosios medžiagos riebumas didesnis kaip 48 % masės

 

144,9

0406 30 90

Kiti, kurių riebumas didesnis kaip 36 % masės

 

215

0406 40

Pelėsiniai sūriai

 

140,9

 

Kiti sūriai:

 

 

0406 90 01

Skirti lydyti

 

167,1

 

Kiti, Emmentaler, Gruyère, Sbrinz, Bergkäse ir Appenzell:

 

 

0406 90 02

Sveiki sūriai, kurių 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 401,85 eurai, bet ne didesnė kaip 430,62 eurai, sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius

 

17,54

0406 90 03

Sveiki sūriai, kurių 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 430,62 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius

 

6,58

0406 90 04

Sūrių gabalai vakuminėje arba inertinių dujų pakuotėje su žievele bent iš vienos pusės, kurių neto masė ne mažesnėkaip 1 kg, bet mažesnė kaip 5 kg ir 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 430,62 eurai, bet ne didesnė kaip 459,39 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius

 

17,54

0406 90 05

Sūrių gabalai vakuminėje arba inertinių dujų pakuotėje su žievele bent iš vienos pusės, kurių neto masė ne mažesnėkaip 1 kg ir 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 459,39 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius

 

6,58

0406 90 06

Sūrių gabalai be žievelės, kurių neto masė mažesnė kaip 450 g ir kurių 100 kg neto masės vertė franko siena didesnė kaip 499,67 eurai, kurių sausosios medžiagos riebumas ne mažesnis kaip 45 % masės ir brandinti ne trumpiau kaip tris mėnesius, vakuuminėje arba inertinių dujų pakuotėje, ant kurios etikečių turi būti nurodyta bent sūrio rūšis, riebalų kiekis, atsakingas pakuotojas ir šalis gamintoja

 

6,58

 

Kiti sūriai:

 

 

0406 90 13

Emmentaler

 

171,7

0406 90 15

Gruyere, Sbrinz

 

171,7

0406 90 17

Bergkose, Appenzell

 

171,7

0406 90 18

Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d'Or ir Tête de Moine

 

171,7

0406 90 19

Sūris Glarus (vadinamasis Schabziger) su prieskoniais augalais, pagamintas iš nugriebto pieno, sumaišyto su smulkiai sumaltais prieskoniniais augalais

7,7

 

0406 90 21

Cheddar

 

167,1

0406 90 23

Edam

 

151

0406 90 25

Tilsit

 

151

0406 90 27

Butterkase

 

151

0406 90 29

Kashklaval

 

151

0406 90 31

Feta, iš avių arba buivolių pieno, induose su sūrymu arba burdiukuose iš avių arba ožkų odos

 

151

0406 90 33

Feta, kiti

 

151

0406 90 35

Kefalo-Tyri

 

151

0406 90 37

Finlandia

 

151

0406 90 39

Jalsberg

 

151

0406 90 50

Kiti, sūriai iš avių arba buivolių pieno, induose su sūrymu arba burdiukuose iš avių arba ožkų odos

 

151

 

Kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje ne didesnis kaip 47 % masės:

 

 

0406 90 61

Grana Padano, Parmigiano Reggiano

 

188,2

0406 90 63

Fiore Sardo, Pecorino

 

188,2

0406 90 69

Kiti

 

188,2

 

Kiti, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 % masės, o vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje didesnė kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės:

 

 

0406 90 73

Provolone

 

151

0406 90 75

Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano

 

151

0406 90 76

Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Sams

 

151

0406 90 78

Gouda

 

151

0406 90 79

Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio

 

151

0406 90 81

Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey

 

151

0406 90 82

Camembert

 

151

0406 90 84

Brie

 

151

0406 90 85

Kefalograviera, Kasseri

 

151

 

Kiti sūriai, kuriuose vandens kiekis neriebalinėje medžiagoje:

 

 

0406 90 86

Didesnis kaip 47 %, bet ne didesnis kaip 52 % masės

 

151

0406 90 87

Didesnis kaip 52 %, bet ne didesnis kaip 62 % masės

 

151

0406 90 88

Didesnis kaip 62 %, bet ne didesnis kaip 72 % masės

 

151

0406 90 93

Didesnis kaip 72 % masės

 

185,2

0406 90 99

Kiti

 

221,2

0703 20 00

Valgomieji česnakai

9,6

120

0711 51 00

Pievagrybiai (Agaricus genties)

9,6

191

 

Kviečiai ir meslinas (kviečių bei rugių mišinys):

 

 

1001 10 00

Kietieji kviečiai

 

148

1001 90 10

Kviečiai spelta, skirti sėjai

12,8

 

1001 90 91

Paprastųjų kviečių ir meslino (kviečių bei rugių mišinio) sėkla

 

95

1001 90 99

Kiti

 

95

1002

Rugiai

 

93

1003

Miežiai

 

93

1004 00 0

Avižos

 

89

 

Kukurūzų sėkla:

 

 

1005 10 11

Dvigubi hibridai ir vienkartinio vidurūšinio kryžminimo hibridai

 

0

1005 10 13

Tris kartus kryžminti hibridai

 

0

1005 10 15

Paprastieji hibridai

 

0

1005 10 19

Kiti hibridai

 

0

1005 10 90

Kita sėkla

 

94

1005 90 00

Kiti kukurūzai, išskyrus sėklą

 

94

 

Ryžiai su luobelėmis (žaliaviniai (paddy) arba neapdoroti):

 

 

1006 10 10

Skirti sėjai

7,7

 

1006 10 21

Plikyti trumpagrūdžiai

 

211

1006 10 23

Plikyti vidutinių grūdų ryžiai

 

211

1006 10 25

Plikyti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 2, bet mažesnis kaip 3

 

211

1006 10 27

Plikyti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 3 arba lygus 3

 

211

1006 10 92

Kiti trumpagrūdžiai

 

211

1006 10 94

Kiti vidutinių grūdų ryžiai

 

211

1006 10 96

Kiti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 2, bet mažesnis kaip 3

 

211

1006 10 98

Kiti ilgagrūdžiai, kurių grūdo ilgio ir pločio santykis didesnis kaip 3 arba lygus 3

 

211

1006 20

Lukštenti (rudieji) ryžiai

 

264

1006 30

Iš dalies arba visiškai nulukštenti ryžiai, poliruoti arba nepoliruoti, glazūruoti arba neglazūruoti

 

416

1006 40 00

Skaldyti ryžiai

 

128

 

Grūdinis sorgas:

 

 

1007 00 10

Hibridai, skirti sėjai

6,4

 

1007 00 90

Kiti

 

94

1008 10 00

Grikiai

 

37

1008 20 00

Soros

 

56

1008 30 00

Kanarėlių lesalas

 

0

1008 90 10

Kvietrugiai

 

93

1008 90 90

Kiti javai

 

37

1101 00

Kvietiniai arba meslininiai (kviečių ir rugių mišinio) miltai

 

172

1102 10 00

Ruginiai miltai

 

168

1102 2010

Kukurūziniai miltai, kurių riebalų kiekis ne didesnis kaip 1,5 % masės

 

173

1102 20 90

Kiti kukurūziniai miltai

 

98

1102 30 00

Ryžiniai miltai

 

138

1102 90 10

Miežiniai miltai

 

171

1102 90 30

Avižiniai miltai

 

164

1102 90 90

Kiti miltai

 

98

1103 11 10

Kietųjų kviečių kruopos ir rupiniai

 

267

1103 11 90

Paprastųjų kviečių ir kviečių spelta kruopos ir rupiniai

 

186

1103 13 10

Kukurūzų kruopos ir rupiniai, kurių riebalų kiekis ne didesnis kaip 1,5 % masės

 

173

1103 13 90

Kitos kukurūzų kruopos ir rupiniai

 

98

1103 19 10

Rugių kruopos ir rupiniai

 

171

1103 19 30

Miežių kruopos ir rupiniai

 

171

1103 19 40

Avižų kruopos ir rupiniai

 

164

1103 19 50

Ryžių kruopos ir rupiniai

 

138

1103 19 90

Kitos kruopos ir rupiniai

 

98

1103 20 10

Rugių granulės

 

171

1103 20 20

Miežių granulės

 

171

1103 20 30

Avižų granulės

 

164

1103 20 40

Kukurūzų granulės

 

173

1103 20 50

Ryžių granulės

 

138

1103 20 60

Kviečių granulės

 

175

1103 20 90

Kitos granulės

 

98

1104 12 10

Avižų grūdai, traiškyti

 

93

1104 12 90

Avižų grūdai, perdirbti į dribsnius

 

182

1104 19 10

Kviečių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius

 

175

1104 19 30

Rugių grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius

 

171

1104 19 50

Kukurūzų grūdai, traiškyti arba perdirbti į dribsnius

 

173

1104 19 61

Miežių grūdai, traiškyti

 

97

1104 19 69

Miežių grūdai, perdirbti į dribsnius

 

189

1104 19 91

Ryžiai, perdirbti į dribsnius

 

234

1104 19 99

Kiti

 

173

1104 22 20

Avižų grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė)

 

162

1104 22 30

Avižų grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“)

 

162

1104 22 50

Avižų grūdai, gludinti

 

145

1104 22 90

Avižų grūdai, apdirbti tik smulkinant

 

93

1104 22 98

Avižų grūdai, kiti

 

93

1104 23 10

Kukurūzų grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti

 

152

1104 23 30

Kukurūzų grūdai, gludinti

 

152

1104 23 90

Kukurūzų grūdai, apdirbti tiktai smulkinant

 

98

1104 23 99

Kukurūzų grūdai, kiti

 

98

1104 29 01

Miežių grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė)

 

150

1104 29 03

Miežių grūdai, lukštenti ir skaldyti arba smulkinti („Gruetze“ arba „grutten“)

 

150

1104 29 05

Miežių grūdai, gludinti

 

236

1104 29 07

Miežių grūdai, apdirbti tik smulkinant

 

97

1104 29 09

Miežių grūdai, kiti

 

97

1104 29 11

Kviečių grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti

 

129

1104 29 15

Rugių grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti

 

129

1104 29 19

Kiti grūdai, lukštenti (pašalinta grūdo luobelė), skaldyti arba neskaldyti, smulkinti arba nesmulkinti

 

129

1104 29 31

Gludinti kviečių grūdai

 

154

1104 29 35

Gludinti rugių grūdai

 

154

1104 29 39

Kiti gludinti grūdai

 

154

1104 29 51

Kviečių grūdai, apdirbti tiktai smulkinant

 

99

1104 29 55

Rugių grūdai, apdirbti tiktai smulkinant

 

97

1104 29 59

Kiti grūdai, apdirbti tiktai smulkinant

 

98

1104 29 81

Kiti kviečių grūdai

 

99

1104 29 85

Kiti rugių grūdai

 

97

1104 29 89

Kiti grūdai

 

98

1104 30 10

Kviečių gemalai, sveiki, traiškyti, perdirbti į dribsnius arba malti

 

76

1104 30 90

Kitų javų gemalai, sveiki, traiškyti, perdirbti į dribsnius arba malti

 

75

1107 10 11

Neskrudintas miltų pavidalo kviečių salyklas

 

177

1107 10 19

Kitas kviečių salyklas

 

134

1107 10 91

Kitas miltų pavidalo salyklas

 

173

1107 10 99

Kitas salyklas

 

131

1107 20 00

Skrudintas salyklas

 

152

1108 11 00

Kviečių krakmolas

 

224

1108 12 00

Kukurūzų krakmolas

 

166

1108 13 00

Bulvių krakmolas

 

166

1108 14 00

Manijokų krakmolas

 

166

1108 19 10

Ryžių krakmolas

 

216

1108 19 90

Kiti krakmolai

 

166

1108 20 00

Inulinas

19,2

 

 

Alyvuogių aliejus ir jo frakcijos, nerafinuoti arba rafinuoti, bet chemiškai nemodifikuoti:

 

 

1509 10 10

Pirmojo spaudimo klasikinis alyvuogių aliejus (virgin lampante)

 

122,6

1509 10 90

Kitas pirmojo spaudimo aliejus

 

124,5

1509 90 00

Kiti

 

134,6

 

Kitas aliejus ir jo frakcijos, gauti tik iš alyvuogių, nerafinuoti arba rafinuoti, bei chemiškai nemodifikuoti, įskaitant šio aliejaus arba jo frakcijų mišinius su aliejumi arba frakcijomis, klasifikuojamais 15.09 pozicijoje:

 

 

1510 00 10

Neapdorotas aliejus

 

110,2

1510 00 90

Kitas

 

160,3

1517 90 10

Kiti gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus valgomieji mišiniai arba preparatai, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 10 %, bet ne daugiau kaip 15 % masės pieno riebalų

8,3

28,4

1517 90 99

Kiti gyvūninių arba augalinių riebalų ir aliejaus valgomieji mišiniai arba preparatai

16

 

1602 32 11

Gaminiai arba konservai iš Gallus domesticus rūšies vištų (naminių vištų), kurių ne mažiau kaip 57 % masės yra paukštiena arba paukštienos subproduktai, nevirti ir nekepti

 

86,7

 

Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje nėra fruktozės arba fruktozė sudaro mažiau kaip 20 % sausosios medžiagos masės (išskyrus izogliukozę):

 

 

1702 30 51

Turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės

 

26,8

1702 30 59

Kiti, kurių sudėtyje esanti gliukozė sudaro ne mažiau kaip 99 % sausosios medžiagos masės

 

20

1702 30 91

Kiti, turintys baltų kristalinių miltelių, aglomeruotų arba neaglomeruotų, pavidalą

 

26,8

1702 30 99

Kiti

 

20

 

Gliukozė ir gliukozės sirupas, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro ne mažiau kaip 20 %, bet mažiau kaip 50 % sausosios medžiagos masės, išskyrus invertuotąjį cukrų (išskyrus izogliukozę):

 

 

1702 40 90

Kiti

 

20

 

Kiti, įskaitant invertuotąjį cukrų, bei kiti cukraus ir cukraus sirupo mišiniai, kurių sudėtyje esanti fruktozė sudaro 50 % sausosios medžiagos masės:

 

 

1702 90 10

Chemiškai gryna maltozė

12,8

 

1702 90 50

Maltodekstrinas ir maltodekstrino sirupas

 

20

1702 90 75

Kita karamelė (degintas cukrus), turinti aglomeruotų arba neaglomeruotų miltelių pavidalą

 

27,7

1702 90 79

Kita karamelė

 

19,2

 

Salyklo ekstraktas; maisto produktai iš miltų, kruopų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 % masės, nenurodyti kitoje vietoje:

 

 

1901 90 99

Kiti

7,6

EA****

2002 90

Kiti pomidorai, paruošti arba konservuoti be acto arba acto rūgšties (išskyrus pomidorus sveikus arba supjaustytus gabalais)

14,4

 

 

Pievagrybiai (Agaricus genties):

 

 

2003 10 20

Konservuoti neilgam saugojimui, virti arba kepti pievagrybiai (Agaricus genties)

18,4

191

2003 10 30

Kiti

18,4

222

 

Ananasai, į kuriuos pridėta alkoholio, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg:

 

 

2008 20 11

Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 17 % masės

25,6

2,5

2008 20 19

Kiti

25,6

 

 

Ananasai, į kuriuos pridėta alkoholio, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg:

 

 

2008 20 31

Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 19 % masės

25,6

2,5

2008 20 39

Kiti

25,6

 

 

Ananasai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg:

 

 

2008 20 51

Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 17 % masės

19,2

 

2008 20 59

Kiti

17,6

 

 

Ananasai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 1 kg:

 

 

2008 20 71

Kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 19 % masės

20,8

 

2008 20 79

Kiti

19,2

 

2008 20 90

Ananasai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus

18,4

 

2008 30 55

Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas)); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg

18,4

 

2008 30 75

Mandarinai (įskaitant tikruosius mandarinus (tangerines) ir likerinius mandarinus (satsumas)); klementinos (clementines), vilkingai (wilkings) ir kiti panašūs citrusinių hibridai, į kuriuos nepridėta alkoholio, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 1 kg

17,6

 

 

Sušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

 

2009 11 11

Kurių vertė nedidesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės

33,6

20,6

2009 11 19

Kitos

33,6

 

 

Sušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67:

 

 

2009 11 91

Kurių vertė nedidesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 % masės

15,2

20,6

2009 11 99

Kitos

15,2

 

2009 12 00

Nesušaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20

12,2

 

 

Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

 

2009 19 11

Kurių vertė nedidesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės

33,6

20,6

2009 19 19

Kitos

33,6

 

 

Kitos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67:

 

 

2009 19 91

Kurių vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 % masės

15,2

20,6

2009 19 98

Kitos

12,2

 

 

Ananasų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 20:

 

 

2009 41 10

Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

15,2

 

2009 41 91

Kitos, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

15,2

 

2009 41 99

Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus

16

 

 

Kitos ananasų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 67:

 

 

2009 49 11

Kurių vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės

33,6

20,6

2009 49 19

Kitos

33,6

 

 

Kitos ananasų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67:

 

 

2009 49 30

Kurių vertė didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės, kurių sudėtyje yra pridėtojo cukraus

15,2

 

2009 49 91

Kitos, kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 % masės

15,2

20,6

2009 49 93

Kitos, kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis ne didesnis kaip 30 % masės

15,2

 

2009 49 99

Kitos, kurių sudėtyje nėra pridėtojo cukraus

16

 

2106 90 98

Kiti maisto produktai, nenurodyti kitoje vietoje (tik produktai, kurių pieno kiekis viršija 40%)

9

EA****

 

* – šiame sąraše prekių kodai nurodyti pagal Kombinuotosios nomenklatūros (KN) 2004 metų versiją

** – Erga omnes importo muitų normos nurodytos pagal 2003 m. rugsėjo 11 d. Europos Komisijos reglamentą (EB) Nr. 1789/2003, pakeičiantį Tarybos reglamento Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistikos nomenklatūros ir Bendrojo muitų tarifo 1 priedą

*** – produktams pagal KN kodus nuo 1001 iki 1108 19 90 ES taikoma importo muito norma pateikiama EUR/t

**** – žemės ūkio komponentas, kurio dydis nurodytas 2003 m. rugsėjo 11 d. Europos Komisijos reglamento (EB) Nr. 1789/2003, pakeičiančio Tarybos reglamento Nr. 2658/87 dėl tarifų ir statistikos nomenklatūros ir Bendrojo muitų tarifo 1 priedą, 1 priede

______________

 

 

 

 

Pakeitimai:

 

1.

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos, Įsakymas

Nr. VA-75, 2005-10-29, Žin., 2005, Nr. 132-4780 (2005-11-08), i. k. 1052055ISAK000VA-75

Dėl kai kurių Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko įsakymų pakeitimo