Įsakymas netenka galios 1999-02-07:

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas

Nr. 21, 1999-01-15, Žin., 1999, Nr. 14-373 (1999-02-06), i. k. 0992250ISAK00000021

Dėl 1998 12 22 įsakymų Nr.760, 761, 762, 763, 764 papildymo

 

Suvestinė redakcija nuo 1996-11-22 iki 1999-02-06

 

Įsakymas paskelbtas: Žin. 1996, Nr. 47-1133, i. k. 0962250ISAK00000216

 

 

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOS

 

Į S A K Y M A S

DĖL LIETUVOS MEDICINOS NORMOS MN 30:1996 „DIETINIO GYDYMO ORGANIZAVIMO SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOSE TVARKA“

 

1996 m. balandžio 25 d. Nr. 216

Vilnius

 

ĮSAKAU:

1. Patvirtinti Lietuvos medicinos normą MN 30:1996 „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarka“ (pridedama) ir nustatyti jos įsigaliojimo datą nuo 1996 04 30.

2. Patvirtinti MN 30:1996 įdiegimo priemonių planą (pridedama).

3. Sveikatos priežiūros įstaigų vadovams organizuoti šios normos įdiegimą nuo 1996 04 30 ir užtikrinti dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarką, vadovaujantis šios normos nurodymais.

4. Įsakymo vykdymą kontroliuoti ministerijos sekretorei I. Degutienei.

 

 

 

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS                                                        ANTANAS VINKUS

 

PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos

sveikatos apsaugos ministerijos

1996 04 25 įsakymu Nr. 216

 

Medicinos normos MN 30:1996 „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarka“ įdiegimo priemonių planas

 

Priemonė

Vykdytojas

Įvykdymo terminas

1. Pateikti informaciją apie patvirtintą ir įregistruotą medicinos normą MN 30 Lietuvos standartizacijos departamentui dėl jos išspausdinimo informaciniame biuletenyje

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM

Iki 1996.04.23

2. Padauginti 300 egz. MN 30 ir pateikti privalomuosius egzempliorius

SAM Leidybos ir spaudos biuras

Iki 1996.04.26

3. Pateikti privalomuosius MN 30 egzempliorius sveikatos priežiūros įstaigoms

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM

Iki 1996.04.30

4. Akredituojant sveikatos priežiūros įstaigas, kontroliuoti, kaip laikomasi šios normos reikalavimų

Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba prie SAM

Iki 1996.04.30

 

DIETINIO GYDYMO ORGANIZAVIMO SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGOSE TVARKA

 

1. TAIKYMO SRITIS

 

1.1. Ši medicinos norma nustato dietinio gydymo organizavimo tvarką sveikatos priežiūros įstaigose.

1.2. Ši medicinos norma privaloma visoms sveikatos priežiūros įstaigoms.

 

2. NUORODOS

 

2.1. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos 1991.12.21. įsakymas Nr. 391 „Dėl Respublikos sveikatos įstaigų ir privačia praktika užsiiminėjančių medikų aprūpinimo medicinos ir buhalterinės apskaitos formomis“.

2.2. Lietuvos medicinos norma MN 7:1995 „Medicinos gydytojas. Funkcijos, pareigos, teisės, kompetencija ir atsakomybė“.

2.3. Tarptautinis maisto prekybos etikos kodeksas (standartizacijos dokumento žymuo SD/CAC/RCP 20). I leidimas. Vilnius, 1993.

 

3. TERMINAI IR APIBRĖŽIMAI

 

3.1. Dietologija – medicinos mokslo šaka, tirianti racionalų pacientų dietinį gydymą.

3.2. Dietetika – žinių visuma apie racionalią pacientų ir sveikų žmonių mitybą.

3.3. Dietoterapija – įvairiomis ligomis sergančių pacientų gydymas specialiai parinktomis dietomis.

3.4. Dieta – nustatytas mitybos režimas, maisto rūšys ir sudėtis sergant konkrečia liga.

3.5. Dietologas – medicinos gydytojas, baigęs 2 metų antrinę dietologo rezidentūrą ir turintis dietologo kvalifikaciją.

3.6. Dietistas – dietetikos specialistas, baigęs 3 metų aukštesniąją medicinos mokyklą dietisto specialybę ar dietisto specializacijos kursus ir turintis dietisto kvalifikaciją.

3.7. Dietetikos technologas (maisto gamybos vedėjas) – gamybos darbuotojas, turintis dietinio maisto paruošimo technologo aukštesnįjį arba aukštąjį išsilavinimą ar baigęs dietetikos technologo specializacijos kursus ir turintis kvalifikaciją.

3.8. Dietinių patiekalų virėjas – maisto gamybos darbuotojas, turintis specialųjį išsilavinimą ar baigęs dietinių patiekalų virėjo specializacijos kursus bei turintis ne mažesnį kaip IV kvalifikacinį virėjo atskyrį.

3.9. Sandėlininkas – maisto paruošimo skyriaus darbuotojas, turintis maisto prekių žinovo kvalifikaciją.

3.10. Maisto išdavėjas – stacionaro skyriaus darbuotojas, turintis virėjo kvalifikaciją (ne mažesnę kaip III kategoriją).

3.11. Pagalbiniai darbininkai – maisto gaminimo skyriaus dietinių patiekalų virėjo arba sandėlininko padėjėjai, atliekantys pirminio maisto paruošimo bei tvarkymo darbus.

3.12. Maisto paruošimo skyrius – gamybinių ir pagalbinių patalpų visuma ir jame dirbantis personalas.

3.13. Degustacija – maisto produktų, jų žaliavų bei paruoštų patiekalų įvertinimas jusliniu būdu.

3.14. Degustatorius – asmuo, nustatantis maisto kokybę jusliniu būdu.

3.15. Ekspertizė – klausimų, reikalaujančių specialių eksperto žinių, sprendimas.

3.16. Ekspertas – aukštos kvalifikacijos specialistas sudėtingoms problemoms spręsti.

3.17. Racionas – tam tikros sudėties maisto davinys, skiriamas vienam asmeniui arba žmonių grupei.

3.18. Valgymas – maisto vartojimas tam tikru dienos metu (pvz., I valgymas – pusryčiai).

3.19. Maistas – bet koks apdorotas, pusiau apdorotas ar neapdorotas maisto produktas, skirtas vartoti žmogui, taip pat kitokios medžiagos, vartojamos maisto produktams gaminti ar apdoroti.

3.20. Mityba – organizmo aprūpinimas maisto medžiagomis.

3.21. Mitybos higiena – su mityba susijusios higienos taisyklės ir normos.

3.22. Maisto medžiagos (nutrientai) – tai pagrindinės maisto sudėtinės dalys, būtinos gyvybei palaikyti.

3.23. Mitybos anamnezė – paciento ir jo artimųjų suteiktos žinios apie mitybos įpročius, režimą bei toleranciją maisto produktams.

3.24. Kulinarija – sveikų, skanių ir patrauklios išvaizdos valgių gaminimas.

3.25. Kulinaras – kulinarijos specialistas.

3.26. Technologija – maisto paruošimo procesas.

 

4. BENDROSIOS NUOSTATOS

 

4.1. Dietetikos tarnyba yra organizuojama, jai vadovaujama, ji aprūpinama kvalifikuotais kadrais taip, kad būtų užtikrintas optimalus pacientų dietinis gydymas kokybišku maistu.

4.2. Dietetikos tarnybos darbas vykdomas griežtai laikantis Lietuvos higienos normų bei normos „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarka“, taip pat „Mitybos medicinos vadovo“, skiriant bei sudarant dietą, mitybos racioną ir valgiaraščius.

4.3. „Mitybos medicinos vadovas“ turi būti suderintas ir patvirtintas Sveikatos apsaugos ministerijos. Jame yra apibūdinti dietologijos, dietoterapijos, vaikų dietetikos bei dietinio maisto paruošimo technologijos standartai.

4.4. Kiekvienoje sveikatos priežiūros įstaigoje turi būti „Mitybos medicinos vadovas“ ir norma „Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros, įstaigose tvarka“.

4.5. „Mitybos medicinos vadovas“ gali būti peržiūrimas kas keleri metai ir koreguojamas.

4.6. Siekiant racionalizuoti ir efektyviau pritaikyti dietinį gydymą pacientams, skiriant naujai parengtas subalansuotas dietas pagal medžiagų apykaitos sutrikimus ir atskirų maisto medžiagų poreikius organizme, taikyti automatizuotą unifikuotą kompiuterinės sistemos programą, suderintą ir patvirtintą Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos.

4.7. Dietinis gydymas sveikatos priežiūros įstaigų stacionaruose organizuojamas pagal struktūrinę schemą (žr. 1 ir 2 schemas). Poliklinikose dietinis gydymas skiriamas ambulatoriškai.

 

1 schema. Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigų stacionaruose struktūrinė schema

 

 

2 schema. Sveikatos priežiūros įstaigos personalo, dalyvaujančio organizuojant dietinį gydymą, sąveikos schema

 

 

PASTABOS:

1. Etatų skaičius priklauso nuo sveikatos priežiūros įstaigos specifikos.

2. Mažose gydymo įstaigose skyriui vadovauja gydytojas dietologas (dietistas).

 

4.8. Už dietinio gydymo organizavimą sveikatos priežiūros įstaigose atsako gydytojas dietologas. Jis yra tiesiogiai pavaldus įstaigos vadovui arba jo pavaduotojui gydymui. Gydytojas dietologas dirba pagal MN 31:1996.

4.9. Gydytojo dietologo vienas etatas skiriamas, kai yra 250 stacionarinių lovų. Jei jų daugiau, etatų skaičius atitinkamai didinamas. Kai yra 80-100 lovų vaikams gydyti, skiriamas vienas vaikų dietologo etatas.

4.10. Administracinius-ūkinius reikalus tvarko maisto paruošimo skyriaus vedėjas (maisto paruošimo inžinierius-technologas, turintis administravimo žinių ir patirtį, ar medicinos sesuo su aukštuoju išsilavinimu), vykdantis gydytojo dietologo nurodymus.

4.11. Organizuoti dietinį gydymą padeda dietistai, pavaldūs gydytojui dietologui. Dietisto etatas skiriamas, kai yra 100 stacionarinių lovų. Jei jų yra daugiau, etatų skaičius atitinkamai didinamas. Dietistas dirba pagal MN 32:1996.

4.12. Dietetikos technologas (maisto gamybos vedėjas) yra materialiai atsakingas asmuo, pavaldus maisto paruošimo skyriaus vedėjui ir gydytojui dietologui arba dietistui.

4.13. Dietinius patiekalus ruošia virėjai, pavaldūs dietetikos technologui (gamybos vedėjui), ir atsako už dietinių patiekalų paruošimą, jų kokybę, higienos reikalavimų laikymąsi.

4.14. Už maisto produktų apskaitą, užsakymus, maisto produktų laikymą sandėliuose atsako sandėlininkas.

Papunkčio pakeitimai:

Nr. 569, 1996-11-11, Žin., 1996, Nr. 112-2565 (1996-11-21), i. k. 0962250ISAK00000569

 

4.15. Sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai, atsakingi už maisto produktų priėmimą ir atvežimą, skiriami įstaigos vadovo įsakymu, su jais sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.

4.16. Biudžetinės lėšos, skirtos dietiniam gydymui, privalo būti naudojamos pagal paskirtį.

4.17. Maisto produktams, tinkamiems dietiniam gydymui, gauti sudaromos sutartys su tiekėjais.

4.18. Sveikatos priežiūros įstaigose gaunamų maisto produktų kokybę kontroliuoja gydytojas dietologas (dietistas).

4.19. Sveikatos priežiūros įstaigose atliekama pacientų, dietų ir buhalterinė apskaita pagal Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintas formas, minimas 5 ir 6 šios normos skyriuose, kuriomis sveikatos priežiūros įstaigos aprūpinamos Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka [2.1].

4.20. Gydytojas dietologas ar dietistas dalyvauja komitetų ir komisijų, turinčių ryšį su dietinio gydymo priežiūra, veikloje.

 

5. DIETINIO GYDYMO ORGANIZAVIMO TVARKA

 

5.1. Hospitalizuojamam pacientui dietinį gydymą skiria priėmimo skyriaus arba budintis gydytojas pagal dietų pavadinimus (A priedas). Apie paskirtą dietą pažymima ligos istorijoje.

5.2. Dietinį gydymą skyriuje koreguoja pacientą gydantis gydytojas, įrašydamas tai į ligos istoriją ir paskyrimų lapą.

5.3. Gydytojas gali skirti 3-4-5 kartų per parą arba individualų mitybos režimą.

5.4. Pacientui papildomai atneštų maisto produktų kiekybę ir kokybę kontroliuoja gydantis gydytojas ir skyriaus vyresnioji medicinos sesuo bei palatos medicinos sesuo.

5.5. Palatos medicinos seserys apie paskirtas dietas praneša vyresniajai medicinos seseriai.

5.6. Kiekvieną dieną skyriaus vyresnioji medicinos sesuo praneša dietistui apie pacientų skaičių skyriuje bei apie jiems paskirtas dietas, pateikdama formą Nr. 7-1/SAM (B priedas).

5.7. Dietistas pagal pateiktas iš visų skyrių žinias parengia suvestinę apie reikiamas dietas bei jų skaičių (formą Nr. 7-2/SAM, C priedas).

5.8. Dietistas dietologo nurodymu pildo reikalavimą – formą Nr. 7-3/SAM (D priedas). Joje įrašomas maisto produktų kiekis vienam patiekalui pagal patiekalų technologines korteles bei pacientų skaičių. Ši forma perduodama buhalteriui, jis turi suskaičiuoti, kiek ir kokių maisto produktų reikės paimti iš sandėlio kitos dienos patiekalams gaminti, apskaičiuoti jų kainą. Užpildytas normas tvirtina gydytojas dietologas ar dietistas.

Papunkčio pakeitimai:

Nr. 569, 1996-11-11, Žin., 1996, Nr. 112-2565 (1996-11-21), i. k. 0962250ISAK00000569

 

5.9. Maisto produktai iš sandėlio į virtuvę išduodami pagal reikalavimą, formą Nr. 7-4/SAM (E priedas), kurią pildo buhalteris pagal formą Nr. 7-3/SAM. Formą Nr. 7-3/SAM ir Nr. 7-4/SAM reikalavimus tvirtina įstaigos vadovas.

Papunkčio pakeitimai:

Nr. 569, 1996-11-11, Žin., 1996, Nr. 112-2565 (1996-11-21), i. k. 0962250ISAK00000569

 

5.10. Formos Nr. 7-3/SAM pildomos atsižvelgiant į nustatytas sveikatos priežiūros įstaigai dietiniam gydymui skirtas pinigų normas.

5.11. Prireikus galima į skyrius išduoti maisto produktus išrašant jų kiekį pagal žiniaraštį – formą Nr. 7-5/SAM (F priedas), kuriuo remiantis, sandėlio reikalavime – formoje Nr. 7-4/SAM nurodomas maisto produktų kiekis, kurį išduoda sandėlininkas gamybos vedėjui (dietetikos technologui).

5.12. Į skyrių atvežtų dietinių patiekalų asortimentą, jų svorį, kokybę bei kiekį patikrina skyriaus vyresnioji medicinos sesuo arba jos paskirta medicinos sesuo, kuri dalyvauja išduodant maistą pagal gydytojo paskyrimą pacientams.

5.13. Atvežtas į skyrių skystas maistas pašildomas ant kaitros krosnelių, košės ir padažai – vandens vonelėse.

5.14. Maisto paruošimo skyriuje, valgykloje ar gydymo įstaigos skyriuje (jei nėra valgyklos) skelbiamas tos dienos valgiaraštis, kuriame nurodoma kiekvieno patiekalo maistinė ir energetinė vertė, išeiga, kaina.

 

6. DARBO TVARKA MAISTO PARUOŠIMO SKYRIUJE

 

6.1. Maisto paruošimo skyriaus gamybinės ir pagalbinės patalpos yra šios:

– skerdienos apdorojimo patalpa;

– virtos mėsos apdorojimo patalpa;

– žuvies apdorojimo patalpa;

– daržovių pirminio apdorojimo patalpa;

– daržovių pusgaminių patalpa;

– šaltų patiekalų gamybos patalpa;

– virtuvė;

– duonos laikymo ir raikymo patalpa;

– kiaušinių laikymo patalpa;

– kiaušinių plovykla;

– maisto produktų, laikomų vieną parą, patalpa;

– virtuvės indų plovykla;

– sausų produktų sandėlis;

– daržovių sandėlis;

– miltinės konditerijos gamybos patalpa;

– pieno ir riebalų šaldymo kamera;

– mėsos šaldymo kamera(0 – +2 oC);

– vaisių ir daržovių šaldymo kamera (iki +4 oC);

– žuvies šaldymo kamera (0 – +2 oC);

– patalpa prekių tarai (padėklams, dėžėms, bidonams) plauti ir laikyti;

– patalpa gamybinėms atliekoms surinkti.

6.2. Dietologo nurodymu dietistas parengia kasdieninius valgiaraščius, atsižvelgdamas į 7-14 dienų valgiaraščio planą.

6.3. Dietistas skaičiuoja dienos raciono maistinę ir energetinę vertę bei valgiaraštyje nurodo dietinių patiekalų išeigą, jų kainą.

6.4. Atsižvelgdamas į 7-14 dienų valgiaraščio planą, sandėlininkas užsako iš tiekėjų reikalingus maisto produktus numatytiems dietiniams patiekalams gaminti.

6.5. Dietetikos technologas (gamybos vedėjas), suderinęs su dietologu ar dietistu, parengia kiekvieno patiekalo technologines korteles, kuriose nurodoma į dietinio patiekalo įeinančių produktų masė (bruto ir neto), patiekalo išeiga, maistinė ir energetinė vertė bei aprašoma šio patiekalo ruošimo technologija.

6.6. Pagal maisto produktų, laikomų vieną parą, pareikalavimą, sandėlininkė jų reikiamą kiekį iš vakaro arba anksti ryte (iki 7.30 val.) išduoda dietetikos technologui (gamybos vedėjui).

6.7. Ryte dietetikos technologas (gamybos vedėjas) paskirsto darbą virėjams, kiekvienam išduoda reikiamą kiekį maisto produktų pagal gaminamų dietinių patiekalų asortimentą ir kiekį.

6.8. Virėjai maisto produktų kiekio žiniaraštyje patvirtina parašu, kad tai dienai gavo visą reikiamą maisto produktų kiekį (forma Nr. 7-6/SAM, G priedas).

6.9. Virėjai gamina dietinius patiekalus virtuvėje, nepažeisdami dietinių patiekalų receptūros ir ruošimo technologijos.

6.10. Pacientams pagaminti dietiniai patiekalai registruojami formoje Nr. 7-2/SAM ir atiduodami skyrių maisto išdavėjams.

6.11. Dietologas ir dietistas kontroliuoja dietinių patiekalų paruošimą, jų kokybę.

6.12. Kiekvienos rūšies patiekalai dedami į atskirus indus su dangčiais, o vienetiniai dietiniai patiekalai – viena eile į plokščius indus, kurie uždengiami. Taip paruoštas maistas gabenamas į skyrius.

6.13. Skyriaus valgyklos maisto išdavėjas yra atsakingas už maisto pristatymą iš virtuvės į skyrius. Jis, neatsitraukdamas nuo dietinių patiekalų išdavimo vietos, privalo patikrinti patiekalų skaičių, svorį ir pasirašyti po kiekvieno maisto paėmimo (forma Nr. 7-2/SAM).

 

7. MAISTO PRODUKTŲ IR TAROS APSKAITA SVEIKATOS PRIEŽIŪROS ĮSTAIGŲ SANDĖLIUOSE

 

7.1. Už įstaigos aprūpinimą maisto produktais bei jų apsaugą atsako įstaigų vadovai.

7.2. Maisto produktų apskaita sandėliuose yra sudėtinė buhalterinės apskaitos sistemos dalis sveikatos priežiūros įstaigose.

7.3. Už tinkamą maisto produktų apskaitą sandėliuose atsako įstaigų vyr. finansininkas (vyr. buhalteris).

7.4. Maisto produktų ir taros sveikatos priežiūros įstaigų sandėliuose apskaita turi būti tokia:

7.4.1. vadovaujantis pajamų ir išlaidų dokumentais, užpajamuojamos bei nurašomos materialinės vertybės;

7.4.2. maisto produktai bei tara inventorizuojami įstatymų nustatyta tvarka.

7.5. Materialinė atsakomybė už maisto produktų priėmimą, laikymą ir išdavimą tenka sandėlininkui, su kuriuo sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.

7.6. Jeigu sveikatos priežiūros įstaigoje nepatvirtinta sandėlininko pareigybė, maisto produktų priėmimas, laikymas ir išdavimas paskiriamas darbuotojui, su kuriuo sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.

7.7. Už maisto produktus, esančius gamybos skyriuje (virtuvėje), materialiai atsako maisto gamybos vedėjas arba virėjas, su kuriuo sudaroma „Visiškos materialinės atsakomybės sutartis“.

7.8. Maisto produktai ir tara turi būti laikomi specialiai įrengtuose ir pritaikytuose sandėliuose laikantis sanitarijos ir higienos reikalavimų.

7.9. Produktai sandėliuose turi būti prieinamose vietose, išdėstyti ant lentynų, stelažų, kad būtų galima greitai juos paimti, išduoti, patikrinti.

7.10. Svėrimo, matavimo, taros atidarymo priemonių, šaldymo bei vėdinimo įrenginiai, svarstyklės, svarsčiai bei matavimo prietaisai sandėliuose turi būti laiku patikrinti atitinkamų organizacijų (turi būti pažymos apie prietaisų patikrą).

7.11. Sandėliuose turi būti įrengta priešgaisrinė apsauga, signalizacija, griežtai laikomasi temperatūros režimo.

7.12. Produktai gaunami pagal sudarytas sutartis su tiekėjais (jeigu tiekimas centralizuotas) arba atsivežami savo transportu.

7.13. Kai tiekimas centralizuotas, prekės atvežamos tiekėjo ekspeditoriaus. Savo transportu maisto prekės vežamos sveikatos priežiūros įstaigos ekspeditoriaus ar kito asmens.

7.14. Maisto produktų gavimą liudijantį dokumentą pasirašo tiekėjas, o kai produktai atiduodami į sandėlį, – sandėlininkas.

7.15. Centralizuotai pristatomų prekių priėmimas patvirtinamas materialiai atsakingo asmens parašu ir sveikatos priežiūros įstaigos spaudu.

7.16. Sveikatos priežiūros įstaiga privalo tiekėjams pristatyti įgaliojimą ir įgalioto asmens parašo pavyzdį, taip pat spaudo, patvirtinančio tą parašą, pavyzdį.

7.17. Įgaliojimas gauti produktus, už kuriuos atsiskaitoma pagal planą, išduodamas vienam kalendoriniam mėnesiui. Pagal suinteresuotų ministerijų (žinybų) susitarimą šitas terminas gali būti pratęstas, bet ne ilgiau kaip kalendoriniam ketvirčiui.

7.18. Kai įgaliojimas iš asmens, turinčio teisę gauti maisto produktus pagal išduotą įgaliojimą, kurio terminas dar nepasibaigęs, atimamas, sveikatos priežiūros įstaiga praneša tiekėjui apie atitinkamo įgaliojimo anuliavimą. Tiekėjas, gavęs tokį pranešimą, pagal anuliuotą įgaliojimą prekių neišduoda. Už prekes, skiriamas pagal anuliuotą įgaliojimą, atsako tiekėjas.

7.19. Asmuo, kuriam išduotas įgaliojimas, privalo ne vėliau kaip per dieną nuo produktų gavimo dienos pagal įgaliojimą (visų ar dalimis) pristatyti į įstaigos buhalteriją dokumentus apie maisto produktų gavimą ir apie jų perdavimą į sandėlį ar kitam materialiai atsakingam asmeniui, priėmusiam maisto produktus.

7.20. Įstaigos buhalterija, remdamasi išduotais įgaliojimais, gautomis sąskaitomis – mokestiniais reikalavimais, kontroliuoja, kad būtų laiku užpajamuojami visi sandėlyje esantys maisto produktai.

7.21. Produktai, patekę į įstaigos sandėlį, yra patikrinami pagal asortimentą, kiekį, apimtį, kokybę, nurodytus lydimajame dokumente.

7.22. Jeigu priimamų maisto produktų trūksta ar per daug, materialiai atsakingas asmuo privalo toliau maisto produktų nepriiminėti. Toliau prekės priimamos tik tada, kai priėmimui vadovauja sveikatos priežiūros įstaigos vadovo paskirta komisija. Priėmimo rezultatai apiforminami pagal buhalterinės apskaitos perdavimo aktą – formą 429.

7.23. Išaiškinus produktų trūkumą arba perteklių, aktas rašomas dviem egzemplioriais, būtinai dalyvaujant sandėlio vedėjui, buhalterijos darbuotojui, tiekėjo arba nesuinteresuotos organizacijos atstovui. Vienas akto egzempliorius pridedamas prie pretenzijų rašto tiekėjui, o antras – priimtų produktų apskaitai. Aktas turi būti surašomas tą pačią dieną, kada nustatytas produktų trūkumas. Akte apie maisto produktų trūkumą turi būti nurodyta:

7.23.1. data, akto numeris;

7.23.2. komisijos narių, dalyvavusių priimant produktus, pavardės, vardai ir pareigos;

7.23.3. lydimojo dokumento (sąskaitos – mokestinio reikalavimo, prekinio gabenimo važtaraščio) data ir numeris;

7.23.4. kiti duomenys, komisijos narių nuomone, turintys būti nurodyti akte;

7.23.5. tikslus trūkstamų produktų kiekis ir vertė.

7.24. Pretenzijos tiekėjui pateikiamos ir svarstomos nustatyta tvarka.

7.25. Priimamų į sandėlį maisto produktų kokybę tikrina sandėlininkas ir dietistas.

7.25.1. Jei kyla įtarimas dėl produktų kokybės, juos priimant, būtinai turi dalyvauti gydytojas dietologas (dietistas), prekių žinovas ar dietetikos technologas (gamybos vedėjas).

7.25.2. Jei įstaigoje produktų kokybės nustatyti negalima, jų pavyzdžiai atrankos būdu siunčiami į laboratoriją.

7.25.3. Nustačius, kad priimami maisto produktai yra nekokybiški, surašomas aktas.

Akte turi būti nurodyta:

– akto surašymo data ir vieta, sveikatos įstaigos pavadinimas ir asmenų, dalyvavusių atrenkant nekokybiškų produktų pavyzdžius, pavardės ir pareigos;

– duomenys apie tiekėją;

– lydimojo dokumento, pagal kurį buvo atvežti nekokybiški produktai, Nr. ir data;

– kiti duomenys, išsamiau apibūdinantys pavyzdžius.

Nekokybiškus produktus, nurodytus akte, kartu su gydytojo dietologo ar Visuomenės sveikatos centro išvadomis apie gautų maisto produktų nekokybiškumą, realizuoti draudžiama.

7.26. Maisto produktų ir taros sandėlyje apskaitą tvarko sandėlininkas sandėlio apskaitos knygoje (forma Nr. M-17) arba kortelėse (forma Nr. M-17). Knygos puslapiai (prieš darant įrašus) turi būti sunumeruojami, kortelės suregistruojamos. Knygos (forma Nr. M-17) paskutiniojo lapo antroje pusėje įrašomi numeruotų puslapių, lapų skaičius. Šis įrašas tvirtinamas vyr. buhalterio parašu. Knygos viršelyje užrašoma įstaigos pavadinimas ir laikotarpis, kuriuo bus apskaitomi maisto produktai.

Knygose arba kortelėse sandėlininkas maisto produktų apskaitą pateikia kiekine išraiška pagal atskirus pavadinimus. Įvairiai įpakuotus produktus (žirnelius, pipirus, žuvies ir mėsos konservus ir kt.) sandėlininkas užpajamuoja kilogramais. Griežtai draudžiama tokius maisto produktus pajamuoti dėžutėmis, pakeliais.

Apskaitos knygoje po kiekvieno maisto produktų taros pajamų ir išlaidų įrašo numatomi maisto produktų likučiai.

Įrašai knygoje daromi remiantis gautų sandėlyje maisto produktų ar taros lydimaisiais tiekėjo dokumentais (sąskaitomis – mokestiniais reikalavimais, prekiniais – gabenimo važtaraščiais), reikalavimu (forma Nr. 7-4/SAM, antras egzempliorius) maisto produktams išduoti iš sandėlio į virtuvę.

7.27. Produktus iš sandėlio į virtuvę priima gamybos vedėjas pagal reikalavimą (forma Nr. 7-4/SAM, antras egzempliorius) dalyvaujant dietistui.

Maisto produktai grąžinami ar papildomai išduodami pagal važtaraštį – reikalavimą (forma Nr. 7-4/SAM).

7.28. Materialiai atsakingas asmuo nustatytais terminais pateikia buhalterijai maisto produktų pajamų ir išlaidų dokumentus kartu su dviem egzemplioriais užpildytu dokumentų perdavimo rejestru (forma 442). Buhalterijos darbuotojas, patikrinęs pristatytus dokumentus, pasirašo ir antrą rejestro egzempliorių, grąžina materialiai atsakingam darbuotojui.

7.29. Buhalterija privalo sistemingai tikrinti, ar laiku ir tinkamai daromi įrašai sandėlio maisto produktų apskaitos knygoje. Buhalteris įrašus knygoje sutikrina su buhalterinės apskaitos duomenimis ir pasirašo sandėlio apskaitos knygoje, patvirtindamas įrašų teisingumą.

Kai apskaita mechanizuota, kiekvieną mėnesį sutikrinami maisto produktų likučiai, nurodyti sandėlio apskaitos knygoje, su mechanizuotos apskaitos duomenimis.

7.30. Materialiai atsakingi asmenys, priimantys produktus, turi priimti ir tarą.

Tara, patenkanti į sandėlį, pajamuojama tuose dokumentuose, kaip ir maisto produktai. Lydimajame tiekėjo dokumente atskira eilute nurodoma taros rūšis, jos kiekis, vieneto kaina ir suma.

Materialiai atsakingas asmuo tarą sandėlyje nurodo medžiagų apskaitos sandėlio knygoje (forma Nr. M-17) tik pagal pavadinimą ir kiekį.

Priimant tikrinama, ar gaunama tara atitinka galiojančius normatyvinius dokumentus (standartus, technines sąlygas), ženklinimą. Jei yra nukrypimų nuo standartų, surašomi aktai, kaip ir priimant maisto produktus.

Tuščia tara grąžinama tiekėjams ar tarą surenkančioms organizacijoms, bazėms ir t. t.

Grąžinant tarą, materialiai atsakingas asmuo išrašo važtaraštį, kuriame nurodomas grąžinamos taros pavadinimas, kiekis, vieneto kaina ir suma. Vienas važtaraščio egzempliorius grąžinamas į sveikatos priežiūros įstaigą, o kitas lieka taros priėmėjui.

______________

 

 

 

A priedas (informacinis)

 

DIETŲ PAVADINIMAS

 

1. Pagrindinė dieta.

1.1. Sveikų žmonių mityba (P1).

1.2. Nėščiųjų ir žindyvių mityba (P2).

1.3. Vyresnio ir senyvo amžiaus žmonių mityba (P3).

1.4. Vegetarinė dieta (P4).

2. Pagrindinės dietos modifikacijos.

2.1. Baltymų kiekį koreguojančioji dieta.

2.1.1. Sumažinto baltymų kiekio dieta (B¯).

2.1.2. Sumažinto baltymų, kalio ir natrio kiekio dieta (B¯, K¯, Na¯).

2.1.3. Padidinto baltymų kiekio dieta (B­).

2.2. Sumažinto riebalų, cholesterolio ir sočiųjų riebiųjų rūgščių kiekio dieta (R¯).

2.3. Angliavandenių kiekį koreguojančioji dieta.

2.3.1. Padidinto angliavandenių kiekio dieta (A­).

2.3.2. Padidinto skaidulinių medžiagų kiekio dieta (Sk­).

2.3.3. Sumažinto skaidulinių medžiagų kiekio dieta (Sk¯).

2.4. Mineralinių medžiagų ir mikroelementų kiekį koreguojančioji dieta.

2.4.1. Sumažinto druskos kiekio dieta (NaCl¯).

2.4.2. Kalcio kiekį koreguojančioji dieta.

2.4.2.1. Sumažinto kalcio kiekio dieta (Ca¯).

2.4.2.2. Padidinto kalcio kiekio dieta (Ca­).

2.4.3. Geležies kiekį koreguojančioji dieta.

2.4.3.1. Sumažinto geležies kiekio dieta (Fe¯).

2.4.3.2. Padidinto geležies kiekio dieta (Fe­).

2.4.4. Kalio kiekį koreguojančioji dieta.

2.4.4.1. Sumažinto kalio kiekio dieta (K¯).

2.4.4.2. Padidinto kalio kiekio dieta (K­).

2.4.5. Sumažinto vario kiekio dieta (Cu¯).

2.5. Sumažinto kalorijų kiekio dieta (kcal¯).

2.6. Malabsorbciją koreguojančioji dieta.

2.6.1. Sumažinto laktozės kiekio dieta (Lac¯).

2.6.2. Agliuteninė dieta (Gl-).

2.7. Antialerginė dieta (aA).

2.8. Kitos dietos.

2.8.1. Sumažinto purinų kiekio dieta (Pur¯).

2.8.2. Sumažinto oksalatų kiekio dieta (Oks¯).

2.8.3. Sumažinto tiramino kiekio dieta (Tir¯).

2.9. Maisto konsistenciją koreguojančiosios dietos.

2.9.1. Skystas maistas (Sm).

2.9.2. Pusiau tirštas trintas maistas (Ptm).

2.9.3. Tirštas trintas maistas (Tm).

2.10. Pooperacinės dietos.

______________

 

 

 

B priedas (privalomasis)

 

Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996

 

ĮOK

įstaigos pavadinimas

MITYBOS RACIONO UŽSAKYMO ŽINIARAŠTIS

 

Forma

Nr. 7-1/SAM Užsakymas maitinimui

 

9 val. maitinamų pacientų skaičius 19....................

 

Skyrius

Pacientų skaičius

Dieta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAPILDOMO INDIVIDUALAUS DIETINIO GYDYMO UŽSAKYMAS

 

Skyrius

Paciento vardas, pavardė

Dieta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.................

Skyriaus vedėjas                                             _________________________                                               _________

 

vyriausioji medicinos sesuo                 _________________________                                               _________

 

PATIKRINTA:

 

priėmimo skyriaus medicinos sesuo                _________________________                                               _________

                                                                                             parašas                                                                                           v., pavardė

______________

 

C priedas (privalomasis)

 

Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996

 

ĮOK

įstaigos pavadinimas

PACIENTŲ MITYBOS RACIONO IR IŠDAVIMO ŽINIARAŠTIS

 

Forma

Nr. 7-2/SAM Užsakymas maitinimui

 

199.............................

 

Skyrius

Pacientų skaičius

Dieta

Išduota iš virtuvės patiekalų

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pusryčiai

maisto išdavėjo parašas

priešpiečiai

maisto išdavėjo parašas

pietūs

maisto išdavėjo parašas

pavakariai

maisto išdavėjo parašas

vakarienė

maisto išdavėjo parašas

priešnakčiai

maisto išdavėjo parašas

Mitybos racionų skaičius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dietistas                            ______________________                               ______________________           199..........

                                                               parašas                                                                                 v., pavardė

______________

 

 

D priedas (privalomasis)

 

Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996

 

ĮOK

įstaigos pavadinimas

MAISTO PRODUKTŲ PATIEKALŲ GAMYBAI ŽINIARAŠTIS

Forma

Nr. 7-3/SAM Užsakymas maitinimui

 

Pacientų maitinimui skiriama pagal normą _______ Lt _____ ct per dieną                               199.................................

 

Valgymas

Dietų pavadinimas

Patiekalų pavadinimas

Porcijų skaičius

kodas

Maisto produktų pavadinimas ir kiekis, kg

610001

610003

610009

610024

610036

610052

611040

 

611008

611017

 

612001

612002

612025

612030

 

612036

612044

612053

612060

612067

612075

Išeiga, g

Jautiena

Kiauliena

Paukštiena

Subproduktai

Virta dešra

Dešrelės

Taukai

 

Šviežia žuvis

Silkė

 

Sviestas

Margarinas

Augalinis aliejus

Majonezas

 

Pienas

Kondens. pienas

Kefyras

Grietinė

Varškė

Varškės sūris

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Pusryčiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....... ir t. t. 26 eilutės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priešpiečiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....... ir t. t. 10 eilučių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pietūs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....... ir t. t. 22 eilutės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pavakariai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....... ir t. t. 7 eilutės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakarienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....... ir t. t. 13 eilučių

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priešnakčiai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....... ir t. t. 5 eilutės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dietistas                          ______________________       __________________________

                                                                         parašas                                                         v., pavardė

 

Buhalteris                        ______________________       __________________________

                                                                         parašas                                                         v., pavardė

 

Gydytojas dietologas      ______________________       __________________________

                                                                         parašas                                                         v., pavardė

 

Lentelės tęsinys

 

 

612076

 

613001

613016

613026

613030

613041

613045

613046

613047

613047

613052

613066

613072

 

614002

614016

614024

614044

614074

 

615027

615031

615041

615045

615054

615078

615080

615081

615082

615084

615088

615089

615094

 

615100

 

fermentinis sūris

 

Mūtai

Krakmolas

Grikių kruopos

Manų kruopos

Ryžių kruopos

Sorų kruopos

Kviečių kruopos

Miežinės kruopos

Perlinės kruopos

Makaronai

Aviž. dribsniai

Žirniai

 

Smulkus cukrus

Uogienė, džemas

Marmeladas

Vafliai

Įvairūs sausainiai

 

Džiovinti vaisiai

Kisieliaus konserv.

Vaisių sultys

Sirupas

Obuoliai

Bulvės

Švieži kopūstai

Rauginti kopūstai

Svogūnai

Morkos

Švieži agurkai

marinuoti agurkai

Burokėliai

 

Pomidorų padažas

ir t. t. pagal sąrašą (88 pavadinimai)

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitybos racionų kaina pagal valgiaraštį, Lt

 

Planinė_________________________                                                         Padidinta____________________

 

Faktinė_________________________                                                         Sumažinta___________________

______________

 

 

 

 

E priedas (privalomasis)

 

Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996

 

ĮOK

įstaigos pavadinimas

MAISTO PRODUKTŲ IŠDAVIMO IŠ SANDĖLIO REIKALAVIMAS

Forma

Nr. 7-4/SAM Užsakymas maitinimui

199.............................

 

Kodai

 

 

 

 

Vaiko lovadienio planinė vertė

 

 

 

 

Pacientų skaičius

 

 

 

 

Suma

 

 

 

 

 

Skyrius

Finansavimo šaltinis

Apskaitos operacijos rūšies kodas

Kodai

Sub. sąskaita

išlaidų straipsnis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maisto produkto pavadinimas,

 

Matavimo vienetas, kg

 

Maisto produkto kodas

 

Kiekis, kg

 

pareikalauta

 

išduota

1

2

3

4

5

Jautiena

 

610001

 

 

Kiauliena

 

610003

 

 

Paukštiena

 

610009

 

 

Subproduktai (kepenys,

 

 

 

 

inkstai)

 

610024

 

 

Virta dešra

 

610036

 

 

Dešrelės

 

610052

 

 

Taukai

 

610040

 

 

 

 

 

 

 

Šviežia žuvis

 

611008

 

 

Silkė

 

611017

 

 

 

 

 

 

 

Sviestas

 

612001

 

 

Margarinas

 

612002

 

 

Augalinis aliejus

 

612025

 

 

Majonezas

 

612030

 

 

 

 

 

 

 

Pienas

 

612036

 

 

Kondensuotas pienas

 

612044

 

 

Kefyras

 

612053

 

 

Grietinė

 

612060

 

 

Varškė

 

612067

 

 

Varškės sūris

 

612075

 

 

Fermentinis sūris

 

612076

 

 

 

 

 

 

 

Miltai

 

613001

 

 

Krakmolas

 

613016

 

 

Grikių kruopos

 

613026

 

 

Manų kruopos

 

613030

 

 

Ryžių kruopos

 

613041

 

 

Sorų kruopos

 

613045

 

 

Kviečių kruopos

 

613046

 

 

Miežinės kruopos

 

613047

 

 

Perlinės kruopos

 

613047

 

 

Makaronai

 

613052

 

 

Avižiniai dribsniai

 

613066

 

 

Žirniai

 

613072

 

 

 

 

 

 

 

Smulkus cukrus

 

614002

 

 

Uogienė, džemas

 

614016

 

 

Marmeladas

 

614024

 

 

Vafliai

 

614044

 

 

Įvairūs sausainiai

 

614074

 

 

 

 

 

 

 

Džiovinti vaisiai

 

615027

 

 

Kisieliaus konservantas

 

615031

 

 

Vaisių sultys

 

615041

 

 

Sirupas

 

615045

 

 

Obuoliai

 

615054

 

 

Bulvės

 

615078

 

 

Švieži kopūstai

 

615080

 

 

Rauginti kopūstai

 

615081

 

 

Svogūnai

 

615082

 

 

Morkos

 

615084

 

 

Švieži agurkai

 

615088

 

 

Marinuoti agurkai

 

615089

 

 

Burokėliai

 

615094

 

 

 

 

 

 

 

Pomidorų padažas

 

615100

 

 

 

 

 

 

 

Kvietinė duona

 

616001

 

 

Ruginė duona

 

616002

 

 

Batonai

 

616003

 

 

Bandelės

 

616005

 

 

Meduoliai

 

616006

 

 

Traškučiai

 

616007

 

 

Džiūvėsiai

 

616008

 

 

Actas

 

616009

 

 

Želė

 

616010

 

 

Želatinas

 

616011

 

 

 

 

 

 

 

Lauro lapai

 

616030

 

 

Pipirai

 

616031

 

 

Druska

 

616035

 

 

Švieži pomidorai

 

616037

 

 

Rauginti pomidorai

 

616038

 

 

Konservuoti žali žirneliai

 

616040

 

 

Švieži krapai

 

616042

 

 

Česnakai

 

616043

 

 

 

 

 

 

 

Kakava

 

616041

 

 

Miežinė kava

 

616044

 

 

Arbata

 

616022

 

 

 

199...............................

Sudarė buhalteris                              ___________________             __________________________

 

Išdavė iš sandėlio sandėlininkas       ___________________             __________________________

 

Išdavė iš sandėlio sandėlininkas       ___________________             __________________________

 

Priėmė gamybos vedėjas                   ___________________             __________________________

                                                                                                 parašas                                                         v., pavardė

______________

 

 

F priedas (privalomasis)

 

Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996

 

ĮOK

įstaigos pavadinimas

Į SKYRIUS IŠDUODAMŲ MAISTO PRODUKTŲ ŽINIARAŠTIS

Forma

Nr. 7-5/SAM Užsakymas maitinimui

 

199.............................

 

 

Skyrius

Pacientų skaičius

Išduodamų maisto produktų kiekis, kg

Maisto išdavėjo parašas

balta duona

juoda duona

džiūvėsiai

sviestas

cukrus

marmeladas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš viso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

199............................

 

Sudarė dietistas                               _________________       ________________________________

 

Išdavė iš sandėlio sandėlininkas     _________________       ________________________________

 

Priėmė gamybos vedėjas                 _________________       ________________________________

 

Išdavė į skyrius gamybos vedėjas   _________________       ________________________________

                                                                   parašas                                                         v., pavardė

______________

 

 

G priedas (privalomasis)

 

Ó Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, 1996

 

ĮOK

įstaigos pavadinimas

VIRĖJAMS IŠDUODAMŲ MAISTO PRODUKTŲ KIEKIO ŽINIARAŠTIS

Forma

Nr. 7-6/SAM Užsakymas maitinimui

 

199...........................................

 

Data

Virėjo vardas pavardė

Gaunami maisto produktai

Virėjo parašas

pavadinimas

kiekis, kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Išdavė gamybos vedėjas________________________                   ___________________________

                                               parašas                                                                            v., pavardė

___________

 

 

 

 

Pakeitimai:

 

1.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Įsakymas

Nr. 569, 1996-11-11, Žin., 1996, Nr. 112-2565 (1996-11-21), i. k. 0962250ISAK00000569

Dėl Lietuvos medicinos normos MN 30:1996 "Dietinio gydymo organizavimo sveikatos priežiūros įstaigose tvarka" dalinio pakeitimo