Suvestinė redakcija nuo 2002-07-18 iki 2003-01-15

 

Nutarimas paskelbtas: Žin. 2002, Nr. 57-2336, i. k. 1021100NUTA00000851

 

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ

 

N U T A R I M A S

DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOJE PAGAMINTŲ ARBA IMPORTUOTŲ CUKRAUS IR PRODUKTŲ, KURIUOSE YRA CUKRAUS, SĄRAŠO PATVIRTINIMO

 

2002 m.birželio 7 d.Nr.851

Vilnius

 

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos cukraus mokesčio įstatymu (Žin., 2002, Nr.15-551), Lietuvos Respublikos Vyriausybė nutaria:

1.Patvirtinti Lietuvos Respublikoje pagamintų arba importuotų cukraus ir produktų, kuriuose yra cukraus, sąrašą (pridedama).

2.Pripažinti netekusiais galios:

2.1.Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m.lapkričio 4 d.nutarimą Nr.1296 „Dėl Akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo“ (Žin., 1998, Nr.97-2684);

2.2.Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m.gruodžio 4 d.nutarimą Nr.1400 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m.lapkričio 4 d.nutarimo Nr.1296 „Dėl Akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo“ (Žin., 1998, Nr.108-2970);

2.3.Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1999 m.gegužės 20 d.nutarimą Nr.623 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m.lapkričio 4 d.nutarimo Nr.1296 „Dėl Akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo“ (Žin., 1999, Nr.45-1449);

2.4.Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2000 m.rugpjūčio 23 d.nutarimą Nr.962 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m.lapkričio 4 d.nutarimo Nr.1296 „Dėl Akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo „ dalinio pakeitimo“ (Žin., 2000, Nr.72-2231);

2.5.Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2001 m.rugsėjo 10 d.nutarimą Nr.1070 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1998 m.lapkričio 4 d.nutarimo Nr.1296 „Dėl Akcizo įskaitymo ir grąžinimo tvarkos bei produktų, kurių sudėtyje yra cukraus, sąrašo patvirtinimo“ dalinio pakeitimo“ (Žin., 2001, Nr.79-2756).

3.Šis nutarimas įsigalioja nuo 2002 m.liepos 1 dienos.

 

 

 

MINISTRAS PIRMININKAS                                                               ALGIRDAS BRAZAUSKAS

 

 

 

FINANSŲ MINISTRĖ                                                                              DALIA GRYBAUSKAITĖ

 


 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m.

birželio 7 d. nutarimu Nr.851

 

LIETUVOS RESPUBLIKOJE PAGAMINTI ARBA IMPORTUOTI CUKRUS IR PRODUKTAI, KURIUOSE YRA CUKRAUS

 

KPN kodas*

Produkto aprašymas

Apmokestinamas cukraus kiekis (procentais)

0402.10.91.0

miltelių, granulių arba kitokio sausojo pavidalo pienas ir grietinėlė, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

35

0402.10.99.0

kitas miltelių, granulių arba kitokio sausojo pavidalo pienas ir grietinėlė, kurių riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių

35

0402.29.15.0

miltelių, granulių arba kitokio sausojo pavidalo pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 27 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

38

0402.29.19.0

kitas miltelių, granulių arba kitokio sausojo pavidalo pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 27 procentai masės

35

0402.29.91.0

miltelių, granulių arba kitokio sausojo pavidalo pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 27 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

38

0402.29.99.0

kitas miltelių, granulių arba kitokio sausojo pavidalo pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 27 procentai masės

38

0402.99.11.0

kitas pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 9,5 procento masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

43

0402.99.19.0

kitas pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas ne didesnis kaip 9,5 procento masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 2,5 kg

43

0402.99.31.0

kitas pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 9,5 procento, bet ne didesnis kaip 45 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

43

0402.99.39.0

kitas pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 9,5 procento, bet ne didesnis kaip 45 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 2,5 kg

43

0402.99.91.0

kitas pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 45 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 2,5 kg

43

0402.99.99.0

kitas pienas ir grietinėlė, į kuriuos pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių riebumas didesnis kaip 45 procentai masės, tiesiogiai išfasuoti į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 2,5 kg

43

0404.10.26.0

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausosios išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės

27

0404.10.28.0

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausosios išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės

27

0404.10.32.0

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausosios išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės

27

0404.10.34.0

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausosios išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės

27

0404.10.36.0

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausosios išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės

27

0404.10.38.0

miltelių, granulių arba kitokio pavidalo sausosios išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės

27

0404.10.72.0

kitos išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės

43

0404.10.74.0

kitos išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės

43

0404.10.76.0

kitos išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis ne didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės

43

0404.10.78.0

kitos išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas ne didesnis kaip 1,5 procento masės

43

0404.10.82.0

kitos išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 1,5 procento, bet ne didesnis kaip 27 procentai masės

43

0404.10.84.0

kitos išrūgos ir pakeistų savybių išrūgos, koncentruotos arba nekoncentruotos, į kurias pridėta cukraus ar kitų saldiklių, kurių sudėtyje esančių baltymų kiekis didesnis kaip 15 procentų masės, o riebumas didesnis kaip 27 procentai masės

43

0406.10.20.1

švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė, kurių riebumas ne didesnis kaip 40 procentų masės, ir jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

22

0406.10.80.1

kiti švieži (nenokinami arba nekonservuojami) sūriai, įskaitant išrūgų sūrius, ir varškė, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

22

1701.11.10.0

skirtas rafinuoti žaliavinis cukranendrių cukrus, į kurį nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

92

1701.11.90.0

kitas žaliavinis cukranendrių cukrus, į kurį nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

92

1701.12.10.0

skirtas rafinuoti žaliavinis cukrinių runkelių cukrus, į kurį nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

92

1701.12.90.0

kitas žaliavinis cukrinių runkelių cukrus, į kurį nepridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

92

1701.91.00.0

cukranendrių arba cukrinių runkelių cukrus ir chemiškai gryna sacharozė, į kuriuos pridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

100

1701.99.10.1

rafinuotasis baltasis cukrus

100

1701.99.10.9

kitas baltasis cukrus

100

1701.99.90.0

kitas cukrus

100

1702.20.10.0

klevų cukrus, kurio būvis kietas, į kurį pridėta aromatinių arba dažiųjų medžiagų

100

1702.20.90.0

kitas klevų cukrus ir klevų sirupas

100

1702.90.60.0

dirbtinis medus, sumaišytas arba nesumaišytas su natūraliu medumi

80

1702.90.71.0

karamelė, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 50 procentų sausosios medžiagos masės

80

1702.90.75.0

kita karamelė, turinti aglomeruotų arba neaglomeruotų miltelių pavidalą

80

1702.90.79.0

kita karamelė

80

1702.90.99.0

kitas cukrus ir kiti sirupų mišiniai

80

1704.10.11.0

juostelių pavidalo kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu)

58

1704.10.19.0

kita kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu)

58

1704.10.91.0

juostelių pavidalo kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu)

70

1704.10.99.0

kita kramtomoji guma, su cukraus apvalkalu arba be jo, kurios sudėtyje esanti sacharozė sudaro ne mažiau kaip 60 procentų masės (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu)

70

1704.90.30.0

baltasis šokoladas

45

1704.90.51.0

konditerinės masės, įskaitant marcipaną, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė ne mažesnė kaip 1 kg

60

1704.90.55.9

pastilės ir žirneliai nuo gerklės skausmo ir nuo kosulio, neįregistruoti Valstybiniame vaistų registre

60

1704.90.61.1

konditerijos gaminiai su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 60 procentų masės

65

1704.90.61.2

konditerijos gaminiai su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 60 procentų masės

55

1704.90.61.3

konditerijos gaminiai su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 35 procentus masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

1704.90.61.4

konditerijos gaminiai su cukraus apvalkalu, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 35 procentus masės

30

1704.90.65.0

konditerijos gaminiai-guminukai ir konditerijos gaminiai iš drebučių, įskaitant vaisių pastas, turinčias konditerijos gaminių iš cukraus pavidalą

60

1704.90.71.0

saldainiai iš virtos cukraus masės, įdaryti arba neįdaryti

60

1704.90.75.0

kieti saldainiai iš cukraus ir sviesto (irisai), karamelės ir panašūs saldainiai

60

1704.90.81.9

kitos presuotos tabletės ir specialios paskirties maisto produktai, neįregistruoti Valstybiniame vaistų registre

60

1704.90.99.0

kiti konditerijos gaminiai iš cukraus, neturintys kakavos

60

1806.10.20.0

kakavos milteliai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 5 procentus masės, bet mažiau kaip 65 procentus masės

50

1806.10.30.0

kakavos milteliai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 65 procentus masės, bet mažiau kaip 80 procentų masės

75

1806.10.90.0

kakavos milteliai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) arba izogliukozė, išreikšta sacharozės kiekiu, sudaro ne mažiau kaip 80 procentų masės

90

1806.20.10.0

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo gaminiai, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kitokio pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių masė didesnė kaip 2 kg, ir kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 31 procentas masės kakavos sviesto arba ne mažiau kaip 31 procentas kakavos sviesto ir pieno riebalų

50

1806.20.30.0

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo gaminiai, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kitokio pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių masė didesnė kaip 2 kg, ir kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 25 procentai, bet mažiau kaip 31 procentas kakavos sviesto ir pieno riebalų

35

1806.20.50.0

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo gaminiai, kurių masė didesnė kaip 2 kg, taip pat skysti gaminiai, pastos, milteliai, granulės arba kitokio pavidalo gaminiai, sudėti į talpyklas arba tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių masė didesnė kaip 2 kg, ir kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

35

1806.20.70.1

pieniško šokolado trupiniai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

50

1806.20.70.9

kiti pieniško šokolado trupiniai

50

1806.20.80.1

šokolado aromatą turinčios glazūros, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

35

1806.20.80.9

kitos šokolado aromatą turinčios glazūros

35

1806.20.95.1

gaminiai su kakava, kurių sudėtyje yra daugiau kaip 20 procentų masės cukraus

20

1806.31.00.2

briketų, plytelių arba juostelių pavidalo šokoladu glazūruoti varškės sūreliai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

24

1806.31.00.3

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo šokoladu glazūruoti varškės sūreliai

24

1806.31.00.7

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo įdaryti kakavos turintys maisto produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto

45

1806.31.00.8

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo įdaryti kakavos turintys maisto produktai

45

1806.32.10.2

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, su javų, grūdų, vaisių arba riešutų priedais, ir kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

40

1806.32.10.7

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, su javų, grūdų, vaisių arba riešutų priedais, ir kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

40

1806.32.90.4

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

50

1806.32.90.6

kiti briketų, plytelių arba juostelių pavidalo neįdaryti kakavos turintys maisto produktai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.11.2

šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, su alkoholiu, ir kurio sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

55

1806.90.11.6

kitas šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, su alkoholiu, ir kurio sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

55

1806.90.19.2

kitas šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, kurio sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

55

1806.90.19.7

kitas šokoladas, įdarytas arba neįdarytas, kurio sudėtyje yra mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

55

1806.90.31.2

įdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

50

1806.90.31.6

kiti įdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.39.2

neįdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

50

1806.90.39.6

kiti neįdaryti šokolado produktai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.50.2

kakavos turintys konditerijos gaminiai iš cukraus, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

30

1806.90.50.6

kiti kakavos turintys konditerijos gaminiai iš cukraus, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

30

1806.90.60.1

lydyti sūreliai su kakava ir sviestas su kakava, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

25

1806.90.60.3

kiti lydyti sūreliai su kakava ir sviestas su kakava, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

25

1806.90.60.6

kiti tepiniai su kakava, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

50

1806.90.60.8

kiti tepiniai su kakava, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

50

1806.90.70.2

gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamybai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

70

1806.90.70.6

kiti gaminiai su kakava, vartojami gėrimų gamybai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

70

1806.90.90.2

kiti maisto produktai, turintys kakavos, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 18 procentų masės kakavos sviesto ir ne mažiau kaip 20 procentų masės cukraus

42

1806.90.90.7

kiti maisto produktai, turintys kakavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

42

1901.20.00.1

mišiniai ir tešlos, skirti kepinių, klasifikuojamų 19.05 pozicijoje, gamybai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

38

1901.90.99.1

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, ir kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

1901.90.99.2

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, ir kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

1901.90.99.3

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, ir kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

1901.90.99.4

kiti maisto produktai iš miltų, rupinių, krakmolo arba salyklo ekstrakto, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 40 procentų masės, kiti maisto produktai iš prekių, klasifikuojamų 04.01-04.04 pozicijose, kurių sudėtyje nėra kakavos arba kurių sudėtyje esanti kakava, iš kurios visiškai pašalinti riebalai, sudaro mažiau kaip 5 procentus masės, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

27

1905.20.10.0

meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro mažiau kaip 30 procentų masės

25

1905.20.30.0

meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

1905.20.90.0

meduoliai su imbiero priedais ir panašūs produktai, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų, išreikštą sacharozės kiekiu) sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės

65

1905.31.11.1

saldūs sausainiai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.31.19.1

kiti saldūs sausainiai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, o jų sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.31.30.1

kiti saldūs sausainiai, kurių sudėtyje yra ne mažiau kaip 8 procentai masės pieno riebalų, o cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.31.91.1

saldūs sluoksniuoti sausainiai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.31.99.1

kiti saldūs sausainiai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.32.11.1

vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, tiesiogiai supakuoti į pakuotes, kurių neto masė ne didesnė kaip 85 g, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.32.19.1

kiti vafliai ir sausblyniai, visiškai arba iš dalies padengti ar glaistyti šokoladu arba kitais produktais, kurių sudėtyje yra kakavos, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

27

1905.32.99.1

kiti vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės

33

1905.32.99.3

kiti vafliai ir sausblyniai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

27

1905.90.60.1

kiti kepiniai, į kuriuos pridėta saldiklių ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

38

2006.00.10.0

imbieras, konservuotas cukruje (nusausintas, apcukruotas arba cukruotas)

70

2006.00.31.0

vyšnios, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos arba cukruotos), kuriose cukraus daugiau kaip 13 procentų masės

57

2006.00.38.0

kitos daržovės, vaisiai, riešutai, vaisių žievelės ir kitos augalų dalys, konservuotos cukruje (nusausintos, apcukruotos arba cukruotos), kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 13 procentų masės

45

2007.91.10.0

džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš citrusų vaisių, kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

55

2007.99.10.0

slyvų tyrės ir pastos bei džiovintų slyvų tyrės ir pastos, skirtos pramoniniam perdirbimui, tiesiogiai supakuotos į pakuotes, kurių neto masė didesnė kaip 100 kg, ir kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

60

2007.99.20.0

kaštainių tyrės ir pastos, kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

47

2007.99.31.0

džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš vyšnių, kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

55

2007.99.33.0

džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš braškių arba žemuogių, kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

55

2007.99.35.0

džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš aviečių, kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

55

2007.99.39.1

džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos iš obuolių, kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

55

2007.99.39.9

kiti džemai, vaisių drebučiai (želė), marmeladai, tyrės ir pastos, kurių sudėtyje esančio cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

55

2009.11.91.0

užšaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.19.91.0

neužšaldytos apelsinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.29.91.0

greipfrutų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.39.51.0

citrinų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.39.91.0

kitos citrusų vaisių sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.49.91.0

ananasų sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67, ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.69.71.0

koncentruotos vynuogių sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 30, bet ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 18 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.69.79.0

kitos vynuogių sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 30, bet ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 18 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.79.91.0

obuolių sultys, kurių Brikso vertė didesnė kaip 20, bet ne didesnė kaip 67, ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.80.61.0

kriaušių sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67 ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.80.83.0

pasiflorų (kryžiažiedžių) ir gvajavų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67 ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.80.84.0

mangų, mangostanų, papajų, tamarindų, anakardžio obuolių, ličių, duonvaisių, sapodilių, karambolų ir pitahajų sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67 ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.80.86.0

kitos bet kurių vienos rūšies vaisių arba daržovių sultys, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67 ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.90.31.0

obuolių ir kriaušių sulčių mišiniai, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 18 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.90.71.0

citrusų vaisių sulčių ir ananasų sulčių mišiniai, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.90.92.0

atogrąžų vaisių sulčių mišiniai, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2009.90.94.0

kitų vaisių sulčių mišiniai, kurių Brikso vertė ne didesnė kaip 67, vertė ne didesnė kaip 30 eurų už 100 kg neto masės ir kurių sudėtyje pridėtojo cukraus kiekis didesnis kaip 30 procentų masės

49

2101.12.92.1

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.12.92.2

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.12.92.3

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.12.92.4

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.12.92.5

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos ekstraktų, esencijų arba koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.12.98.1

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.12.98.2

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.12.98.3

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.12.98.4

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.12.98.5

produktai, daugiausia sudaryti iš kavos, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.20.92.1

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.20.92.2

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.20.92.3

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.20.92.4

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.20.92.5

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės ekstraktų, esencijų ar koncentratų, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.20.98.1

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.20.98.2

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.20.98.3

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.20.98.4

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.20.98.5

produktai, daugiausia sudaryti iš arbatos arba matės, ir kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.30.91.1

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.30.91.2

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.30.91.3

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.30.91.4

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.30.91.5

skrudintų trūkažolių (cikorijų) ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2101.30.99.1

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 70 procentų masės

75

2101.30.99.2

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 50 procentų masės, bet mažiau kaip 70 procentų masės

65

2101.30.99.3

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 40 procentų masės, bet mažiau kaip 50 procentų masės

45

2101.30.99.4

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 30 procentų masės, bet mažiau kaip 40 procentų masės

35

2101.30.99.5

kitų skrudintų kavos pakaitalų ekstraktai, esencijos ir koncentratai, kurių sudėtyje esantis cukrus sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės, bet mažiau kaip 30 procentų masės

25

2105.00.10.0

grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje nėra pieno riebalų arba šie riebalai sudaro mažiau kaip 3 procentus masės

25

2105.00.91.0

grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje riebalai sudaro ne mažiau kaip 3 procentus masės, bet mažiau kaip 7 procentus masės

20

2105.00.99.0

grietininiai ir kiti valgomieji ledai, su kakava arba be jos, kurių sudėtyje riebalai sudaro ne mažiau kaip 7 procentus masės

20

2106.90.59.0

kiti aromatinti arba dažyti cukraus sirupai

60

2106.90.98.3

cukraus sirupai su saldikliais ar kitais priedais, kurių sudėtyje esanti sacharozė (įskaitant invertuotąjį cukrų) sudaro ne mažiau kaip 20 procentų masės

60

2106.90.98.6

cukrų mišiniai su valgomaisiais priedais, riebalais arba kitomis medžiagomis

60

2202.90.10.1

nektarai

10

2202.90.10.9

kiti nealkoholiniai gėrimai, išskyrus vaisių arba daržovių sultis, klasifikuojamas 20.09 pozicijoje, kurių sudėtyje nėra produktų, klasifikuojamų 04.01–04.04 pozicijose

10

2309.10.90.0

kitas kačių ir šunų maistas, kurio sudėtyje nėra krakmolo, gliukozės, gliukozės sirupo, maltodekstrino arba maltodekstrino sirupo, pieno produktų

1

___________________

*Produktų kodai ir aprašymas pateikti pagal Kombinuotosios prekių nomenklatūros 2002 metų versiją.

______________

 

 

Priedo pakeitimai:

Nr. 1120, 2002-07-12, Žin., 2002, Nr. 72-3068 (2002-07-17), i. k. 1021100NUTA00001120

 

 

 

Pakeitimai:

 

1.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Nutarimas

Nr. 1120, 2002-07-12, Žin., 2002, Nr. 72-3068 (2002-07-17), i. k. 1021100NUTA00001120

Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2002 m. birželio 7 d. nutarimo Nr. 851 "Dėl Lietuvos Respublikoje pagamintų arba importuotų cukraus ir produktų, kuriuose yra cukraus, sąrašo patvirtinimo" pakeitimo

 

 

part_ca17ce7aa0ac4eaea9e533530bb9e277_end