Suvestinė redakcija nuo 2000-11-18 iki 2003-01-10
Įsakymas paskelbtas: Žin. 1994, Nr. 90-1756, i. k. 0942250ISAK00000373
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA
Į S A K Y M A S
DĖL HIGIENINĖS EKSPERTIZĖS, MIKROBIOLOGINIŲ, FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ TYRIMŲ IR KITŲ MEDICININIŲ PASLAUGŲ ĮKAINIŲ
1994 m. lapkričio 8 d. Nr. 373
Vilnius
Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1994 04 15 nutarimu Nr. 286 „Dėl pridėtosios vertės mokesčio“, Sveikatos apsaugos ministerijos 1994 04 18 įsakymu Nr. 161 „Dėl higieninės ekspertizės išvadų įteisinimo“ bei siekdamas vieningo ir sukoordinuoto higienos centrų darbo:
1. Tvirtinu higieninės ekspertizės, mikrobiologinių, fizikinių ir cheminių, fizikinių veiksnių tyrimų ir kitų medicininių paslaugų įkainius (Priedas).
2. Nustatau, kad pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1994 04 15 nutarimą Nr. 286 „Dėl pridėtosios vertės mokesčio“ higieninei veiklai (praktikai) reikiami mikrobiologinių, fizikinių ir cheminių, fizikinių veiksnių ir kiti tyrimai bei higieninė ekspertizė yra neapmokestinami pridėtosios vertės mokesčiu.
3. Nustatau tokias šių įkainių taikymo sąlygas:
3.1. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
3.2. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
3.3. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
3.4. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
3.5. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
3.6. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
4. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
5. Neteko galios nuo 1996-08-24
Punkto naikinimas:
Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
SAM Įsakymo
1994 m. lapkričio mėn.8 d. Nr. 373
priedas
HIGIENINĖS EKSPERTIZĖS, MIKROBIOLOGINIŲ, FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ TYRIMŲ IR KITŲ MEDICININIŲ PASLAUGŲ ĮKAINIAI
1. HIGIENINĖ EKSPERTIZĖ (NORMINĖS TECHNINĖS IR PROJEKTAVIMO DOKUMENTACIJOS IR KT. |
|
Darbų rūšis |
Kaina litais |
1.1 Maisto produktų partijos higieninė ekspertizė be laboratorinio ištyrimo |
60,0 |
1.2 Darbo vietos higieninė ekspertizė be laboratorinio ištyrimo |
65,0 |
1.3 Numatomos vykdyti ūkinės veiklos higieninė ekspertizė |
130,0 |
1.4 Ūmaus infekcinio susirgimo kilimo priežasties ar kaltininko nustatymas (epidemiologinis ištyrimas) |
120,0 |
1.5 Pramoninių prekių, vartojimo gaminių receptūrų technologinių reglamentų ekspertizė |
65,0 |
1.6 Prekės gamybos techninių sąlygų projekto ekspertizė |
90,0 |
1.7 Prekės (gaminio) pavyzdžio nekenksmingumo ištyrimo rezultatų ekspertizė |
50,0 |
1.8 Importuojamos ar Lietuvoje gaminamos prekės nekenksmingumo ekspertizė pagal gamintojo, pardavėjo pateiktus dokumentus |
40,0 |
1.9 Projektinių siūlymų ekspertizė |
60% nustatytos objekto projekto ekspertizės kainos |
1.10 Projektavimo užduoties ekspertizė |
65.0 |
1.11 Valstybinės reikšmės teritorinio planavimo projekto ekspertizė |
400.0 |
1.12 Regioninės reikšmės teritorinio planavimo projekto ekspertizė |
260.0 |
1.13 Vietinės reikšmės teritorinio planavimo projekto ekspertizė |
200.0 |
1.14 Statybos (rekonstrukcijos) projektavimo dokumentacijos kompleksinė ekspertizė |
|
- statybos projekto sąmatinė vertė mažiau kaip 50 tūkst. |
0,2% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 65.0 |
- objekto sąmatinė vertė 51-100 tūkst. Lt. |
0,15% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 130.0 |
- objekto sąmatinė vertė 101-500 tūkst. Lt. |
0,05% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 200.0 |
- objekto sąmatinė vertė 501-1 mln. Lt. |
0,03% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 325.0 |
- objekto sąmatinė vertė 1,1 – 5 mln. Lt |
0,01% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 400.0 |
- objekto sąmatinė vertė 5,1-10 mln. Lt. |
0,0075% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 650.0 |
- objekto sąmatinė vertė daugiau kaip 10 mln. Lt. |
0.005% nuo sąmatinės vertės |
1.15 Tipinio projekto ekspertizė |
atsižvelgiant į objekto sąmatinę vertę, taikant koeficientą 1,5 |
1.16 Statybos (išplėtimo, rekonstrukcijos) projektavimo dokumentacijos pakartotina ekspertizė |
30% atitinkamos projektavimo dokumentacijos pirminės ekspertizės įkainio |
1.17 Statybos (išplėtimo, rekonstrukcijos) projekto darbų „Aplinkos apsauga“ ekspertizė |
25% nuo statybos (išplėtimo, rekonstrukcijos) projekto pirminės ekspertizės įkainio, bet ne mažiau kaip 35.0 |
1.18 Statyboms skirtų teritorijų (žemės sklypų) higieninė ekspertizė ir išvadų rengimas |
|
Mažiau kaip 0,1 ha |
35.0 |
0,1 – 1,0 ha |
40.0-50.0 |
1.0 – 5,0 ha |
50.0-65.0 |
5,0 – 10,0 ha |
65.0-100.0 |
10,0 – 20,0 ha |
100.0-130.0 |
Daugiau kaip 20 ha |
3.5 už 1 ha virš 20 ha |
1.19 Vandens telkinių, vandenvietės, kurorto sanitarinės apsaugos zonos (SAZ) projekto ekspertizė |
|
1.19.1 Vandens telkinio, vandenvietės SAZ projekto ekspertizė |
65.0 |
1.19.2 Kurorto SAZ projekto ekspertizė |
130.0 |
1.20 Didžiausiai leidžiamų išlakų į aplinkos orą projektavimo dokumentacijos ekspertizė |
130.0 |
1.21 Hidrogeologinių tyrimų ataskaitų ekspertizė |
0,15% nuo projekto pa- rengimo darbų sąmatinės vertės |
1.22 Baigtų statybų higieninė ekspertizė ir iš- vadų parengimas dėl priėmimo naudoti |
15% nuo statybos projekto ekspertizės darbų kainos, įvertinant infliaciją per laikotarpį nuo projekto ekspertizės iki statybos pabaigos |
1.23 Konsultacija higienos klausimais už 1 val. |
35.0 |
1.24 Konsultacija epidemiologijos klausimais už 1val. |
35.0 |
Pastaba: p.1.17 į darbų kainą neįtraukta higieninių laboratorinių tyrimų kaina ir ekspres darbų kaina nustatoma proporcingai žemės sklypo plotui.
2. BANDINIŲ PAĖMIMAS IR LABORATORINIŲ TYRIMŲ ĮVERTINIMAS |
|
2.1 Nuoplovų, nuograndų ir kitos tiriamosios medžiagos paėmimas |
2.33 |
2.2 Oro bandinio paėmimas aspiratoriumi |
4.66 |
2.3 Oro bandinio paėmimas pipete |
2.33 |
2.4 Maisto produktų, maisto žaliavos bandinio paėmimas |
2.33 |
2.5 Vandens bandinio paėmimas ir gręžinio, vandentiekio tinklų, kolonėlės, šulinio |
2.33 |
2.6 Vandens bandinio paėmimas iš atviro telkinio |
3.50 |
2.7 Kraujo paėmimas iš venos |
7.00 |
2.8 Kraujo paėmimas iš piršto |
3.50 |
2.9 Už laboratorinių tyrimų higieninį įvertinimą |
|
2.9.1 Kai tyrimo kaina iki 1000 Lt. |
20% tyrimų kainos |
2.9.2 Kai tyrimų kaina iki 5000 Lt. - |
15% tyrimų kainos |
2.9.3 Kai tyrimų kaina iki 50 000 Lt. - |
10% tyrimų kainos |
2.9.4 Kai tyrimų kaina didesnė nei 50 000 Lt. - |
5% tyrimų kainos |
3. ATMOSFEROS, DARBO ZONOS ORO UŽTERŠTUMO TYRIMAI |
||
3.1 Acetonas |
32.82;(33.96*) |
|
3.2 Acto rūgštis |
24.59 |
|
3.3 Akroleinas |
26.93 |
|
3.4 Akrilonitrilas |
40.99 |
|
3.5 Alavas |
32.82 |
|
3.6 Amoniakas |
22.24;(23.41*) |
|
3.7 Amilo alkoholis |
32.82 |
|
3.8 Angliavandeniliai sotieji (C1-C10) |
32.82. |
|
3.9 Angliavandeniliai nesotieji (C2-C5) |
32.82 |
|
3.10 Anglies monoksidas |
22.25 |
|
3.11 Anglies tetrachloridas |
32.82 |
|
3.12 Anilinas |
37.49 |
|
3.13 Acto rūgšties aldechidas (fotometrija) |
22.24 |
|
3.14 Acto rūgšties aldechidas chromatogra- fija) |
28.10 |
|
3.15 Aliuminio oksidas |
46.81 |
|
3.16 Alyvos rūkas |
18.73 |
|
3.17 Amilo acetas |
32.82 |
|
3.18 Azoto dioksidas |
25.74;(31.66*) |
|
3.19 Azoto rūgštis |
25.74 |
|
3.20 Benzaldechidas |
30.49 |
|
3.21 Benzinas (UG-2 aparatu) |
9.33 |
|
3.22 Benzinas (chromatografija) |
32.82 |
|
3.23 Benzolas |
32.82 |
|
3.24 Boro rūgštis |
26.93 |
|
3.25 Boro rūgšties anhidridas |
26.93 |
|
3.26 Butilo acetatas |
32.82 |
|
3.27 Butilo akrilatas |
26.93 |
|
3.28 Butilo metakrilatas |
28.33 |
|
3.29 Butilo alkoholis |
32.82 |
|
3.30 Butilo celozolvas |
30.49 |
|
3.31 Ciano vandenilis |
35.16 |
|
3.32 Cinkas |
11.75 |
|
3.33 Cinko oksidas |
40.99 |
|
3.34 Cikloheksanonas |
26.90 |
|
3.35 Chloras (fotometrija) |
7.17 |
|
3.36 Chloroformas |
32.82 |
|
3.37 Chromas |
35.16;(39.12*) |
|
3.38 Chromo anhidridas |
25.74 |
|
3.39 Dibutilftalatas |
30.49 |
|
3.40 Dichloretanas |
32.82 |
|
3.41 Dietiletanolaminas |
35.16 |
|
3.42 Dimetiletanolaminas |
35.16 |
|
3.43 Dimetilformamidas |
23.41;(50.31*) |
|
3.44 Dioksanas |
32.82 |
|
3.45 Dioktilftalatas |
30.49 |
|
3.46 Druskos rūgštis |
21.08;(26.90*) |
|
3.47 Dulkės |
15.25;(17.58*) |
|
3.48 Epilorhidrinas |
32.82 |
|
3.49 Eteris |
32.82 |
|
3.50 Etilbenzolas |
32.82 |
|
3.51 Etilcelozolvas |
23.41 |
|
3.52 Etilo acetatas |
32.82;(55.07*) |
|
3.53 Etilo alkoholis |
31.66 |
|
3.54 Fenolis |
25.74;(32.82*) |
|
3.55 Fluoro vandenilis |
31.66;(43.32*) |
|
3.56 Fluotanas |
32.82 |
|
3.57 Formaldehidas (fotometrija) |
30.49;(35.16*) |
|
3.58 Formaglikolis |
32.82 |
|
3.59 Formamidas |
23.41 |
|
3.60 Fosforo anhidridas |
29.24 |
|
3.61 Fosforo rūgštis |
29.24 |
|
3.62 Freonas-113 |
32.82 |
|
3.63 Ftalatas |
21.08 |
|
3.64 geležies oksidas |
28.07 |
|
3.65 Gyvsidabris |
30.49;(39.82*) |
|
3.66 Gyvsidabris (ekspres metodas) |
12.91 |
|
3.67 Izopropilo alkiholis |
32.82;(35.07*) |
|
3.68 Hidrohinonas |
30.49 |
|
3.69 Kadmis |
31.66 |
|
3.70 Kalcio karbonatas |
33.99 |
|
3.71 Kanifolija |
23.41 |
|
3.72 Kobaltas ir jo junginiai |
35.16 |
|
3.73 Ksilolas |
32.82 |
|
3.74 Manganas |
28.46;(58.78*) |
|
3.75 Maleininės rūgšties anhidridas |
25.74 |
|
3.76 Merkaptanai |
38.65 |
|
3.77 Metilchloroformas |
32.82 |
|
3.78 Metileno chloridas |
32.82 |
|
3.79 Metilo alkoholis (chromatografija) |
32.82 |
|
3.80 Metilo alkoholis (fotometrija) |
18.74 |
|
3.81 Metilo bromidas |
32.82 |
|
3.82 Metilmetakrilatas |
32.82 |
|
3.83 Molibdeno oksidas |
32.82 |
|
3.84 Naftalinas |
17.58 |
|
3.85 Naftos angliavandeniliai |
18.74 |
|
3.86 naftos angliavandeniliai (UG-2 aparatu) |
7.00 |
|
3.87 Natrio nitritas |
21.08 |
|
3.88 Natrio chloridas |
31.66 |
|
3.89 Nikelis |
29.24 |
|
3.90 Orto- fosforo rūgštis |
23.41 |
|
3.91 Ozonas |
21.08 |
|
3.92 Para-fenilendiaminas |
35.16 |
|
3.93 Perchloretilenas |
32.82 |
|
3.94 Pesticidai (plonasluoksnė chromatografi ja) |
33.99 |
|
3.95 Pesticidai (dujinė chromatografija) |
38.65 |
|
3.96 Pesticidai (fotometrija) |
40.99 |
|
3.97 Pramonės dirbinių tyrimo sąlygų modelia vimas |
35.16 |
|
3.98 Pramonės dirbinių organoleptiniai tyri- mai kvapas, skonis, spalva) |
2.33 |
|
3.99 Pramonės dirbinių nudažymo atsparumas seilėms, prakaitui, šilumai, drėgmei |
5.83 |
|
3.100 Organinių medžiagų nustatymas vanden- iniame ekstrakte |
23.41 |
|
3.101 Monomerų, plastifikatorių, stabilizatorių, tirpiklių ir kt. medžiagų, išsiskiriančių iš polimerinių dirbinių, nustatymas |
||
- titrometrija |
30.40 |
|
- plonasluoksnė chromatografija |
35.16 |
|
- dujinė chromatografija |
32.82 |
|
- fotometrija |
31.66 |
|
3.102 Metalų jonų nustatymas pramonės dirbiniuose | |
||
- fotometrija |
31.66 |
|
- plonasluoksnė chromatografija |
35.16 |
|
- atomoabsorbcinė spektrometrija |
37.49 |
|
3.103 Sieros anhidridas |
19.91 |
|
3.104 Sieros rūgštis |
18.74;(35.16*) |
|
3.105 Sieros vandenilis |
31.66;(29.24*) |
|
3.106 Silicio dioksidas |
45.65 |
|
3.107 Skruzdžių rūgštis |
23.41 |
|
3.108 Stirolas (chromatografija) |
32.82 |
|
3.109 Stirolas (fotometrija) |
19.91 |
|
3.110 Solvent-nafta |
32.82 |
|
3.111 Švinas |
39.82;(67.89*) |
|
3.112 Šarmai |
33.99 |
|
3.113 Švino tetraetilas |
40.99 |
|
3.114 Terpentinas |
30.40 |
|
3.115 Tetrahidrofuranas |
19.91 |
|
3.116 Titano oksidas |
31.66 |
|
3.117 Toluolas |
33.82 |
|
3.118 Toluilendiizocianatas |
28.07 |
|
3.119 Trichloretilenas |
32.82 |
|
3.120 Trietanolaminas |
35.16 |
|
3.121 Trietilaminas |
35.16 |
|
3.122 Uait-spiritas (UG-2 aparatu) |
9.33 |
|
3.123 Uait-spiritas (chromatografija) |
32.82 |
|
3.124 Varis |
47.98 |
|
3.125 Vinilo acetatas |
32.82 |
|
3.126 Vinilo chloridas |
35.16 |
|
3.127 Volframas |
35.16 |
|
3.128 Žibalas (UG-2 aparatu) |
9.33 |
|
3.129 Žibalas (chromatografija) |
32.82 |
|
* – atmosferos oro tyrimai
4. VANDUO, DIRVOŽEMIS |
|
4.1 Aktyvusis chloras vandenyje |
5.83 |
4.2 Aktyvus chloras sausose medžiagose |
9.33 |
4.3 Aktyvus chloras skiediniuose |
5.83 |
4.4 Aliuminis (fotometrija) |
8.19 |
4.5 Amoniakas ir amonio jonai |
9.33 |
4.6 Arsenas |
38.64 |
4.7 Anijonai, katijonai (chromatografija) |
12.91 |
4.8 Bendras kietumas |
7.00 |
4.9 Bichromatinė oksidacija |
23.42 |
4.10 BDS 5 |
16.39 |
4.11 Chloridai |
14.08 |
4.12 Chromas (fotometrija) |
16.39 |
4.13 Cianidai |
41.10 |
4.14 Cinkas (fotometrija) |
14.08 |
4.15 Cinkas (poliarografija) |
11.75 |
4.16 Drumstumas |
5.83 |
4.17 Fluoras (potenciometrija) |
7.00 |
4.18 Fluoras (fotometrija) |
7.00 |
4.19 Formaldehidas (fotometrija) |
30.49 |
4.20 Geležis |
7.00 |
4.21 Gyvsidabris (AAS metodu) vandenyje |
23.41 |
4.22 Gyvsidabris (AAS metodu) dirvožemyje |
37.47 |
4.23 Ištirpęs deguonis |
10.58 |
4.24 Kalcis |
4.66 |
4.25 Kalis (liepsnos fotometrija) |
5.83 |
4.26 Kobaltas (fotometrija) |
31.66 |
4.27 Kvapas |
4.66 |
4.28 Lakūs fenoliai |
23.77 |
4.29 Magnis |
7.00 |
4.30 Manganas |
14.05 |
4.31 Molibdenas |
22.24 |
4.32 Metalai (AAS metodu) vandenyje |
24.59 |
4.33 Metalai (AAS metodu) dirvožemyje |
37.49 |
4.34 Naftos produktai (svėrimo metodu) |
18.74 |
4.35 Naftos produktai (infraraudonaisiais spinduliais) |
12.91 |
4.36 Natris |
5.83 |
4.37 Nikelis (fotometrija) |
8.19 |
4.38 Nitratai |
10.58 |
4.39 Nitritai |
5.83 |
4.40 Paviršiaus aktyvios medžiagos (PAM) |
29.24 |
4.41 Permanganatinė oksidacija |
9.33 |
4.42 Pesticidai vandenyje (plonasluoksnė chromatografija) |
33.99 |
4.43 Pesticidai dirvožemyje (plonasluoksnė chromatografija) |
43.32 |
4.44 Pesticidai vandenyje (dujinė chromatografija) |
38.65 |
4.45 Pesticidai dirvožemyje (dujinė chromatografija) |
47.98 |
4.46 Pesticidai (fotometrija) |
42.15 |
4.47 pH |
7.00 |
4.48 Poliakrilamidas |
38.65 |
4.49 Polifosfatai |
14.08 |
4.50 Sausa liekana |
23.41 |
4.51 Skaidrumas |
2.33 |
4.52 Skonis |
2.33 |
4.53 Spalva |
5.83 |
4.54 Sulfatai |
11.12 |
4.55 Sulfidai ir sieros vandenilis |
18.74 |
4.56 Suspenduotos medžiagos |
23.41 |
4.57 Šarmingumas |
2.93 |
4.58 Švinas (fotometrija) |
14.08 |
4.59 Švinas (poliarografija) |
11.75 |
4.60 Vandenilio peroksidas |
4.66 |
4.61 Varis |
15.25 |
5. MAISTO ŽALIAVA, MAISTO PRODUKTAI |
||
Nustatoma analitė |
Tiriamasis objektas |
Kaina |
5.1 Aktyvumas |
duonos, pyrago gaminiai |
7.00 |
5.2 Alavas |
|
23.42 |
5.3 Aldehidai |
alkoholinis gėrimas |
9.33 |
5.4 Alkoholis |
alus |
11.75 |
alkoholinis gėrimas |
5.83 |
|
pieno produktai |
11.75 |
|
5.5 Amoniakas |
žalias pienas |
4.66 |
5.6 Anormalaus pieno priemaiša |
žalias pienas |
5.83 |
5.7 Apmuilinimo skaičius |
aliejus |
12.91 |
5.8 Arsenas |
|
35.16 |
5.9 Aukštesnieji alkoholiai |
alkoholinis gėrimas |
18.74 |
5.10 Baltymai |
mėsa, mėsos produktai |
12.91 |
paruošti patiekalai |
10.58 |
|
5.11 Benzoinė rūgštis |
|
44.48 |
5.12 Cinkas |
alus, bealkoholiniai gėrimai daržovės, duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditerijos gaminiai, konservai, mėsa, pienas ir jo produktai, vynas ir jo gaminiai, žuvis, fermentinis sūris, riebalai |
21.08 |
5.13 Citrinos rūgšties kiekis |
citrinos rūgštis |
8.16 |
5.14 Cukraus kiekis |
alkoholinis gėrimas konditerijos gaminiai kreminiai gaminiai |
10.58 23.41 9.33 |
5.15 Diastazinis skaičius |
medus |
14.08 |
5.16 Drėgmė |
aliejus |
4.66 |
dešra, mėsos gaminiai |
4.66 |
|
duonos, pyrago gaminiai |
4.66 |
|
kavos pupelės |
4.66 |
|
medus |
4.66 |
|
sausi pieno produktai |
4.66 |
|
sutirštintas pienas |
5.83 |
|
sviestas |
10.58 |
|
5.17 Duonos kiekis |
patiekalai |
14.08 |
5.18 Ekstraktyvios medžiagos |
kavos pupelės, arbata |
7.00 |
5.19 Esteriai |
alkoholiniai gėrimai |
5.83 |
5.20 Emulsijos patvarumas |
majonezas |
4.66 |
5.21 Fosforas |
aliejus |
14.08 |
5.22 Geležis |
|
9.33 |
5.23 Gyvsidabris |
|
24.59 |
5.24 Glitimas |
miltai |
7.00 |
5.25 Invertinis cukrus sacharozė |
medus |
14.08 |
5.26 Jodo skaičius |
aliejus |
32.82 |
5.27 Jonolas |
|
39.82 |
5.28 Jusliniai rodikliai |
maisto produktai |
11.75 |
5.29 Kadmis |
alus, bealkoholiniai gėrimai, daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis |
18.73 |
duonos, pyrago gaminiai, grūdai, jų perdirbimo produktai konditerijos gaminiai |
30.44 |
|
pienas ir produktai |
33.96 |
|
fermentinis sūris, riebalai |
21.08 |
|
vynas ir jo gaminiai |
22.25 |
|
5.30 Kavos kiekis gėrime |
be cukraus su grietinėle, ledais, sutirštintu pienu |
9.33 14.08 |
5.31 Kofeino, tanino kiekis |
kavos pupelės, tirpi kava, alkoholiniai gėrimai |
19.91 |
5.32 Krakmolas |
dešra |
26.90 |
5.33 Lakios riebalinės rūgštys |
mėsa, žuvis |
6.79 |
5.34 Lakios rūgštys |
alkoholiniai gėrimai |
5.97 |
5.35 Liekamoji aktyvi fosfatazė |
riebalai |
8.16 |
5.36 Lyginamasis svoris |
pienas, pieno produktai |
3.50 |
5.37 Lyginamasis svoris (piknometru) |
pienas, pieno produktai |
5.83 |
5.38 Maistinių medžiagų sudėtis ir kaloringumas |
patiekalai |
23.42 |
5.39 Mikotoksinai (plonasluoksnė chromatografija) |
|
38.64 |
5.40 Mikotoksinai (skystinė chromaografija) |
|
44.49 |
5.41 Mineralizacija mėginio |
|
11.75 |
5.42 Muilas |
aliejus |
3.50 |
5.43 Neapmuilintos medžiagos |
aliejus |
3.50 |
5.44 Neriebalinės priemaišos ir nuosėdos |
aliejus |
8.16 |
5.45 Netirpių medžiagų kiekis |
druska |
10.58 |
5.46 Netirpių pelenų kiekis (10% HCI) |
|
8.16 |
5.47 Nitratai, nitritai |
augalinė produkcija |
8.16 |
maisto produktai |
37.49 |
|
mėsos gaminiai |
23.41 |
|
pienas |
37.49 |
|
5.48 Nuosėdų tūrinė dalis |
aliejus |
4.66 |
5.49 Oksidacijos laipsnis |
riebalai |
5.83 |
5.50 Pasterizacija |
pienas ir jo produktai sultys, gėrimai |
8.16 8.16 |
5.51 Pelenų kiekis |
|
4.66 |
5.52 Pesticidai (plonasluoksnė chromaografija) |
augalinė produkcija, maisto produktai |
46.13 |
5.53 Peroksidinis skaičius |
aliejus, riebalai |
19.91 |
5.54 Pesticidai (dujinė chromatografija) |
maisto produktai (augalinė produkcija) |
48.00 |
5.55 Pesticidai (fotometrija) |
augalinė produkcija, maisto produktai |
42.15 |
5.56 pH |
gėrimai |
2.81 |
tirpi kava, žolių arbata |
2.81 |
|
pienas |
7.17 |
|
5.57 Pirminis baltymų skilimas |
mėsa, žuvis |
4.66 |
5.58 Plazmos rūgštingumas |
sviestas |
2.33 |
5.59 Riebalai |
mėsos, žuvies produktai, |
17.58 |
konservai |
|
|
pienas, pieno produktai |
4.66 |
|
rūgštūs pieno produktai |
5.83 |
|
ledai, varškė ir jos produktai |
8.16 |
|
sausi pieno produktai |
8.16 |
|
fermentinis, lydytas sūris |
9.33 |
|
5.60 Reakcija sieros vand. |
mėsa, žuvis |
9.33 |
5.61 Rūgštinis skaičius |
aliejus |
7.00 |
5.62 Rūgštingumas |
bealkoholiniai gėrimai, sultys |
4.66 |
duonos, pyrago gaminiai |
5.83 |
|
grietinė, grietinėlė, kefyras, jogurtas, ledai, pienas sausi pieno produktai |
8.16 |
|
sutirštintas pienas |
7.00 |
|
sviestas |
5.83 |
|
konservai |
8.16 |
|
5.63 Sausos medžiagos |
aliejus |
4.66 |
|
alus |
11.75 |
|
bealkoholiniai gėrimai |
7.00 |
|
pienas, grietinėlė, ledai |
7.00 |
|
rūgštūs pieno produktai |
4.66 |
|
sūris |
11.75 |
5.64 Sieros anhidridas |
sultifikuotos daržovės |
8.16 |
5.65 Soda |
žalias pienas |
3.50 |
5.66 Somatinės ląstelės |
žalias pienas |
7.00 |
5.67 Sorbino rūgštis |
|
44.48 |
5.68 Spalvinis skaičius |
aliejus |
9.33 |
5.69 Sulfitinė rūgštis (surišta) |
alkoholiniai gėrimai |
5.83 |
5.70 Sulfitinė rūgštis (laisva) |
alkoholiniai gėrimai |
5.83 |
5.71 Šarmingumas |
alkoholiniai gėrimai |
8.16 |
5.72 Švarumas |
pienas, sausi pieno produktai |
5.83 |
5.73 Šviežumas |
mėsos, žuvies gaminiai |
7.00 |
5.74 Švinas |
alus, bealkoholiniai gėrimai daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis |
22.25 |
|
Duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditerijos gaminiai |
30.44 |
|
pienas ir jo produktai |
26.93 |
|
fermentinis sūris, riebalai |
21.08 |
|
vynas ir jo gaminiai |
18.73 |
5.75 Terminis apruošimas |
dešra, mėsos ir žuvies produktai bei patiekalai |
18.73 |
5.76 Tirpumo indeksas |
sausi pieno produktai |
4.66 |
5.77 Urotropinas |
|
29.24 |
5.78 Valgomoji druska |
dešra |
8.16 |
|
brinza, fermentinis sūris, lydytas sūris |
36.32 |
|
sviestas |
9.33 |
|
varškės sūris |
4.66 |
5.79 Vandenilio peroksidas |
žaliavinis pienas |
7.00 |
5.80 Varis |
alus, bealkoholiniai gėrimai, daržovės, mėsa, žuvis |
18.74 |
|
duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditeriniai gaminiai |
18.74 |
|
pienas ir jo produktai |
18.74 |
|
fermentinis sūris, riebalai |
21.08 |
|
vynas ir jo gaminiai |
18.74 |
5.81 Vitaminas „C“ |
|
8.16 |
6. MIKROBIOLOGIJA |
|
6.1. Ąntibiotikogramų atlikimas |
15.25 |
6.2. Antibiotikų likučiai maisto produktuose |
51.48 |
6.3. Alaus, giros tyrimas |
23.41 |
6.3.1. Bendrosios koliforminės bakterijos |
3.50 |
6.3.2. Salmonelės |
19.91 |
6.4. Dešros tyrimas |
40.99 |
6.4.1. Bendras bakterijų skaičius |
4.66 |
6.4.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
3.50 |
6.4.3. Klostridijos |
7.00 |
6.4.4. Salmonelės |
19.91 |
6.4.5. Proteus (pagal Šukevičių) |
1.17 |
6.4.6. S. aureus indeksas |
4.66 |
6.5. Dirvožemio tyrimas |
42.15 |
6.5.1. Bendras bakterijų skaičius |
7.00 |
6.5.2. Bendras koliforminių bakterijų titras |
5.83 |
6.5.3. Klostridijų titras |
9.33 |
6.5.4. Salmonelės |
19.91 |
6.6. Disbiozės nustatymas |
122.96 |
6.6.1. E. coli bakterijų skaičius 1g |
3.50 |
6.6.2. Patogeninės enterobakterijos |
19.91 |
6.6.3. Grybai |
14.08 |
6.6.4. Stafilokokai |
14.08 |
6.6.5. Laktozės neskaidančios patogeninės ešerichijos |
12.91 |
6.6.6. Jersinijos |
16.41 |
6.6.7. Bifidobakterijos |
11.75 |
6.6.8. Laktobakterijos |
11.75 |
6.6.9. Bakteroidai |
18.74 |
6.7. Enterokokų išskyrimas iš patologinės medžiagos |
14.08 |
6.8. Fekalijų profilaktinis tyrimas |
28.07 |
6.9. Fekalijų diagnostinis tyrimas |
59.73 |
6.9.1. Enteropatogeninės bakterijos |
19.91 |
6.9.2. Enteropatogeninės ešerichijos |
12.91 |
6.9.3. Grybai |
14.08 |
6.9.4. S. aureus |
12.91 |
6.10. Grybų išskyrimas iš patologinės medžiagos |
12.91 |
6.11. Ikros tyrimai |
50.31 |
6.11.1. Bendras bakterijų skaičius |
4.66 |
6.11.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
3.50 |
6.11.3. S. aureus alternatyvinis rodiklis |
7.00 |
6.11.4. Salmonelės |
19.91 |
6.11.5. Klostridijos |
10.58 |
6.11.6. Mielės |
2.33 |
6.11.7. Pelėsiai |
2.33 |
6.12. Inhibitorinių medžiagų nustatymas |
11.75 |
6.13. Jersinijų išskyrimas |
16.41 |
6.14. Kampylobakterijų išskyrimas |
15.25 |
6.15. Kompotų, gėrimų, gaivos, kisielių tyrimas |
32.82 |
6.15.1. Bendras bakterijų skaičius |
4.66 |
6.15.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
3.50 |
6.15.3. E. coli |
4.66 |
6.15.4. Salmonelės |
19.91 |
6.16. Konditerijos gaminių tyrimas |
39.82 |
6.16.1. Bendras bakterijų skaičius |
4.66 |
6.16.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
3.50 |
6.16.3. Salmonelės |
19.91 |
6.16.4. Mielės |
2.33 |
6.16.5. Pelėsiai |
2.33 |
6.16.6. S. aureus |
7.00 |
6.17. Konservų tyrimai |
46.81 |
6.17.1. Sterilumas |
7.00 |
6.17.2. Gedimo faktoriams |
39.82 |
6.18. Kokliušo sukėlėjų išskyrimas |
14.08 |
6.19. Korynebakterijų išskyrimas |
17.58 |
6.20. Kraujo tyrimas |
47.18 |
6.20.1. Vidurių Šiltinės ir kiti sukėlėjai |
14.08 |
6.20.2. Kraujo sterilumas |
33.10 |
6.21. Listerijų išskyrimas iš maisto produktų |
18.74 |
6.22. Listerijų išskyrimas iš patologinės medžiagos |
16.41 |
6.23. Maisto produktų tyrimas (mėsos kulinarija, žuvies kulinarija, padažai) |
35.16 |
6.23.1. Bendras bakterijų skaičius |
4.66 |
6.23.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
3.50 |
6.23.3. S. aureus alternatyvinis rodiklis |
7.00 |
6.23.4. Salmonelės |
19.91 |
6.24. Majonezo, margarino tyrimas |
39.90 |
6.24.1. Bendrosios koliforminės bakterijos |
5.83 |
6.24.2. Salmonelės |
19.91 |
6.24.3. S. aureus indeksas |
3.50 |
6.24.4. Mielės |
2.33 |
6.24.5. Pelėsiai |
2.33 |
6.25. Mišinių vaikams (paruoštų) tyrimas |
53.81 |
6.25.1. Bendras bakterijų skaičius |
4.66 |
6.25.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
3.50 |
6.25.3. E. coli |
7.00 |
6.25.4. S. aureus |
7.00 |
6.25.5. Salmonelės |
19.91 |
6.25.6. B. cereus |
7.00 |
6.25.7. Mielės |
2.33 |
6.25.8. Pelėsiai |
2.33 |
6.26. Nuoplovų tyrimas žarnyno grupei |
9.33 |
6.26.1. Salmonelėms |
18.74 |
6.26.2. Jersinijoms |
16.41 |
6.26.3. Hospitalinėms Infekcijoms |
17.58 |
6.27. Patogeninių ešerichijų išskyrimas |
12.91 |
6.28. Pieno, pieno produktų be specifinės mikrofloros tyrimas |
37.49 |
6.28.1. Bendras bakterijų skaičius |
7.00 |
6.28.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
5.83 |
6.28.3. Salmonelės |
19.91 |
6.28.4. S. aureus indeksas |
4.66 |
6.29. Pieno, pieno produktų su specifine mikroflora tyrimas |
30.40 |
6.29.1. Bendrosios koliforminės bakterijos |
5.83 |
6.29.2. Salmonelės |
19.91 |
6.29.3. S. aureus indeksas |
4.66 |
6.30. Pieno mišinių (sausų) tyrimas |
56.23 |
6.30.1. Bendras bakterijų skaičius |
4.66 |
6.30.2. Bendrosios koliforminės bakterijos |
7.00 |
6.30.3. E. coli |
7.00 |
6.30.4. Salmonelės |
24.57 |
6.30.5. S. aureus alternatyvinis rodiklis |
8.16 |
6.30.6. Mielės |
2.33 |
6.30.7. Pelėsiai |
2.33 |
6.31. Pūlių mikrofloros nustatymas |
63.69 |
6.31.1. Stafilokokai |
10.20 |
6.31.2. Streptokokai |
8.30 |
6.31.3. Enterobakterijos |
8.91 |
6.31.4. Pseudomonos |
4.27 |
6.31.5. Biochemiškai neaktyvios bakterijos |
8.23 |
6.31.6. Anaerobai |
16.20 |
6.31.7. Grybai |
7.58 |
6.32. Reduktazės nustatymas |
8.16 |
6.33. Salmonelių išskyrimas |
19.91 |
6.34. Salotų (be jersinijų) tyrimas: |
20.73 |
6.34.1. Žarnyno grupės bakterijos |
2.39 |
6.34.2. Stafilokokų Indeksas |
4.77 |
6.34.3. Salmonelės |
13.57 |
6.35. Serologinis kraujo tyrimas (antikūniai vidurių šiltinės, paratifų, stabligės, bruceliozės ir kitiems sukėlėjams) |
16.41 |
6.36. Skreplių mikrofloros nustatymas |
47.49 |
6.36.1. Stafilokokai |
10.20 |
6.36.2 Streptokokai |
8.30 |
6.36.3. Enterobakterijos |
8.91 |
6.36.4. Pseudomonos |
4.27 |
6.36.5. Biochemiškai neaktyvios bakterijos |
8.23 |
6.36.6. Grybai |
7.58 |
6.37. Stafilokokų išskyrimas iš patologinės medžiagos |
14.08 |
6.38. Sterilios medžiagos tyrimas |
30.40 |
6.39. Streptokokų išskyrimas iš patologinės medžiagos |
14.08 |
6.40. Šigelių išskyrimas iš maisto produktų |
21.08 |
6.41. Šlapimo mikrofloros nustatymas |
15.25 |
6.42. Tepinėlių iš gerklės, akių, ausų, genitalijų mikrofloros nustatymas |
39.26 |
6.42.1. Stafilokokai |
10.20 |
6.42.2. Streptokokai |
8.30 |
6.42.3. Enterobakterijos |
8.91 |
6.42.4. Grybai |
7.58 |
6.42.5. Pseudomonos |
4.27 |
6.43. Vaistų tyrimas |
|
6.43.1. Sterilių |
30.40 |
6.43.2. Nesterilių |
25.74 |
6.43.2.1. Bendras bakterijų skaičius |
5.83 |
6.43.2.2. Bendrosios koloforminės bakterijos |
14.08 |
6.43.2.3. Grybai |
5.83 |
6.44. Vandens tyrimas |
|
6.44.1. Vandentiekio |
25.74 |
6.44.2. Šulinio, plaukimo baseino |
31.66 |
6.44.3. Atvirų telkinių |
40.99 |
6.44.4. Patogeninei florai |
16.41 |
6.45. Bakteriologinis tyrimas tuliaremijos ir juodligės sukėlėjams išskirti |
71.80 |
6.46. Botulotoksino nustatymas biologinės neutralizacijos reakcijos pagalba |
52.20 |
6.47. Komplemento sujungimo reakcija (listerijos, riketsijos ir kt.) |
24.57 |
6.48. Agliutinacijos ir pasyvios hemagliutinacijos reakcijos (briuceliozės, tuliaremijos, jersiniozės) |
16.41 |
6.49. Mikroagliutinacijos reakcija (leptospirozė) |
18.74 |
6.50. Tiesioginės ir netiesioginės imunofluorescencijos reakcijos (legioneliozė ir kt.) |
25.74 |
6.51. Likvoro tyrimas (meningokokams ir kt. bakterijoms) |
18.74 |
6.52. Likvoro tyrimas (Latex agliutinacija) |
16.41 |
6.53. Oro tyrimai |
42.57 |
6.53.1. Bendro bakterijų skaičiaus nustatymas |
7.80 |
6.53.2. Stafilokokų ir streptokokų nustatymas |
10.20 |
6.53.3. Enterobakterijų nustatymas |
8.91 |
6.53.4. Salmonelių nustatymas |
15.66 |
7. PARAZITOLOGIJA |
|
7.1. Borelijų nustatymas erkėse |
23.41 |
7.2. Entomologinis objekto ištyrimas (viena valanda) |
7.00 |
7.3. Mėsos trichinoskopija (kompresoriniu metodu) |
7.00 |
7.4. Mėsos trichinoskopija (virškinimo metodu) |
14.08 |
7.5. Parazitų, jų kiaušinių ir cistų nustatymas (dvylikapirštės žarnos turinyje, vėmaluose, išmatose) |
7.00 |
7.6. Parazitų, jų kiaušinių nustatymas tarpvietės nuograndose |
4.66 |
7.7. Parazitų makroskopinis nustatymas |
4.66 |
7.8. Parazitų, jų kiaušinių ir cistų nustatymas (daržovėse, dirvožemyje, vaisiuose, vandenyje, uogose) |
17.58 |
7.9. Pirmuonių nustatymas kraujyje |
10.58 |
7.10. Serologinis tyrimas (antikūniai prieš echinokokus, trichineles, toksoplazmas, toksokaras, cisticerkus ir borelijas) |
26.90 |
7.11. Parazitų kiaušinių ir cistų nustatymas skrepliuose |
3.50 |
7.12. Parazitų kiaušinių ir cistų nustatymas šlapime |
8.16 |
7.13. Vabzdžio rūšies nustatymas |
5.83 |
8. VIRUSOLOGIJA
|
|
8.1. Antigenų, antikūnių nustatymas kraujyje |
|
8.1.1. Imunofermentiniu metodu (virusiniams hepatitams A, B, C, D ir kt. infekcijoms) |
24.57 |
8.1.2. Pasyvios hemagliutinacijos metodu (hepatitas B, Koksaki B, tymai ir kt. infekcijos) |
9.33 |
8.1.3. Hemagliutinacijos slopinimo metodu (erkinis encefalitas, gripas, raudonukė, parotitas ir kt. infekcijos) |
16.41 |
8.1.4. Komplemento surišimo metodu (erkinis encefalitas, gripas, ornitozė ir kt. infekcijos) |
24.57 |
8.1.5. Tiesioginės ir netiesioginės imunofluorescencijos metodu (citomegalija, erkinis encefalitas, LCM, poliomielitas, raudonukė, tymai, parotitas ir kt. infekcijos) |
25.74 |
8.2. Virusų išskyrimas (poliomelito ir kt. enterovirusų, erkinio encefalito, gripo, raudonukės, tymų, parotito, limfocitinio choriomeningito, citomegalo, Herpes virusų grupės) iš išorinės aplinkos objektų (dirvožemis, vanduo, pienas, kraujas, šlapimas, išmatos, likvoras, ploviniai iš nosiaryklės, sekcinė medžiaga, erkės, uodai ir pan.) |
19.91 |
9. TOKSIKOLOGIJA |
|
9.1. Ūmaus akies dirginimo nustatymas (Ekonominio Bendradarbiavimo ir Plėtros Organizacijos (EBPO)metodika) |
444.27 |
9.2. Ūmaus odos dirginimo nustatymas (EBPO metodika) |
459.07 |
9.3. Ūmaus peroralinio toksiškumo (LD50) nustatymas (EBPO metodika) |
1065.83 |
9.4. Odos sensibilizacijos nustatymas – jūrų kiaulyčių maksimizacijos bandymas (EBPO metodika) |
1122.69 |
9.5. Odos sensibilizacijos nustatymas – Buehlerio bandymas (EBPO metodika) |
2312.00 |
9.6. Kiti tyrimai |
Pagal laboratorinių gyvuliukų rūšį, skaičių ir tyrimo metodą |
10. FIZIKINIAIVEIKSNIAI |
|
10.1. Bendras triukšmas |
14.08 |
10.2. Dirbtinis apšvietimas |
11.75 |
10.3. Ekvivalentinis triukšmas |
24.57 |
10.4. Elektromagnetinis laukas |
8.16 |
10.5. Garso lygis oktaviniuose dažniuose |
33.99 |
10.6. Infraraudonas spinduliavimas |
9.33 |
10.7. Koreguotas vibracijos lygis |
45.65 |
10.8. Lazerinis spinduliavimas |
29.24 |
10.9. Maksimalus triukšmas |
21.08 |
10.10. Natūralus apšvietimas |
14.08 |
10.11. Pramoninio dažnio sroves EML |
10.58 |
10.12. Radijo dažnio EML |
25.74 |
10.13. Ultravioletinis spinduliavimas |
14.08 |
10.14. Vibracija (vibrogreitis, vibropagreitis) |
13.09 |
10.15. Neteko galios nuo 2000-11-18 |
|
10.16. Neteko galios nuo 2000-11-18 |
|
10.17. Neteko galios nuo 2000-11-18 |
|
10.18. Neteko galios nuo 2000-11-18 |
|
10,19. Neteko galios nuo 2000-11-18 |
|
10.20. Neteko galios nuo 2000-11-18 |
|
10.21. Mikroklimato nustatymas |
11.75 |
11. Neteko galios nuo 1995-03-30 |
||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
12. SUAUGUSIŲ ASMENŲ PROFILAKTINIAI SKIEPIJIMAI |
||
Pavadinimas |
Mato vienetas |
Kaina litais |
1. Vakcina |
1 dozė |
Pagal vakcinos rūšį ir rinkos kainą |
2. Paslauga |
1 skiepijimas |
6.00 |
PASTABA: atliekant naujus, nenurodytus tyrimus ir teikiant paslaugas, kol bus paruošti šio priedo pakeitimai, kaina nustatoma šalių susitarimu.
______________
Priedo pakeitimai:
Nr. 151, 1995-03-20, Žin., 1995, Nr. 27-622 (1995-03-29), i. k. 0952250ISAK00000151
Nr. 621, 2000-11-09, Žin., 2000, Nr. 99-3152 (2000-11-17), i. k. 1002250ISAK00000621
Pakeitimai:
1.
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas
Nr. 151, 1995-03-20, Žin., 1995, Nr. 27-622 (1995-03-29), i. k. 0952250ISAK00000151
Dėl privalomojo higieninio ir pirmosios medicinos pagalbos mokymo
2.
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas
Nr. 430, 1996-08-20, Žin., 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430
Dėl Sveikatos apsaugos ministerijos 1994 m. lapkričio 8 d. įsakymo Nr. 373 dalinio pakeitimo
3.
Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas
Nr. 621, 2000-11-09, Žin., 2000, Nr. 99-3152 (2000-11-17), i. k. 1002250ISAK00000621
Dėl mokamų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų, teikiamų Radiacinės saugos centre ir jo skyriuose