Suvestinė redakcija nuo 2008-06-20

 

Įsakymas paskelbtas: Žin. 2001, Nr. 32-1078, i. k. 1012330ISAK00000096

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

Į S A K Y M A S

DĖL 1999 05 20 ĮSAKYMO NR. 210 „DĖL PRIVALOMŲJŲ KOKYBĖS REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ DALINIO PAKEITIMO

 

2001 m. balandžio 4 d. Nr. 96

Vilnius

 

 

Atsižvelgdamas į papildytų Europos Sąjungos teisės aktų bei Codex Alimentarius Komisijos standartų reikalavimus iš dalies keičiu:

1. 1999 05 20 įsakymą Nr. 210 „Dėl privalomųjų kokybės reikalavimų patvirtinimo“(Žin., 1999, Nr. 46-1467) ir 1 punkte vietoj žodžių „CN kodas“ įrašau žodžius „KPN kodas“.

2. Neteko galios nuo 2008-01-01

Punkto naikinimas:

Nr. 3D-550, 2007-12-12, Žin. 2007, Nr. 132-5389 (2007-12-15), i. k. 1072330ISAK003D-550

 

3. Neteko galios nuo 2008-06-20

Punkto naikinimas:

Nr. 3D-335, 2008-06-13, Žin. 2008, Nr. 70-2675 (2008-06-19), i. k. 1082330ISAK003D-335

 

4. Įsakymu patvirtintus Privalomuosius lydytų sūrių kokybės reikalavimus:

4.1. Preambulėje vietoj žodžių „CN kodas „ įrašau žodžius „ KPN kodas“;

4.2. 12 punktą išdėstau taip:

12. Lydyti sūriai ženklinami vadovaujantis ūkio ministro 1998 04 16 įsakymu Nr. 137 patvirtintų Lietuvos Respublikoje parduodamų prekių ženklinimo taisyklių (Žin., 1998, Nr. 38-1024) nuostatomis ir šio reglamento 13 punkto reikalavimais.“

4.3. 14 punktą išdėstau taip:

14. Bandiniai imami pagal LST EN ISO 707 „Pienas ir pieno produktai. Bandinių ėmimo taisyklės.“

4.4. Papildau šiuo 17 punktu:

17. Chloridų kiekis nustatomas pagal LST ISO 5943 „Sūris ir lydyto sūrio produktai. Chloridų kiekio nustatymas. Potenciometrinio titravimo metodas.“

 

5. Įsakymu patvirtintus Privalomuosius valgomųjų ledų kokybės reikalavimus:

5.1. Preambulėje vietoj žodžių „CN kodas“ įrašau žodžius „ KPN kodas“;

5.2. 4 punkte po žodžių „valgomieji ledai“ įterpiu žodžius „ir ledų mišiniai“;

5.3. 5 punkte nurodytą lentelę išdėstau taip:

Produkto grupė

1

2

3

4

5

6

Pogrupis

1

2

3

1

2

1

2

3

1

2

3

1

2

3

1

2

Riebalai, baltymai ir kiti sudėties reikalavimai

Pieno riebalai Pieno baltymai

Pieno riebalai Pieno baltymai ir/arba kiti baltymai

Pieno riebalai ir/arba kiti riebalai Pieno baltymai

Pieno riebalai ir/arba kiti riebalai Pieno baltymai ir/arba kiti baltymai

Mažais kiekiais pieno riebalai ir/arba kiti riebalai, pieno baltymai ir/arba kiti baltymai

Jokių riebalų ir baltymų, išskyrus tuos, kurie yra natūralūs leistinų ingredientų ir priedų komponentai

Be skoninių priedų

Sausosios medžiagos

30

28

26

30

26

30

30

20

30

30

20

 

 

 

15

10

Pieno riebalai

8

2,5

< 2,5

8

< 2,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riebalai, įskaitant pieno riebalus (jei jų yra)

 

 

 

 

 

8

5

<5

8

5

<5

 

 

 

 

 

Pieno baltymai

2,5

2,5

2,5

 

 

2,5

2,5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baltymai, įskaitant pieno baltymus (jeigu jų yra)

 

 

 

2,5

2,5

 

 

 

2,5

2,5

 

 

 

 

 

 

Kiaušinio trynio sausosios medžiagos (jeigu dedama kiaušinių)

1,4

1,4

1,4

1,4

1,4

1,4

1,4

1,4

1,4

1,4

1,4

 

 

 

 

 

Su skoniniais priedais

Sausosios medžiagos

28

26

24

28

24

28

28

20

28

28

20

10

10

10

 

 

Pieno riebalai

7

2,2

 

7

<2,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riebalai, įskaitant pieno riebalus (jeigu jų yra)

 

 

 

 

 

7

4

4

7

4

4

 

 

 

 

 

Pieno baltymai, kaip nenugriebto pieno ekvivalentas

2,2

2,2

2,2

 

 

2,2

2,2

2,2

 

 

 

 

 

 

 

 

Baltymai, įskaitant pieno baltymus (jeigu jų yra)

 

 

 

2,2

2,2

 

 

 

2,2

2,2

2,2

 

 

 

 

 

Lyginamasis svoris (g/l)

475

475

475

475

475

475

475

475

475

475

475

475

475

475

475

475

 

 

5.4. 7 punktą išdėstau taip:

7. Gaminant valgomuosius ledus ir ledų mišinius gali būti vartojami HN 53 „Leidžiami vartoti maisto priedai“ nurodyti maisto priedai, neviršijant nustatytų kiekių.“

5.5. 14 punktą išdėstau taip:

14. Valgomieji ledai ir ledų mišiniai ženklinami vadovaujantis ūkio ministro 1998 04 16 įsakymu Nr. 137 patvirtintų Lietuvos Respublikoje parduodamų prekių ženklinimo taisyklių (Žin., 1998, Nr. 38-1024) nuostatomis ir šio reglamento 15 punkto reikalavimais.“

5.6. 16 punktą išdėstau taip:

16. Bandiniai imami pagal LST EN ISO 707 „Pienas ir pieno produktai. Bandinių ėmimo taisyklės.“

5.7. 17 punktą išdėstau taip:

17. Riebalų kiekis nustatomas pagal LST EN ISO 7328 „Pieniniai valgomieji ledai ir ledų mišiniai. Riebalų kiekio nustatymas. Gravimetrinis metodas.“

5.8. 18 punktą išdėstau taip:

18. Sausosios medžiagos kiekis nustatomas pagal LST ISO 3728 „Valgomieji ledai. Sausųjų medžiagų kiekio nustatymas.“

6. Neteko galios nuo 2005-07-27

Punkto naikinimas:

Nr. 3D-335, 2005-07-08, Žin. 2005, Nr. 90-3393 (2005-07-26), i. k. 1052330ISAK003D-335

 

 

 

 

ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS                                                            KĘSTUTIS KRISTINAITIS

 

 

Pakeitimai:

 

1.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas

Nr. 3D-335, 2005-07-08, Žin., 2005, Nr. 90-3393 (2005-07-26), i. k. 1052330ISAK003D-335

Dėl Raugintų pieno gaminių kokybės reikalavimų patvirtinimo bei kai kurių žemės ūkio ministro įsakymų pripažinimo netekusiais galios

 

2.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas

Nr. 3D-550, 2007-12-12, Žin., 2007, Nr. 132-5389 (2007-12-15), i. k. 1072330ISAK003D-550

Dėl kai kurių žemės ūkio ministro įsakymų, susijusių su privalomaisiais kokybės reikalavimais, pakeitimo

 

3.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas

Nr. 3D-335, 2008-06-13, Žin., 2008, Nr. 70-2675 (2008-06-19), i. k. 1082330ISAK003D-335

Dėl Sūrių kokybės reikalavimų aprašo patvirtinimo ir kai kurių žemės ūkio ministro įsakymų, susijusių su privalomaisiais kokybės reikalavimais, pakeitimo