Suvestinė redakcija nuo 2003-01-11 iki 2005-02-01

 

Įsakymas paskelbtas: Žin. 1994, Nr. 90-1756, i. k. 0942250ISAK00000373

 

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA

 

Į S A K Y M A S

DĖL HIGIENINĖS EKSPERTIZĖS, MIKROBIOLOGINIŲ, FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ TYRIMŲ IR KITŲ MEDICININIŲ PASLAUGŲ ĮKAINIŲ

 

1994 m. lapkričio 8 d. Nr. 373

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1994 04 15 nutarimu Nr. 286 „Dėl pridėtosios vertės mokesčio“, Sveikatos apsaugos ministerijos 1994 04 18 įsakymu Nr. 161 „Dėl higieninės ekspertizės išvadų įteisinimo“ bei siekdamas vieningo ir sukoordinuoto higienos centrų darbo:

1. Tvirtinu higieninės ekspertizės, mikrobiologinių, fizikinių ir cheminių, fizikinių veiksnių tyrimų ir kitų medicininių paslaugų įkainius (Priedas).

2. Nustatau, kad pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1994 04 15 nutarimą Nr. 286 „Dėl pridėtosios vertės mokesčio“ higieninei veiklai (praktikai) reikiami mikrobiologinių, fizikinių ir cheminių, fizikinių veiksnių ir kiti tyrimai bei higieninė ekspertizė yra neapmokestinami pridėtosios vertės mokesčiu.

3. Nustatau tokias šių įkainių taikymo sąlygas:

3.1. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

3.2. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

3.3. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

3.4. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

3.5. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

3.6. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

4. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

5. Neteko galios nuo 1996-08-24

Punkto naikinimas:

Nr. 430, 1996-08-20, Žin. 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

 

6. Įsakymo kontrolę pavedu ministerijos sekretoriui R. Sabaliauskui.

 

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                                          JURGIS BRĖDIKIS

 


SAM Įsakymo

1994 m. lapkričio mėn.8 d. Nr. 373

priedas

 

HIGIENINĖS EKSPERTIZĖS, MIKROBIOLOGINIŲ, FIZIKINIŲ IR CHEMINIŲ, FIZIKINIŲ VEIKSNIŲ TYRIMŲ IR KITŲ MEDICININIŲ PASLAUGŲ ĮKAINIAI

 

1. HIGIENINĖ EKSPERTIZĖ (NORMINĖS TECHNINĖS IR PROJEKTAVIMO DOKUMENTACIJOS IR KT.

Darbų rūšis

Kaina litais

1.1 Maisto produktų partijos higieninė ekspertizė be laboratorinio ištyrimo

60,0

1.2 Darbo vietos higieninė ekspertizė be laboratorinio ištyrimo

65,0

1.3 Numatomos vykdyti ūkinės veiklos higieninė ekspertizė

130,0

1.4 Ūmaus infekcinio susirgimo kilimo priežasties ar kaltininko nustatymas (epidemiologinis ištyrimas)

120,0

1.5 Pramoninių prekių, vartojimo gaminių receptūrų technologinių reglamentų ekspertizė

65,0

1.6 Prekės gamybos techninių sąlygų projekto ekspertizė

90,0

1.7 Prekės (gaminio) pavyzdžio nekenksmingumo ištyrimo rezultatų ekspertizė

50,0

1.8 Importuojamos ar Lietuvoje gaminamos prekės nekenksmingumo ekspertizė pagal gamintojo, pardavėjo pateiktus dokumentus

40,0

1.9 Projektinių siūlymų ekspertizė

60% nustatytos objekto projekto ekspertizės kainos

1.10 Projektavimo užduoties ekspertizė

65.0

1.11 Valstybinės reikšmės teritorinio planavimo projekto ekspertizė

400.0

1.12 Regioninės reikšmės teritorinio planavimo projekto ekspertizė

260.0

1.13 Vietinės reikšmės teritorinio planavimo projekto ekspertizė

200.0

1.14 Statybos (rekonstrukcijos) projektavimo dokumentacijos kompleksinė ekspertizė

- statybos projekto sąmatinė vertė mažiau kaip 50 tūkst.

0,2% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 65.0

- objekto sąmatinė vertė 51-100 tūkst. Lt.

0,15% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 130.0

- objekto sąmatinė vertė 101-500 tūkst. Lt.

0,05% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 200.0

- objekto sąmatinė vertė 501-1 mln. Lt.

0,03% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 325.0

- objekto sąmatinė vertė 1,1 – 5 mln. Lt

0,01% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 400.0

- objekto sąmatinė vertė 5,1-10 mln. Lt.

0,0075% nuo sąmatinės vertės, bet ne mažiau 650.0

- objekto sąmatinė vertė daugiau kaip 10 mln. Lt.

0.005% nuo sąmatinės vertės

1.15 Tipinio projekto ekspertizė

atsižvelgiant į objekto sąmatinę vertę, taikant koeficientą 1,5

1.16 Statybos (išplėtimo, rekonstrukcijos) projektavimo dokumentacijos pakartotina ekspertizė

30% atitinkamos projektavimo dokumentacijos pirminės ekspertizės įkainio

1.17 Statybos (išplėtimo, rekonstrukcijos) projekto darbų „Aplinkos apsauga“ ekspertizė

25% nuo statybos (išplėtimo, rekonstrukcijos) projekto pirminės ekspertizės įkainio, bet ne mažiau kaip 35.0

1.18 Statyboms skirtų teritorijų (žemės sklypų) higieninė ekspertizė ir išvadų rengimas

Mažiau kaip 0,1 ha

35.0

0,1 – 1,0 ha

40.0-50.0

1.0 – 5,0 ha

50.0-65.0

5,0 – 10,0 ha

65.0-100.0

10,0 – 20,0 ha

100.0-130.0

Daugiau kaip 20 ha

3.5 už 1 ha virš 20 ha

1.19 Vandens telkinių, vandenvietės, kurorto sanitarinės apsaugos zonos (SAZ) projekto ekspertizė

1.19.1 Vandens telkinio, vandenvietės SAZ projekto ekspertizė

65.0

1.19.2 Kurorto SAZ projekto ekspertizė

130.0

1.20 Didžiausiai leidžiamų išlakų į aplinkos orą projektavimo dokumentacijos ekspertizė

130.0

1.21 Hidrogeologinių tyrimų ataskaitų ekspertizė

0,15% nuo projekto pa- rengimo darbų sąmatinės vertės

1.22 Baigtų statybų higieninė ekspertizė ir iš- vadų parengimas dėl priėmimo naudoti

15% nuo statybos projekto ekspertizės darbų kainos, įvertinant infliaciją per laikotarpį nuo projekto ekspertizės iki statybos pabaigos

1.23 Konsultacija higienos klausimais už 1 val.

35.0

1.24 Konsultacija epidemiologijos klausimais už 1val.

35.0

 

Pastaba: p.1.17 į darbų kainą neįtraukta higieninių laboratorinių tyrimų kaina ir ekspres darbų kaina nustatoma proporcingai žemės sklypo plotui.

 

2. BANDINIŲ PAĖMIMAS IR LABORATORINIŲ TYRIMŲ ĮVERTINIMAS

2.1 Nuoplovų, nuograndų ir kitos tiriamosios medžiagos paėmimas

2.33

2.2 Oro bandinio paėmimas aspiratoriumi

4.66

2.3 Oro bandinio paėmimas pipete

2.33

2.4 Maisto produktų, maisto žaliavos bandinio paėmimas

2.33

2.5 Vandens bandinio paėmimas ir gręžinio, vandentiekio tinklų, kolonėlės, šulinio

2.33

2.6 Vandens bandinio paėmimas iš atviro telkinio

3.50

2.7 Kraujo paėmimas iš venos

7.00

2.8 Kraujo paėmimas iš piršto

3.50

2.9 Už laboratorinių tyrimų higieninį įvertinimą

 

2.9.1 Kai tyrimo kaina iki 1000 Lt.

20% tyrimų kainos

2.9.2 Kai tyrimų kaina iki 5000 Lt. -

15% tyrimų kainos

2.9.3 Kai tyrimų kaina iki 50 000 Lt. -

10% tyrimų kainos

2.9.4 Kai tyrimų kaina didesnė nei 50 000 Lt. -

5% tyrimų kainos

 

3. ATMOSFEROS, DARBO ZONOS ORO UŽTERŠTUMO TYRIMAI

3.1 Acetonas

32.82;(33.96*)

3.2 Acto rūgštis

24.59

3.3 Akroleinas

26.93

3.4 Akrilonitrilas

40.99

3.5 Alavas

32.82

3.6 Amoniakas

22.24;(23.41*)

3.7 Amilo alkoholis

32.82

3.8 Angliavandeniliai sotieji (C1-C10)

32.82.

3.9 Angliavandeniliai nesotieji (C2-C5)

32.82

3.10 Anglies monoksidas

22.25

3.11 Anglies tetrachloridas

32.82

3.12 Anilinas

37.49

3.13 Acto rūgšties aldechidas (fotometrija)

22.24

3.14 Acto rūgšties aldechidas chromatogra- fija)

28.10

3.15 Aliuminio oksidas

46.81

3.16 Alyvos rūkas

18.73

3.17 Amilo acetas

32.82

3.18 Azoto dioksidas

25.74;(31.66*)

3.19 Azoto rūgštis

25.74

3.20 Benzaldechidas

30.49

3.21 Benzinas (UG-2 aparatu)

9.33

3.22 Benzinas (chromatografija)

32.82

3.23 Benzolas

32.82

3.24 Boro rūgštis

26.93

3.25 Boro rūgšties anhidridas

26.93

3.26 Butilo acetatas

32.82

3.27 Butilo akrilatas

26.93

3.28 Butilo metakrilatas

28.33

3.29 Butilo alkoholis

32.82

3.30 Butilo celozolvas

30.49

3.31 Ciano vandenilis

35.16

3.32 Cinkas

11.75

3.33 Cinko oksidas

40.99

3.34 Cikloheksanonas

26.90

3.35 Chloras (fotometrija)

7.17

3.36 Chloroformas

32.82

3.37 Chromas

35.16;(39.12*)

3.38 Chromo anhidridas

25.74

3.39 Dibutilftalatas

30.49

3.40 Dichloretanas

32.82

3.41 Dietiletanolaminas

35.16

3.42 Dimetiletanolaminas

35.16

3.43 Dimetilformamidas

23.41;(50.31*)

3.44 Dioksanas

32.82

3.45 Dioktilftalatas

30.49

3.46 Druskos rūgštis

21.08;(26.90*)

3.47 Dulkės

15.25;(17.58*)

3.48 Epilorhidrinas

32.82

3.49 Eteris

32.82

3.50 Etilbenzolas

32.82

3.51 Etilcelozolvas

23.41

3.52 Etilo acetatas

32.82;(55.07*)

3.53 Etilo alkoholis

31.66

3.54 Fenolis

25.74;(32.82*)

3.55 Fluoro vandenilis

31.66;(43.32*)

3.56 Fluotanas

32.82

3.57 Formaldehidas (fotometrija)

30.49;(35.16*)

3.58 Formaglikolis

32.82

3.59 Formamidas

23.41

3.60 Fosforo anhidridas

29.24

3.61 Fosforo rūgštis

29.24

3.62 Freonas-113

32.82

3.63 Ftalatas

21.08

3.64 geležies oksidas

28.07

3.65 Gyvsidabris

30.49;(39.82*)

3.66 Gyvsidabris (ekspres metodas)

12.91

3.67 Izopropilo alkiholis

32.82;(35.07*)

3.68 Hidrohinonas

30.49

3.69 Kadmis

31.66

3.70 Kalcio karbonatas

33.99

3.71 Kanifolija

23.41

3.72 Kobaltas ir jo junginiai

35.16

3.73 Ksilolas

32.82

3.74 Manganas

28.46;(58.78*)

3.75 Maleininės rūgšties anhidridas

25.74

3.76 Merkaptanai

38.65

3.77 Metilchloroformas

32.82

3.78 Metileno chloridas

32.82

3.79 Metilo alkoholis (chromatografija)

32.82

3.80 Metilo alkoholis (fotometrija)

18.74

3.81 Metilo bromidas

32.82

3.82 Metilmetakrilatas

32.82

3.83 Molibdeno oksidas

32.82

3.84 Naftalinas

17.58

3.85 Naftos angliavandeniliai

18.74

3.86 naftos angliavandeniliai (UG-2 aparatu)

7.00

3.87 Natrio nitritas

21.08

3.88 Natrio chloridas

31.66

3.89 Nikelis

29.24

3.90 Orto- fosforo rūgštis

23.41

3.91 Ozonas

21.08

3.92 Para-fenilendiaminas

35.16

3.93 Perchloretilenas

32.82

3.94 Pesticidai (plonasluoksnė chromatografi ja)

33.99

3.95 Pesticidai (dujinė chromatografija)

38.65

3.96 Pesticidai (fotometrija)

40.99

3.97 Pramonės dirbinių tyrimo sąlygų modelia vimas

35.16

3.98 Pramonės dirbinių organoleptiniai tyri- mai kvapas, skonis, spalva)

2.33

3.99 Pramonės dirbinių nudažymo atsparumas seilėms, prakaitui, šilumai, drėgmei

5.83

3.100 Organinių medžiagų nustatymas vanden- iniame ekstrakte

23.41

3.101 Monomerų, plastifikatorių, stabilizatorių, tirpiklių ir kt. medžiagų, išsiskiriančių iš polimerinių dirbinių, nustatymas

- titrometrija

30.40

- plonasluoksnė chromatografija

35.16

- dujinė chromatografija

32.82

- fotometrija

31.66

3.102 Metalų jonų nustatymas pramonės dirbiniuose |

- fotometrija

31.66

- plonasluoksnė chromatografija

35.16

- atomoabsorbcinė spektrometrija

37.49

3.103 Sieros anhidridas

19.91

3.104 Sieros rūgštis

18.74;(35.16*)

3.105 Sieros vandenilis

31.66;(29.24*)

3.106 Silicio dioksidas

45.65

3.107 Skruzdžių rūgštis

23.41

3.108 Stirolas (chromatografija)

32.82

3.109 Stirolas (fotometrija)

19.91

3.110 Solvent-nafta

32.82

3.111 Švinas

39.82;(67.89*)

3.112 Šarmai

33.99

3.113 Švino tetraetilas

40.99

3.114 Terpentinas

30.40

3.115 Tetrahidrofuranas

19.91

3.116 Titano oksidas

31.66

3.117 Toluolas

33.82

3.118 Toluilendiizocianatas

28.07

3.119 Trichloretilenas

32.82

3.120 Trietanolaminas

35.16

3.121 Trietilaminas

35.16

3.122 Uait-spiritas (UG-2 aparatu)

9.33

3.123 Uait-spiritas (chromatografija)

32.82

3.124 Varis

47.98

3.125 Vinilo acetatas

32.82

3.126 Vinilo chloridas

35.16

3.127 Volframas

35.16

3.128 Žibalas (UG-2 aparatu)

9.33

3.129 Žibalas (chromatografija)

32.82

 

* – atmosferos oro tyrimai

 

4. VANDUO, DIRVOŽEMIS

4.1 Aktyvusis chloras vandenyje

5.83

4.2 Aktyvus chloras sausose medžiagose

9.33

4.3 Aktyvus chloras skiediniuose

5.83

4.4 Aliuminis (fotometrija)

8.19

4.5 Amoniakas ir amonio jonai

9.33

4.6 Arsenas

38.64

4.7 Anijonai, katijonai (chromatografija)

12.91

4.8 Bendras kietumas

7.00

4.9 Bichromatinė oksidacija

23.42

4.10 BDS 5

16.39

4.11 Chloridai

14.08

4.12 Chromas (fotometrija)

16.39

4.13 Cianidai

41.10

4.14 Cinkas (fotometrija)

14.08

4.15 Cinkas (poliarografija)

11.75

4.16 Drumstumas

5.83

4.17 Fluoras (potenciometrija)

7.00

4.18 Fluoras (fotometrija)

7.00

4.19 Formaldehidas (fotometrija)

30.49

4.20 Geležis

7.00

4.21 Gyvsidabris (AAS metodu) vandenyje

23.41

4.22 Gyvsidabris (AAS metodu) dirvožemyje

37.47

4.23 Ištirpęs deguonis

10.58

4.24 Kalcis

4.66

4.25 Kalis (liepsnos fotometrija)

5.83

4.26 Kobaltas (fotometrija)

31.66

4.27 Kvapas

4.66

4.28 Lakūs fenoliai

23.77

4.29 Magnis

7.00

4.30 Manganas

14.05

4.31 Molibdenas

22.24

4.32 Metalai (AAS metodu) vandenyje

24.59

4.33 Metalai (AAS metodu) dirvožemyje

37.49

4.34 Naftos produktai (svėrimo metodu)

18.74

4.35 Naftos produktai (infraraudonaisiais spinduliais)

12.91

4.36 Natris

5.83

4.37 Nikelis (fotometrija)

8.19

4.38 Nitratai

10.58

4.39 Nitritai

5.83

4.40 Paviršiaus aktyvios medžiagos (PAM)

29.24

4.41 Permanganatinė oksidacija

9.33

4.42 Pesticidai vandenyje (plonasluoksnė chromatografija)

33.99

4.43 Pesticidai dirvožemyje (plonasluoksnė chromatografija)

43.32

4.44 Pesticidai vandenyje (dujinė chromatografija)

38.65

4.45 Pesticidai dirvožemyje (dujinė chromatografija)

47.98

4.46 Pesticidai (fotometrija)

42.15

4.47 pH

7.00

4.48 Poliakrilamidas

38.65

4.49 Polifosfatai

14.08

4.50 Sausa liekana

23.41

4.51 Skaidrumas

2.33

4.52 Skonis

2.33

4.53 Spalva

5.83

4.54 Sulfatai

11.12

4.55 Sulfidai ir sieros vandenilis

18.74

4.56 Suspenduotos medžiagos

23.41

4.57 Šarmingumas

2.93

4.58 Švinas (fotometrija)

14.08

4.59 Švinas (poliarografija)

11.75

4.60 Vandenilio peroksidas

4.66

4.61 Varis

15.25

 

5. MAISTO ŽALIAVA, MAISTO PRODUKTAI

Nustatoma analitė

Tiriamasis objektas

Kaina

5.1 Aktyvumas

duonos, pyrago gaminiai

7.00

5.2 Alavas

 

23.42

5.3 Aldehidai

alkoholinis gėrimas

9.33

5.4 Alkoholis

alus

11.75

alkoholinis gėrimas

5.83

pieno produktai

11.75

5.5 Amoniakas

žalias pienas

4.66

5.6 Anormalaus pieno priemaiša

žalias pienas

5.83

5.7 Apmuilinimo skaičius

aliejus

12.91

5.8 Arsenas

 

35.16

5.9 Aukštesnieji alkoholiai

alkoholinis gėrimas

18.74

5.10 Baltymai

mėsa, mėsos produktai

12.91

paruošti patiekalai

10.58

5.11 Benzoinė rūgštis

 

44.48

5.12 Cinkas

alus, bealkoholiniai gėrimai daržovės, duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditerijos gaminiai, konservai, mėsa, pienas ir jo produktai, vynas ir jo gaminiai, žuvis, fermentinis sūris, riebalai

21.08

5.13 Citrinos rūgšties kiekis

citrinos rūgštis

8.16

5.14 Cukraus kiekis

alkoholinis gėrimas konditerijos gaminiai kreminiai gaminiai

10.58 23.41 9.33

5.15 Diastazinis skaičius

medus

14.08

5.16 Drėgmė

aliejus

4.66

dešra, mėsos gaminiai

4.66

duonos, pyrago gaminiai

4.66

kavos pupelės

4.66

medus

4.66

sausi pieno produktai

4.66

sutirštintas pienas

5.83

sviestas

10.58

5.17 Duonos kiekis

patiekalai

14.08

5.18 Ekstraktyvios medžiagos

kavos pupelės, arbata

7.00

5.19 Esteriai

alkoholiniai gėrimai

5.83

5.20 Emulsijos patvarumas

majonezas

4.66

5.21 Fosforas

aliejus

14.08

5.22 Geležis

 

9.33

5.23 Gyvsidabris

 

24.59

5.24 Glitimas

miltai

7.00

5.25 Invertinis cukrus sacharozė

medus

14.08

5.26 Jodo skaičius

aliejus

32.82

5.27 Jonolas

 

39.82

5.28 Jusliniai rodikliai

maisto produktai

11.75

5.29 Kadmis

alus, bealkoholiniai gėrimai, daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis

18.73

duonos, pyrago gaminiai, grūdai, jų perdirbimo produktai konditerijos gaminiai

30.44

pienas ir produktai

33.96

fermentinis sūris, riebalai

21.08

vynas ir jo gaminiai

22.25

5.30 Kavos kiekis gėrime

be cukraus su grietinėle, ledais, sutirštintu pienu

9.33 14.08

5.31 Kofeino, tanino kiekis

kavos pupelės, tirpi kava, alkoholiniai gėrimai

19.91

5.32 Krakmolas

dešra

26.90

5.33 Lakios riebalinės rūgštys

mėsa, žuvis

6.79

5.34 Lakios rūgštys

alkoholiniai gėrimai

5.97

5.35 Liekamoji aktyvi fosfatazė

riebalai

8.16

5.36 Lyginamasis svoris

pienas, pieno produktai

3.50

5.37 Lyginamasis svoris (piknometru)

pienas, pieno produktai

5.83

5.38 Maistinių medžiagų sudėtis ir kaloringumas

patiekalai

23.42

5.39 Mikotoksinai (plonasluoksnė chromatografija)

 

38.64

5.40 Mikotoksinai (skystinė chromaografija)

 

44.49

5.41 Mineralizacija mėginio

 

11.75

5.42 Muilas

aliejus

3.50

5.43 Neapmuilintos medžiagos

aliejus

3.50

5.44 Neriebalinės priemaišos ir nuosėdos

aliejus

8.16

5.45 Netirpių medžiagų kiekis

druska

10.58

5.46 Netirpių pelenų kiekis (10% HCI)

 

8.16

5.47 Nitratai, nitritai

augalinė produkcija

8.16

maisto produktai

37.49

mėsos gaminiai

23.41

pienas

37.49

5.48 Nuosėdų tūrinė dalis

aliejus

4.66

5.49 Oksidacijos laipsnis

riebalai

5.83

5.50 Pasterizacija

pienas ir jo produktai sultys, gėrimai

8.16 8.16

5.51 Pelenų kiekis

 

4.66

5.52 Pesticidai (plonasluoksnė chromaografija)

augalinė produkcija, maisto produktai

46.13

5.53 Peroksidinis skaičius

aliejus, riebalai

19.91

5.54 Pesticidai (dujinė chromatografija)

maisto produktai (augalinė produkcija)

48.00

5.55 Pesticidai (fotometrija)

augalinė produkcija, maisto produktai

42.15

5.56 pH

gėrimai

2.81

tirpi kava, žolių arbata

2.81

pienas

7.17

5.57 Pirminis baltymų skilimas

mėsa, žuvis

4.66

5.58 Plazmos rūgštingumas

sviestas

2.33

5.59 Riebalai

mėsos, žuvies produktai,

17.58

konservai

 

pienas, pieno produktai

4.66

rūgštūs pieno produktai

5.83

ledai, varškė ir jos produktai

8.16

sausi pieno produktai

8.16

fermentinis, lydytas sūris

9.33

5.60 Reakcija sieros vand.

mėsa, žuvis

9.33

5.61 Rūgštinis skaičius

aliejus

7.00

5.62 Rūgštingumas

bealkoholiniai gėrimai, sultys

4.66

duonos, pyrago gaminiai

5.83

grietinė, grietinėlė, kefyras, jogurtas, ledai, pienas sausi pieno produktai

8.16

sutirštintas pienas

7.00

sviestas

5.83

konservai

8.16

5.63 Sausos medžiagos

aliejus

4.66

 

alus

11.75

 

bealkoholiniai gėrimai

7.00

 

pienas, grietinėlė, ledai

7.00

 

rūgštūs pieno produktai

4.66

 

sūris

11.75

5.64 Sieros anhidridas

sultifikuotos daržovės

8.16

5.65 Soda

žalias pienas

3.50

5.66 Somatinės ląstelės

žalias pienas

7.00

5.67 Sorbino rūgštis

 

44.48

5.68 Spalvinis skaičius

aliejus

9.33

5.69 Sulfitinė rūgštis (surišta)

alkoholiniai gėrimai

5.83

5.70 Sulfitinė rūgštis (laisva)

alkoholiniai gėrimai

5.83

5.71 Šarmingumas

alkoholiniai gėrimai

8.16

5.72 Švarumas

pienas, sausi pieno produktai

5.83

5.73 Šviežumas

mėsos, žuvies gaminiai

7.00

5.74 Švinas

alus, bealkoholiniai gėrimai daržovės, kiaušiniai, konservai, mėsa, žuvis

22.25

 

Duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditerijos gaminiai

30.44

 

pienas ir jo produktai

26.93

 

fermentinis sūris, riebalai

21.08

 

vynas ir jo gaminiai

18.73

5.75 Terminis apruošimas

dešra, mėsos ir žuvies produktai bei patiekalai

18.73

5.76 Tirpumo indeksas

sausi pieno produktai

4.66

5.77 Urotropinas

 

29.24

5.78 Valgomoji druska

dešra

8.16

 

brinza, fermentinis sūris, lydytas sūris

36.32

 

sviestas

9.33

 

varškės sūris

4.66

5.79 Vandenilio peroksidas

žaliavinis pienas

7.00

5.80 Varis

alus, bealkoholiniai gėrimai, daržovės, mėsa, žuvis

18.74

 

duonos, pyrago gaminiai, grūdai ir jų perdirbimo produktai, konditeriniai gaminiai

18.74

 

pienas ir jo produktai

18.74

 

fermentinis sūris, riebalai

21.08

 

vynas ir jo gaminiai

18.74

5.81 Vitaminas „C“

 

8.16

 

 

6. MIKROBIOLOGIJA

 

6.1. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.2. Antibiotikų likučiai maisto produktuose

51.48

 

6.3. Alaus, giros tyrimas

23.41

 

6.3.1. Bendrosios koliforminės bakterijos

3.50

 

6.3.2. Salmonelės

19.91

 

6.4. Dešros tyrimas

40.99

 

6.4.1. Bendras bakterijų skaičius

4.66

 

6.4.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

3.50

 

6.4.3. Klostridijos

7.00

 

6.4.4. Salmonelės

19.91

 

6.4.5. Proteus (pagal Šukevičių)

1.17

 

6.4.6. S. aureus indeksas

4.66

 

6.5. Dirvožemio tyrimas

42.15

 

6.5.1. Bendras bakterijų skaičius

7.00

 

6.5.2. Bendras koliforminių bakterijų titras

5.83

 

6.5.3. Klostridijų titras

9.33

 

6.5.4. Salmonelės

19.91

 

6.6. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.1. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.2. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.3. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.4. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.5. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.6. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.7. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.8. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.6.9. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.7. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.8. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.9. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.9.1. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.9.2. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.9.3. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.9.4. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.10. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.11. Ikros tyrimai

50.31

 

6.11.1. Bendras bakterijų skaičius

4.66

 

6.11.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

3.50

 

6.11.3. S. aureus alternatyvinis rodiklis

7.00

 

6.11.4. Salmonelės

19.91

 

6.11.5. Klostridijos

10.58

 

6.11.6. Mielės

2.33

 

6.11.7. Pelėsiai

2.33

 

6.12. Inhibitorinių medžiagų nustatymas

11.75

 

6.13. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.14. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.15. Kompotų, gėrimų, gaivos, kisielių tyrimas

32.82

 

6.15.1. Bendras bakterijų skaičius

4.66

 

6.15.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

3.50

 

6.15.3. E. coli

4.66

 

6.15.4. Salmonelės

19.91

 

6.16. Konditerijos gaminių tyrimas

39.82

 

6.16.1. Bendras bakterijų skaičius

4.66

 

6.16.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

3.50

 

6.16.3. Salmonelės

19.91

 

6.16.4. Mielės

2.33

 

6.16.5. Pelėsiai

2.33

 

6.16.6. S. aureus

7.00

 

6.17. Konservų tyrimai

46.81

 

6.17.1. Sterilumas

7.00

 

6.17.2. Gedimo faktoriams

39.82

 

6.18. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.19. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.20. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.20.1. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.20.2. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.21. Listerijų išskyrimas iš maisto produktų

18.74

 

6.22. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.23. Maisto produktų tyrimas (mėsos kulinarija, žuvies kulinarija, padažai)

35.16

 

6.23.1. Bendras bakterijų skaičius

4.66

 

6.23.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

3.50

 

6.23.3. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.23.4. Salmonelės

19.91

 

6.24. Majonezo, margarino tyrimas

39.90

 

6.24.1. Bendrosios koliforminės bakterijos

5.83

 

6.24.2. Salmonelės

19.91

 

6.24.3. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.24.4. Mielės

2.33

 

6.24.5. Pelėsiai

2.33

 

6.25. Mišinių vaikams (paruoštų) tyrimas

53.81

 

6.25.1. Bendras bakterijų skaičius

4.66

 

6.25.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

3.50

 

6.25.3. E. coli

7.00

 

6.25.4. S. aureus

7.00

 

6.25.5. Salmonelės

19.91

 

6.25.6. B. cereus

7.00

 

6.25.7. Mielės

2.33

 

6.25.8. Pelėsiai

2.33

 

6.26. Nuoplovų tyrimas žarnyno grupei

9.33

 

6.26.1. Salmonelėms

18.74

 

6.26.2. Jersinijoms

16.41

 

6.26.3. Hospitalinėms Infekcijoms

17.58

 

6.27. Patogeninių ešerichijų išskyrimas

12.91

 

6.28. Pieno, pieno produktų be specifinės mikrofloros tyrimas

37.49

 

6.28.1. Bendras bakterijų skaičius

7.00

 

6.28.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

5.83

 

6.28.3. Salmonelės

19.91

 

6.28.4. S. aureus indeksas

4.66

 

6.29. Pieno, pieno produktų su specifine mikroflora tyrimas

30.40

 

6.29.1. Bendrosios koliforminės bakterijos

5.83

 

6.29.2. Salmonelės

19.91

 

6.29.3. S. aureus indeksas

4.66

 

6.30. Pieno mišinių (sausų) tyrimas

56.23

 

6.30.1. Bendras bakterijų skaičius

4.66

 

6.30.2. Bendrosios koliforminės bakterijos

7.00

 

6.30.3. E. coli

7.00

 

6.30.4. Salmonelės

24.57

 

6.30.5. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.30.6. Mielės

2.33

 

6.30.7. Pelėsiai

2.33

 

6.31. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.31.1. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.31.2. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.31.3. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.31.4. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.31.5. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.31.6. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.31.7. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.32. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.33. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.34. Salotų (be jersinijų) tyrimas:

20.73

 

6.34.1. Žarnyno grupės bakterijos

2.39

 

6.34.2. Stafilokokų Indeksas

4.77

 

6.34.3. Salmonelės

13.57

 

6.35. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.36. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.36.1. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.36.2 S Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.36.3. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.36.4. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.36.5. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.36.6. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.37. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.38. Sterilios medžiagos tyrimas

30.40

 

6.39. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.40. Šigelių išskyrimas iš maisto produktų

21.08

 

6.41. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.42. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.42.1. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.42.2. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.42.3. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.42.4. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.42.5. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.43. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.43.1. Sterilių

30.40

 

6.43.2. Nesterilių

25.74

 

6.43.2.1. Bendras bakterijų skaičius

5.83

 

6.43.2.2. Bendrosios koloforminės bakterijos

14.08

 

6.43.2.3. Grybai

5.83

 

6.44. Vandens tyrimas

 

6.44.1. Vandentiekio

25.74

 

6.44.2. Šulinio, plaukimo baseino

31.66

 

6.44.3. Atvirų telkinių

40.99

 

6.44.4. Patogeninei florai

16.41

 

6.45. Bakteriologinis tyrimas tuliaremijos ir juodligės sukėlėjams išskirti

71.80

 

6.46. Botulotoksino nustatymas biologinės neutralizacijos reakcijos pagalba

52.20

 

6.47. Komplemento sujungimo reakcija (listerijos, riketsijos ir kt.)

24.57

 

6.48. Agliutinacijos ir pasyvios hemagliutinacijos reakcijos (briuceliozės, tuliaremijos, jersiniozės)

16.41

 

6.49. Mikroagliutinacijos reakcija (leptospirozė)

18.74

 

6.50. Tiesioginės ir netiesioginės imunofluorescencijos reakcijos (legioneliozė ir kt.)

25.74

 

6.51. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.52. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

 

6.53. Oro tyrimai

42.57

 

6.53.1. Bendro bakterijų skaičiaus nustatymas

7.80

 

6.53.2. Stafilokokų ir streptokokų nustatymas

10.20

 

6.53.3. Enterobakterijų nustatymas

8.91

 

6.53.4. Salmonelių nustatymas

15.66

 

 

 

„6.54

Jautrumo antibakteriniams vaistams nustatymas diskų difuzijos metodu (6 diskai)

9,7

 

6.55

Jautrumo antibakteriniams vaistams nustatymas diskų difuzijos metodu (12 diskų)

12,8

 

6.56

Jautrumo antibakteriniams vaistams nustatymas automatizuota sistema

24,4

 

6.57

Kiekybinis išmatų pasėlis

54,3

 

6.58

Išmatų profilaktinis pasėlis, neigiamas

13,1

 

6.59

Išmatų diagnostinis pasėlis, neigiamas

31,4

 

6.60

Adeno virusų nustatymas imunochromatografiniu metodu

11,8

 

6.61

Rota virusų nustatymas imunochromatografiniu metodu

11,8

 

6.62

Clostridium difficile (C. difficile) toksino A nustatymas išmatose latex agliutinacijos metodu

31,1

 

6.63

Kraujo pasėlis automatizuotu būdu (aerobams ir anaerobams), neigiamas

52,1

 

6.64

Kraujo pasėlis rankiniu būdu (aerobams ir anaerobams), neigiamas

24,9

 

6.65

Kraujo pasėlis automatizuotu būdu vaikams iki 5 m. amžiaus, neigiamas

31,6

 

6.66

Kraujo pasėlis rankiniu būdu vaikams iki 5 m. amžiaus, neigiamas

24,9

 

6.67

Kraujo pasėlis grybams automatizuotu būdu nustatyti

31,6

 

6.68

Stuburo smegenų skysčio pasėlis rankiniu būdu, neigiamas

16,0

 

6.69

Sterilių organizmo skysčių pasėlis rankiniu būdu, neigiamas

24,1

 

6.70

Pūlingų eksudatų pasėlis, neigiamas

24,1

 

6.71

Tepinėlių iš žaizdų aerobams pasėlis, neigiamas

10,7

 

6.72

Tepinėlių iš akių pasėlis, neigiamas

11,0

 

6.73

Tepinėlių iš ausų pasėlis, neigiamas

16,4

 

6.74

Tepinėlis iš nosies auksiniam stafilokokui nustatyti, neigiamas

11,7

 

6.75

Veido daubų punktatų tyrimas, neigiamas

18,3

 

6.76

Tepinėlio iš gerklų pasėlis hemoliziniams streptokokams nustatyti, neigiamas

8,7

 

6.77

Tepinėlio iš gerklų pasėlis difterijos sukėlėjui nustatyti, neigiamas

15,7

 

6.78

Tepinėlio iš gerklų pasėlis kokliušo sukėlėjui nustatyti, neigiamas

8,7

 

6.79

Pasėlis gonokokams nustatyti, neigiamas

23,0

 

6.80

Tepinėlio iš genitalijų pasėlis, neigiamas

15,8

 

6.81

Spermos, prostatos sekreto pasėlis, neigiamas

19,8

 

6.82

Bioptatų (limfmazgių, plaučių, kepenų ir kt.) pasėlis, neigiamas

26,4

 

6.83

Skreplių pasėlis rankiniu būdu, neigiamas

17,5

 

6.84

Bronchoalveolinio lavažo pasėlis rankiniu būdu, neigiamas

18,8

 

6.85

Skreplių, bronchų išplovų, trachėjos aspirato pasėlis legionelėms rankiniu būdu nustatyti

7,6

 

6.86

Šlapimo pasėlis rankiniu būdu, neigiamas

8,90

 

6.87

Šlapimo pasėlis salmonelėms rankiniu būdu nustatyti, neigiamas

16,1

 

6.88

Skrandžio išplovų pasėlis, neigiamas

28,2

 

6.89

Tulžies pasėlis, neigiamas

19,8

 

6.90

Įvairios patologinės medžiagos pasėlis grybams (išskyrus odos, nagų ir plaukų) nustatyti, neigiamas

14,8

 

6.91

Odos, nagų ir plaukų mikroskopinis tyrimas grybams nustatyti

5,9

 

6.92

Odos, nagų ir plaukų pasėlis grybams nustatyti, neigiamas

13,1

 

6.93

Įvairios tiriamosios medžiagos mikroskopija Cilio-Nilseno būdu (ar kitais dažymo būdais)

9,5

 

 

rūgščiai atsparioms bakterijoms nustatyti

 

 

6.94

Moters lyties organų išskyrų mikroskopija

10,1

 

6.95

Vyro lyties organų išskyrų mikroskopija

8,4

 

6.96

Patologinės medžiagos tepinėlio, dažyto Gramo būdu, mikroskopija

8,0

 

6.97

Candida jautrumo priešgrybiniams vaistams nustatymas E-testų metodu (vienas vaistas

24,4

 

 

vienai kultūrai)

 

 

6.98

Enterobakterijų identifikavimas iki genties

9,2

 

6.99

Enterobakterijų identifikavimas iki rūšies

21,4

 

6.100

Šigelių identifikavimas iki rūšies

20,9

 

6.101

Salmonelių identifikavimas iki genties

16,2

 

6.102

Salmonelių identifikavimas iki rūšies

39,2

 

6.103

Jersinijų identifikavimas iki rūšies

29,3

 

6.104

Enteropatogeninių ešerichijų identifikavimas iki rūšies

26,8

 

6.105

Kampilobakterijų identifikavimas

19,0

 

6.106

Vibrijono identifikavimas iki rūšies

55,8

 

6.107

Clostridium difficile (C. difficile) išskyrimas ir identifikavimas

45,0

 

6.108

Staphylococcus aureus (S. aureus) identifikavimas

10,4

 

6.109

Staphylococcus aureus (S. aureus) enterotoksino nustatymas latex agliutinacijos metodu

73,4

 

6.110

Meticilinui rezistentinių S. aureus nustatymas automatizuotu būdu

42,8

 

6.111

Legionelių identifikavimas

28,3

 

6.112

Streptokokų, alfa-hemolitinių streptokokų identifikavimas iki rūšies kraujo pasėliuose

30,1

 

6.113

Beta-hemolitinių streptokokų identifikavimas

24,7

 

6.114

Streptococcus pneumoniae identifikavimas

25,5

 

6.115

Meningokokų ir gonokokų identifikavimas

31,0

 

6.116

Enterokokų identifikavimas iki genties

13,1

 

6.117

Enterokokų identifikavimas iki rūšies

30,5

 

6.118

Hemofilų identifikavimas

25,6

 

6.119

Pseudomonų identifikavimas iki rūšies

8,0

 

6.120

Pseudomonų ir kt. biochemiškai neaktyvių lazdelių identifikavimas

20,4

 

6.121

Listerijų identifikavimas iki rūšies

33,0

 

6.122

Difterijos sukėlėjo identifikavimas

23,4

 

6.123

Kokliušo sukėlėjo identifikavimas

34,4

 

6.124

Anaerobų identifikavimas iki genties

14,2

 

6.125

Anaerobų identifikavimas iki rūšies

30,8

 

6.126

Candida genties grybų nustatymas auginant ant chromogeninio agaro

3,7

 

6.127

Candida genties grybų nustatymas testų sistemos metodu

12,8

 

6.128

E. coli O157 identifikavimas

20,7

 

6.129

Ureaplasma urealyticum ir Mycoplasma hominis identifikavimas ir jautrumo antibiotikams

45,3

 

 

nustatymas testų sistemos metodu

 

 

6.130

Anaerobų identifikavimas iki rūšies automatizuotu būdu

28,3

 

 

7. PARAZITOLOGIJA

7.1. Borelijų nustatymas erkėse

23.41

7.2. Entomologinis objekto ištyrimas (viena valanda)

7.00

7.3. Mėsos trichinoskopija (kompresoriniu metodu)

7.00

7.4. Mėsos trichinoskopija (virškinimo metodu)

14.08

7.5. Parazitų, jų kiaušinių ir cistų nustatymas (dvylikapirštės žarnos turinyje, vėmaluose, išmatose)

7.00

7.6. Parazitų, jų kiaušinių nustatymas tarpvietės nuograndose

4.66

7.7. Parazitų makroskopinis nustatymas

4.66

7.8. Parazitų, jų kiaušinių ir cistų nustatymas (daržovėse, dirvožemyje, vaisiuose, vandenyje, uogose)

17.58

7.9. Pirmuonių nustatymas kraujyje

10.58

7.10. Neteko galios nuo 2003-01-11

 

7.11. Parazitų kiaušinių ir cistų nustatymas skrepliuose

3.50

7.12. Parazitų kiaušinių ir cistų nustatymas šlapime

8.16

7.13. Vabzdžio rūšies nustatymas

5.83

 

8. VIRUSOLOGIJA

 

 

8.1. Antigenų, antikūnių nustatymas kraujyje

 

 

8.1.1. Imunofermentiniu metodu (virusiniams hepatitams A, B, C, D ir kt. infekcijoms)

24.57

8.1.2. Pasyvios hemagliutinacijos metodu (hepatitas B, Koksaki B, tymai ir kt. infekcijos)

9.33

8.1.3. Hemagliutinacijos slopinimo metodu (erkinis encefalitas, gripas, raudonukė, parotitas ir kt. infekcijos)

16.41

8.1.4. Komplemento surišimo metodu (erkinis encefalitas, gripas, ornitozė ir kt. infekcijos)

24.57

8.1.5. Tiesioginės ir netiesioginės imunofluorescencijos metodu (citomegalija, erkinis encefalitas, LCM, poliomielitas, raudonukė, tymai, parotitas ir kt. infekcijos)

25.74

8.2. Virusų išskyrimas (poliomelito ir kt. enterovirusų, erkinio encefalito, gripo, raudonukės, tymų, parotito, limfocitinio choriomeningito, citomegalo, Herpes virusų grupės) iš išorinės aplinkos objektų (dirvožemis, vanduo, pienas, kraujas, šlapimas, išmatos, likvoras, ploviniai iš nosiaryklės, sekcinė medžiaga, erkės, uodai ir pan.)

19.91

 

9. TOKSIKOLOGIJA

9.1. Ūmaus akies dirginimo nustatymas (Ekonominio Bendradarbiavimo ir Plėtros Organizacijos (EBPO)metodika)

444.27

9.2. Ūmaus odos dirginimo nustatymas (EBPO metodika)

459.07

9.3. Ūmaus peroralinio toksiškumo (LD50) nustatymas (EBPO metodika)

1065.83

9.4. Odos sensibilizacijos nustatymas – jūrų kiaulyčių maksimizacijos bandymas (EBPO metodika)

1122.69

9.5. Odos sensibilizacijos nustatymas – Buehlerio bandymas (EBPO metodika)

2312.00

9.6. Kiti tyrimai

Pagal laboratorinių gyvuliukų rūšį, skaičių ir tyrimo metodą

 

10. FIZIKINIAIVEIKSNIAI

10.1. Bendras triukšmas

14.08

10.2. Dirbtinis apšvietimas

11.75

10.3. Ekvivalentinis triukšmas

24.57

10.4. Elektromagnetinis laukas

8.16

10.5. Garso lygis oktaviniuose dažniuose

33.99

10.6. Infraraudonas spinduliavimas

9.33

10.7. Koreguotas vibracijos lygis

45.65

10.8. Lazerinis spinduliavimas

29.24

10.9. Maksimalus triukšmas

21.08

10.10. Natūralus apšvietimas

14.08

10.11. Pramoninio dažnio sroves EML

10.58

10.12. Radijo dažnio EML

25.74

10.13. Ultravioletinis spinduliavimas

14.08

10.14. Vibracija (vibrogreitis, vibropagreitis)

13.09

10.15. Neteko galios nuo 2000-11-18

 

10.16. Neteko galios nuo 2000-11-18

 

10.17. Neteko galios nuo 2000-11-18

 

10.18. Neteko galios nuo 2000-11-18

 

10,19. Neteko galios nuo 2000-11-18

 

10.20. Neteko galios nuo 2000-11-18

 

10.21. Mikroklimato nustatymas

11.75

 

11. Neteko galios nuo 1995-03-30

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. SUAUGUSIŲ ASMENŲ PROFILAKTINIAI SKIEPIJIMAI

 

Pavadinimas

Mato vienetas

Kaina litais

 

1. Vakcina

1 dozė

Pagal vakcinos rūšį ir rinkos kainą

 

2. Paslauga

1 skiepijimas

6.00

 

13. SEROLOGIJA

 

 

13.1

Yersinia pseudotuberculosis, Yersinia enterocolytica 03 ir 09 antikūnų nustatymas netiesioginės

107,6

 

 

hemagliutinacijos metodu su atitinkamais antigenais

 

 

13.2

Vidalio reakcija

15,0

 

13.3

Raito-Hedelsono reakcija

35,1

 

13.4

Mikroagliutinacijos reakcija leptospirozių nustatymui

34,9

 

13.5

Antikūnų tuliaremijos sukėlėjui nustatymas agliutinacijos metodu

38,3

 

13.6

Antikūnų bruceliozės sukėlėjui nustatymas agliutinacijos metodu

38,0

 

13.7

Antikūnų bruceliozės sukėlėjui nustatymas imunofermentiniu metodu

188,9

 

13.8

IgA antikūnų kokliušo sukėlėjui nustatymas

26,9

 

13.9

IgG antikūnų kokliušo sukėlėjui nustatymas

30,4

 

13.10

IgM antikūnų kokliušo sukėlėjui nustatymas

26,9

 

13.11

IgA antikūnų Helicobacter pylori nustatymas

30,4

 

13.12

IgG antikūnų Helicobacter pylori nustatymas

30,4

 

13.13

IgA antikūnų Y. enterocolitica nustatymas

38,2

 

13.14

IgG antikūnų Y. enterocolitica nustatymas

38,2

 

13.15

Mycoplasma pneumoniae IgA antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

22,3

 

13.16

Mycoplasma pneumoniae IgM antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

23,8

 

13.17

Mycoplasma pneumoniae IgG antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

24,9

 

13.18

Mycoplasma pneumoniae antigeno nustatymas imunofluorescencijos metodu

23,1

 

13.19

Mycoplasma hominis antigeno nustatymas imunofluorescencijos metodu

23,1

 

13.20

Ureaplasma urealyticum antigeno nustatymas imunofluorescencijos metodu

23,1

 

13.21

Chlamydia pneumoniae IgM antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

29,4

 

13.22

Chlamydia pneumoniae IgG antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

29,4

 

13.23

Chlamydia pneumoniae IgA antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

24,9

 

13.24

Chlamydia pneumoniae antigeno nustatymas imunofluorescencijos metodu

23,1

 

13.25

Chlamydia trachomatis antigeno nustatymas imunofluorescencijos metodu

21,6

 

13.26

EBV viruso IgM antikūnų (anti – EBV IgM) nustatymas imunofermentiniu metodu

14,0

 

13.27

EBV viruso IgG antikūnų (anti – EBV IgG) nustatymas imunofermentiniu metodu

14,0

 

13.28

Roto viruso Ag antigeno nustatymas išmatose latex agliutinacijos metodu

13,5

 

13.29

Adeno viruso Ag antigeno nustatymas išmatose latex agliutinacijos metodu

14,1

 

13.30

T. gondii IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

33,1

 

13.31

T. gondii IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

25,3

 

13.32

T. gondii IgM nustatymas imunosorbentinės agliutinacijos metodu

57,1

 

13.33

T. gondii IgA nustatymas imunosorbentinės agliutinacijos metodu

57,2

 

13.34

T. gondii IgG nustatymas imunoblotingo metodu

135,2

 

13.35

T. gondii IgA nustatymas imunofermentiniu metodu

28,9

 

13.36

T. gondii IgM nustatymas imunoblotingo metodu

135,2

 

13.37

T. gondii IgG avidiškumo nustatymas imunofermentiniu metodu

88,5

 

13.38

Toxocara canis IgG/IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

26,0

 

13.39

Toxocara canis IgG/IgM nustatymas imunoblotingo metodu

135,2

 

13.40

Toxocara canis IgG antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

30,2

 

13.41

Toxocara canis IgM antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

35,2

 

13.42

Trichinella spiralis IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

32,3

 

13.43

Trichinella spiralis IgG nustatymas imunoblotingo metodu

135,2

 

13.44

Echinococcus (granulosus) nustatymas imunofermentiniu metodu

42,4

 

13.45

Echinococcus (granulosus, multilocularis) nustatymas imunoblotingo metodu

135,2

 

13.46

Echinococcus multilocularis nustatymas imunofermentiniu metodu

46,8

 

13.47

Cysticercus cellulosus IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

33,8

 

13.48

Liambliazės iš fekalijų nustatymas imunofermentiniu metodu

33,8

 

13.49

Boreliozės (Laimo ligos) IgG antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

24,8

 

13.50

Boreliozės (Laimo ligos) IgM antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

24,7

 

13.51

Boreliozės (Laimo ligos) IgG/IgM (bendrieji antikūnai) nustatymas imunofermentiniu metodu

27,4

 

13.52

Boreliozės (Laimo ligos) IgG antikūnų nustatymas imunoblotingo metodu

135,2

 

13.53

Boreliozės (Laimo ligos) IgM antikūnų nustatymas imunoblotingo metodu

135,2

 

13.54

Heterofilinių antikūnų infekcinės mononukleozės nustatymas pusiaukiekybinės latex

 

 

 

agliutinacijos metodu

7,7

 

13.55

Citomegalo viruso (CMV) IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

39,4

 

13.56

Citomegalo viruso (CMV) IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

35,3

 

13.57

Citomegalo viruso (CMV) IgG avidiškumo nustatymas

56,7

 

13.58

Adeno viruso IgM/IgG antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

24,1

 

13.59

Herpes simplex viruso 1/2 (HSV 1/2) IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

27,1

 

13.60

Herpes simplex viruso 1 (HSV 1) IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

22,2

 

13.61

Herpes simplex viruso 2 (HSV 2) IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

25,8

 

13.62

Varicella zoster viruso (VZV) IgM nustatymas

53,2

 

13.63

Varicella zoster viruso (VZV) IgG nustatymas

35,2

 

13.64

Hepatito A viruso (HAV) IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

42,6

 

13.65

Hepatito A viruso (HAV) IgG/IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

40,8

 

13.66

Hepatito A viruso (HAV) IgG nustatymas (postvakcininis)

56,8

 

13.67

Hepatito B viruso (HBV) HBs Ag antigeno nustatymas imunofermentiniu metodu

12,8

 

13.68

Hepatito B viruso (HBV) HBs Ag antigeno neutralizacijos reakcija

41,1

 

13.69

Hepatito B viruso (HBV) HBcor antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

27,8

 

13.70

Hepatito B viruso (HBV) antikūnų IgM (Hbcor IgM) nustatymas imunofermentiniu metodu

28,3

 

13.71

Hepatito B viruso (HBV) HBe antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

18,3

 

13.72

Hepatito B viruso (HBV) HBe Ag antigeno nustatymas imunofermentiniu metodu

18,3

 

13.73

Hepatito B viruso (HBV) HBs antikūnų nustatymas imunofermentiniu metodu

23,0

 

13.74

Hanta viruso IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

25,3

 

13.75

Žmogaus imunodeficito viruso 1/2 (ŽIV 1/2) antikūnų tyrimai (su ŽIV1 O)

8,3

 

13.76

Žmogaus imunodeficito viruso 1/2 (ŽIV 1/2) antikūnų ir p24 Ag nustatymas

17,2

 

 

imunofermentiniu metodu

 

 

13.77

Žmogaus T ląstelių limfotropinio viruso 1/2 (ŽTLV 1/2) antikūnų nustatymas

12,6

 

13.78

Raudonukės viruso IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

20,5

 

13.79

Raudonukės viruso IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

26,8

 

13.80

Raudonukės viruso IgG avidiškumo nustatymas

62,8

 

13.81

Raudonukės IgG nustatymas imunofluorescencijos metodu

32,1

 

13.82

Raudonukės IgM nustatymas imunofluorescencijos metodu

37,3

 

13.83

Erkinio encefalito antikūnų IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

26,2

 

13.84

Erkinio encefalito antikūnų IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

26,2

 

13.85

Parvo viruso B19 IgM nustatymas imunofermentiniu metodu

51,3

 

13.86

Hepatito C viruso (HCV) antikūnų nustatymas

28,6

 

13.87

Limfocitarinio choriomeniningito viruso IgG nustatymas imunofluorescencijos metodu

18,8

 

13.88

Treponema pallidum IgM/IgG nustatymas imunofermentiniu metodu

13,4

 

13.89

RPR kokybinė reakcija

4,0

 

13.90

TPHA-kokybinė hemagliutinacijos reakcija su Treponema pallidum antigenu

4,7“.

 

 

PASTABA: atliekant naujus, nenurodytus tyrimus ir teikiant paslaugas, kol bus paruošti šio priedo pakeitimai, kaina nustatoma šalių susitarimu.

______________

 

 

Priedo pakeitimai:

Nr. 151, 1995-03-20, Žin., 1995, Nr. 27-622 (1995-03-29), i. k. 0952250ISAK00000151

Nr. 621, 2000-11-09, Žin., 2000, Nr. 99-3152 (2000-11-17), i. k. 1002250ISAK00000621

Nr. 667, 2002-12-23, Žin., 2003, Nr. 3-76 (2003-01-10), i. k. 1022250ISAK00000667

 

 

 

Pakeitimai:

 

1.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas

Nr. 151, 1995-03-20, Žin., 1995, Nr. 27-622 (1995-03-29), i. k. 0952250ISAK00000151

Dėl privalomojo higieninio ir pirmosios medicinos pagalbos mokymo

 

2.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas

Nr. 430, 1996-08-20, Žin., 1996, Nr. 80-1919 (1996-08-23), i. k. 0962250ISAK00000430

Dėl Sveikatos apsaugos ministerijos 1994 m. lapkričio 8 d. įsakymo Nr. 373 dalinio pakeitimo

 

3.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas

Nr. 621, 2000-11-09, Žin., 2000, Nr. 99-3152 (2000-11-17), i. k. 1002250ISAK00000621

Dėl mokamų visuomenės sveikatos priežiūros paslaugų, teikiamų Radiacinės saugos centre ir jo skyriuose

 

4.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas

Nr. 667, 2002-12-23, Žin., 2003, Nr. 3-76 (2003-01-10), i. k. 1022250ISAK00000667

Dėl sveikatos apsaugos ministro 1994 m. lapkričio 8 d. įsakymo Nr. 373 "Dėl higieninės ekspertizės, mikrobiologinių, fizikinių ir cheminių, fizikinių veiksnių tyrimų ir kitų medicininių paslaugų įkainių" pakeitimo