Atgal
Dokumento dalys
Dokumento struktūra
Pagrindinė dalis
Preambulė
1 Punktas (1 p.)
2 Punktas (2 p.)
3 Punktas (3 p.)
4 Punktas (4 p.)
Parašo vieta
Patvirtinta LIETUVOS HIGIENOS NORMA HN 106:2001 „NAUJI MAISTO PRODUKTAI IR NAUJI MAISTO INGREDIENTAI“
1 Skyrius TAIKYMO SRITIS
1 Punktas (1 p.)
2 Punktas (2 p.)
3 Punktas (3 p.)
2 Skyrius NUORODOS
4 Punktas (4 p.)
4.1 Punktas (4.1 p.)
4.2 Punktas (4.2 p.)
4.2 Punktas (4.2 p.)
4.3 Punktas (4.3 p.)
4.4 Punktas (4.4 p.)
4.5 Punktas (4.5 p.)
4.5 Punktas (4.5 p.)
3 Skyrius TERMINAI IR APIBRĖŽIMAI
5 Punktas (5 p.)
5.1 Punktas (5.1 p.)
5.2 Punktas (5.2 p.)
5.3 Punktas (5.3 p.)
5.4 Punktas (5.4 p.)
5.5 Punktas (5.5 p.)
5.6 Punktas (5.6 p.)
5.7 Punktas (5.7 p.)
5.8 Punktas (5.8 p.)
5.9 Punktas (5.9 p.)
5.10 Punktas (5.10 p.)
5.11 Punktas (5.11 p.)
5.12 Punktas (5.12 p.)
5.13 Punktas (5.13 p.)
5.14 Punktas (5.14 p.)
5.15 Punktas (5.15 p.)
5.16 Punktas (5.16 p.)
5.17 Punktas (5.17 p.)
5.18 Punktas (5.18 p.)
5.19 Punktas (5.19 p.)
5.20 Punktas (5.20 p.)
5.21 Punktas (5.21 p.)
5.22 Punktas (5.22 p.)
4 Skyrius ŽYMENYS IR SUTRUMPINIMAI
6 Punktas (6 p.)
6.1 Punktas (6.1 p.)
6.2 Punktas (6.2 p.)
6.3 Punktas (6.3 p.)
6.4 Punktas (6.4 p.)
6.5 Punktas (6.5 p.)
6.6 Punktas (6.6 p.)
6.7 Punktas (6.7 p.)
6.8 Punktas (6.8 p.)
6.8 Punktas (6.8 p.)
5 Skyrius BENDROSIOS NUOSTATOS
7 Punktas (7 p.)
8 Punktas (8 p.)
9 Punktas (9 p.)
10 Punktas (10 p.)
11 Punktas (11 p.)
11 Punktas (11 p.)
12 Punktas (12 p.)
13 Punktas (13 p.)
14 Punktas (14 p.)
15 Punktas (15 p.)
16 Punktas (16 p.)
6 Skyrius REIKALAVIMAI NAUJIEMS MAISTO PRODUKTAMS IR NAUJIEMS MAISTO INGREDIENTAMS
7 Skyrius NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ PATEIKIMO Į RINKĄ TVARKA
8 Skyrius REIKALAVIMAI NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ ŽENKLINIMUI
9 Skyrius PAPILDOMI REIKALAVIMAI NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ, KURIUOSE YRA GENETIŠKAI MODIFIKUOTŲ ORGANIZMŲ AR KURIE SUSIDEDA IŠ JŲ, TEIKIMUI Į RINKĄ
10 Skyrius ŽENKLINIMO REIKALAVIMAI MAISTO PRODUKTAMS IR MAISTO INGREDIENTAMS, SAVO SUDĖTYJE TURINTIEMS MAISTO PRIEDŲ IR KVAPIŲJŲ MEDŽIAGŲ, KURIE YRA GENETIŠKAI MODIFIKUOTI ORGANIZMAI, JŲ TURI SAVO SUDĖTYJE ARBA YRA IŠ JŲ PAGAMINTI
11 Skyrius ŽENKLINIMO REIKALAVIMAI TAM TIKRIEMS MAISTO PRODUKTAMS, PAGAMINTIEMS IŠ GENETIŠKAI MODIFIKUOTOS SOJOS IR KUKURŪZŲ
1 Priedas REKOMENDACIJOS DĖL INFORMACIJOS, KURIĄ BŪTINA PRIDĖTI PRIE PRAŠYMO, SIEKIANT NAUJUS MAISTO PRODUKTUS IR NAUJUS MAISTO INGREDIENTUS TEIKTI RINKAI, MOKSLINIŲ ASPEKTŲ (1 pr.)
1 Skyrius ĮVADAS
1 Punktas (1 pr. 1 p.)
2 Punktas (1 pr. 2 p.)
2.1 Punktas (1 pr. 2.1 p.)
2.2 Punktas (1 pr. 2.2 p.)
2.3 Punktas (1 pr. 2.3 p.)
2 Skyrius NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ KATEGORIJOS
3 Punktas (1 pr. 3 p.)
3 Skyrius PAGRINDINĖS PROBLEMOS, SUSIJUSIOS SU NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ VERTINIMU
4.1 Punktas (1 pr. 4.1 p.)
4.1.1 Punktas (1 pr. 4.1.1 p.)
4.1.2 Punktas (1 pr. 4.1.2 p.)
4.1.3 Punktas (1 pr. 4.1.3 p.)
4.1.4 Punktas (1 pr. 4.1.4 p.)
5 Punktas (1 pr. 5 p.)
6 Punktas (1 pr. 6 p.)
6.1 Punktas (1 pr. 6.1 p.)
6.2 Punktas (1 pr. 6.2 p.)
6.3 Punktas (1 pr. 6.3 p.)
6.4 Punktas (1 pr. 6.4 p.)
7 Punktas (1 pr. 7 p.)
8 Punktas (1 pr. 8 p.)
9 Punktas (1 pr. 9 p.)
9.1 Punktas (1 pr. 9.1 p.)
9.2 Punktas (1 pr. 9.2 p.)
9.3 Punktas (1 pr. 9.3 p.)
10 Punktas (1 pr. 10 p.)
10.1 Punktas (1 pr. 10.1 p.)
10.1.1 Punktas (1 pr. 10.1.1 p.)
10.1.2 Punktas (1 pr. 10.1.2 p.)
10.1.3 Punktas (1 pr. 10.1.3 p.)
10.2 Punktas (1 pr. 10.2 p.)
11 Punktas (1 pr. 11 p.)
11.1 Punktas (1 pr. 11.1 p.)
11.2 Punktas (1 pr. 11.2 p.)
12 Punktas (1 pr. 12 p.)
12.1 Punktas (1 pr. 12.1 p.)
12.2 Punktas (1 pr. 12.2 p.)
12.3 Punktas (1 pr. 12.3 p.)
12.3.1 Punktas (1 pr. 12.3.1 p.)
12.3.2 Punktas (1 pr. 12.3.2 p.)
12.4 Punktas (1 pr. 12.4 p.)
13 Punktas (1 pr. 13 p.)
13.1 Punktas (1 pr. 13.1 p.)
13.2 Punktas (1 pr. 13.2 p.)
13.3 Punktas (1 pr. 13.3 p.)
14 Punktas (1 pr. 14 p.)
14.1 Punktas (1 pr. 14.1 p.)
14.2 Punktas (1 pr. 14.2 p.)
14.2.1 Punktas (1 pr. 14.2.1 p.)
14.2.2 Punktas (1 pr. 14.2.2 p.)
14.2.3 Punktas (1 pr. 14.2.3 p.)
14.2.4 Punktas (1 pr. 14.2.4 p.)
14.3 Punktas (1 pr. 14.3 p.)
14.4 Punktas (1 pr. 14.4 p.)
4 Skyrius NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ MOKSLINIS KLASIFIKAVIMAS, SIEKIANT ĮVERTINTI JŲ ĮTAKĄ SVEIKATAI
15 Punktas (1 pr. 15 p.)
16 Punktas (1 pr. 16 p.)
16.1 Punktas (1 pr. 16.1 p.)
16.1.1 Punktas (1 pr. 16.1.1 p.)
16.1.2 Punktas (1 pr. 16.1.2 p.)
16.1.2.1 Punktas (1 pr. 16.1.2.1 p.)
16.1.2.2 Punktas (1 pr. 16.1.2.2 p.)
16.2 Punktas (1 pr. 16.2 p.)
16.2.1 Punktas (1 pr. 16.2.1 p.)
16.2.2 Punktas (1 pr. 16.2.2 p.)
16.2.2.1 Punktas (1 pr. 16.2.2.1 p.)
16.2.2.2 Punktas (1 pr. 16.2.2.2 p.)
16.3 Punktas (1 pr. 16.3 p.)
16.3.1 Punktas (1 pr. 16.3.1 p.)
16.3.2 Punktas (1 pr. 16.3.2 p.)
16.3.2.1 Punktas (1 pr. 16.3.2.1 p.)
16.3.2.2 Punktas (1 pr. 16.3.2.2 p.)
16.4 Punktas (1 pr. 16.4 p.)
16.4.1 Punktas (1 pr. 16.4.1 p.)
16.4.2 Punktas (1 pr. 16.4.2 p.)
16.4.2.1 Punktas (1 pr. 16.4.2.1 p.)
16.4.2.2 Punktas (1 pr. 16.4.2.2 p.)
16.5 Punktas (1 pr. 16.5 p.)
16.5.1 Punktas (1 pr. 16.5.1 p.)
16.5.2 Punktas (1 pr. 16.5.2 p.)
16.5.2.1 Punktas (1 pr. 16.5.2.1 p.)
16.5.2.2 Punktas (1 pr. 16.5.2.2 p.)
16.6 Punktas (1 pr. 16.6 p.)
16.6.1 Punktas (1 pr. 16.6.1 p.)
16.6.2 Punktas (1 pr. 16.6.2 p.)
17 Punktas (1 pr. 17 p.)
5 Skyrius ESMINĖS INFORMACIJOS, REIKALINGOS ĮVERTINTI MAISTO PRODUKTŲ ĮTAKĄ SVEIKATAI, NUSTATYMAS
18 Punktas (1 pr. 18 p.)
19 Punktas (1 pr. 19 p.)
20 Punktas (1 pr. 20 p.)
21 Punktas (1 pr. 21 p.)
21.1 Punktas (1 pr. 21.1 p.)
21.2 Punktas (1 pr. 21.2 p.)
22 Punktas (1 pr. 22 p.)
22.1 Punktas (1 pr. 22.1 p.)
22.2 Punktas (1 pr. 22.2 p.)
22.3 Punktas (1 pr. 22.3 p.)
22.4 Punktas (1 pr. 22.4 p.)
23 Punktas (1 pr. 23 p.)
23.1 Punktas (1 pr. 23.1 p.)
23.2 Punktas (1 pr. 23.2 p.)
23.2.1 Punktas (1 pr. 23.2.1 p.)
23.2.2 Punktas (1 pr. 23.2.2 p.)
23.2.3 Punktas (1 pr. 23.2.3 p.)
23.2.4 Punktas (1 pr. 23.2.4 p.)
24 Punktas (1 pr. 24 p.)
24.1 Punktas (1 pr. 24.1 p.)
24.2 Punktas (1 pr. 24.2 p.)
24.2.1 Punktas (1 pr. 24.2.1 p.)
24.2.2 Punktas (1 pr. 24.2.2 p.)
24.2.3 Punktas (1 pr. 24.2.3 p.)
24.2.3.1 Punktas (1 pr. 24.2.3.1 p.)
24.2.3.2 Punktas (1 pr. 24.2.3.2 p.)
24.2.3.3 Punktas (1 pr. 24.2.3.3 p.)
24.2.3.4 Punktas (1 pr. 24.2.3.4 p.)
24.3 Punktas (1 pr. 24.3 p.)
24.4 Punktas (1 pr. 24.4 p.)
25 Punktas (1 pr. 25 p.)
26 Punktas (1 pr. 26 p.)
27 Punktas (1 pr. 27 p.)
27.1 Punktas (1 pr. 27.1 p.)
27.2 Punktas (1 pr. 27.2 p.)
28 Punktas (1 pr. 28 p.)
28.1 Punktas (1 pr. 28.1 p.)
28.2 Punktas (1 pr. 28.2 p.)
29 Punktas (1 pr. 29 p.)
30 Punktas (1 pr. 30 p.)
31 Punktas (1 pr. 31 p.)
31.1 Punktas (1 pr. 31.1 p.)
31.2 Punktas (1 pr. 31.2 p.)
31.3 Punktas (1 pr. 31.3 p.)
31.4 Punktas (1 pr. 31.4 p.)
31.5 Punktas (1 pr. 31.5 p.)
32 Punktas (1 pr. 32 p.)
33 Punktas (1 pr. 33 p.)
33.1 Punktas (1 pr. 33.1 p.)
33.2 Punktas (1 pr. 33.2 p.)
33.2.1 Punktas (1 pr. 33.2.1 p.)
33.2.2 Punktas (1 pr. 33.2.2 p.)
33.2.3 Punktas (1 pr. 33.2.3 p.)
33.3 Punktas (1 pr. 33.3 p.)
33.4 Punktas (1 pr. 33.4 p.)
33.5 Punktas (1 pr. 33.5 p.)
33.6 Punktas (1 pr. 33.6 p.)
6 Skyrius REKOMENDACIJŲ PERŽIŪRĖJIMAS
34 Punktas (1 pr. 34 p.)
Skirsnis I schema. NMP charakteristika
Skirsnis II schema. Gamybos proceso poveikis NMP
Skirsnis III schema. Organizmų, naudojamų kaip NMP šaltinis, aprašymas
Skirsnis IV schema. Genetinės modifikacijos poveikis šeimininko organizmo savybėms
Skirsnis V schema. Genetinis GMO, naudojamas kaip NMP, stabilumas
Skirsnis VI scema. Naujos genetinės medžiagos išraiškos specifika
Skirsnis VII schema. Genetinės medžiagos perkėlimas iš GMO
Skirsnis VIII schema. GMM sugebėjimas išlikti ir apsigyventi žmogaus žarnyne
Skirsnis IX schema. Numatomas NMP suvartojimas
Skirsnis X schema. Informacija apie ankstesnį NMP arba jo šaltinio poveikį žmogui
Skirsnis XI schema. Mitybinė informacija apie NMP
Skirsnis XII schema. Mikrobiologinė informacija apie NMP
Skirsnis XIII schema. Toksikologinė informacija apie NMP
2 Priedas REKOMENDACIJOS DĖL INFORMACIJOS, KURIĄ BŪTINA PRIDĖTI PRIE PRAŠYMO, SIEKIANT NAUJUS MAISTO PRODUKTUS IR NAUJUS MAISTO INGREDIENTUS TEIKTI RINKAI, PATEIKIMO MOKSLINIŲ ASPEKTŲ (2 pr.)
1 Skyrius ĮVADAS
1 Punktas (2 pr. 1 p.)
2 Skyrius BENDROJI SCHEMA
2 Punktas (2 pr. 2 p.)
3 Skyrius INFORMACIJOS PAKETAS
3 Punktas (2 pr. 3 p.)
3.1 Punktas (2 pr. 3.1 p.)
3.2 Punktas (2 pr. 3.2 p.)
3.2.1 Punktas (2 pr. 3.2.1 p.)
3.2.2 Punktas (2 pr. 3.2.2 p.)
3.3 Punktas (2 pr. 3.3 p.)
3.4 Punktas (2 pr. 3.4 p.)
3.4.1 Punktas (2 pr. 3.4.1 p.)
3.4.2 Punktas (2 pr. 3.4.2 p.)
3.5 Punktas (2 pr. 3.5 p.)
3.6 Punktas (2 pr. 3.6 p.)
3 Priedas REKOMENDACIJOS DĖL PIRMINIO ĮVERTINIMO ATASKAITŲ, SUSIJUSIŲ SU PRAŠYMAIS DĖL NAUJŲ MAISTO PRODUKTŲ IR NAUJŲ MAISTO INGREDIENTŲ TEIKIMO RINKAI, PARENGIMO MOKSLINIŲ ASPEKTŲ (3 pr.)
1 Skyrius ĮVADAS
1 Punktas (3 pr. 1 p.)
2 Punktas (3 pr. 2 p.)
3 Punktas (3 pr. 3 p.)
2 Skyrius PIRMINĖS ĮVERTINIMO ATASKAITOS STRUKTŪRA
4 Punktas (3 pr. 4 p.)
4.1 Punktas (3 pr. 4.1 p.)
4.2 Punktas (3 pr. 4.2 p.)
4.2.1 Punktas (3 pr. 4.2.1 p.)
4.2.1.1 Punktas (3 pr. 4.2.1.1 p.)
4.2.1.2 Punktas (3 pr. 4.2.1.2 p.)
4.2.1.3 Punktas (3 pr. 4.2.1.3 p.)
4.2.2 Punktas (3 pr. 4.2.2 p.)
4.2.2.1 Punktas (3 pr. 4.2.2.1 p.)
4.2.2.2 Punktas (3 pr. 4.2.2.2 p.)
4.2.2.3 Punktas (3 pr. 4.2.2.3 p.)
4.2.2.4 Punktas (3 pr. 4.2.2.4 p.)
4.3 Punktas (3 pr. 4.3 p.)
4 Priedas TARYBOS IR KOMISIJOS DIREKTYVŲ DĖL VALSTYBIŲ NARIŲ ĮSTATYMŲ, TAIKOMŲ NAUJIEMS MAISTO PRODUKTAMS IR NAUJIEMS MAISTO INGREDIENTAMS, SUVIENODINIMO, SU KURIŲ NUOSTATOMIS SUDERINTA LIETUVOS HIGIENOS NORMA „HN 106:2001 NAUJI MAISTO PRODUKTAI“, SĄRAŠAS (4 pr.)
©2014, Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija