Suvestinė redakcija nuo 2023-01-01 iki 2023-01-02

 

Įsakymas paskelbtas: TAR 2017-12-20, i. k. 2017-20492

 

Nauja redakcija nuo 2022-07-14:

Nr. 3D-441, 2022-07-13, paskelbta TAR 2022-07-13, i. k. 2022-15362

 

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS

 

ĮSAKYMAS

DĖL DUOMENŲ IR INFORMACIJOS APIE BŪTINIAUSIUS MAISTO PRODUKTUS TEIKIMO NEPAPRASTOSIOS PADĖTIES, MOBILIZACIJOS AR KARO PADĖTIES POREIKIAMS TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO

 

2017 m. gruodžio 19 d. Nr. 3D-816

Vilnius

 

 

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo 4 straipsnio 3 punktu, Lietuvos Respublikos karo padėties įstatymo 15 straipsnio 6 dalimi, Lietuvos Respublikos nepaprastosios padėties įstatymo 28 straipsnio 14 punktu, Gyvybiškai svarbių funkcijų sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d. nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 4 punktu, Valstybinių mobilizacinių užduočių valstybės ir savivaldybių institucijoms ir įstaigoms sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d. nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 5.4.1 papunkčiu:

1.    T v i r t i n u Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisykles (pridedama).

2.    P a v e d u VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui vykdyti virtualios aplinkos, duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams techninės priežiūros, administravimo ir tobulinimo funkcijas.

 

 

 

Žemės ūkio ministras                                                                                           Bronius Markauskas

 


PATVIRTINTA

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro

2022 m. liepos 13 d. įsakymu Nr. 3D-441

 

DUOMENŲ IR INFORMACIJOS APIE būtiniausiUS maisto produktUS TEIKIMO nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties POREIKIAMS TAISYKLĖS

 

I SKYRIUS

Bendrosios Nuostatos

 

1.  Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklės parengtos vadovaujantis Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo 4 straipsnio 3 punktu, Lietuvos Respublikos karo padėties įstatymo 15 straipsniu 6 dalimi, Lietuvos Respublikos nepaprastosios padėties įstatymo 28 straipsnio 14 punktu, Gyvybiškai svarbių funkcijų sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d.  nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 4 punktu, Valstybinių mobilizacinių užduočių valstybės ir savivaldybių institucijoms ir įstaigoms sąrašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2022 m. sausio 5 d. nutarimu Nr. 23 „Dėl Lietuvos Respublikos mobilizacijos ir priimančios šalies paramos įstatymo įgyvendinimo“, 5.4.1 papunkčiu ir atsižvelgiant į  Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2015 m. gegužės 25 d. įsakymą Nr. V-641 „Dėl nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties metu rekomenduojamo maisto produktų asortimento ir vieno gyventojo paros suvartojimo normos patvirtinimo“.

2Šiose taisyklėse vartojami sutrumpinimai ir sąvokos:

2.1. Duomenų tvarkytojas – VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (toliau – ŽŪIKVC).

2.2. IDIS – Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinės sistemos Interaktyvioji duomenų įvesties sistema.

2.3. Duomenų ir informacijos gavėjai – Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos, savivaldybės administracijos įgaliotiems darbuotojams.

Papunkčio pakeitimai:

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

2.4. LŽŪMPRIS – Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos informacinė sistema.

2.5. SAM – Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija.

2.6. Neteko galios nuo 2023-01-01

Papunkčio naikinimas:

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

3Šios taisyklės yra skiriamos:

3.1. duomenų tvarkytojui;

3.2. duomenų ir informacijos gavėjai.

4.  Duomenys ir informacija naudojama nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo poreikiams.

 

II SKYRIUS

NAUDOJAMI DUOMENŲ ŠALTINIAI

 

5.    Informacijai pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas rengti naudojami šie duomenų šaltiniai:

5.1. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2004 m. liepos 1 d. įsakymu Nr. 3D-385 „Dėl Duomenų apie etilo alkoholį ir vyno produktus teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie etilo alkoholį ir vyno produktus teikimo taisyklės;

5.2. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2006 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr. 3D-512 „Dėl Duomenų apie grūdus ir aliejinių augalų sėklas teikimo“ patvirtintos Duomenų apie grūdus ir aliejinių augalų sėklas teikimo taisyklės;

5.3. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2008 m. sausio 23 d. įsakymu Nr. 3D-39 „Dėl Duomenų apie bulves, daržoves, grybus, vaisius ir uogas teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie bulves, daržoves, grybus, vaisius ir uogas teikimo taisyklės;

Papunkčio pakeitimai:

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

5.4. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. birželio 5 d. įsakymu Nr. 3D-416 „Dėl Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie pieną ir pieno gaminius teikimo taisyklės;

5.5. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2010 m. kovo 19 d. įsakymu Nr. 3D-246 „Dėl Duomenų apie mėsos gamybą, kiaušinių gavybą ir prekybą šiais produktais teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie mėsos gamybą, kiaušinių gavybą ir prekybą šiais produktais teikimo taisyklės;

5.6. Lietuvos Respublikos  žemės ūkio ministro 2010 m. rugpjūčio 4 d. įsakymu Nr. 3D-707 „Dėl Žuvininkystės statistinių duomenų teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Žuvininkystės statistinių duomenų teikimo taisyklės;

5.7. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2022 m. spalio 13 d. įsakymu Nr. 3D-609 „Dėl Duomenų apie druską, maisto papildus (vitaminus) ir mišinėlius kūdikiams teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie druską, maisto papildus (vitaminus) ir mišinėlius kūdikiams teikimo taisyklės;

Papildyta papunkčiu:

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

5.8. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2009 m. vasario 12 d. įsakymu Nr. 3D-90 „Dėl Duomenų apie baltojo cukraus gamybą, prekybą ir cukrinių runkelių supirkimą teikimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos Duomenų apie baltojo cukraus gamybą, prekybą ir cukrinių runkelių supirkimą teikimo taisyklės;

Papunkčio numeracijos pakeitimas:

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

5.8. Valstybės duomenų agentūros skelbiami gyventojų skaičiaus duomenys atitinkamo laikotarpio produkto paros normos užtikrinimo procentinei daliai apskaičiuoti.

Papunkčio pakeitimai:

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

Papunkčio numeracijos pakeitimas:

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

III SKYRIUS

DUOMENŲ IR INFORMACIJOS TEIKIMAS

 

6.  Duomenų tvarkytojas:

6.1. sukuria IDIS – interaktyvias sąsajas duomenų ataskaitai pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas, naudojant LŽŪMPRIS kaupiamuosius duomenis pagal 5 punkte apibrėžtus duomenų šaltinius;

6.2. sukuria duomenų ir informacijos gavėjo nustatytiems darbuotojams prieigas IDIS prie duomenų ir informacijos pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas;

6.3. pasibaigus ketvirčiui / pusmečiui iki einamojo mėn. paskutinės darbo dienos parengia ir IDIS pagalba pateikia duomenis duomenų ir informacijos gavėjai pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas.

 

IV SKYRIUS

DUOMENŲ IR INFORMACIJOS SAUGOS UŽTIKRINIMAS

 

7Duomenų ir informacijos gavėjai užtikrina duomenų ir informacijos, gaunamų pagal 1 ir 2 prieduose nustatytas formas, konfidencialumą.

8.  Už duomenų, kaupiamų LŽŪMPRIS duomenų bazėje, saugą atsako duomenų tvarkytojas.

9Duomenų sauga užtikrinama vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktais ir duomenų tvarkytojo nustatyta tvarka.

 

V SKYRIUS

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

 

10.  Už 1 ir 2 priede nustatytų duomenų ir informacijos patikimumą atsako duomenų tvarkytojas.

11.  Siekiant užtikrinti tinkamą informacinės bazės veikimą, atsiradus naujiems poreikiams, duomenų ir informacijos gavėjai inicijuoja šių taisyklių 5 punkte nurodytų ir kitų reikalingų teisės aktų pakeitimus.

 

__________________________________

 

Priedo pakeitimai:

Nr. 3D-441, 2022-07-13, paskelbta TAR 2022-07-13, i. k. 2022-15362

 

part_90b81d7cb45a440486ae5c2b7ffd77a4_end


 

Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus

teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties

poreikiams taisyklių

1 priedas

 

 

SAM PATVIRTINTŲ BŪTINIAUSIŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS UŽTIKRINIMO ...... METŲ .... KETVIRČIO / PUSMEČIO ATASKAITA

 

 

 

 

Eil. Nr.

 

SAM patvirtintas būtiniausių maisto produktų sąrašas

 

Ūkio subjektas (gamintojas) ir jo padalinys (-iai), vykdantis (-ys) gamybą1:

 

Sandėliavimo vietos adresas, jeigu skiriasi nuo gamybos vietos2

 

Ataskaitos teikimo periodiškumas3

 

Vidutinė gamyba per parą, kg4

 

Sandėliuotas pagamintos produkcijos kiekis ataskaitinio periodo pabaigoje, kg

 

Eksportuota, kg  

 

Paros normos užtikrinimas, proc.

 

šalies mastu

 

pavadinimas

 

įm. kodas

 

adresas, kontaktinis asmuo, tel., el. p.

 

savivaldybė

 

 

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

1.

 

Geriamasis vanduo (negazuotas), litrais

 

 

Kas ketvirtį

 

2.

 

Angliavandenių šaltiniai:

 

 

 

2.1.

 

duona  (tamsi, šviesi, sumuštinių batonai)

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.2.

 

džiūvėsiai, traški duona

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.3.

 

kvietiniai miltai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.4.

 

makaronai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.

 

kruopos:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.5.1.

 

grikių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.2.

 

ryžių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.3.

 

manų

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.4.

 

miežių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.5.

 

perlinės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.6.

 

avižų

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.5.7.

 

kviečių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.6.

 

dribsniai (kviečių, rugių, miežių, avižų, grikių)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.7.

 

Greito paruošimo košės (avižų, grikių ir kt. su priedais / be priedų)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.8.

 

greito paruošimo makaronai įvairių skonių

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

2.9.

 

ilgo tinkamumo vartoti termino sausainiai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 6 mėn.)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.

 

Baltymų šaltiniai:

 

 

 

3.1.

 

mėsa (šviežia arba atšaldyta):

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.1.

 

jautienos ir veršienos skerdenos, skerdenų pusės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.2

 

kiaulienos skerdenos, skerdenų pusės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.3.

 

ėriukų arba avių skerdenos, skerdenų pusės

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.4.

 

ožkiena

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.5.

 

triušiena

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.6.

 

nesukapoti viščiukai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.7.

 

nesukapoti kalakutai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.1.8.

 

nesukapotos žąsys, antys arba patarškos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.2.

 

vytinti arba rūkyti mėsos produktai, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų:

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.2.1.

 

vytinti ar rūkyti kumpiai (jautienos, kiaulienos, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.2.2.

 

vytintos arba rūkytos dešros (visų rūšių mėsos, kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 60 parų)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.

 

mėsos konservai (kuriuose mėsos ne mažiau kaip 50 proc., įvairios talpos pakuotėse):

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.1.

 

galvijienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.2.

 

kiaulienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.3.

 

vištienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.4.

 

kalakutienos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.3.5.

 

įvairių rūšių mėsos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.4

Šviežios arba atšaldytos žuvys

(įskaitant žuvų filė ir kitą žuvų mėsą)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.5.

 

Žuvų konservai (žuvies  kiekis sudaro ne mažiau 60 proc., įvairaus galiojimo termino ir  įvairios talpos pakuotėse)

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

3.6.

 

Nesaldintas sutirštintas pienas

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.7.

 

Saldintas sutirštintas pienas

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.8.

 

Nugriebto pieno milteliai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.9.

 

Nenugriebto pieno milteliai ir grietinėlės milteliai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

3.10.

 

Fermentiniai ir kiti brandinti sūriai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

4.

 

Riebalų šaltiniai:

 

 

 

4.1.

 

Aliejus (rapsų,  saulėgrąžų)

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

4.2.

 

Sviestas (riebumas ne didesnis kaip 85 % masės)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

4.3.

 

Tepieji riebalų mišiniai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

4.4.

 

Taukai (įvairių gyvulių, paukščių)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

 

5.

 

Daržovės, vaisiai ir ankštiniai:

 

 

 

5.1.

 

konservuotos daržovės

 

 

 

 

 

 

 

5.1.1.

 

konservuoti agurkai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.2.

 

konservuoti burokėliai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.3.

 

vakuumuoti burokėliai (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 6 mėn.)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.4.

 

daržovių mišrainės (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.5.

 

daržovių sriubos (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.6.

 

konservuotos pupelės  (kuriose ankštinių ne mažiau 50–60 proc. ir kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.7.

 

konservuoti žirneliai (kuriose ankštinių ne mažiau 50–60 proc. ir kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.1.8.

 

kitos konservuotos daržovės (kurių galiojimo terminas ne trumpesnis nei 2 metai)

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.2.

 

pupelės, pupos

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.3.

 

žirniai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.4.

 

žirnių dribsniai

 

 

 

 

 

 

Kas ketvirtį

 

 

 

 

 

5.5.

 

džiovinti vaisiai ir riešutai

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

6.

 

Cukrus

 

 

Kas pusmetį

 

7.

 

Druska

 

 

Kas pusmetį

 

8.

 

Maisto papildai (vitaminai)

 

 

Kas pusmetį

 

9.

 

Pradinio maitinimo ir tolesnio maitinimo kūdikių mišiniai

 

 

 

 

 

 

Kas pusmetį

 

 

 

 

 

 

 

Pastabos:

 

1, 2 - informacija atnaujinama (jeigu yra pasikeitimų), pateikiant ataskaitą už atitinkamą periodą.

 

3 - duomenų tvarkytojas suvestinę informaciją pagal šią ataskaitos formą pateikia LRV, ŽŪM ir KAM adresu https://is.vic.lt/pls/vris/ris_start.loginVesti, pasibaigus ketvirčiui / pusmečiui iki einamojo mėn. paskutinės darbo dienos.

 

4 – apskaičiuojama pagal ataskaitinio laikotarpio gamybos duomenis.

 

Duomenis teikia maisto produktų gamybos / pakavimo ir prekybos įmonės. Taip pat įtraukiami pagal užsakymą pagaminti maisto produktai.

 

Patamsinta spalva pažymėtų rodiklių vertės yra apskaičiuojamos arba gaunamos atliekant statistinius tyrimus pagal 5 punkte nurodytus teisės aktus.

 

Priedo pakeitimai:

Nr. 3D-441, 2022-07-13, paskelbta TAR 2022-07-13, i. k. 2022-15362

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

part_1e61a557f23d4032a9bd705aca169241_end


 

Duomenų ir informacijos apie būtiniausius

Maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties,

mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklių

2 priedas

 

 

SAM PATVIRTINTŲ BŪTINIAUSIŲ MAISTO PRODUKTŲ PAROS NORMOS......METŲ.....KETVIRČIO / PUSMEČIO KAINŲ ATASKAITA

 

 

 

 

Eil. Nr.

 

Produktas
(SAM patvirtinti būtiniausi maisto produktai)

 

Vidutinė ...... m. ..... ketv. / pusm. kaina (gamintojo didmeninė)

 

Matavimo vnt.

 

Nustatyta produkto paros norma

 

Nustatyto produkto paros normos kaina,  Eur už produkto normą

 

1.

 

Geriamasis vanduo

 

Eur už l

 

1–1,5 l

 

2.

 

Angliavandenių šaltiniai:

 

2.1.

 

duona (tamsi, šviesi, sumuštinių batonai)

 

Eur už kg

 

290–400 g

 

2.2.

 

džiūvėsiai, traški duona

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.3.

 

kvietiniai miltai

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.4.

 

makaronai

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.

 

kruopos:

 

2.5.1.

 

grikių

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.2.

 

ryžių

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.3.

 

manų

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.4.

 

miežių

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.5.

 

perlinės

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

2.5.6.

 

avižų

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.5.7.

 

kviečių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.

 

dribsniai:

 

 

 

 

 

2.6.1.

 

kviečių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.2.

 

rugių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.3.

 

miežių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.4.

 

avižų

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.6.5.

 

grikių

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.7.

 

greito paruošimo košės (avižų, grikių ir kt. su priedais / be priedų)

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

2.8.

 

greito paruošimo makaronai

 

 

Eur už kg

 

550–750 g

 

 

2.9.

 

ilgo tinkamumo vartoti sausainiai

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

3.

 

Baltymų šaltiniai:

 

3.1.

 

Mėsa, žuvis

 

Eur už kg

 

200–270 g

 

3.2.

 

vytinti arba rūkyti mėsos produktai

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

3.3.

 

mėsos konservai

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

3.4.

 

žuvų konservai

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

3.5.

 

nesaldintas sutirštintas pienas

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

3.6.

 

saldintas sutirštintas pienas

 

 

Eur už kg

 

150–200 g

 

 

3.7.

 

nenugriebto pieno milteliai

 

Eur už kg

 

110–150 g

 

3.8.

 

nugriebto pieno milteliai

 

 

Eur už kg

 

110–150 g

 

 

3.9.

 

fermentiniai ir kiti brandinti sūriai

 

Eur už kg

 

110–150 g

 

4.

 

Riebalų šaltiniai:

 

4.1.

 

aliejus (rapsų, saulėgrąžų)

 

Eur už l

 

22–30 g

 

4.2.

 

sviestas

 

Eur už kg

 

22–30 g

 

4.3.

 

tepieji riebalų mišiniai

 

Eur už kg

 

29–40 g

 

4.4.

 

taukai

 

Eur už kg

 

15–20 g

 

5.

 

Daržovės, vaisiai, ankštiniai:

 

5.1.

 

konservuotos daržovės:

 

5.1.1.

 

pupelės

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.1.2.

 

žirneliai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.1.3.

 

burokėliai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.1.4.

 

agurkai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.2.

 

pupelės, pupos

 

Eur už kg

 

70–100 g

 

5.3.

 

žirniai

 

Eur už kg

 

70–100 g

 

5.4.

 

žirnių dribsniai

 

 

Eur už kg

 

180–250 g

 

 

5.5.

 

džiovinti vaisiai ir riešutai

 

Eur už kg

 

90–120 g

 

5.6.

 

vakuumuoti burokėliai

 

 

Eur už kg

 

220–300 g

 

 

5.7.

 

konservuotos daržovių sriubos

 

 

Eur už kg

 

290–400 g

 

 

6.

 

Cukrus

 

Eur už kg

 

11–15 g

 

7.

 

Druska

 

Eur už kg

 

2,2–3 g

 

8.

 

Maisto papildai (vitaminai)

 

Eur už pak.

 

20 proc. RMV

 

9.

 

Pradinio maitinimo kūdikių mišiniai

 

 

Eur už kg

 

100 g

 

 

10.

 

Tolesnio maitinimo kūdikių mišiniai

 

 

Eur už kg

 

80 g

 

 

 

Priedo pakeitimai:

Nr. 3D-441, 2022-07-13, paskelbta TAR 2022-07-13, i. k. 2022-15362

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

 

 

 

Pakeitimai:

 

1.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas

Nr. 3D-441, 2022-07-13, paskelbta TAR 2022-07-13, i. k. 2022-15362

Dėl žemės ūkio ministro 2017 m. gruodžio 19 d. įsakymo Nr. 3D-816 „Dėl Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklių patvirtinimo pakeitimo

 

2.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, Įsakymas

Nr. 3D-772, 2022-12-06, paskelbta TAR 2022-12-06, i. k. 2022-24834

Dėl žemės ūkio ministro 2017 m. gruodžio 19 d. įsakymo Nr. 3D-816 „Dėl Duomenų ir informacijos apie būtiniausius maisto produktus teikimo nepaprastosios padėties, mobilizacijos ar karo padėties poreikiams taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo

 

 

part_c8fea2196fde4a798d1fb685a395eb5e_end