Suvestinė redakcija nuo 2008-01-01 iki 2008-06-19
Įsakymas paskelbtas: Žin. 2001, Nr. 32-1078, i. k. 1012330ISAK00000096
LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS
Į S A K Y M A S
DĖL 1999 05 20 ĮSAKYMO NR. 210 „DĖL PRIVALOMŲJŲ KOKYBĖS REIKALAVIMŲ PATVIRTINIMO“ DALINIO PAKEITIMO
2001 m. balandžio 4 d. Nr. 96
Vilnius
Atsižvelgdamas į papildytų Europos Sąjungos teisės aktų bei Codex Alimentarius Komisijos standartų reikalavimus iš dalies keičiu:
1. 1999 05 20 įsakymą Nr. 210 „Dėl privalomųjų kokybės reikalavimų patvirtinimo“(Žin., 1999, Nr. 46-1467) ir 1 punkte vietoj žodžių „CN kodas“ įrašau žodžius „KPN kodas“.
2. Neteko galios nuo 2008-01-01
Punkto naikinimas:
Nr. 3D-550, 2007-12-12, Žin. 2007, Nr. 132-5389 (2007-12-15), i. k. 1072330ISAK003D-550
3. Įsakymu patvirtintus Privalomuosius fermentinių sūrių kokybės reikalavimus:
3.1. Preambulę išdėstau taip:
„Šis dokumentas nustato privalomuosius kokybės reikalavimus į Lietuvos rinką pateikiamiems fermentiniams sūriams (KPN kodas 0406).
Reikalavimai parengti remiantis šiais dokumentais:
1990 m. liepos 24 d. Tarybos reglamentas (EEC) Nr. 2204/90, nustatantis su sūriais susijusias papildomas bendrąsias taisykles organizuojant pieno ir pieno produktų rinką;
1990 m. rugsėjo 26 d. Komisijos reglamentas (EEC) Nr. 2742/90, nustatantis detalias Tarybos reglamento Nr. 2204/90 taikymo taisykles;
„Codex Alimentarius komisijos standartas A-6:1978, I perž. – 1999. „Sūriai. Bendrieji reikalavimai.“
3.2. 10 punktą išdėstau taip:
3.3. 16 punktą išdėstau taip:
3.4. 17 punktą išdėstau taip:
3.5. Laikau 18 punktą netekusiu galios, o buvusius 19, 20, 21 punktus laikau atitinkamai 18, 19, 20 punktais ir išdėstau taip:
„18. Sūriai ženklinami vadovaujantis ūkio ministro 1998 04 16 įsakymu Nr. 137 patvirtintų Lietuvos Respublikoje parduodamų prekių ženklinimo taisyklių (Žin., 1998, Nr. 38-1024) nuostatomis ir šio reglamento 19-24 punktų reikalavimais.
3.6. Papildau šiuo 21 punktu:
2.7. 25 punktą išdėstau taip:
4. Įsakymu patvirtintus Privalomuosius lydytų sūrių kokybės reikalavimus:
4.2. 12 punktą išdėstau taip:
„12. Lydyti sūriai ženklinami vadovaujantis ūkio ministro 1998 04 16 įsakymu Nr. 137 patvirtintų Lietuvos Respublikoje parduodamų prekių ženklinimo taisyklių (Žin., 1998, Nr. 38-1024) nuostatomis ir šio reglamento 13 punkto reikalavimais.“
4.3. 14 punktą išdėstau taip:
5. Įsakymu patvirtintus Privalomuosius valgomųjų ledų kokybės reikalavimus:
5.3. 5 punkte nurodytą lentelę išdėstau taip:
Produkto grupė |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
|||||||||||
Pogrupis |
1 |
2 |
3 |
1 |
2 |
1 |
2 |
3 |
1 |
2 |
3 |
1 |
2 |
3 |
1 |
2 |
|
Riebalai, baltymai ir kiti sudėties reikalavimai |
Pieno riebalai Pieno baltymai |
Pieno riebalai Pieno baltymai ir/arba kiti baltymai |
Pieno riebalai ir/arba kiti riebalai Pieno baltymai |
Pieno riebalai ir/arba kiti riebalai Pieno baltymai ir/arba kiti baltymai |
Mažais kiekiais pieno riebalai ir/arba kiti riebalai, pieno baltymai ir/arba kiti baltymai |
Jokių riebalų ir baltymų, išskyrus tuos, kurie yra natūralūs leistinų ingredientų ir priedų komponentai |
|||||||||||
Be skoninių priedų |
Sausosios medžiagos |
30 |
28 |
26 |
30 |
26 |
30 |
30 |
20 |
30 |
30 |
20 |
|
|
|
15 |
10 |
Pieno riebalai |
8 |
2,5 |
< 2,5 |
8 |
< 2,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Riebalai, įskaitant pieno riebalus (jei jų yra) |
|
|
|
|
|
8 |
5 |
<5 |
8 |
5 |
<5 |
|
|
|
|
|
|
Pieno baltymai |
2,5 |
2,5 |
2,5 |
|
|
2,5 |
2,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baltymai, įskaitant pieno baltymus (jeigu jų yra) |
|
|
|
2,5 |
2,5 |
|
|
|
2,5 |
2,5 |
|
|
|
|
|
|
|
Kiaušinio trynio sausosios medžiagos (jeigu dedama kiaušinių) |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
1,4 |
|
|
|
|
|
|
Su skoniniais priedais |
Sausosios medžiagos |
28 |
26 |
24 |
28 |
24 |
28 |
28 |
20 |
28 |
28 |
20 |
10 |
10 |
10 |
|
|
Pieno riebalai |
7 |
2,2 |
|
7 |
<2,2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Riebalai, įskaitant pieno riebalus (jeigu jų yra) |
|
|
|
|
|
7 |
4 |
4 |
7 |
4 |
4 |
|
|
|
|
|
|
Pieno baltymai, kaip nenugriebto pieno ekvivalentas |
2,2 |
2,2 |
2,2 |
|
|
2,2 |
2,2 |
2,2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Baltymai, įskaitant pieno baltymus (jeigu jų yra) |
|
|
|
2,2 |
2,2 |
|
|
|
2,2 |
2,2 |
2,2 |
|
|
|
|
|
|
Lyginamasis svoris (g/l) |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
475 |
5.4. 7 punktą išdėstau taip:
5.5. 14 punktą išdėstau taip:
„14. Valgomieji ledai ir ledų mišiniai ženklinami vadovaujantis ūkio ministro 1998 04 16 įsakymu Nr. 137 patvirtintų Lietuvos Respublikoje parduodamų prekių ženklinimo taisyklių (Žin., 1998, Nr. 38-1024) nuostatomis ir šio reglamento 15 punkto reikalavimais.“
5.6. 16 punktą išdėstau taip:
5.7. 17 punktą išdėstau taip:
6. Neteko galios nuo 2005-07-27
Punkto naikinimas:
Nr. 3D-335, 2005-07-08, Žin. 2005, Nr. 90-3393 (2005-07-26), i. k. 1052330ISAK003D-335
Pakeitimai:
1.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-335, 2005-07-08, Žin., 2005, Nr. 90-3393 (2005-07-26), i. k. 1052330ISAK003D-335
Dėl Raugintų pieno gaminių kokybės reikalavimų patvirtinimo bei kai kurių žemės ūkio ministro įsakymų pripažinimo netekusiais galios
2.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas
Nr. 3D-550, 2007-12-12, Žin., 2007, Nr. 132-5389 (2007-12-15), i. k. 1072330ISAK003D-550
Dėl kai kurių žemės ūkio ministro įsakymų, susijusių su privalomaisiais kokybės reikalavimais, pakeitimo