Suvestinė redakcija nuo 2019-11-21
Įsakymas paskelbtas: Žin. 2000, Nr. 9-232, i. k. 1002330ISAK00000022
Nauja redakcija nuo 2003-08-01:
Nr. 3D-257, 2003-06-27, Žin. 2003, Nr. 64-2910 (2003-06-30), i. k. 1032330ISAK003D-257
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
ĮSAKYMAS
DĖL ETILO ALKOHOLIO IR ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ GAMYBOS, IŠPILSTYMO, SAUGOJIMO, REALIZAVIMO IR GABENIMO MAKSIMALIAI LEISTINŲ NUOSTOLIŲ NORMŲ
2000 m. sausio 25 d. Nr. 22
Vilnius
Tvirtinu Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir gabenimo maksimaliai leistinų nuostolių normas (pridedama).
PATVIRTINTA
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro
2000 m. sausio 25 d. įsakymu Nr. 22
(nauja redakcija 2003 m. birželio 27 d.
įsakymu Nr.3D-257)
ETILO ALKOHOLIO IR ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ GAMYBOS, IŠPILSTYMO, SAUGOJIMO, REALIZAVIMO IR GABENIMO MAKSIMALIAI LEISTINŲ NUOSTOLIŲ NORMOS
1. BENDROSIOS NUOSTATOS
1.1. Visi nuostoliai, patirti gamybos, saugojimo, realizavimo ir gabenimo operacijose, nurašomi tik pagal faktišką kiekį, bet neviršijant leidžiamo patvirtintomis nuostolių normomis.
1.2. Nuostolių normos, nurodytos 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15 ir 16 skyriuose, priskirtinos natūralios netekties nuostoliams.
1.3. Alkoholinių gėrimų ir etilo alkoholio kiekis, sunaudotas jų kokybei tirti, priskiriamas gamybiniams nuostoliams, jei jų sunaudotas kiekis ne didesnis už kiekį, nurodytą naudojamame tyrimo metode. Bendra gamybinių nuostolių suma negali viršyti patvirtintų nuostolių normų.
Papildyta punktu:
Nr. 3D-25, 2005-01-14, Žin., 2005, Nr. 8-249 (2005-01-20), i. k. 1052330ISAK0003D-25
2. DISTILIUOTO ETILO ALKOHOLIO GAMYBOS IŠ KRAKMOLINIŲ ŽALIAVŲ IŠEIGOS NORMOS
Žaliava |
Distiliuoto etilo alkoholio išeiga (dal a. a.) iš 1 t sąlyginio krakmolo |
|
Obelių spirito varykla (tolydinis grūdų sausas malimas ir žaliavos apdorojimas aukštesnėse temperatūrose, atliekant šiluminį grūdų skaidymą) |
Rugiai |
Ne mažiau kaip 64,4 |
Kviečiai |
Ne mažiau kaip 65,2 |
Kvietrugiai |
Ne mažiau kaip 64,8 |
Kita krakmolinė žaliava (pvz., kviečių krakmolo sirupas, suskaidytas iki dekstrinų) |
Ne mažiau kaip 30,2 |
Skyriaus pakeitimai:
Nr. 3D-654, 2015-08-21, paskelbta TAR 2015-08-21, i. k. 2015-12494
3. KITŲ ALKOHOLIO PRODUKTŲ IŠEIGOS NORMOS DISTILIUOJANT TAM TIKRAS ŽALIAVAS
Eil. Nr. |
Alkoholio produkto pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Žaliavos pavadinimas ir kiekis |
Išeiga |
1. |
Stiprus grūdų gėrimas |
dal a.a. |
1 tona krakmolo |
33,00 |
2. |
Vyno distiliatas |
proc. nuo a.a. kiekio, esančio žaliavoje |
Vyno, vaisių ir uogų vyno gamybos nuosėdose |
91,9 |
3. |
Midaus distiliatas |
Proc. nuo a. a. kiekio, esančio žaliavoje |
Midaus pusgaminis |
91,9 |
4. |
Sulčių distiliatas |
-“- |
Spirituotos sultys |
91,9 |
Skyriaus pakeitimai:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
4. ETILO ALKOHOLIO NUOSTOLIŲ NORMOS REKTIFIKUOJANT DISTILIUOTĄ ETILO ALKOHOLĮ
4.1. ETILO ALKOHOLIO NUOSTOLIŲ NORMOS REKTIFIKUOJANT
DISTILUOTĄ ETILO ALKOHOLĮ IŠ KRAKMOLINIŲ ŽALIAVŲ
Našumas, dal/parą |
Maksimaliai leistini etilo alkoholio nuostoliai, proc.a.a. nuo kiekio, patekusio į rektifikavimo aparatą |
|
|
Lapkričio–kovo mėn. |
Balandžio–spalio mėn. |
|
Kolonų kiekis aparatūroje |
Kolonų kiekis aparatūroje |
|
3 |
3 |
|
I. Gaminant aukščiausios rūšies etilo alkoholį |
|
1000 |
0,65 |
0,82 |
1500 |
0,59 |
0,75 |
2000 |
0,56 |
0,72 |
2500 |
0,54 |
0,69 |
3000 |
0,53 |
0,68 |
|
II. Gaminant etilo alkoholį „Ekstra“ ir „Liuks“ |
|
1000 |
0,70 |
0,87 |
1500 |
0,64 |
0,80 |
2000 |
0,61 |
0,77 |
2500 |
0,59 |
0,74 |
3000 |
0,58 |
0,73 |
Poskyrio pakeitimai:
Nr. 3D-633, 2019-11-20, paskelbta TAR 2019-11-20, i. k. 2019-18524
4.2. ETILO ALKOHOLIO NUOSTOLIŲ NORMOS REKTIFIKUOJANT ALKOHOLĮ
IŠ MELASOS
Našumas, dal/parą |
Didžiausi leistini etilo alkoholio gamybos nuostoliai, proc. a.a. nuo kiekio, patekusio į raugo distiliavimo-rektifikavimo aparatą |
|
|
Lapkričio–kovo mėn. |
Balandžio–spalio mėn. |
|
Kolonų kiekis aparatūroje, įskaitant raugo koloną |
Kolonų kiekis aparatūroje, įskaitant raugo koloną |
|
3 |
3 |
|
I. Gaminant ypatingai švarų ir ekselent rūšies etilo alkoholį |
|
1000 |
1,02 |
1,19 |
1500 |
0,96 |
1,12 |
2000 |
0,93 |
1,09 |
2500 |
0,91 |
1,06 |
3000 |
0,90 |
1,05 |
3500 |
0,89 |
1,04 |
4000 |
0,89 |
1,03 |
|
II. Gaminant aukščiausios rūšies etilo alkoholį |
|
1000 |
1,00 |
1,16 |
1500 |
0,95 |
1,10 |
2000 |
0,92 |
1,07 |
2500 |
0,90 |
1,05 |
3000 |
0,89 |
1,04 |
3500 |
0,89 |
1,03 |
4000 |
0,88 |
1,02 |
Poskyrio pakeitimai:
Nr. 3D-633, 2019-11-20, paskelbta TAR 2019-11-20, i. k. 2019-18524
5. MAKSIMALIAI LEISTINOS NUOSTOLIŲ NORMOS GAMINANT VAISIŲ-UOGŲ IR VYNUOGIŲ VYNUS, JŲ KOKTEILIUS IR GĖRIMUS BEI SPIRITUOTUS IR NESPIRITUOTUS PUSGAMINIUS, SIDRĄ, MIDAUS PUSGAMINĮ, MIDŲ, LIKERIUS PUTOJANČIO VYNO GAMYBAI
Eil.Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Vaisių ir uogų sulčių spiritavimas iki 16–25 proc. stiprumo |
Proc. nuo a.a. kiekio, paimto gamybai |
2,40 |
2. |
Spirituotų vyno pusgaminių rauginimas |
proc.nuo paimto rauginimui mišinio kiekio |
1,00 |
3. |
Natūralių vyno pusgaminių, midaus pusgaminio rauginimas
|
proc. nuo paimto rauginimui mišinio kiekio |
2,0
|
31. |
Midaus brandinimas
|
proc. metams nuo patekusio į operaciją kiekio |
0,40 |
4. |
Mielių nuosėdos |
” |
0,75 |
5.
|
Nuosėdų kiekis išrūgusiuose natūraliuose vyno, midaus pusgaminiuose, susidedantis iš mielių nuosėdų ir nuosėdų likučio sultyse ar midaus misoje, nustatyto laboratorijoje prieš užraugiant. Nuosėdos nurašomos kelis kartus: dalis prieš spiritavimą, o likusios tolesnių technologinių operacijų metu
Nuosėdų kiekis išrūgusiuose natūraliuose vyno pusgaminiuose, sidre, paruoštuose iš koncentruotų sulčių, ir putojančiame vyne po antrinės fermentacijos |
dal, pagal laboratorijoje nustatytą kiekį
proc. nuo paimto rauginimui mišinio kiekio |
pagal faktinį surinktą kiekį
1,00 |
6. |
Vaisių-uogų ir vynuogių vyno pusgaminių, vyno, sidro, midaus pusgaminio, midaus ir spirituotų sulčių skaidrinimas bentonito suspensija kartu su kitomis skaidrinančiomis medžiagomis: - nuosėdos su skaidrinančiomis medžiagomis – nuskaidrinto vyno, midaus pusgaminio filtravimas |
dal
proc. nuo paimto operacijai kiekio |
nuosėdos nurašomos pagal faktinį kiekį 0,24 |
7. |
Perpumpavimas siurbliu iš talpyklų: - iki 120 dal tūrio - nuo 121 iki 2 000 dal tūrio - nuo 2 001 iki 10 000 dal tūrio - per 10 000 dal tūrio |
proc. nuo kiekio, patekusio į operaciją
|
0,14 0,09 0,07 0,06 |
8. |
Skystų mielių, spirituotų sulčių, vyno pusgaminių, sidro pusgaminio, midaus pusgamio nuosėdų perpumpavimas nepriklausomai nuo talpyklos tūrio |
proc. nuo kiekio, patekusio į operaciją |
0,10 |
9. |
Maišymas siurbliu, perpumpuojant į tą pačią talpyklą: - kupažui, egalizacijai, spiritavimui (kiekvienai operacijai atskirai) - skaidrinimui (apklijavimui) Pastaba: Maišant mechanine maišykle, nuostoliai neskaičiuojami. |
”
|
0,06
0,07 |
10.
|
Filtravimas (perpumpuojant per filtrą iš vienos talpyklos į kitą, skysčio susigėrimas į filtravimo medžiagą): - perpylimas iš vienos talpyklos į kitą per filtrą - filtravimas, naudojant tarpinę talpyklą - susigėrimas į filtrokartoną - susigėrimas į mikrofiltrus - susigėrimas į diatomitą |
proc. nuo kiekio, patekusio į operaciją |
pagal perpumpavimo nuostolius priklauso-somai nuo talpyklų tūrio 0,09 0,15 0,05 0,03 |
11. 11.1.
11.2 |
Terminis apdorojimas: apdorojimas šiluma (perpumpavimas iš vienos talpyklos į kitą per šilumos mainų aparatą, saugojimas, išlaikant tam tikrą laiką): - srovėje be išlaikymo - srovėje išlaikant iki 10 parų - išlaikant nuo 10 iki 20 parų - išlaikant mėnesį
apdorojimas šalčiu (perpumpavimas iš vienos talpyklos į kitą per šilumos mainų aparatą, saugojimas, išlaikant tam tikrą laiką): - srovėje be išlaikymo - srovėje išlaikant iki 3 parų - srovėje išlaikant ilgiau nei 3 paras |
” |
0,20 0,30 0,42 0,50
0,25 0,26 0,40 |
12. |
Įsigėrimas į ąžuolinius šulelius, maderizuojant vyną metalinėse talpyklose Pastaba. Absoliučiai sausos medžiagos masė apskaičiuojama pagal turimos medienos drėgmės analizę, nustatytą laboratorijoje džiovinimo būdu kiek-vienai partijai iš 3 medienos bandinių (apie 100 g masės), džiovinant 105oC temperatūroje iki pastovios masės. |
dal/kg absoliučiai sausos medžiagos |
0,06 |
13. |
Gazuotų vynų, vynų gėrimų, sidro gamyba (gaminant srovėje – saturatoriuje) |
proc. nuo kiekio, patekusio į opreraciją |
0,73 |
14. |
Likerio putojančiam vynui gamyba |
” |
0,67 |
15. |
Spirituoto likerio putojančiam vynui, spirituoto cukraus sirupo gamyba |
” |
0,85 |
16. |
Ramių vynų, vynų kokteilių pilstymas (pylimas į butelius, užkimšimas, etiketavimas): - pagal tūrį - pagal lygį - pylimas į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
proc. nuo kiekio, patekusio į operaciją
|
0,31 0,42
0,48 |
161. |
Midaus pilstymas (pylimas į butelius, užkimšimas, etiketavimas): - pagal lygį - pylimas į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
proc. nuo kiekio, patekusio į operaciją |
1,0
1,05 |
17.
|
Ramių karštų vynų pilstymas su pašildymu srovėje (be išlaikymo), užkemšant, etiketuojant ir perduodant į gatavos produkcijos sandėlį |
proc. nuo kiekio, patekusio į operaciją |
pagal tūrį 0,65
pagal lygį 0,95 |
18. |
Pasterizacija buteliuose prisotintų angliarūgštės vynų ir sidrų |
”
|
0,46 |
19. |
Putojančių vynų, gazuotų vynų ir jų gėrimų išpilstymas |
” |
1,75 |
20. |
Sidro išpilstymas: - į butelius - į statinaites |
” |
1,75 2,75 |
21. |
Putojančio vyno kontrolinis išlaikymas buteliuose |
” |
0,23 |
22.
22.1.
22.2.
22.3.
22.4.
22.5.
22.6. 22.7. 22.8. 22.9. 22.10. |
Putojančio vyno gamyba klasikiniu (buteliniu) metodu: rauginamojo mišinio supylimas į butelius ir užkimšimas karūnkamščiais; butelių su rauginamuoju mišiniu sudėjimas į konteinerius, pervežimas, horinzontalus sudėjimas, rauginimas; butelių perkrovimas, sukratant jų turinį, nutekėjusių butelių atrinkimas; vyno išlaikymas buteliuose, nutekėjusių butelių atrinkimas: išlaikius 6 mėn. išlaikius 12 mėn. išlaikius 24 mėn. išlaikius 36 mėn.; butelių sudėjimas į piupitrus, sukratant jų turinį; remiuažas; vyno atšaldymas, degoržažas; užkimšimas, varžčio uždėjimas; pasterizavimas, kontrolinis išlaikymas; etiketavimas, pakavimas. |
„
|
0,7
0,14
0,5
1,0 1,8 2,3 2,8
0,1 0,05 4,0 0,02 1,0 0,09 |
23. |
Išpylimas iš butelių, sugrąžintų iš gatavos produkcijos sandėlio arba prekybos tinklo, įforminant aktu: - vyno, midaus - putojančių vynų, gazuotų vynų ir jų gėrimų |
proc. nuo kiekio, patekusio į operaciją |
0,50
0,70 |
24. |
Alkoholio pašalinimas iš (dealkoholizavimas): - sidro, vyno, midaus
|
proc. nuo a. a. kiekio, patekusio į operaciją |
7
|
Skyriaus pakeitimai:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
Nr. 3D-633, 2019-11-20, paskelbta TAR 2019-11-20, i. k. 2019-18524
Pakeistas skyriaus pavadinimas:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
6. LEIDŽIAMAS STIPRUMO SUMAŽĖJIMAS (ETILO ALKOHOLIO NUOSTOLIAI) GAMINANT VAISIŲ-UOGŲ IR VYNUOGIŲ VYNUS, JŲ KOKTEILIUS IR GĖRIMUS BEI SPIRITUOTUS IR NATŪRALIUS PUSGAMINIUS, MIDŲ BEI MIDAUS PUSGAMINĮ, SPIRITUOTAS SULTIS, SIDRĄ, LIKERIUS, NAUDOJAMUS PUTOJANČIO VYNO GAMYBOJE
Eil.Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Sulčių arba išrūgusių vyno pusgaminių spiritavimas (be filtravimo) |
Alkoholio kiekio su-mažėjimas, tūrio proc. |
0,10 |
2. |
Gamyba: -kupažavimas - terminis apdorojimas , be išlaikymo ir išlaikant iki 20 parų - išlaikant nuo 21 paros iki mėnesio - kiekvienam tolesniam mėnesiui pridedama - filtravimas Pilstymas |
”
|
0,10 0,20 0,25 0,20 0,10 0,10 |
3. |
Vyno pusgaminių cheresavimas aparatuose su įkrova |
” |
0,20 |
4. |
Laikymas: - spirituotų sulčių, spirituotų vyno pusgaminių - natūralių vyno ir midaus pusgaminių |
proc. metams |
0,30 0,20 |
Skyriaus pakeitimai:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
Pakeistas skyriaus pavadinimas:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
7. NUOSTOLIŲ NORMOS, LAIKANT SPIRITUOTAS SULTIS, VAISIŲ-UOGŲ IR VYNUOGIŲ VYNO PUSGAMINIUS, VYNUS, SIDRĄ, MIDAUS PUSGAMINĮ IR MIDŲ, MIELIŲ IR SKAIDRINIMO NUOSĖDAS, VAISIŲ-UOGŲ EKSTRAKTUS
Eil.Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Metinė nuostolių norma proc., kai vidutinė laikymo temperatūra 0C |
|||
|
|
iki 15 |
15,1–20 |
20,1–25 |
per 25 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
1. |
Laikymas rūsiuose ir rūsio tipo patalpose: - statinėse iki 120 dal; - kubiluose iki 1000 dal; - kubiluose per 1000 dal; - metalinėse talpyklose |
2,00 1,50 1,30 0,35 |
2,40 1,80 1,60 0,35 |
2,80 2,10 1,90 0,35 |
- - - - |
2. |
Laikymas antžeminėse patalpose: - statinėse iki 120 dal; - kubiluose iki 1 000 dal; - kubiluose per1 000 dal; - metalinėse talpyklose iki 10 000 dal; - metalinėse talpyklose per10 000 dal |
2,60 2,00 1,80 0,45 0,40 |
3,00 2,30 2,10 0,55 0,54 |
3,60 2,60 2,40 0,65 0,64 |
4,20 2,90 2,70 0,75 0,74 |
3.
|
Laikymas po hermetizuojančios medžiagos sluoksniu: - metalinėse talpyklose iki 100 000 dal; - metalinėse talpyklose per 100 000 dal. |
0,26 0,15 |
0,26 0,15 |
0,26 0,15 |
0,26 0,15 |
4. |
Laikymas lauke: - statinėse iki 120 dal; - kubiluose per 120 dal; - metalinėse talpyklose iki 10 000 dal; - metalinėse talpyklose per 10 000 dal |
4,00 3,00 0,63 0,48 |
5,50 3,80 0,81 0,69 |
6,50 4,40 0,89 0,84 |
7,50 5,20 1,27 1,13 |
Pakeistas skyriaus pavadinimas:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
Pastabos:
1. Nuostoliai skaičiuojami kiekvieną mėnesį. Vidutinis mėnesinis saugotos medžiagos kiekis dauginamas iš metinės nuostolių normos (vidutinėje temperatūroje) ir dalijamas iš 12 ir iš 100.
2. Mėnesinis vidutinis kiekis nustatomas mėnesio kiekvienos dienos žaliavų likučių sumą dalijant iš mėnesio dienų skaičiaus.
3. Mėnesinė vidutinė temperatūra nustatoma kiekvieną darbo dieną matuojant patalpų temperatūrą ir temperatūrų sumą dalijant iš dienų skaičiaus.
8. BRENDŽIO SPIRITO, VISKIO SPIRITO, GRŪDŲ SPIRITO, TEKILOS SPIRITO, MIDAUS DISTILIATO LAIKYMO METINĖS NUOSTOLIŲ NORMOS PROC. NUO ABSOLIUTAUS ETILO ALKOHOLIO KIEKIO
Pakeistas skyriaus pavadinimas:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
8.1. Laikymas medinėse statinėse uždarose patalpose.
Šios nuostolių normos taikomos ir etilo alkoholio bei vandens mišiniams.
Eil Nr. |
Laikymo sąlygos ir talpyklos rūšis |
Laikymo temperatūra,°C |
|||||
iki 15 |
15,1–16 |
16,1–17 |
17,1–18 |
18,1–19 |
19,1–20 |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
1. 2.
3. |
Statinėse iki 70 dal Statinėse per 70 dal ir kubiluose iki 150 dal Kubiluose per 150 dal
|
3,30
2,30 2,00 |
3,40
2,35 2,10 |
3,50
2,35 2,15 |
3,60
2,40 2,20 |
3,70
2,45 2,25 |
3,80
2,45 2,30 |
|
Laikymo temperatūra,°C |
||||||
20,1–21 |
21,1–22 |
22,1–23 |
23,1–24 |
14,1–25 |
per 25 |
||
1. 2.
3. |
Statinėse iki 70 dal Statinėse per 70 dal ir kubiluose iki 150 dal Kubiluose per 150 dal |
3,90
2,50 2,40 |
4,00
2,60 2,50 |
4,10
2,70 2,60 |
4,20
2,80 2,70 |
4,30
2,90 2,80 |
4,40
3,10 2,90 |
8.2. Laikymas metalinėse talpyklose (rezervuaruose).
Šios nuostolių normos taip pat taikomos spirituotam likeriui, naudojamam putojančio vyno gamybai, spirituotam cukraus sirupui
|
Laikymo temperatūra, 0C |
||||
iki 15 |
15,1–20 |
20,1–25 |
per 25 |
||
1. |
Nuostolių norma, a. a. proc. |
0,45 |
0,55 |
0,65 |
0,75 |
2. |
Nuostolių norma kiekvienu deguonies dozavimo atveju – 0,10 proc. nuo a.a. kiekio, esančio produkte. |
||||
3. |
Įsigėrimas į ąžuolo šulelius ir medžio drožles metalinėse talpyklose (rezervuaruose) nustatomas skaičiuojant pagal formulę: N= S · 0,5 čia: N- etilo alkoholio nuostoliai, litrais a.a. S- absoliučiai sausų šulelių masė, kg 0,5- a.a. kiekis, susigeriantis į 1 kg absoliučiai sausos medienos, litrais a.a.
Absoliučiai sausos medienos masė nustatoma pakraunant šulelius į talpyklas. Išdžiovinama iki pastovaus svorio ne mažiau kaip po tris 100 g medienos bandinius 105 0C temperatūroje. Tolesnių užpylimų nuostolių norma – 0,4 proc. nuo medžiagoje esančio a.a. kiekio. |
||||
9. BRENDŽIO,VISKIO, TEKILOS,GRŪDŲ SPIRITO (STIPRAUS GRŪDŲ GĖRIMO) IR JŲ 30–70 PROC. STIPRUMO PUSGAMINIŲ LAIKYMO METINĖS NUOSTOLIŲ NORMOS, PROC. ABSOLIUTAUS ALKOHOLIO KIEKIO
Trečiaisiais laikymo metais nuostolių norma mažinama 5 proc., o ketvirtaisiais ir tolesniais metais po 10 proc.
Eil.Nr. |
Talpyklų rūšis |
Laikymo temperatūra, 0C |
||||||
iki 15 |
15,1–16 |
16,1–17 |
17,1–18 |
18,1–19 |
19,1–20 |
per 20 |
||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
1. |
Medinėse statinėse iki 70 dal |
2,400 |
2,50 |
2,600 |
2,70 |
3,00 |
3,30 |
3,60 |
2. |
Medinėse statinėse per 70 iki 150 dal |
2,10 |
2,20 |
2,300 |
2,40 |
2,60 |
2,80 |
3,00 |
3. |
Medinėse statinėse per150 dal ir kubiluose iki 150 dal |
1,80 |
1,90 |
1,85 |
2,10 |
2,20 |
2,30 |
2,400 |
4. |
Kubiluose per 150 dal |
1,70 |
1,75 |
1,85 |
1,95 |
2,05 |
2,15 |
2,20 |
5. |
Metalinėse talpyklose |
0,40 |
0,50 |
0,50 |
0,50 |
0,50 |
0,50 |
0,6 |
10. BRENDŽIO, VISKIO, GRŪDŲ SPIRITO ĮSIGĖRIMO Į STATINIŲ ŠULELIUS NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1. |
Pakartotinis gėrimo supylimas į statines |
proc. nuo a. a.kiekio, supilto į talpyklą |
0,20 |
2. |
Pakartotinis gėrimo supylimas į kubilus |
“ |
0,15 |
11. ETILO ALKOHOLIO LAIKYMO, PERPYLIMO IR GABENIMO NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Lapkritis–kovas |
Balandis–spalis |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Laikymas stacionarinėse talpyklose: - uždaruose sandėliuose - atvirose aikštelėse |
dal a.a. mėnesiui 1 m2 garavimo paviršiaus |
0,008 0,016 |
0,024 0,065 |
2. |
Laikymas metalinėse statinaitėse
|
proc. a.a. mėnesiui nuo laikomo kiekio |
0,09 |
0,10 |
3. |
Perpylimas (cisterna–cisterna, saikiklis–cisterna, cisterna–saikiklis, talpykla–talpykla): - siurbliu - savitaka |
proc. nuo a.a. kiekio, patekusio į operaciją
|
0,017 0,01 |
0,025 0,02 |
4. |
Perpylimas iš saikiklio į geležinkelio arba autocisterną, pripilant sandėliavimo rezervuarus prie stoties: - siurbliu - savitaka |
”
|
0,027 0,025 |
0,053 0,040 |
5. |
Išpylimas iš geležinkelio cisternos į saikiklį ar talpyklą: - siurbliu - sifonu Išpylimas iš autocisternos į saikiklį arba iš perkrovimo stotyse esančių talpyklų ar iš autocisternų į geležinkelio cisterną: - siurbliu - sifonu |
proc. nuo a.a. kiekio, patekusio į operaciją
|
0,06 0,04
0,027 0,025 |
0,10 0,06
0,053 0,040 |
6. |
Metalinių statinių pripildymas iš saikiklio arba išpylimas iš metalinių statinių į saikiklį, cisterną arba rezervuarą |
„ |
0,08 |
0,09 |
7. |
Perpylimas kelyje iš vagono–cisternos į kitą vagoną–cisterną arba į rezervuarą (avarijos atveju) |
„ |
0,06 |
0,10 |
8. |
Gabenimas autocisternomis: - atstumu nuo 0,5 iki 50 km - per 50 km – po 0,0007 kiekvienam km, bet ne daugiau kaip |
„
|
0,02
0,06 |
0,03
0,07 |
9. |
Gabenimas geležinkelio vagonais–cisternomis kiekvienai parai (pripylimo ir išpylimo dienos laikomos 1 para): - cisternose 20 t talpos - cisternose 50 t talpos - cisternose 60 t talpos |
dal a.a. |
0,125 0,24 0,28 |
0,14 0,28 0,30 |
10. |
Gabenimas metalinėse statinėse gele-žinkelio, auto- arba vandens transportu: - kiekvienai parai - tačiau visame kelyje ne daugiau kaip |
proc. nuo a.a. kiekio, patekusio į operaciją |
0,010 0,10 |
0,015 0,15 |
12. ETILO ALKOHOLIO SUNAUDOJIMO TAROS PLOVIMUI NORMOS
Eil. Nr. |
Taros rūšis |
Matavimo vnt. |
Sunaudojimo norma |
|
lapkričio–kovo mėn. |
balandžio–spalio mėn. |
|||
1.
2. 3. |
Geležinkelio cisternos pagal talpą: - 20 tonų - 50 tonų - 60 tonų Autocisternos Metalinės statinės iki 35 dal |
dal a.a.
|
0,60 0,80 0,90 0,24 0,04 |
0,70 1,10 1,20 0,30 0,04 |
13. ALKOHOLIO PRODUKTŲ, IŠSKYRUS ETILO ALKOHOLĮ, LEISTINOS NUOSTOLIŲ NORMOS, GABENANT GELEŽINKELIU, AUTOTRANSPORTU IR VANDENS TRANSPORTU
13.1. VYNŲ IR SIDRO, JŲ PUSGAMINIŲ IR SPIRITUOTŲ SULČIŲ GABENIMO NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Taros rūšis ir gabenimo būdas |
Nuostolių norma, proc. nuo pakrauto kiekio |
|
kiekvieną parą |
nepriklausomai nuo laiko kelyje |
||
1. |
Ąžuolinėse statinėse geležinkeliu arba vandens transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą, bet ne daugiau kaip 0,23 proc. per visą gabenimo laiką |
0,025
|
-
|
2. |
Metalinėse statinėse geležinkeliu ar vandens transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą |
0,007
|
-
|
3. |
Geležinkelio cisternomis ir tankeriais-vynovežiais jūros transportu |
0,0045 |
- |
4. |
Ąžuolinėse statinėse automobilių transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą |
-
|
0,08
|
5. |
Metalinėse statinėse automobilių transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą, bet ne daugiau 0,013 proc. per gabenimo laiką |
0,007
|
-
|
6. |
Automobilių cisternomis |
- |
0,039 |
13.2. VYNŲ IR SIDRO, JŲ PUSGAMINIŲ IR SPIRITUOTŲ SULČIŲ PERPYLIMO, SUSIJUSIO SU GABENIMU, NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1. |
Perpylimas iš saikiklio į geležinkelio ar autocisterną |
proc. nuo pakrauto kiekio |
0,064 |
2. |
Išpylimas iš geležinkelio ar autocisternų |
” |
0,070 |
3. |
Statinių pripylimas arba išpylimas iš statinių į gavėjo tarą |
” |
0,100 |
13.3. SPIRITINIŲ GĖRIMŲ (TAIP PAT IR SPIRITŲ) GABENIMO ĮVAIRIU TRANSPORTU NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Taros rūšis ir gabenimo būdas |
Nuostolių norma, proc. a.a. nuo pakrauto kiekio |
|
kiekvieną parą |
nepriklausomai nuo laiko kelyje |
||
1. |
Ąžuolinėse statinėse geležinkelio arba vandens transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą, bet ne daugiau kaip 0,24 proc. per visą gabenimo laiką |
0,030 |
-
|
2. |
Metalinėse statinėse geležinkeliu arba vandens transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą |
0,007
|
- |
3. |
Geležinkelio cisternose |
0,0055 |
- |
4. |
Ąžuolinėse statinėse automobilių transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą |
- |
0,100 |
5. |
Metalinėse statinėse automobilių transportu, įskaitant pakrovimą ir iškrovimą, bet ne daugiau kaip 0,08 proc. per visą gabenimo laiką |
0,008
|
- |
6. |
Automobilių cisternose |
- |
0,044 |
13.4. SPIRITINIŲ GĖRIMŲ (TAIP PAT IR SPIRITŲ ) PERPYLIMO, SUSIJUSIO SU GABENIMU, NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1. |
Supylimas iš saikiklio į geležinkelio ar auto- cisternas |
proc. a.a. nuo pakrauto kiekio |
0,072 |
2. |
Išpylimas iš geležinkelio ar autocisternų |
” |
0,087 |
3. |
Supylimas iš saikiklio į statines ar iš statinių į gavėjo tarą |
” |
0,11 |
4. |
Įsigėrimas į ąžuolo statinių šulelius gabenant |
” |
0,30 |
14. ETILO ALKOHOLIO NUOSTOLIŲ NORMOS GAMINANT SPIRITINIUS GĖRIMUS IR ALKOHOLINIUS KOKTEILIUS
Eil.Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Aromatinių spiritų gamyba iš augalinės žaliavos
|
proc. nuo a.a. kiekio, paimto žaliavai užpilti |
3,90 |
2. |
Aromatinių spiritų gamyba iš eterinių aliejų |
” |
2,80 |
3. |
Spirituotų antpilų gamyba iš džiovintos augalinės žaliavos: - užpilant vieną kartą - užpilant du kartus |
” |
4,50 5,90 |
4. |
Spirituotų antpilų gamyba iš džiovintos vaisių-uogų žaliavos |
” |
5,30 |
41. |
Spirituotų antpilų gamyba iš šviežių vaisių ar (ir) uogų žaliavos |
„ |
12,5 |
42. |
Kieto pavidalo augalinės žaliavos, skirtos dėti į butelius, apdorojimas etilo alkoholiu: – užpilant pirmą kartą – užpilant antrą ir (arba) kiekvieną kitą kartą |
„ |
21,6 5 |
5. |
Nepanaudojamo broko išgarinimas distiliavimo aparate |
proc. nuo a.a. kiekio, patekusio į distiliavimo aparatą |
1,84 |
6 |
Spirituotų žaliavų ir pusgaminių, kuriuose yra ne mažiau kaip 4 proc. riebalų, perpylimas siurbliu arba savitaka |
proc. nuo a.a. kiekio, patekusio į gamybą |
2,0 |
7. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant |
proc. nuo a. a. kiekio, patekusio į gamybą |
|
|
likerius, kuriuose cukraus daugiau nei 250 g/dm3: |
|
|
|
|
|
|
|
– pilstant į butelius pagal lygį |
|
3,30 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau |
|
3,75 |
|
automatiniu būdu |
|
|
7.1. |
gamybos metu |
|
2,10 |
7.2. |
išpilstymo metu: |
|
|
|
– pilstant į butelius pagal lygį |
|
1,20 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
1,65 |
|
|
|
|
|
|
|
|
8. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant |
|
|
|
likerius, kuriuose cukraus ne daugiau nei 250 g/dm3: |
|
|
8.1. |
– kuriuose nėra riebalų: |
|
|
|
– pilstant į butelius pagal lygį |
|
2,60 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu |
|
3,05 |
|
ir pusiau automatiniu būdu |
|
|
8.1.1. |
gamybos metu |
|
1,50 |
8.1.2 |
išpilstymo metu: |
|
|
|
– pilstant į butelius pagal lygį |
|
1,10 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
1,55 |
|
|
|
|
8.2. |
kuriuose yra ne mažiau kaip 4 proc. riebalų: |
|
|
|
– pilstant į butelius pagal lygį |
|
3,55 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu |
|
3,90 |
|
ir pusiau automatiniu būdu |
|
|
8.2.1. |
gamybos metu |
|
2,10 |
8.2.2. |
išpilstymo metu: |
|
|
|
– pilstant pagal lygį |
|
1,45 |
|
– pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
1,80 |
9.
9.1. 9.2. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant trauktines, kuriose cukraus ne daugiau kaip 80 g/dm3, ir džiną: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau auto-matiniu būdu gamybos metu išpilstymo metu: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiauauto-matiniu būdu |
|
1,80
2,20
0,80
1,0
1,40 |
|
|
|
|
10.
10.1. 10.2. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant trauktines, kuriose cukraus ne mažiau kaip 80 g/dm3: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu gamybos metu išpilstymo metu: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
„ |
2,40
2,80 1,35
1,05
1,45 |
11.
11.1.
11.2. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant „Malūnininkų“ trauktinę: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu
gamybos metu
išpilstymo metu: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
proc. nuo a.a. kiekio, patekusio į operaciją
|
2,26
2,80
1,20
1,06
1,60 |
12.
12.1.
12.2 |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant balzamus: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu
gamybos metu
išpilstymo metu: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
“ |
2,95
4,30
1,90
1,05
1,40 |
13.
13.1.
13.2.
13.3. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant degtines: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu gamybos metu, kai degtinė gaminama maišant suspaustu oru rektifikuotą etilo alkoholį su suminkštintu vandeniu, po to valant aktyvuota anglimi ir filtruojant
Pastaba. Aktyvuotos anglies ir smėlio filtrų regeneracijos periodiškumas nustatomas technologinėje instrukcijoje.
išpilstymo metu: -pilstant į butelius pagal lygį -pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu aktyvuotos anglies kolonų ir kvarcinio smėlio filtrų regeneracijos metu: - išpilant degtinę iš regeneruojamų kolonų į distiliatų talpyklą - išgarinant aktyvuotos anglies kolonas - - išpilant degtinę iš smėlio filtrų į distiliatų talpyklą - plaunant filtrus minkštintu vandeniu - paruošiant naują aktyvuotą anglį kolonos užpildymui (užpilant degtine) |
„
„
proc. nuo a.a. kiekio degtinėje, išpiltoje iš kolonos |
1,60
1,90
0,80
0,80
1,10
0,90 1,50
0,50 0,70
0,90 |
14.
14.1.
14.2.
14.3. 14.4. 14.5.
14.6. |
Brendžio, viskio, stipraus grūdų gėrimo gamyba: perpylimas: - iš talpyklų iki 150 dal - iš talpyklų per 150 dal maišymas, egalizavimas, kupažavimas ir skaidrinimas (kiekvienai operacijai atskirai) įsigėrimas į filtravimo medžiagą įsigėrimas į skaidrinimo medžiagą terminis apdorojimas: - apdorojimas šalčiu srovėje su išlaikymu, įskaitant perpylimą per šilumos mainų aparatą ir išlaikymą reikalingą laiką - apdorojimas šiluma srovėje su perpylimu išpilstymas: - į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
proc. a.a. kiekio, patekusio į operaciją |
0,12 0,09
0,07 0,09 0,08
0,30 0,14
1,0
1,40 |
15.
15.1.
15.2. |
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant alkoholinius kokteilius
gamybos metu
išpilstymo metu
|
„ |
3,25
1,50
1,75 |
16.
|
Bendra etilo alkoholio nuostolių leistina norma gaminant ir išpilstant midaus nektarus, kuriuose cukraus ne mažiau kaip 80 g/dm3: - pilstant į butelius pagal lygį - pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
proc. nuo a. a. kiekio, patekusio į gamybą
|
2,40
2,80 |
16.1. 16.2.
|
gamybos metu išpilstymo metu:
- pilstant į suvenyrinius sudėtingos konfigūracijos butelius rankiniu ir pusiau automatiniu būdu |
|
1,35
1,05
1,45 |
18. |
Išpylimas iš butelių, sugrąžintų iš gatavos produkcijos sandėlio arba prekybos tinklo, įforminant aktu |
„ |
0,70 |
Pastabos:
1. Atsižvelgiant į naudojamos technologinės įrangos savybes, įmonėms leidžiama keisti nuostolių paskirstymą tarp gamybos ir pilstymo barų, tačiau neviršijant bendros leistinos nuostolių normos.
2. Suvenyrinei priskiriama produkcija, išfasuota į originalius stiklinius, krištolinius, porcelianinius, keramikinius ir stiklinius ąsočius ar butelius 0,05–1,75 litrų.
3. 14.1–14.5 eilutėse nurodytos operacijos gali būti taikomos ir kitiems šiame skyriuje išvardytiems gėrimams. Perpylimo ir maišymo nuostolių normos taikomos ir brendžio spiritui, viskio spiritui, vaisių spiritui, kitiems šiose normose nenurodytiems spiritiniams gėrimams, etilo alkoholio ir vandens mišiniams, spirituotam cukraus sirupui, spirituotiems likeriams, naudojamiems putojančio vyno gamybai, ir koleriui, jei jie stipresni kaip 20 proc.
4. Šiame skyriuje neįvardytiems spiritiniams gėrimams, gaminamiems iš distiliatų, taikomos 14 eilutėje nurodytos nuostolių normos.
Skyriaus pakeitimai:
Nr. 3D-394, 2003-09-26, Žin., 2003, Nr. 92-4175 (2003-10-01), i. k. 1032330ISAK003D-394
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
Nr. 3D-633, 2019-11-20, paskelbta TAR 2019-11-20, i. k. 2019-18524
15. GATAVOS PRODUKCIJOS NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1. |
Gatavos produkcijos pakavimas į dėžes, konteinerius, paletes: - vynų, jų gėrimų, sidro, midaus - pakuojant rankiniu būdu karštą vyną papildomai - spiritinių gėrimų, alkoholinių kokteilių
|
proc. nuo patekusio į operaciją kiekio proc. nuo patekusio į operaciją a. a. kiekio |
0,02 0,02
0,02 |
2. |
Transportavimas sandėlio viduje, laikymas ir pakrovimas į automašinas: - ramių vynų, jų gėrimų, sidrų, midaus - putojančių ir gazuotų vynų, jų gėrimų, sidrų - spiritinių gėrimų
- alkoholinių kokteilių |
proc. nuo gauto plius pakrauto kiekio, padalyto iš 2 „ proc. a. a. nuo gauto plius pakrauto kiekio, padalyto iš 2 „ |
0,02 0,05 0,02
0,05 |
Skyriaus pakeitimai:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
16. ALKOHOLINIŲ GĖRIMŲ, IŠFASUOTŲ Į STIKLINĘ TARĄ, GABENIMO NUOSTOLIŲ NORMOS
Eil. Nr. |
Transporto rūšis |
Matavimo vnt. |
Atstumai |
Nuostolių norma |
1. |
Autotransportu: - vynų, jų gėrimų, sidro, midaus
- spiritinių gėrimų, alkoholinių kokteilių
Perkraunant iš vienos transporto priemonės į kitą: - vynų, jų gėrimų, sidro, midaus
- spiritinių gėrimų, alkoholinių kokteilių |
proc. nuo pakrauto kiekio
proc. a. a. nuo perkrauto kiekio
proc. nuo pakrauto kiekio
proc. a. a. nuo perkrauto kiekio |
iki 25 km nuo 25 km iki 200 km daugiau kaip 200 km
- |
0,03 0,04 kiekvienam sekančiam 100 km pridedama po 0,005 proc.
0,01 |
2. |
Geležinkeliu: - vynų, jų gėrimų, sidro, midaus
- spiritinių gėrimų, alkoholinių kokteilių
- atvirose visų rūšių dėžėse
- uždarose gofruoto kartono dėžėse
- uždarose dėžėse
Vežant toliau kaip 5000 km, kiekvienam sekančiam 1000 km norma didinama 0,05 proc. |
proc. nuo pakrauto kiekio
proc. a. a. nuo perkrauto kiekio |
iki 500 km nuo 501 iki 1000 km nuo 1001 iki 5000 km iki 500 km nuo 501 iki 1000 km nuo 1001 iki 5000 km iki 500 km nuo 501 iki 1000 km nuo 1001 iki 5000 km |
0,04 0,05 0,06 0,02 0,03 0,04 0,01 0,02 0,03 |
Skyriaus pakeitimai:
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
17. DENATŪRUOTO ETILO ALKOHOLIO GAMYBOS NUOSTOLIAI
Eil. Nr. |
Operacijos pavadinimas |
Matavimo vnt. |
Nuostolių norma |
1. |
Etilo alkoholio maišymas su denatūrantais |
proc. nuo a.a. kiekio, patekusio į gamybą |
0,07 |
Pakeitimai:
1.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 367, 2000-12-22, Žin., 2000, Nr. 110-3540 (2000-12-28), i. k. 1002330ISAK00000367
Dėl 2000 01 25 įsakymo Nr.22 "Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir transportavimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" dalinio pakeitimo
2.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 141, 2001-05-03, Žin., 2001, Nr. 39-1383 (2001-05-09), i. k. 1012330ISAK00000141
Dėl 2000 01 25 įsakymo Nr. 22 "Dėl etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir transportavimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" dalinio pakeitimo
3.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 418, 2001-11-29, Žin., 2001, Nr. 101-3609 (2001-11-30), i. k. 1012330ISAK00000418
Dėl 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr.22 "Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir transportavimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" dalinio pakeitimo
4.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 238, 2002-06-24, Žin., 2002, Nr. 65-2677 (2002-06-28), i. k. 1022330ISAK00000238
Dėl 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr. 22 "Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir transportavimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" pakeitimo
5.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-257, 2003-06-27, Žin., 2003, Nr. 64-2910 (2003-06-30), i. k. 1032330ISAK003D-257
Dėl Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr. 22 "Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir transportavimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" pakeitimo
6.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-394, 2003-09-26, Žin., 2003, Nr. 92-4175 (2003-10-01), i. k. 1032330ISAK003D-394
Dėl žemės ūkio ministro 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr. 22 „Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir gabenimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" pakeitimo
7.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-35, 2004-02-03, Žin., 2004, Nr. 21-656 (2004-02-07), i. k. 1042330ISAK0003D-35
Dėl žemės ūkio ministro 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr. 22 „Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir gabenimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" pakeitimo
8.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-25, 2005-01-14, Žin., 2005, Nr. 8-249 (2005-01-20), i. k. 1052330ISAK0003D-25
Dėl žemės ūkio ministro 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr. 22 "Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir gabenimo maksimaliai leistinų nuostolių normų" papildymo
9.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-654, 2015-08-21, paskelbta TAR 2015-08-21, i. k. 2015-12494
Dėl žemės ūkio ministro 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr. 22 „Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir gabenimo maksimaliai leistinų nuostolių normų“pakeitimo
10.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-633, 2019-11-20, paskelbta TAR 2019-11-20, i. k. 2019-18524
Dėl žemės ūkio ministro 2000 m. sausio 25 d. įsakymo Nr. 22 „Dėl Etilo alkoholio ir alkoholinių gėrimų gamybos, išpilstymo, saugojimo, realizavimo ir gabenimo maksimaliai leistinų nuostolių normų“ pakeitimo